Feyenoord-publiek roept om minuten voor talent: ‘Dat voelt als waardering’

Woensdag, 24 april 2019 om

Orkun Kökçü beleefde eerder dit seizoen een stormachtige doorbraak bij Feyenoord, maar het achttienjarige talent moet nu al een paar wedstrijden pas op de plaats maken. De middenvelder kwam al vier duels op rij niet in actie namens de Rotterdammers en hoopt daar woensdagavond tegen NAC Breda verandering in te kunnen brengen. Trainer Giovanni van Bronckhorst kan namelijk geen beroep doen op onder meer Nicolai Jörgensen en Robin van Persie, waardoor er mogelijk kansen liggen voor Kökçü.

De jongeling heeft de afgelopen weken vooral zijn geduld moeten bewaren: “Dat weet je. Simpelweg wachten op een kans om het te kunnen laten zien. Als ik leeftijdgenoten zie, bijvoorbeeld op het podium van de Champions League, dan houd ik mezelf voor dat ik daar in de toekomst misschien ook zal staan. Voor Ajacied Jurgen Ekkelenkamp, met wie ik samen speel bij Oranje Onder-19, vond ik het vooral mooi dat hij tegen Juventus speeltijd kreeg”, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Hoewel Van Bronckhorst Kökçü de afgelopen wedstrijden dus links liet liggen, is hij wel enorm populair onder de achterban. De naam van het talent wordt gescandeerd als hij niet meedoet, terwijl er afkeurend gefluit klinkt als hij gewisseld wordt: “Dat voelt als waardering voor mij”, glimlacht hij. “Dat is toch mooi voor een speler. Ik denk dat het met een combinatie van factoren te maken heeft. Ik maak graag acties en daar houden de mensen van.”

“Ik ben voor een deel opgeleid bij Feyenoord, dat zal zeker ook een rol spelen. En ik heb me een paar keer laten zien met doelpunten.” Naast zijn twee goals en twee assists hoopt Kökçü zich ook op de training te onderscheiden en hij weet dat hij volgend seizoen waarschijnlijk weer nieuwe kansen zal krijgen: “Er komt na de zomer met Jaap Stam een nieuwe trainer, dan begint iedereen gewoon weer op nul.”


Poll

Vind jij dat Orkun Kökçü meer minuten moet krijgen?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door timkrul)

Heel erg leuk, maar hebben ze daar bij Feyenoord geen technische staf voor? Dezelfde fans wilde dat Vilhena zou oprotten en zullen bij drie mindere wedstrijden deze jongen ook laten vallen.

24 april 2019 om 11:18

Elke club heeft te maken met "fans" die beginnen te miepen wanneer het niet naar behoren gaat.

Wanneer je in het stadion zit hoor je ook vaak de naam Ayoub rondgaan.

Wat ik wel onbegrijpelijk vind is dat er nu niks meer te verliezen valt en dat Clasie en Martina worden opgesteld i.p.v. jong talent dat minuten nodig heeft.

24 april 2019 om 11:40

Inderdaad, en zeker nu de 3e plaats zga zeker is. Maar ja, Gio.....

24 april 2019 om 11:38

Na 200 mindere wedstrijden wil ik nog steeds graag dat Vilenha oprot. En uiteraard zal ook Kokcu worden beoordeeld op zijn prestaties.

24 april 2019 om 11:43

Een van de helden van het kampioenschap, hou op man.

24 april 2019 om 11:45

Dat is dan een goed seizoen van de vijf. Vind ik persoonlijk wat magertjes.

24 april 2019 om 12:28

Frank de boer heeft ook bijgedragen aan 4 kampioenschappen maar ik ben blij dat hij weg is.

24 april 2019 om 12:48

Ik als Ajacied vind dat negatieve richting Vilhena echt nergens op slaan.Heeft zoveel betekent voor Feyenoord, jullie mogen blij zijn dat hij überhaupt nog bij Feyenoord speelt. Van hem wordt verwacht het spel te maken terwijl daar zijn kracht helemaal niet ligt. Hij brengt zoveel power en gif in de ploeg. Vond hem bij het Nederlands elftal bijvoorbeeld een paar keer prima invallen. Zie hem bij een ploeg in de subtop van Europa zeker slagen als ze hem op de juiste manier gebruiken.

24 april 2019 om 13:13

@headie-one: ik vraag me af of je als Ajacied ook elke wedstrijd van Feyenoord ook daadwerkelijk bekijkt. Voetballend draagt hij relatief gezien vrij weinig bij en kun je je afvragen waarom hij zo ongelooflijk veel vertrouwen krijgt van Gio terwijl er met regelmaat genoeg reden was een ander de kans te geven op zijn positie.
Supporters mogen daar best ontevreden over zijn. Zowel over de keuzes van Gio als het gebrek aan ontwikkeling bij Vilhena en diens (regelmatig) voetballende keuzes.
Neemt niet weg dat Moridin hier de plank misslaat door te schrijven dat hij blij is als Vilhena oprot, want dat getuigt inderdaad van weinig klasse richting een echte Feyenoorder.

24 april 2019 om 13:28

@hedie-one: Vilhena had verkocht moeten worden toen hij top presteerde, net als Jorgensen. Twee spelers waarbij Van Geel weer eens de boot heeft gemist. Ik roep het al langer: Feyenoord is een club van sentiment en dat brengt ons naar de ondergang. Altijd te lang vasthouden aan bepaalde spelers, bestuurders of wat dan ook. Daarentegen heb je wel gelijk dat Vilhena geen spelmaker is. Krijgt van Gio alle vrijheid om te doen en laten wat hij wilt met een bal, maar dat kan hij niet en onze ‘fantastische’ trainer (vind hem nog steeds een directeur ipv trainer) blijft hem maar op die manier gebruiken. Het resultaat? Vilhena lijkt meer op een werknemer van PostNL dan Feyenoord. Ik gun hem een mooie stap, zeker na alles wat hij heeft meegemaakt, maar hij is te lang gebleven.

24 april 2019 om 13:36

@romanempire: van Jorgensen weten we dat er een mooi bod is afgeslagen, maar welk (aantrekkelijk) bod hebben we gemist met Vilhena?

24 april 2019 om 13:47

@ijsmuts

Toen hij bleef nadat... was er toch een bod (duitsland?) op hem gedaan van 12 miljoen, of kwam dat uit de grote duim?

24 april 2019 om 14:29

@fr_jc: ik probeer je post te doorgronden, maar kan er niets van maken. Enlighten jezelf

24 april 2019 om 16:26

Nou dan bereid je maar voor op Mister Feyenoord over 10 jaar die in jouw ogen dan 448 "mindere wedstrijden" heeft gespeeld. Denk dat vilhena nog heel wat jaartjes bij feyenoord blijft

24 april 2019 om 16:30

@Ijsmuts

In je eerdere reactie "maar welk (aantrekkelijk) bod hebben we gemist met Vilhena?" Daarop kwam mijn vragende reactie imtrent een bod op Tonny. In het jaar van overlijden van was er toch een bod van 12 mln uit Duitsland gekomen? Maar door... is hij toen niet gegaan omdat hij bij zn familie wou blijven.
( dacht dat je het eerder wel zou begrijpen )

24 april 2019 om 21:07

@fr; volgens mij liep in het jaar van overlijden van zn moeder zn contract af. Niemand die daar 12 miljoen voor heeft geboden volgens mij

24 april 2019 om 11:51

Ik heb niet het idee dat men binnen een technische staf elkaar erg durft tegen te spreken. Groot gelijk dat de fans zich eens roeren; die hou je echt niet voor de gek hoor. In de Kuip zit men al vijf jaar tegen een middenveld met Vilhena en Toornstra, aangevuld met Clasie, Immers, Tapia of Vejinovic te loeren. Nou zegt men wel dat je geen Feyenoorder bent voor de lol, maar als er wel iets creatiever voor handen is en het komt zelfs uit eigen jeugd vind ik het wiedes dat er een voorkeur van de tribune rolt.

Dat vind ik ook bij Psv, waar de steun voor Erick Gutierrez hartverwarmend is. De Mexicaan wordt geslachtoffers na een paar slechte beurten en komt niet meer in het verhaal van Van Bommel voor. Zijn lieveling Sadilek brengt ook niets meer dan afbraak en ook Rosario's krediet blijft oneindig, terwijl die net als Hendrix nooit iets meer te bieden heeft dan het balletje afpakken en breed leggen dat in zijn controleursrol gevraagd wordt. Dan kan Van Bommel bijdehand uitleggen dat PSV zo weinig weggeeft en het zo lekker onverstoorbaar blijft, maar in al zijn onverstoorbaarheid heeft hij met zijn behoudende spelopvatting wel de tweede plaats totaal onnodig weggegeven! Intussen is het publiek niet gek: die zien dat PSV met Pereiro, Gutiérrez en Mauro Junior gewoon drie basiswaardige, creatieve spelers op de bank heeft die wel naar voren denken en doen. Toegegeven, Pereiro heeft het zelf wel verbruid, maar Guti en Mauro verdienen veel meer kansen dan ze nu krijgen.

24 april 2019 om 12:29

Hoe weet je dat het dezelfde fans zijn? Kunnen het niet andere fans zijn?

24 april 2019 om 15:23

Vilhena heeft inmiddels al zo'n 10 slechte wedstrijden. Hoewel ik ze ( de supporters) in eerste instantie ook zeurkousen vond, begrijp ik ze nu wel.

Kökcū is toch een heerlijk kereltje! Velen vinden het jammer en zonde dat je van Gio niet meer speeltijd hebt gekregen. Hopelijk volgend seizoen onze nr 10.

24 april 2019 om 11:12

Zelf ben ik altijd een voorstander van zelf opgeleid talent in je selectie. Enerzijds verhoogt het je gunfactor als club, maar het zorgt er op termijn voor dat je meer transferinkomsten hebt. En dus meer ruimte om bij tijd en wijle spelers te kopen die echt wat toevoegen.

Hoe getalenteerd is deze jongen precies? Ben hem na het begin van het seizoen wat uit het oog verloren.

24 april 2019 om 11:27

Eens over zelf opgeleid talent... je hebt dan ook zeker meer de gun factor dan als aangekocht, zeker gezien zijn leeftijd. Onder de aanhang is hij geliefd en wíllen we meer van hem zien dan wat Gio hem aan ons toont.

Hoe goed hij is, dat gaat de tijd uitwijzen maar dat hij barst van het talent en drive zegt genoeg. (Al kunnen zien in de minuten die hij kreeg) eigenlijk is hij een CM maar zie hem liever op 10, laat hem zijn creativiteit maar eens de vrije loop krijgen. Hopelijk ziet Stam dat ook en speelt hij vaak volgend seizoen.

24 april 2019 om 11:20

Alleen is Kokcu niet een echte 10 maar meer een 6.

Ik hoop dat er volgend jaar een 10 gehaald wordt en dat Kokcu samen met Vilhena daar achter komt te spelen.

24 april 2019 om 11:37

Zie me reactie hierboven waar ik dat al beschreef dat hij een cm is. Wat je schrijft kan wel maar denk dat Vilhena de deur dicht trekt na dit seizoen en we wat centjes binnen krijgen. Anders zal er weinig gehaald worden. Maar ik denk dat Kökcū met zn drive en creativiteit een aantal keren op 10 geprobeerd moeten worden.

24 april 2019 om 11:49

Voor Vilhena vang je nu niet zo veel alleen, maar prima als hij weggaat. Het is een goeie stofzuiger op het middenveld maar dat is niet wat we nodig hebben om beter te gaan spelen.

Een echte aderlating zou vooral zijn als Jorgensen of Berghuis weggaat want ook daar vang je niks voor en krijg je al helemaal geen betere spelers voor terug.

Clasie en Martina gaan gelukkig terug.

Wie ik verder graag zie vertrekken zijn: Scharie, Verdonk, Vente, v Beek en Toornstra die hebben allemaal veel te veel minuten gemaakt dit jaar en zijn gewoon te min voor Feyenoord. Toornstra en v Beek kunnen wel naar een laagvlieger in het buitenland en de rest is een aanwinst voor de middenmoot van de Eredivisie.

En helaas gaat onze beste speler van Persie stoppen.

Er moeten in mijn optiek in ieder geval twee goede(snelle) centrale verdedigers, een echte nr 10 en een reserve spits aangetrokken worden. Als we geen geld hebben kunnen we misschien Isak en Odegaard een jaartje proberen te huren? Voor verdedigers moeten we misschien eens kijken naar Zuid-Amerika want in de Eredivisie loopt niet zo veel rond.

Het is ook uitermate belangrijk dat Feyenoord gaat proberen toe te treden in de Keukenkampioen Divisie zodat spelers als: Geertruida, Bijlow en Sinisterra zich kunnen ontwikkelen.

Edit: dit is overigens wel echt wishfull thinking en gaat niet gebeuren.

24 april 2019 om 12:05

Voor Tonny zal je inderdaad niet heel veel voor krijgen, misschien een kleine 7-9 miljoen (hopelijk), maar hij is toe aan een stap, mocht het zo zijn dat die uitblijft dan zie ik hem de komende jaren ook niet gaan.

Jorgensen die blijft voor zover, daar zijn helemaal geen clubs voor momenteel?

Berghuis als die zou vertrekken zou echt een hele grote aderlating zijn, meest creatieve speler van Feyenoord. Maar mocht hij gaan dan neem ik aan voor minimaal 15-20 mln.

Jan Arie, Verdonk, Vente, en zeker van Beek is het tijd om verder te gaan. Toornstra zie ik onder Stam wel blijven en nodige minuten krijgen. Want ongeacht vind ik hem toch wel een speler met drive. Geen geweldenaar maar nuttig en nooit klagend.

Er moeten spelers gehaald worden, zoals je schrijft maar momenteel kan er gewoon weinig, of er moet verkocht gaan worden. Van 7 miljoen in kas.... Tsja, wat koop je daar nog voor vandaag de dag.

Meer dnan eens dat Feyenoord in de Piramide toe moet gaan treden, zelfs al zullen ze onderaan moeten beginnen en er 3 seizoenen over doen.

Edit) Clasie en Martina moeten zeker weer weg. Staan ontwikkeling van eigen spelers in de weg en ze kosten onnodig geld.

24 april 2019 om 12:29

@FR_JC, als Feyenoord die vier spelers zou verkopen, hoeveel denk je dat ze samen op zullen brengen?

24 april 2019 om 12:51

@kyle

ik zou zeggen reeel gezien
Vilhena 8
Berghuis 12
Jorgensen 8
Jan Arie 1
Toornstra 4
Van Beek 3

24 april 2019 om 12:57

Berghuis is inmiddels alweer 27 jaar, zal niet of nauwelijks nog beter worden, staat niet in de spotlight op dit moment en restwaarde heeft hij hierna niet meer. Daar betalen de clubs denk ik geen 20 miljoen voor.

Het is eigenlijk gewoon afwachten wat Feyenoord wil. Iedereen roept nu constant dat de jeugd de kans moet krijgen, maar ik zie buiten Kokcu geen speler die aan zou kunnen haken bij Feyenoord 1.

Wat wil je dan? Zwarts, Summerville en Schuurman opstellen die het hooguit leuk doen bij Dordrecht? Dan zou ik volgend seizoen namelijk maar rekening houden met de lage subtop, want die jongens zijn daar helemaal niet klaar voor.

24 april 2019 om 13:05

@Kyle

Eigenlijk zou ik moeten zeggen dat we geld toe moeten geven, behalve op Jan Arie. 😂

Ik denk dat ze niet veel op zullen brengen, bij elkaar misschien een 3-5 miljoen?
(dan te bedenken dat v Geel 5mln voor van Beek 'kon' krijgen)

24 april 2019 om 13:33

Feycoev

Berghuis mee eens, 12 zou minimaal zijn. (En anders niet, liever niet zelf.)
Jorgenssen 8, ook eens maar zie m niet gaan en ook geen club voor komen na afgelopen seizoen.

De andere zie ik geen club voor komen.

24 april 2019 om 15:00

Behalve Kökcü zou ik vooral Geertruida willen zien in het eerste. Zeker in een seizoen als deze, had hij wel wat kansen mogen krijgen.

Verder zie ik ook El Bouchataoui en Toure dit seizoen nog graag hun debuut maken.

24 april 2019 om 16:24

@Feycoev en FR_JC, dank voor jullie reacties. Ik vroeg het omdat ik niet weet hoeveel Feyenoord te besteden heeft komend seizoen. Maar ik neem aan dat jullie Berghuis en Jorgensen willen houden. Zeker de eerste.

24 april 2019 om 16:31

Niemand weet wat Feyenoord te besteden heeft volgend jaar.

Mocht er niemand weggaan dan zal het rond de 5 miljoen transferbudget zijn en rond de 3 miljoen salarisbudget.

24 april 2019 om 16:38

@Kyle

Momenteel is er 7-8 miljoen in kas. In de huidige markt is dat niet zo heel veel maar hoef ik je niet te vertellen. Berghuis zie ik veel liever blijven idd, zo ook Jorgenssen maar hopelijk wel zn oude vorm. Dit was gewoon een klote jaar voor hem en ons.

24 april 2019 om 18:47

Als Jorgensen zijn vorm van twee jaar geleden terugkrijgt zou dat geweldig zijn voor Feyenoord. Berghuis zou ik proberen te houden. Die is zo belangrijk voor Feyenoord. Maar het is wel heel weinig wat er in de kas zit. Hopelijk kan met de jeugd (ik weet niet hoeveel talenten eraan komen) een mooi elftal worden gebouwd.

25 april 2019 om 07:22

Gelukkig staan er een paar talenten aan te komen, met name middenvelders. Geertruida, Burger, Bannis en Kökcū o.a. maar die moeten wel kansen gaan krijgen onder Stam. Doen het zeer goed in de o19.

Deze gozer de laatste 3 wedstrijden graag in de basis aub Gio.

Ik hoop dat Stam volgend seizoen wel naar de jeugd kijkt en dat spelers als Toornstra en Clasie verleden tijd zijn. Speel lekker met Kokcu en Vente. Dat zijn jongens waar ik echt wel vertrouwen in heb, maar tot op heden niet echt een kans hebben gekregen.

24 april 2019 om 13:10

Vente zou het beste een jaartje of 2 verhuurd worden, kijken of hij het in zich heeft.

Feyenoord moet het houden bij de basis en gaan kijken naar zichzelf i.p.v. zich te willen meten aan Ajax en PSV. Feyenoord moet restwaarde op het veld creëeren in plaats van op de korte termijn punten willen halen. Dat brengt ze nu niet verder. Kun je een mooi bedrag vangen voor Berghuis, Vilhena, Toornstra en Jorgensen, dan moet je dat direct doen. Investeer in een elftal met potentie, in combinatie met 2 routiniers, die je elftal nog 2/3 jaar kunnen dragen/ondersteunen. Larsson - Aankoop - Skov Olsen/Summerville Leroy Fer - Kokcu - Tapia/Schouten Malacia - Geertruida - St Juste - Janmaat Bijlow/Delle Zet op de bank nog 3 jeugdspelers neer die potentieel tegen het eerste aanhikken en trek nog ergens wat talent weg. Is het een idee voor Feyenoord om bij een verkoop van Jorgensen, alles op alles te zetten op Sam Lammers?

24 april 2019 om 11:47

Ik zie dat je Skov Olsen hebt neergezet. Hoeveel zou hij kosten?

24 april 2019 om 12:01

Restwaarde creeeren op het veld betekend dus Clasie, Cuco en v Persie in ieder geval niet meer opstellen.

Ik gun van Persie zijn afscheidspot nog wel, maar Clasie mag er van mij wel uit voor Kokcu/ayoub.

Vanavond wordt een drama opstelling trouwens zonder v Persie, Jorgensen en Berghuis.

Ik zou zo spelen want ik zou Clasie niet opstellen en Vente al helemaal niet.

Vermeer
st Juste
Botje
v Beek
Malacia
Ayoub
Kokcu
Vilhena
Toornstra
Larsson
Sinisterra
24 april 2019 om 12:39

In die paar wedstrijden die Feyenoord nog moet spelen creeer je geen kapitaal meer. Verder gaan ze het sowieso lastig krijgen, want als je geen kapitaal op het veld hebt, is het ook moeilijk om dat weer om te draaien. Feyenoord gaat namelijk relatief gezien zeer weinig verdienen aan deze selectie en dus is er ook niet veel geld om de selectie te versterken met jongens die op den duur veel geld gaan opleveren.

24 april 2019 om 13:13

Misschien dat onze nieuwe TD eens kan kijken in Frankrijk 2e divisie, loopt wel één en ander rond voor weinig.

Je eigen jeugd en toekomst voor de komende seizoenen op de bank houden, ja dat is een immense fout van Gio geweest. Doorgaan met spelers die toch wel vertrekken of geen toekomstige waarde meer hebben moet je niet opstellen, ze zijn ook niet beter dan Kokcu.

Elke club investeert maar Feyenoord is op dit moment een team met vastigheid in oude rotten. De trainer durft ze niet op de bank te zetten, we kunnen wel stellen dat Gio dit seizoen in tijden van conflicten een lafaard is gebleken. Hard om de trainer van m'n club af te vallen, maar het is de waarheid.

Clasie zet zichzelf, de trainer en het publiek te kijk en wat doen we? Hij is geen tweede aanvoerder meer, nou poeh poeh Clasie zal niet slapen! Een maand met de beloftes, geen wedstrijden en een flinke boete is wat die snotaap verdient.

24 april 2019 om 12:46

Mensen moeten niet vergeten dat Kokcu nog maar 18 jaar is. Zo'n jongen kun je niet zomaar voor de leeuwen gooien en structureel blijven opstellen, want die derde plaats is toch wel redelijk belangrijk.

Verder moet ik ook zeggen dat ik zo even geen speler uit de beloften kan noemen (buiten Kokcu) die moeiteloos aan gaat haken bij Feyenoord 1. Wil je dan jongens als Summerville, Zwarts of Schuurman opstellen die het net leuk doen bij Dordrecht? Dan kun je volgend jaar beter rekenschap houden met de middenmoot.

24 april 2019 om 12:56

Klopt helemaal dat hij nog maar 18 is, maar dat is niet direct een reden om hem te beschermen tegen mogelijke tegenslagen (toch?). Het huidige middenveld heeft in allerlei wedstrijden laten zien niet thuis te geven, hoeveel slechter was het dan geweest met Kokcu?

Anderzijds bij talenten ook de vraag hoelang zij moeten rijpen. Als ze 24 worden maar terughalen? Ben je dan Nederlandse topwaardig?

24 april 2019 om 13:30

Ik denk dat horen bij de top voor Feyenoord op dit moment vooral een doelstelling moet zijn, want het gat word nu wel erg groot op financieel vlak.

En nee, er is geen leeftijdslimiet, maar Kokcu moet nog wel het 1 en ander leren. Natuurlijk moet je die jongen dus langzaam brengen en in de komende voorbereiding kan hij laten zien dat hij een plek hoort te krijgen.

Verder heeft Feyenoord buiten Kokcu geen jongen die een versterking is voor dit Feyenoord. Ze hebben nou eenmaal geen goede lichting en dat kan gebeuren. Daarom snap ik niet waarom iedereen ineens valt over het gebrek aan doorstroming als het vereiste niveau er buiten Kokcu helemaal niet is.

Tja Clasie moet gewoon plaats maken voor Kokcu. Geertruida mag ook best een kans krijgen vind ik....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie

1 fan
18 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 juni
De transfer van Pablo Sarabia naar Paris Saint-Germain is in kannen en kruiken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren