Strijdbaar Feyenoord-tiental profiteert optimaal na nederlaag AZ

Zaterdag, 13 april 2019 om

Feyenoord heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de strijd om de derde plek. De Rotterdammers slaagden er een paar uur na de nederlaag van AZ tegen ADO Den Haag in om met tien man te winnen van Heracles Almelo: 2-1. Nicolai Jörgensen leek door zijn rode kaart wegens natrappen de schlemiel van de avond te worden, maar hij zag vanuit de catacomben hoe Steven Berghuis zijn ploeg toch nog naar een overwinning schoot. Feyenoord heeft de marge met de concurrent uit Alkmaar nu vergroot tot vier punten en krijgt de ploeg van John van den Brom volgende week zaterdag op bezoek in De Kuip.

Robin van Persie was weer fit genoeg om op de bank plaats te kunnen nemen en hij keek toe hoe zijn ploeg met aanvallende intenties aan de wedstrijd begon. Cuco Martina en Tyrell Malacia stoomden in de eerste paar minuten al op over de zijkanten, terwijl Jordy Clasie met een schot van afstand voor het eerste doelgevaar zorgde. De eerste grote kans kwam echter op naam te staan van de bezoekers, die er via een kopbal van Jesper Drost bijna in slaagden om Kenneth Vermeer te verrassen. Feyenoord bleef hierna de weg naar voren zoeken, al scheelde het met twintig minuten op de klok weinig of Sven van Beek had voor een nieuw eigen doelpunt getekend.

Eric Botteghin werd niet veel later door een goede reflex van Janis Blaswich van het scoren af gehouden en de doelman had ook het antwoord op inzetten van Jens Toornstra en Tonny Vilhena. Een minuut later was het echter alsnog raak toen Jörgensen Berghuis alleen voor de doelman zette en de aanvaller via Blaswich raak schoot. Feyenoord kon zodoende met een voorsprong aan de thee, maar de Rotterdammers slaagden er niet in om die marge lang vast te houden. Twee minuten na de onderbreking was het Kristoffer Peterson die Martina doldraaide aan de rechterkant, waarna zijn voorzet van dichtbij binnen gewerkt kon worden door Drost.

Martina was een minuut of tien later opnieuw onderwerp van gesprek toen bleek dat hij vanwege fysieke klachten niet verder kon en zo de defensieve zorgen bij Giovanni van Bronckhorst vergrootte. De thuisploeg had daarna zijn handen vol aan de bezoekers uit Almelo en in een fase waarin Feyenoord het initiatief weer naar zich toe leek te trekken moest het een volgende dreun incasseren. Een natrappende beweging van Jörgensen werd in eerste instantie gemist door Jochem Kamphuis, maar na raadpleging van de VAR trok de arbiter gedecideerd de rode kaart voor de Deen.

Feyenoord liet zich echter niet uit het veld slaan door deze tegenslag en ging met een man minder, en Van Persie binnen de lijnen voor een gefrustreerde Clasie, alsnog op zoek naar de winnende goal. Nadat Berghuis en Botteghin er eerder al dichtbij waren, bood een overtreding van Maximilian Rossmann op Botteghin uiteindelijk uitkomst. Berghuis mocht na deze actie in de zestien aanleggen voor een strafschop en faalde niet. Adrián Dalmau kreeg vlak daarna nog een enorme kans op de gelijkmaker, terwijl een botsing tussen de aanvaller en Vermeer een paar minuten voor tijd tot veel consternatie leidde. Het aangeslagen duo kon de wedstrijd echter gewoon uitspelen.


Poll

Denk jij dat Feyenoord de derde plek nog uit handen gaat geven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door hellevoet51)

Wat een verschrikkelijk elftal is dat Heracles zeg. Hele wedstrijd irriteren, dan hebben ze wat ze willen, een man meer. Maar vervolgens zijn ze nog zwaarder de onderliggende partij, zwakke wedstrijd van Feyenoord maar heel verdiend gewonnen. Tegen AZ moet het toch echt een tandje beter dan vandaag.

13 april 2019 om 22:45

Oja want Jørgenson is zo'n gezellige vent, een club met een begroting die 10x groter is dan die van Heracles moet winnen door een penalty van niks.

13 april 2019 om 22:48

Dat is inderdaad schandalig, dat er zoveel moeite nodig is om een team als Heracles te verslaan. Maar dat geeft denk ik ook deels de frustraties bij een jorgenson weer, het is gewoon geen leuk voetbal bij Feyenoord. Maar de discussie over het gebrek aan kwaliteit en tactiek is al vaak het sprake gekomen, was vandaag weer duidelijk zichtbaar.

14 april 2019 om 16:41

Een tean van Heracles waarvan de beste club van Nederland met het mooiste en beste voetbal, met alleen toppers niet kan winnen en slechts 1 punt gehaald heeft. En met 3 penalty's in 30 wedstrijden is Feyenoord inderdaad erg bevoordeeld.

13 april 2019 om 22:58

Klopt, want het grote 1e Rotterdamse team ging niet als een stelletje oude wijfen uit de startblokken om de tegenstander het spel te laten maken. Om vervolgens met een dubieuze penal de wedstrijd te winnen. 1 grote Rotterdamse klasse show weer...

13 april 2019 om 23:46

Wat verschrikkelijk is jouw clupje bedoel je. Gewonnen door een cadeautje van de scheids. Wees er maar trots op.

Feyenoord en de scheidsrechter gefeliciteerd. Heb nog nooit zo'n makkelijke penalty gezien. Maar goed, het is Feyenoord , dus het is niet anders..

13 april 2019 om 22:45

Terecht toch? Onlangs werd voor vergelijkbare overtreding goal van Jorgensen via de VAR afgekeurd. Is het nu ook terecht dat een scheids hem durft te geven. VAR corrigeerde ook niet.

13 april 2019 om 22:46

Je bedoelt de penalty?, Met alle respect maar als je zelfs hiervoor penalty's gaat geven dan kun je beter een potje strafschoppen gaan doen als wedstrijd.

13 april 2019 om 22:50

Maar leg dan eens uit waarom als dit een aanvallende overtreding is iedereen akkoord is met fluiten of zelfs afkeuren, terwijl het verdedigend maar allemaal moet kunnen.

13 april 2019 om 22:53

Maar nogmaals met alle respect, maar ik zou dit zelfs als aanvallende overtreding door laten gaan, de speler van Feyenoord valt haast een heeft de speler van Heracles vast tijdens zijn val. Dit is gewoon een duel.

13 april 2019 om 22:46

Whaha wat een onzin, Heracles mag zelf ook van geluk spreken dat ze de wedstrijd met 11 man hebben uitgespeeld. Verschikkelijk elftal

13 april 2019 om 22:48

Wie moest er volgens jou van het veld worden afgestuurd?

13 april 2019 om 22:50

Breukers

13 april 2019 om 22:52

O.a. Breukers en wellicht Dalmau zelfs voor die actie op Vermeer

13 april 2019 om 22:46

Waarom zeikt iedereen altijd over penalty's. Het is een onderdeel van het spel, ze worden nu eenmaal gegeven deal with it.

Derde plek is trouwens in de pocket.

13 april 2019 om 22:49

Dus onterechte penalty's horen bij het spel, erg simpel

13 april 2019 om 22:51

Omdat een onterecht gegeven pingel vragen oproept, veronderstel ik;-).

13 april 2019 om 22:52

Als je dat al onterecht vindt dan raad ik je aan nooit Real Madrid te kijken. Penalty was gewoon terecht, net als deze zege.

13 april 2019 om 23:36

Derde plek in de pocket, dat klinkt erg makkelijk. Ze moeten nog tegen az plus ik denk niet dat de 3e plek al is beslist!

13 april 2019 om 22:47

Doen alsof Feyenoord de VAR altijd mee heeft. Letterlijk niemand doet met je mee.

13 april 2019 om 22:49

En dat direct na de penalty van Ajax vandaag, daar was nog veel minder aan de hand.

13 april 2019 om 22:53

Die hadden er minimaal twee moeten krijgen, maar die nemen wel genoegen met 1. Maar wat heeft de wedstrijd van Ajax te maken met de wedstrijd van Feyenoord? Gewoon je gelukkig prijzen dat je een cadeautje mag uitpakken, joh;-).

13 april 2019 om 23:01

Zelfs de trainer van Heracles zegt dat het een penalty was.

13 april 2019 om 23:12

Hoezo, maar het is Feyenoord? Je weet dat Feyenoord tot vandaag dit seizoen maar 3 penalty's heeft gekregen en daarmee gedeeld een-na-laatste staat in de Eredivisie? Daarvan ook nog 2 tegen Emmen, dus daar heb je ook niet veel aan.

Schandalige penalty ... gooi die VAR maar in de prullebak. En die Clasie moeten ze direct terugsturen , is alleen agressief als hij terecht word gewisseld.

13 april 2019 om 22:43

Hij moet idd niet aggressief doen, maar zijn wissel was niet terecht. Clasie speelde goed vandaag. Er waren er wel een paar minder.

13 april 2019 om 22:47

Als de eerste overtreding op de light te licht was. Dan mag Feijenoord dit een cadeautje van de scheids beschouwen.

13 april 2019 om 23:01

Schandalig is natuurlijk zwaar overdreven. Ik ben met je eens dat hij vaker niet dan wel gegeven zal worden, maar er wordt wel degelijk aan het shirt getrokken. Zoals hierboven ook wordt opgemerkt, wordt het wel normaal gevonden om hiervoor te fluiten als de aanvaller het doet.

14 april 2019 om 00:26

Wormuth zegt net in een interview dat hij het een penalty vond en dat hij heel tevreden is met de scheidsrechter en VAR deze wedstrijd.

14 april 2019 om 07:32

Wormuth is een nette trainer. Net als Schwaab een nette speler is. Niet alles uit Duitsland ruikt naar Schwalbe. Het gros zijn faire sportmensen.

14 april 2019 om 14:33

Terechte penalty!! Die Jeroen Guuter (oid) zei ook "beter de VAR afschaffen".. ik dacht bij mezelf "kunnen ze jou rol niet afschaffen, niemand zit te wachten op jouw herhaaldelijke mening, je wordt betaald om voetbalverslag te geven" In de eerste herhaling zie je duidelijk dat de verdediger de bal ongestoord kan wegkoppen doordat hij Bottegin aan zijn shirt trekt en hem zo aan de grond houdt.

Met 10 man winnen, netjes! Derde plek geven ze niet meer weg.

Hmm, was dit nou echt een penalty? Vond die overtreding op de Ligt toch een stuk zwaarder. Jorgensen, schaam je!

13 april 2019 om 23:04

En wat heeft de Ligt hiermee te maken? Het staat totaal los van elkaar.

13 april 2019 om 23:21

Zelfde soort overtreding?

13 april 2019 om 23:25

Andere wedstrijd

Gefrusteerd zooitje met Clasie en Jorgensen

Al met al terecht, al was het na die (terechte) kaart voor Jorgensen wel spannend. Pingel misschien makkelijk, maar dit soort overtredinkjes zijn juist zo frustrerend want je wordt als aanvaller (in dit geval dan Botthegin) nooit beschermd en moet altijd incasseren. Zie reactie Jorgensen.

Tis allemaal niet erg geweldig maar om nou te zeggen dat Heracles meer verdiende, nee. Snel maar vergeten deze pot.

Vroeger hoopte ik als Ajax fan dat Feyenoord zou verliezen. (Gezonde rivaliteit) tegenwoordig hoop ik gewoon dat ze winnen.. Ik weet niet wat treuriger is..

13 april 2019 om 23:08

Ach joh, je wordt volwassener, ouder en wijzer 😁

13 april 2019 om 23:32

Wat wil je nou precies zeggen met je post? Ik hoop ook dat Ajax wint tegen juve als Feyenoorder. Is dat ook treuriger?

Ik kan alleen maar hopen op betere tijden onder Stam

Zwaarbevochten overwinning. Je ziet en merkt aan alles dat Feyenoord toe is aan het einde van het seizoen. Gewoon pijnlijk om naar te kijken soms. En dan Clasie, manmanman hoe kun je zo reageren in zo’n situatie. Volgend seizoen lekker terug sturen. Hopelijk bankt Gio hem de rest van dit seizoen, maar ben er bang voor. Snel vergeten deze wedstrijd en op naar de volgende

Nog een keertje opladen tegen AZ in eigen Kuip, en met het legioen erachter derde plaats en Europees voetbal voor volgend seizoen veilig stellen, dan is het maximale uit dit seizoen gehaald. En dan volgend seizoen met Stam op naar betere tijden. Zin in!

Schandalige penalty zeg .. ongelooflijk dat dit met een VAR nog steeds kan ? Hoe dan.. weer een flapdrol als scheids met kuipvrees

14 april 2019 om 02:09

Botteghin wordt gewoon duidelijk aan zijn shirt naar beneden getrokken.

14 april 2019 om 17:08

Drie penalty's tot nu toe. Is dat Kuipvrees? Hoe noem je het dan als een club er al 8 heeft gehad? Arena angst?

Los van het feit dat het een dubieuze penalty is, naar mijn mening de mooist ingeschoten dit seizoen in de eredivisie!

Echt belachelijk die strafschop.

Waarom hebben zoveel mensen het hier over een onterechte penalty? Zelfs de commentator van de NOS (Jeroen Elshof?) slaat de plank compleet mis. Duidelijke overtreding in mijn ogen. Shirt van Botteghin wordt naar beneden getrokken bij de kraag. Domme actie van de Heracles speler en de Var gaat dat echt niet afkeuren.

14 april 2019 om 00:01

Omdat het Feyenoord is. Dan vinden mensen het altijd wel leuk om hier na een wedstrijd te komen provoceren.

14 april 2019 om 10:47

Maar gebeurt elke wedstrijd echt heel erg vaak. Als je hier voor fluit moet je consequent zijn en 10 penalty's per wedstrijd geven.

Lekker geknokt en verdiende overwinning. Wat betreft de pingel; Vasthouden is een overtreding. Een overtreding in de 16 is een een pingel. Dat Feyenoord toch nog wint, is voor sommige mensen zuur, maar zeg dat dan gewoon in plaats van doen alsof je de spelregels niet snapt.

14 april 2019 om 01:03

Hiervoor pingels geven is ronduit lachwekkend. Jij snapt de spelregels niet. Dan kun je hem wel 20 keer per pot op de stip leggen.

14 april 2019 om 07:51

Moeten ze doen, dan leert men er misschien van.

14 april 2019 om 10:30

Dat is een drogreden. Als er 20 keer per wedstrijd een overtreding in de 16 wordt gemaakt, heb je volgens de regels 20 pingels.

Die gozer moet gewoon niet aan zijn shirt gaan hangen. Vooral omdat hij in die positie toch niet scoort. Maar dan beginnen er mensen over een schwalbe? Dat is toch niet serieus te nemen. Hij werd duidelijk aan het shirt getrokken en shirtje trekken is een overtreding. Zo simpel is het gewoon.

Zelfs in Zeist zitten scheidsrechters met Kuip vrees. Als de VAR de scheidsrechter er nu zelf nog naar laat kijken ok maar blind vertrouwen is nooit goed.

14 april 2019 om 17:11

Vorige 2 wedstrijden 3 doelpunten afgekeurd. Kuipvrees, of mankeer jij iets.

Wat een onzinnige rode kaart. Blijkbaar mag je als Heracles speler op elk willekeurig moment je schouder/elleboog in het lichaam van Jorgensen planten, die dat vervolgens allemaal maar moet pikken.

14 april 2019 om 01:01

Kerel trapt hem gewoon vies na ... je moet je nooit zo laten gaan...dieprode kaart met hopelijk flink wat potjes schorsing

14 april 2019 om 01:04

'trappen', hij deelt gewoon een tik uit als reactie op een schouder/elleboog in zijn gezicht. Geen schorsing zou meer op zijn plaats zijn, of mogen spelers tegenwoordig op willekeurige momenten hun schouder in het lichaam van de tegenstander planten?

14 april 2019 om 07:54

Het ene mag niet maar word niet gezien, het andere mag ook niet en word wel gezien = rood.

Wat een kansloos slecht gegeven pingel...dat de VAR dit gewoon laat gaan....

14 april 2019 om 02:04

Botteghin wordt duidelijk aan zijn shirt getrokken, 100% penalty.

Sorry maar die penalty is een schande en dat hij blijft staan laat de voorkeur van de KNVB zeker zien! Nederland is net zo corrupt als malta en Cyprus! Jammer!

Had ik niet meer verwacht na die rode kaart. Wel lekker voor Feyenoord aangezien AZ weer heeft verloren. Meer dan de 3e plek zat er niet in dit jaar. Hopelijk gaat Feyenoord door selecteren met Stam en gaan ze volgend seizoen wat punten pakken in de Europa League.

Door de penalty momenten van gisteren te bekijken zie je dat de VAR of beinvloedbaar is of zijn doel voorbijschiet.afschaffen dus.

Overigens vind ik dat je met de VAR die Heraclied die succesvol Jörgensen over de rooie jaagt en hem die (overigens terechte) rode kaart aansmeert ook gewoon geel mag krijgen. Hij geel, Jörgensen rood.

Jörgensen moet zich niet laten provoceren, maar dat provoceren is ook niet echt volgens de regels denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord141
12.FC Twente12-2
Voor de complete stand: Eredivisie

37 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 3 0 0 0
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
2015/2016 FC Kopenhagen 31 15 1 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord mist niet drie, maar twee basisspelers in Zwitserland

Feyenoord reist met een twintigkoppige selectie af naar Zwitserland, waar donderdagavond de uitwedstrijd tegen Young Boys op het programma staat. Nicolai Jörgensen en Rick Karsdorp zijn niet van de partij bij...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Christian Eriksen moet ervoor vrezen dat zijn droomtransfer naar Real Madrid niet doorgaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren