Conflict Bakayoko en Gattuso bereikt kookpunt met reactie op Instagram

Dinsdag, 7 mei 2019 om

De ruzie tussen Tiemoué Bakayoko en Gennaro Gattuso tijdens de overwinning van AC Milan op Bologna (2-1) maandagavond is het gesprek van de dag in Italië. De middenvelder treuzelde toen hij moest warmlopen van de trainer, waarna laatstgenoemde besloot José Mauri in te laten vallen. Bakayoko laat op Instagram weten dat hij zeker niet weigerde in te vallen.

“Ik ben het er niet mee eens dat ik word gezien als een speler die weigerde het veld te betreden en dus de club en mijn ploeggenoten niet zou respecteren. Ik werd gevraagd om me klaar te maken als er een wissel zou plaatsvinden, dus ik bereidde mezelf onmiddellijk voor en ging voor twee, drie minuten warmlopen. Toen werd ik weer gevraagd om op de bank plaats te nemen”, aldus Bakayoko.

“Het was volgens mij tussen minuut 23 en 26 dat ik op de bank zat en de trainer opeens tegen mij ging praten. Ik heb niets anders gedaan dan zijn woorden herhalen. Niets meer”, doelt de middenvelder op het feit dat op tv-beelden te zien is dat hij 'fuck off' naar Gattuso zei. “Alles is voor mij duidelijk: ik heb nooit geweigerd om in te vallen. Ik had maar één wens en dat was mijn teamgenoten helpen, zoals ik dat altijd wil, tot aan het eind van het seizoen. Forza Milan.”

Gattuso was na afloop niet te spreken over het gedrag van zijn pupil: “Ik vroeg aan Bakayoko om warm te lopen. Het duurde even, waardoor ik voor José Mauri koos. We dragen een prestigieus tenue, ik moet duidelijk en eerlijk zijn. Ik wachtte zeven of acht minuten en hij had nog niet eens zijn scheenbeschermers aangedaan. Spelers kunnen alles tegen me zeggen, maar het belangrijkste is dat ze hun ploeggenoten en de sfeer in de kleedkamer respecteren", zo stelde de trainer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door realmadrid09)

Sjonge jonge, hij komt even met een statement op, jawel, instagram. Kun je niet beter je trainer bellen om het uit te praten ipv direct op social media te gaan posten? Waar gaat het heen met onze communicatie als mens zijnde...

7 mei 2019 om 10:28

Ik neem aan dat je begrijpt dat hij dit niet op Instagram plaatst om het conflict met zijn trainer op te lossen. Dit doet hij om richting de buitenwereld naar zijn mening de situatie te verhelderen (of hij nu gelijk heeft of niet).

Je kunt verder ook niet weten of hij nog gebeld heeft met zijn coach, dus het zijn loze uitspraken.

7 mei 2019 om 10:32

Dit doet meneer Bakayoko enkel en alleen om zijn eigen hachje proberen te redden. Anders was dit inderdaad wel binnenskamers opgelost.

7 mei 2019 om 10:35

Precies, maar sommige mensen snappen dit niet, of willen het niet snappen.

7 mei 2019 om 11:00

Als ik een argument heb met mijn baas, ga ik ook niet mn gelijk halen op Instagram. Dan praat je het uit of je bent het erover eens dat je het oneens bent met elkaar, maar verwacht hij dat Gattusso wel even op zijn Instagram zal kijken voor het verhaal? Het is een godswonder dat de racismekaart nog niet getrokken is, want ook dat is iets waar die jongens tegenwoordig heel handig gebruik van maken. Al zullen ze daar in Italie niet zo van onder de indruk zijn.

7 mei 2019 om 11:19

Ik vind persoonlijk de situatie anders zoals je het beschrijft @harryloenst. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het ook niet nodig dat mensen online zulke zaken plaatsen. Maar Bakayoko is iemand waar de buitenwereld waarschijnlijk op een andere manier heen kijkt, dan jij op je werk (ik weet niet wat voor een werk jij doet). Hij heeft fans en staat in relatie met allerlei merken waar hij verantwoording aan moet afleggen. Hij voelde dat het heet onder zijn voeten is geworden en heeft dit, wellicht op een niet zo slimme manier, op Instagram plaatst.

7 mei 2019 om 12:31

Ik heb even snel op zijn Instagram gekeken, ervanuitgaande dat het het officiele account van hem is. Daar staat niks meer, maar een fanbase en daarmee de publieke opinie zijn natuurlijk vooral handiger te bespelen via social media. Mensen zijn te lui om zelf de andere kant van het verhaal op te zoeken en geloven onzin meteen, want hij heeft het gezegd, dus het moet wel waar zijn. De waarheid is het waarschijnlijk niet, want Gattusso lijkt me een eervolle gast, kon ongelofelijk uitdelen maar ook incasseren, die je niet zomaar terug op de bank zet.

7 mei 2019 om 12:42

Je moet instagram dan ook professioneel gebruiken. Plaatst iets van 'het voorval is intern besproken en ik heb mijn kant met de trainer besproken' en dan afsluiten met zijn woorden als 'komende wedstrijd sta ik weer klaar voor het team'.

Dit is puur nog even natrappen wat niet nodig is. Gatusso heeft ook netjes zijn kijk uit de media gehouden.

7 mei 2019 om 13:15

Maar waarom kiezen alle Italiaanse fans hier direct de kant van Gatusso en is alles wat Bakayoko zegt 'om z'n eigen hagje te redden'? Beetje vooringenomen, niet? Iedereen heeft z'n gal over over hem uitgespuugd zonder dat hij ook maar iets heeft kunnen zeggen. Dan heb je toch ook recht om je eigen hagje te redden, of niet dan?

Een speler is nooit groter dan de club of trainer! Forza Milan per sempre! 🔴⚫

7 mei 2019 om 10:57

Bij kepa is het een ander verhaal

7 mei 2019 om 13:00

@bobaz

dus jij vind Messi bv niet groter dan Valverde? dat bedoel ik natuurlijk qua wat zo een speler voor een club betekend in verhouding met de rol van de trainer

ik zeg niet dat Bakayoko groter is als Gatusso maar er zijn genoeg spelers die meer voor hun club betekenen dan de coach

Wat onprofessioneel zeg wat Bakayoko.. Je weet dat er honderden camera's aanwezig zijn tijdens een wedstrijd. Uberhaupt je trainer uitschelden, kleineren of niet respecteren doe je gewoon niet. Je mag vanalles over je trainer denken, maar dat breng je niet naar buiten, althans zeker niet zo. Ga lekker naar het kantoor van je trainer en gooi dan alles er maar uit, achter gesloten deuren. Dit ziet er gewoon slecht uit t.o.v. de trainer, maar ook voor de club

7 mei 2019 om 12:32

Jij beoordeelt hem dus al. Je weet de waarheid niet eens. Bakayoko geeft aan dat hij herhaalde wat de trainer tegen hem zei. Maar ik zie dat jij al partij kiest. Wij weten de waarheid niet tenzij je er naast zat.

7 mei 2019 om 14:50

Nee ik kies geen partij. Ik zeg in het eerste deel van mijn reactie dat hij weet dat er veel camera's gericht zijn op de spelers en trainers. Door dan iets te zeggen (en volgens jou is dit het herhalen van wat de trainer zei, dus dan geloof ik dat) dan weet je dat je (negatief) in beeld komt.

Ik kies geen partij, maar wat de beelden mij laten zien is dat hij geen respect toont naar zijn trainer, dat is wat ik zie. Ook door de toevoeging van jouw informatie (het herhalen van de woorden van de trainer) vind ik dat hij dat nog altijd anders had moeten doen aangezien hij een prof is en er miljoenen mensen dit zien, zagen of te zien krijgen.

Wat gatusso met Milan heeft gepresteerd mag deze speler wat meer respect tonen en je zit niet in je onderbroek op de bank dus 7 of 8 minuten is natuurlijk schandalig lang!

Bakayoko probeert zich uit deze situatie te redden maar er is toch niemand die hem gelooft joh. Al het bewijs staat op camera vast.

Ben benieuwd naar Gatusso's reactie hierop. Zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen. Domme actie van Bakayoko, mocht er geen oprechte excuses komen vanaf zijn kant gelijk loodsen. Zulke spelers moet je niet in je selectie willen zeker niet bij een trainer als Gatusso.

Heerlijke reactie van Gatusso!! Deze spelers hebben de eer om het roemruchtige shirt te dragen van Milan, dus als de trainer zeg dat je je klaar moet maken, moet je eigenlijk al klaar staan! Denk je dat een Cutrone dit zou over komen? Er zolang over zou doen?Of een prof als Bonaventura? Never. Heerlijke trainer

7 mei 2019 om 14:43

Cutrone slaapt volgens mij in zijn outfit.. zo graag wil hij spelen voor Milan, geweldige speler met deze instelling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1680 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Serie A

91 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 augustus
Real Madrid gaat zich melden bij Sporting Portugal met een serieus bod op Bruno Fernandes. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren