‘Hij heeft de technische staf en de spelersgroep in de maling genomen’

Dinsdag, 7 mei 2019 om

Op sociale media werd de voorbije 24 uur volop over de Jordie van der Laan-gate gesproken. De aanvaller meldde zich ziek bij zijn werkgever Telstar zodat hij het eerste Champions League-duel tussen Tottenham Hotspur en Ajax kon bijwonen. De aap kwam uiteindelijk uit de mouw en beide partijen besloten in onderling overleg per direct uit elkaar te gaan. Telstar had sowieso al besloten om na dit seizoen afscheid te nemen.

De actie van Van der Laan kon op sociale media op waardering rekenen, maar bij Telstar is met minder erover te spreken. “Ik vind het wel een stomme streek”, vertelt technisch directeur Piet Buter dinsdagavond in gesprek met NH. “We hebben uitgezocht wat de juridische gevolgen zijn en we hadden de mogelijkheid om hem op staande voet te ontslaan.”

In een ludieke straf had Buter geen zin, ook al staat Telstar bekend om dergelijke praktijken. “Hij heeft de technische staf en de spelersgroep in de maling genomen”, benadrukte Buter. “Hij meldde zich ziek. Na een of twee dagen moet je je dan bij de club melden. Maar hij zei: ik kan niet, ik heb een afspraak bij mijn huisarts. De volgende dag ging ook niet, want toen had hij koorts.”

Trainer Mike Snoei wilde vervolgens langsgaan bij Van der Laan, die uiteindelijk toegaf hoe het daadwerkelijk zat. Toch eindigt Van der Laan niet helemaal met lege handen. Journalist Menno Pot hoorde het verhaal en bood Van der Laan via Twitter een overgebleven ticket aan voor de return in Amsterdam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Haha. Het kan natuurlijk niet, je hebt verplichtingen naar je club (werkgever). Dit is alleen wel een grappig verhaal

Hij heeft zijn 5-minutes of Fame ook wel weer gehad toch? Volgende week komt zijn autobiografie uit getiteld: “Ziek melden & van der Laan uitgestuurd” en doet hij als “bekende Nederlander” mee aan Wie is de Mol.

7 mei 2019 om 23:40

Goeie Markovv 🤣🤣

Zal wel aan mij liggen maar ik zie de humor er niet van in. Beetje schooltjeziek spelen, ik heb er nooit wat aangevonden.

Hij heeft de boel dus ook in de media lopen verdraaien, want hij zei dat ie t uit zichzelf had opgebiecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Telstar

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NEC168
7.Telstar155
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. El YaakoubiVerdediger90
S. PattynamaVerdediger92
C. DijkstraAanvaller90
D. AdsheadMiddenvelder80
W. CagroMiddenvelder81
S. van DoormMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina Telstar.

0 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren