Blijdschap bij Ajax na zware bevalling: ‘Ik denk dat dit een tikje is voor PSV'

Zaterdag, 20 april 2019 om

Matthijs de Ligt is blij met de zwaarbevochten overwinning die Ajax zaterdagavond boekte op bezoek bij FC Groningen. Klaas-Jan Huntelaar maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Ajax nu drie punten los aan kop staat in de Eredivisie.

"De ervaring van Klaas maakt uiteindelijk het verschil voor ons, al maakte hij het ons ook nog even lastig. Maar ik ben vandaag blij met hem", reageert De Ligt na afloop lachend voor de camera van FOX Sports. Huntelaar werd vlak na zijn doelpunt met zijn tweede gele kaart van de avond van het veld gestuurd, waardoor Ajax de slotfase met tien man moest doorkomen.

De Amsterdammers hielden echter stand. "Ik denk dat beide teams vandaag hard gevochten hebben. Uiteindelijk is het wel heel erg lekker om als winnaar uit de bus te komen", vervolgt de verdediger en aanvoerder van Ajax. Dat Ajax geen geweldige wedstrijd speelde in het hoge noorden, maakt De Ligt weinig uit. "In deze periode gaat het om de drie punten. Je weet van tevoren dat Groningen-uit een lastige wedstrijd wordt. Natuurlijk hebben we wedstrijden ook dikker gewonnen, maar als je uiteindelijk zo wint, dan ben ik daar blij mee."

Door de zege komt Ajax na 31 competitiewedstrijden op 77 punten. Achtervolger PSV heeft 74 punten en speelt zondag nog op eigen veld tegen ADO Den Haag. Op de vraag of PSV door de benauwde overwinning van Ajax een tikje heeft gekregen in de titelrace, antwoordt De Ligt bevestigend. "Ja, dat denk ik wel. Ik denk dat zij ook voor de buis hebben gezeten en hebben gezien dat wij hier met 0-1 winnen. Dat is niet lekker om te zien als je nog moet spelen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door fcoldambt)

PSV had denk ik verwacht dat Ajax een mentale tik zal krijgen van Juventus. Dan aangeslagen verschijnen in het hoge noorden. Niks is minder waar. Gewoon gewonnen bij Juventus en Groningen. Doelsaldo zeer positief. 2 thuiswedstrijden op rij vs teams die Ajax al uit heeft weggespeeld. Maar ja de graafschap uit he

20 april 2019 om 21:14

Zolang PSV nog leeft zal ik er maar in geloven. Ge wit ooit nooit nie!

20 april 2019 om 21:17

Was niet al te best vandaag, maar gelukkig 3 punten 😀. Hoop dat het voor de wedstrijd tegen Graafschap al is beslist, moet er toch niet aan denken weer 😵

20 april 2019 om 21:19

Laatst zag ik zo’n filmpje van Dijks in de auto bij Andy van der Meyde. Die vertelde hoe hen die middag in Doetinchem €300.000 kampioenspremie door de vingers gleed. Bizar wel. Maar dit team lijkt me wel in staat om dat varkentje te wassen, toch een heel ander niveau en juist goed onder druk. Vandaag was lastiger waarschijnlijk, van de 4 overgebleven competitiewedstrijden op papier toch de pittigste. Ajax verdient de titel wel dit jaar, ondanks de topprestatie van PSV. Die hebben de tweede competitiehelft gewoon teleurgesteld, weliswaar veel gewonnen, maar vraag niet hoe.

20 april 2019 om 21:20

Gewoon gewonnen?Met de hakken over de sloot en een zwakke scheidsrechter. Ajax mag niet klagen. Veel succes de komende tijd.

20 april 2019 om 21:42

Met gewoon gewonnen bedoel ik noet simpel of zo. Dat het zwaar zal worden leek me logisch

20 april 2019 om 21:53

Wat heeft de zwakke scheidsrechter met winnen te maken. Ajax had in de eerste helft heel veel last van die zwakke scheids die al veel eerder Groningen spelers op de bon had moeten slingeren, door dat niet te doen liet hij de wedstrijd door de vingers glippen. Maar je kan niet met droge ogen beweren dat hij Ajax heeft bevoordeeld.

20 april 2019 om 22:09

Als je 3 minuten voor tijd geen penalty geeft bij een duidelijke handsbal lijkt het me wel dat Ajax bevoordeeld is.

20 april 2019 om 23:36

Er was nooit een duidelijke handsbal

21 april 2019 om 10:01

Als hij vanaf minuut 1 normaal had gefloten dan had Groningen al in de 1e helft met 10 man gestaan. Frankie leek wel loslopend wild in een aktie 3 overtredingen op hem....maar het moch allemaal. Vanaf minuut 1 tijdrekken, het moch, Onana op het laatst tijdrekken en direkt geel. Wat een verschrikkelijke ploeg dat Groningen.

21 april 2019 om 11:07

Ach ja,gazon krijgt zomaar geel een Groningen speler loopt in het midden erdoorheen wordt onderuitgehaald en geen geel. Higlerheeft de wedstrijd nooit in handen gehad. Ben eens met je dat Groningen hard speelde maar daar lag hun kans om een goed resultaat te halen.voetballend is Ajax veel beter. Daarom is Groningen dus een verschrikkelijke ploeg. Beetje kinderachtig reactie. Het is geen dammen ofzo.

20 april 2019 om 21:23

Ach, de hoop heb ik al na (eigenlijk vanaf bekendmaking opstelling) ajax-PSV opgegeven. Al blijft er altijd een ieniemienie sprankje hoop achter. Het is goed zo. Volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen.

20 april 2019 om 22:01

Zo ist. We hebben het weggegeven op 30 maart. Eigen schuld, dikke bult. Volgend jaar maar weer knallen. Je kunt niet ieder jaar kampioen worden. Maar wie weet... De Graafschap 🙏🏻

20 april 2019 om 22:08

Of we die ploegen hebben weggespeeld is niet van belang. We domineren tegen Real en Juventus, maar hebben het lastig tegen Groningen. Vitesse wint met 10 man ruim van PEC, Utrecht is hopeloos in vorm maar wij zijn hun aartsrivaal En de graafschap.. Ja.. niks gaat makkelijk worden en ik ga daar dan ook niet van uit. Als Ajax vanavond niet had gewonnen had het niet eens zo onterecht geweest.

20 april 2019 om 22:20

Dit Ajax gaat het daar niet opnieuw verspelen..En ik denk dat Ajax thuis kampioen gaat worden. PSV wint niet bij Willem II en AZ

Ik ga er lekker voor zitten morgen, PSV-ADO. Ben benieuwd....

21 april 2019 om 07:18

Denk weer 7-0 voor PSV. Kampioenschap zal laatste wedstrijd beslist worden. Heb nog goede herinneringen aan de wedstrijd van De Graafschap tegen Ajax.😁

Denk dat bij PSV vooral frustratie overheerst over de arbitrale beslissingen van vanavond. Ze moeten zich maar vasthouden aan de afloop van het seizoen waarin Makkelie een vergelijkbare fout beging, veel meer zit er helaas niet op.

20 april 2019 om 21:18

PSV heeft net zo vaak de scheids mee. Misschien wel vaker. Maarja het blijven Calimero’s

20 april 2019 om 21:22

PSV is de laatste die in dat verband reden tot klagen heeft. Maar zie ze daar wel voor aan, hebben er altijd wel een handje van om naar de grote boze hoofdstad te wijzen.

20 april 2019 om 21:24

Dat jullie je genoodzaakt voelen om te benadrukken dat PSV 'net zovaak de scheids mee heeft', getuigt anders ook wel van een aardig calimero-gehalte..

20 april 2019 om 21:33

Beetje kip ei verhaal zo

21 april 2019 om 10:04

Heb je Vitesse-psv gezien. Dan mag je niet klagen. Dit had niets met slecht fluiten te maken, en zo gaat het hele seizoen al.

Voor mij was dit zeer zeker een tik. Dit was in mijn optiek de laatste strohalm voor PSV en dan zit ik naar zo een frustrerende slotfase te kijken als PSV supporter. Er zal genoeg gezegd worden over de arbitrage(en terecht) maar Groningen verdiende eigenlijk ook helemaal niks.

20 april 2019 om 21:16

Laatste strohalm? Psv heeft vaker geluk gehad op de laatste vanaf 2007...

20 april 2019 om 21:20

In mijn optiek wel. Ik zie Ajax de twee thuisduels simpel afwerken en ik geloof niet dat ze zich nogmaals zullen laten verrassen op de Vijverberg.

20 april 2019 om 22:08

Ik ben her met je eens, maar om andere redenen ik zie PSV niet alle 4 de wedstrijden winnen. Die laten waarschijnlijk bij Willem 2 of AZ punten liggen. Misschien wel beide, waardoor ik verwacht dat een gelijkspel bij de Graafschap voldoende is. Ajax heeft het namelijk ook niet al te makkelijk in uitwedstrijden terwijl ze thuis op 2 gelijke spelen na een redelijk solide serie neer hebben gezet.

20 april 2019 om 21:19

Snap je frustratie, zeker bij de handsbal. Als het andersom had geweest had ik ook lopen roepen om een pingel 👍

20 april 2019 om 21:20

Eigenlijk pakt Ajax gewoon die overwinning op z'n PSV's.

20 april 2019 om 21:21

Wedstrijd had heel anders kunnen verlopen en over het algemeen was Ajax wel de betere maar een gelijkspel was niet onverdiend geweest. Het zal nog spannend genoeg worden. De Graafschap Uit zal in ieder geval hels worden.

21 april 2019 om 02:02

ajax zal dit niet meer weggeven, dat dachten we 5 jr geleden ook, knap hoe zowel ajax als psv elkaar opjutten tot grote hoogtes, knapper dat ajax ook europees nog in de race is, ik heb geen idee waar dit gaat eindigen

20 april 2019 om 22:04

Groningen heeft alleen maar geprobeerd de wedstrijd te verzieken. Echt niet om aan te zien. Ajax ook niet goed maar wel de terechtte winnaar.

20 april 2019 om 22:55

Volgens mij ben jij positiever ingesteld dan ik. Iets zegt me dat Ajax het moeilijk thuis tegen Vitesse of Utrecht gaat krijgen.
Over PSV ben ik positief ingestemd. Ik verwacht dat ze eigenlijk alles winnend gaan afsluiten. Mijn hoop heb ik gevestigd op de mentale tik waar je over spreekt.
Ergens ben ik toch bang dat Ajax het ergens gaat laten liggen en PSV zelfs met een veel lager doelsaldo eerste eindigt. Zou eigenlijk wel passend zijn haha.

Laten we het hopen. Zie PSV morgen wel makkelijk winnen van Ado. Zie PSV eigenlijk ook alleen komende week bij Willem 2 punten verspelen, dus daar op hopen zodat ook wij een beetje lucht hebben.

20 april 2019 om 21:31

AZ uit zal ook een knap lastige wedstrijd worden die nog meedoen om plek 3.

20 april 2019 om 21:36

Ja die hebben ze ook nog he. Zal er ook vanaf hangen of AZ vanavond weet te vinden. Zijn wel op de goede weg. Nu alweer genoeg stress voor aankomende dinsdag. Heerlijk man zo'n druk seizoensslot.

20 april 2019 om 21:52

Toch lekker dat we de laatste wedstrijden ook voor PSV mochten spelen. Daarna is het gelukkig weer gelijk.

Ik zal een stuk geruster zijn als we aankomende dinsdag Vitesse winnend hebben afgesloten. Denk dat ook niet 1 2 3 gedaan is hoor, na alle wedstrijden vd afgelopen periode. Het zou lekker zijn als ado de goede lijn vd afgelopen wedstrijden door trekt en wat puntjes afsnoept, zodat we idd wat lucht hebben.

20 april 2019 om 22:50

Ja ik heb precies hetzelfde. Ik heb toch echt ergens het vermoeden dat het thuis tegen Vitesse of Utrecht even niet mee gaat zitten. Vooral een Vitesse moet je zeker niet onderschatten. Psv zal thuis Ado makkelijk kunnen hebben. Die presteren niet echt als ze in Eindhoven spelen.
Ik hoop dat Heracles van AZ wint, zodat AZ nog tegen PSV alles op alles moet zetten om zich van de vierde plek te verzekeren.

21 april 2019 om 02:06

titel ligt nog helemaal open. als psv zich mentaal sterk houdt, dan zal t mij benieuwen of ajax de 3 competities kan jongleren, je zou verwachten van niet.

Ik als PSV’er vind het aan de ene kant zeer frustrerend. Aan de andere kant vind ik dat van Bommel gefaald heeft met Rosario en Hendrickx te blijven opstellen terwijl dat niet werkte. Het is dus gewoon volledig zijn eigen schuld en daardoor weiger ik gefrustreerd te zijn over een eredivisiewedstrijd van Ajax. Ajax word het Bayern van Nederland en PSV Dortmund. Als de KNVB Ajax blijft helpen met competitieverschuiven zullen de CL-wedstrijden van Ajax in de toekomst geen invloed hebben op de Eredivisieprestaties. Ik vind het leuk dat Ajax het goed doet, maar veel teams uit het buitenland die het goed doen in de CL worden gedwongen hun opstelling in competitiewedstrijden aan te passen waardoor ze daar slechter presteren. Ik vind het allemaal leuk en aardig dat we Ajax helpen en dat het goed is voor het Nederlandse voetbal, maar we moeten eerlijk zijn dat de enige ploeg die je echt helpt Ajax is. PSV zal er eerder een CL plaatsje door krijgen, maar op nationaal schaalniveau zal Ajax PSV verpulveren. Elke goede speler die kan kiezen tussen Ajax en PSV gaat voor Ajax. Begrijp me niet verkeerd, Ajax is op eigen kracht zo ver gekomen maar het is aan de KNVB te danken dat Ajax er zo weinig last van heeft gehad in de competitie. Als de KNVB de laatste jaren deze handelswijze ook bij andere clubs had toegepast had ik er echter totaal geen probleem mee gehad.

20 april 2019 om 23:16

PSV wedstrijden zijn ook verschoven ivm een Europees programma hè? Jammer dat je geheugen je in de steek laat.

21 april 2019 om 10:13

Aan hulp van de knvb heb je als psver niet te klagen. Ja Ajax heeft het op eigen kracht gedaan, psv met hulp van de gemeente, een stukje competitie vervalsing.

Wat was ajax slecht en wat was groningen goed en een gelijkspel was op zijn plek geweest PSV is er ook nog niet maar dit geeft me hoop en zolang het kan waarom niet 3 x finales nog en ajax gaat nog zeker punten laten liggen.

21 april 2019 om 01:20

Groningen goed? Welke wedstrijd heb jij gezien? Ja, ze gingen er vol voor, maar tot het doelpunt waren ze voornamelijk bezig met tijd rekken en schoppen. Ajax was zeker niet uitstekend maar verdiende de overwinning wel.

Ajax heeft nog 3 wedstrijden, psv nog 4
Vandaag ben ik voor Den haag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

554 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 4 2 0 0
2019/2020 Ajax 18 9 0 0
2018/2019 Ajax 28 16 4 1
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
2016/2017 Schalke 04 16 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Tadic al elf Champions League-duels zonder doelpunt

De ene generale repetitie is de andere niet. Waar Atalanta afgelopen zaterdag een 1-3 nederlaag leed in het thuisduel met Sampdoria, waar Marten de Roon met een liesblessure uitviel, schreef Ajax 937...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren