‘Ajax won slechts zes van de laatste achttien duels met FC Utrecht’

Zaterdag, 11 mei 2019 om

Komend weekend staat in de Eredivisie onder meer het duel tussen Ajax en FC Utrecht op het programma. Na de uiterst pijnlijke nederlaag en uitschakeling in de Champions League is Ajax er alles aangelegen ditmaal wel de volledige buit binnen te halen en hiermee op koers te blijven voor het eerste kampioenschap in vijf seizoenen. Uit de cijfers van Opta blijkt echter dat FC Utrecht een zeer lastige tegenstander is geweest in de afgelopen jaren en dat Ajax slechts zes van de laatste achttien ontmoetingen in de Eredivisie winnend wist af te sluiten. Benieuwd hoe deze statistiek is bij thuiswedstrijden? Bekijk dan hieronder de rubriek 'Durf te vragen' in de laatste aflevering van Feiten op Tafel.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Wat denk je dat Ajax - FC Utrecht wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door jaapvan haafte)

Ik durf totaal geen voorspelling te doen over deze aankomende wedstrijd. Al om al hoop ik dat Utrecht de punten naar Utrecht neemt.

9 mei 2019 om 17:52

Denk dat Ajax de schroom nu van zich af gooit en eenvoudig wint!

Ben benieuwd wat voor effect de uitschakeling gaat hebben op dit team. Het kan nog doordreunen, maar het kan ook de extra motivatie zijn om het seizoen positief af te sluiten. Ideale scenario is dat PSV punten laat liggen tegen AZ, geeft Ajax iets meer lucht.

9 mei 2019 om 17:11

Als Ajax verliest en PSV gelijk weet te spelen, vind ik dat nog niet eens zo heel erg.... Hoe staat het met Neres?

9 mei 2019 om 18:44

Geen idee, zal er vast wel weer bij zijn. Ik zou overigens hoe dan ook met Huntelaar of Dolberg beginnen in de Eredivisie. Tegen een utrecht of de graafschap heb je een echte spits nodig.

10 mei 2019 om 20:22

Er zal tegen Utrecht gestreden moeten worden, dan heb je niets aan dolberg. Dus Huntelaar erin ben ik met je eens.

11 mei 2019 om 12:09

Dit zal een mooie mogelijkheid zijn voor deze spelers om te laten uit welk hout ze gesneden zijn. als je de verhalen hoort staat bijna iedereen in de belangstelling van een grote europese club. die clubs zullen zeker deze wedstrijd gaan bekijken om te zien hoe het er voor staat op het mentale gebied bij de speler die ze op het oog hebben.
je zou zeggen dat het verlies van woensdag en vooral de manier waarop nog wel zijn stempel zal gaan drukken voor de komend wedstrijden. vooral in negatief opzicht, maar wie weet zijn ze nu juist wel extra gebrand om het kampioenschap binnen te halen. andersom had winst woensdag voor verslapping kunnen zorgen morgen ...of juist extra motivatie en voortzetting van de goede flow. eigenlijk is er niets van te zeggen dus en is het afwachten tot morgen.
en hoe gaat utrecht het bespelen. ik ga er van uit dat ze fel zullen spelen en ajax niet in hun spel willen laten komen. maar dickie wil vaak achteruit leunen tegen topclubs en dat lijkt me juist weer niet handig.

Utrecht is onder Advocaat volkomen kansloos tegen Ajax. In de achterste linie is Ajax echt wel pijn te doen, maar dan zal je wel met lef moeten spelen en druk durven zetten. En tja, dat is niet bepaald de stijl van Advocaat. Volgens mij is die man al tevreden als Utrecht met een nederlaag van 1 of 2-0 terug mag naar de domstad.

9 mei 2019 om 17:20

Dank je dat je je visies van je glazenbol met ons deelt. Nu hoef ik niet meer naar de wedstrijd te kijken. Elke wedstrijd is een wedstrijd op zich zelf. Alles kan gebeuren, zeker tegen Ajax/Utrecht. We gaan het mee maken!

9 mei 2019 om 17:29

Wauw, zoveel dooddoeners in zo weinig woorden. Best een prestatie. Als we niet vooraf onze verwachtingen mogen uitspreken, wat heeft voorbeschouwing dan voor zin? Ik geloof er niet in dit keer. Kan best zijn dat ik er naast zit hoor, maar dat zien we zondag wel.

9 mei 2019 om 19:41

Mij llijkt "dat zien we zondag wel" dan toch ook wel een dooddoener.

Ik had liever dat Ajax gisteren won en tegen Utrecht met 2-3 zou verliezen. Ik verwacht wel dat Ajax een tik heeft gekregen en vraag me af of ze tegen Utrecht kunnen opladen.

9 mei 2019 om 18:16

Je enige kans om de kater enigzins weg te spoelen. Lijkt me dat ze zich daar prima voor kunnen opladen.

10 mei 2019 om 13:33

"lijkt me dat ze zich daar prima voor kunnen opladen."

Ik moet het nog zien. Als PSV of het Nederlands Elftal een belangrijke wedstrijd pijnlijk verliest, dan heb ik daarna altijd even een paar dagen een algehele hekel aan voetbal. Bovendien kan ik me voorstellen dat de eredivisie ineens zo onbenullig lijkt als je bijna in de CL-finale had gestaan... Daar kun je nog bij optellen dat dit voor Ajax de derde wedstrijd binnen een week wordt.

11 mei 2019 om 02:09

Maar tegelijkertijd was dit team met een missie bezig. Een geweldig seizoen pakken en prijzen pakken. Ik denk dat Ajax over 2 dagen gefocust op het veld zal staan.

Ben voor Utrecht, maar vind het totaal niet erg als ze deze wedstrijd verliezen. Als voetbal liefhebber vind ik dat Ajax de titel verdiend. Ze hebben een zwaar, maar werkelijk top seizoen gedraaid en waanzinnig voetbal laten zien. Zie ze liever kampioen worden dan PSV dit seizoen.

9 mei 2019 om 17:22

Ik snap je oogpunt. Echter hoop ik gewoon dat Utrecht de drie punten pakt tegen Ajax, en met een goed gevoel naar de play offs gaan. Het (mentaal) opladen begint namelijk al tegen Ajax.

9 mei 2019 om 19:29

Ik hoop dat Utrecht, ondanks een nederlaag tegen Ajax, met een goed gevoel naar de play-offs gaat

9 mei 2019 om 17:32

Liever PSV kampioen. Ik denk dat psv alleen via landskampioenen vCL zich kan kwalificeren daar kom je toch teams uit zwakkere landen tegen. Ajax kan zich dan hopelijk net als dit jaar via gewone vCL plaatsen

9 mei 2019 om 18:24

Dan moeten ze maar beter voetballen. Je gaat toch geen landstitel uitdelen op basis onkunde in de VCL?

9 mei 2019 om 19:14

Als het je geen interesseert wie er landskampioen wordt misschien wel. Ik snap zijn oogpunt wel.

9 mei 2019 om 19:16

PSV kan ook echt wel doorkomen tegen de Graz, Luiks en Kievs hoor. Hebben ook middelen om zich te versterken.

10 mei 2019 om 10:44

Maar PSV gaat ook veel goeie spelers kwijtraken. Die moeten Bergwijn en Lozano vervangen, ga er maar aan staan.

10 mei 2019 om 20:26

Malen en Gakpo hebben een beter potentieel als de twee die je opnoemt.. spelen veel beter en heb ik meer vertrouwen in als die 2 ego's daar voorin die liever zelf op doel trappen in plaats van een goeie voorzet te geven of uit te spelen zoals Ajax doet. Luuk op 10, Malen in de spits, Gakpo links, Ihattaren rechts zie ik veel en veel liever.

9 mei 2019 om 17:38

Sportief. En ik snap t ook wel. Door het voetbal van Ajax in Europa kan je als neutrale liefhebber (zonder verdere sentimenten) denk ik ook het beste leven met Ajax als kampioen. Maar ik verwacht wel wat andere spelers aan de aftrap zoals Huntelaar.

10 mei 2019 om 11:23

IK heb ook met plezier gekeken naar Ajax in de CL, maar dat staat m.i. wel los van de competitie.

Moge de beste winnen.

10 mei 2019 om 10:43

Vind ik sympathiek van je! Maar ik denk dat een groot deel van de bunnikside dit niet met je eens is haha.

10 mei 2019 om 11:50

Natuurlijk zijn de die-hard supporters gewoon voor Utrecht en vinden ze het prachtig om van het grote Ajax te winnen. Gelijk hebben ze. Dat is natuurlijk volgende week ook voor de Graafschap zo. Als voetballiefhebber kan je echter niet ontkennen dat op basis van het spel en de prestaties de titel het meest door Ajax verdiend wordt. Ze moeten het alleen nog waarmaken. Uiteindelijk is de club die op het eind bovenaan staat de verdiende kampioen. Of dit nou met geweldig of lelijk voetbal is bereikt doet er dan niet toe.

10 mei 2019 om 11:29

Je mag lekker supporten wie je wilt, maar zeg dan niet dat je voor Utrecht bent want dat klinkt nogal hypocriet. Als je voor Utrecht bent zou je het wel erg vinden als ze verliezen.

10 mei 2019 om 11:44

Wat is hier hypocriet aan? Volgens mij moet je de betekenis hiervan even opzoeken.
ik ben voor Utrecht, maar ik ben een grotere fan van het voetbal zelf. Winst of verlies maakt voor Utrecht niks meer uit voor de playoffs. Ajax speelt om een kampioenschap. Ze hebben de pech dat PSV ondanks bij vlagen belabberd voetbal toch de punten pakt, anders waren ze al kampioen. Verder is het voor het Nederlands voetbal beter dat Ajax kampioen wordt. Ik geeft ze volgende seizoen in de CL namelijk een betere kans om goed te presteren dan een andere club uit de eredivisie.

10 mei 2019 om 11:45

Hoezo? Utrecht is al zeker van de play offs en de 4e plaats halen ze toch niet dus zo ramp is het niet als er zondag verloren word. Ik hoop zondag op een spannende pot maar als er verloren word zal het me ook niet veel intresseren als ze de play offs er maar staan dat is het belangerijkste

10 mei 2019 om 13:51

@fcu_030 het probleem is dat onze reacties niet passen in het beeld van de Ajacieden dat wij een goed seizoen hebben als we alles verliezen maar wel 2x winnen van Ajax.

Verder ben ik het ermee eens, zoals Ajax dit seizoen gespeeld heeft gun ik ze ook het kampioenschap. PSV heeft ook een goed eredivisie seizoen achter de rug, echter deed Ajax ook nog even een goed bekertoernooi en champions league toernooi erbij.

Dus als wij zondag winnen zal ik zeker blij zijn, verliezen we zal ik er niet heel lang van balen.

Helaas, verliezen kan een x. Maar de knop moet om en vol erop tegen utreg.....nog 2 finales te gaan, 2x winnen is altijd goed, mocht psv dat ook doen. En mooi telt nu even niet, die punten zijn belangrijkste, en hoe je die binnen haalt boeit me niet, als het lelijk moet, dan maar lelijk

Ik zou het niet eens erg vinden als ajax wint. Ik gun het ze wel en ik gun het die anti-ajax supporters, die gisteren heel blij waren, absoluut niet.

10 mei 2019 om 20:26

Dat je het ze gunt prima, ik snap die misgunners ook niet. Maar dat je het ze zoveel gunt dat je eigen club geen kampioen wordt begrijp ik dan weer volkomen niet. Dit kan je toch niet serieus menen?? Ik gun het ze ook maar mijn ploeg strijdt nergens meer om.

11 mei 2019 om 20:52

Hoe kun je een anti-ajax supporter zijn? Verder best wel schandalig dat je het niet erg zou vinden als PSV geen titel pakt.

Ik vrees ervoor dat Ajax nu ook het kampioenschap zal missen. En dan sta je na dit seizoen eigenlijk weer zonder prijzen, want de beker stelt niks voor vind ik.

Ik hoop het niet, maar ik vrees ervoor. Gisteren wist ik al dat ze gingen verliezen in de 2e helft toen de ommekeer kwam, en ten Hag verdedigend wisselde...onbegrijpelijk...waardoor je de finale mist.

Deze klap komen ze niet meer te boven.

Tja lekker nietszeggende statistiek. Iets met resultaten uit het verleden.... Als ik 1 ding dit jaar geleerd heb is het wel hoe mentaal sterk deze groep is, al is de tik van gister wel weer van een andere orde, maar wel vertrouwen in onze staff. Deze jongens kunnen zo fucking goed voetballen als ze dan gewoon laten zien mag Utrecht in principe geen probleem meer zijn.

Hoop dat ze winnen zondag maar je kon toch zien op het moment dat Llorente er in kwam dat Ten Hag meteen had moet reageren omdat je wist dat ze weer hetzelfde gingen doen als in de tweede helft in Londen maar neemt niet weg dat ze het geweldig hebben gedaan dit seizoen.

Word een ontzettend spannende pot zondag en heb er echt onwijs veel zin in :-D !

Uiteraard hoop ik dat we gewoon winnen en dat beide partijen er een leuke partij voetbal van maken.
Helaas ben ik bang dat Advocaat op veilig wil spelen en daardoor Ajax in de kaart speelt. Laten we hopen dat die goed naar Tottenham heeft gekeken ;-)
Ben onwijs benieuwd hoe Ajax uit de wedstrijd van afgelopen woensdag is gekomen.

Mochten we verliezen, dan is het jammer maar ook ik gun Ajax dit jaar de titel wel. Als 1 club het verdiend dit jaar is het Ajax (ook beetje voor Ten Hag)

Alleen jammer dat we dat dan weer jaren moeten aanhoren haha ;-)

10 mei 2019 om 12:55

Tuurlijk joh wat een onzin dat je dat jaren moet aanhoten

10 mei 2019 om 12:55

Aanhoren

56% denkt dat Utrecht een ruime zege gaat boeken. Op basis van wat dan?

Ach kan deze klap moeilijk verwerken. Of ze moeten denken ' 1 prijs in 5 jaar is weinig '. Utecht klapt er bovenop en heeft ook de CL wedstrijd gezien. Utrecht heeft meer rust gehad en heeft Advocaat een PSV verleden.

11 mei 2019 om 12:17

Ja en spurs is geen utrecht. Advocaat durft niet eens 4 aanvallers op te stellen hahah, die haalt er eerder 1 af voor een extra verdediger. Die parkeert de bus en hoopt dat ze 2-0 verliezen ipv gewoon te doen wat ze kunnen en dan 4-2 te verliezen en vol op de aanval zoals spurs staat niet in het woordenboek van Dick

Op TT pag 109 staat vermeld dat de 'VAR de vriend van Ajax is geweest dit seizoen". En wijst dan bijv naar VVV uit. Maf om te lezen dat zonder VAR , over alle wedstrijden, PSV 3 punten voor had gestaan ( de handsbal van Tagliafico tegen Gron uit rekenen ze niet eens mee) Zou kunnen betekenen dat 'in het belang van het Nederlandse voetbal' Ajax via de VAR kampioen wordt.. Beste team hoor. Maar vind dit wel erg ver gaan

11 mei 2019 om 15:28

Iets met de wens en de gedachte... Die statistiek betekent enkel dat Ajax zonder VAR ingrepen 3 punten minder had gehad dan PSV. Betekent niet dat die ingrepen onterecht zijn geweest. Bij Tagliafico's handsbal heeft de VAR niet ingegrepen dus tellen ze die niet mee.

11 mei 2019 om 22:22

NIET ingrijpen wil ook zeggen dat ze beoordeeld hebben!! Nl: geen hands! En inderdaad , de speler pakte de bal niet met 2 handen op, gooide hem vervolgens niet naar n medespeler.. Kortom: " in het belang van het Nederlandse voetbal " was dit volgens de VAR geen hands....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Manchester United lijkt de meeste interesse te tonen in Kai Havertz. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren