NAC Breda leeft nog na late misstap Kjell Scherpen in degradatiekraker

Vrijdag, 12 april 2019 om

De degradatiekraker in de Eredivisie tussen NAC Breda en FC Emmen heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. Het duel in het Rat Verlegh Stadion eindigde in 1-1, dankzij een laat doelpunt van het team van Ruud Brood. Een hard gelag voor de Emmenaren, daar de ploeg van Dick Lukkien diverse kansen op de 0-2 onbenut liet. NAC blijft door de remise uitzicht houden op de zestiende en zeventiende plek, terwijl FC Emmen een uitgelegen mogelijkheid liet liggen om verder afstand te nemen van de rode streep.

De eerste vijftien minuten in Breda waren allesbehalve levendig. NAC liet de bal aan FC Emmen en liet zich aanvankelijk terugzakken, al kroop het team van Brood vervolgens ietwat meer uit zijn schulp. De eerste kans van de bezoekers was echter raak. Na goed voorbereidend werk van Anco Jansen rondde Luciano Slagveer af, al had doelman Benjamin van Leer ogenschijnlijk meer kunnen doen: 0-1.

NAC was niet bij machte de defensie van FC Emmen onder druk te zetten, waardoor de ploeg van Lukkien vrij eenvoudig de minimale voorsprong kon verdedigen. Het was zelfs aan Van Leer te danken dat een vrije trap van Caner Cavlan richting de bovenhoek niet de 0-2 betekende: hij tikte de bal via de lat over. Ook Jansen kreeg het leer niet veel later niet langs de doelman van de Bredanaars. Brood greep na een half uur spelen in en haalde Mounir El Allouchi naar de kant, ten faveure van Luka Ilic.

NAC kwam desalniettemin ook in het restant van het eerste bedrijf niet in zijn ritme, maar toch ontsnapte FC Emmen vlak voor rust: Giovanni Korte kopte op de lat. Ook vlak na rust was NAC dicht bij de 1-1: na een goede voorzet van Korte stuitte Mitchell te Vrede op Kjell Scherpen. Rond een uur spelen beet FC Emmen goed van zich af. Jafar Arias had voor de 0-2 kunnen zorgen, maar hij leunde net iets te ver achterover en zag zijn inzet hoog over gaan. Van Leer redde niet veel later op een uithaal van Glenn Bijl.

Het wachten was op de 0-2 in plaats van de voor NAC noodzakelijke 1-1, daar Van Leer ook in actie moest komen op een schot van Michael Chacon. NAC had tien minuten voor het einde een kansje via Ilic, maar hij stuitte op Scherpen. Arias had luttele minuten later voor de 0-2 kunnen zorgen, maar hij kon het laatste tikje niet geven. Uit het niets verscheen de 1-1 op het scorebord. Erik Palmer-Brown schoot twee minuten voor tijd raak na een foutje van Scherpen, die een bal van Ilic niet goed wegwerkte. Pascal Lundqvist stond twee minuten later helemaal vrij en kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar hij miste een grote kans op de 2-1.


Poll

Denk jij dat NAC Breda van de laatste plaats afkomt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Kom maar op met alle haat reacties. Geef hem de tijd die hij nodig heeft in Ajax.

12 april 2019 om 22:05

Sorry hoor, maar Kjell kan er toch ook gewoon vrij weinig van ?

12 april 2019 om 22:11

Hij maakt inderdaad belachelijk veel blunders. Ook blunders die je niet zou verwachten bij een keeper van zijn lengte. Dit is niet het niveau dat Ajax moet nastreven.

12 april 2019 om 22:51

Hij was de eerste seizoenshelft niet echt opgevallen, maar nadat bekend werd dat een topclub hem wil halen ben ik met meer interesse naar hem gaan kijken. Ik kan niet zeggen dat ik een groot talent zie spelen. Wellicht heb ik de 1e seizoenshelft zijn goede momenten gemist, maar ik heb in de wedstrijden die ik na de winterstop van Emmen heb gezien, heb ik geen enkele goede redding gezien. alleen maar ballen die je gewoon moet hebben en een aantal blunders. Ik snap niet wat Ajax met hem wil. En dat is jammer want we kunnen natuurlijk wel een goede jonge en talentvolle keeper gebruiken in Nederland.

Overigens, een beetje off topic, zou ik als ik hem was niet eens naar Ajax willen gaan na dat idiote spandoek van 'supporters' die hem iets verwijten van toen hij 11 was, terwijl ze zelf nog veel dommere dingen terwijl ze volwassen zijn.

12 april 2019 om 22:10

Zelfs als Ajacied heb ik grote twijfels over Scherpen (en van Leer). Hij had vanavond heel weinig te doen en dan moet je gewoon scherp blijven. Helaas deed hij dat niet. Als de Emmen keeper naar Ajax komt dan zou ik deze jongen gewoon nog twee jaartjes verhuren.

12 april 2019 om 22:50

Kjell moet Scherp blijven en Benjamin van Leer trekken, enfin. Ik gun het Scherpen juist, na alle heisa. Je moet tegen druk kunnen maar het lijkt alsof de foutjes zich op beginnen te stapelen bij Kjell sinds de gemoederen met Ajax. Zou lullig zijn als hij nu niet zou komen. Verhuren niet, jaartje instoppen en kijken wat eruit komt. Het is nou ook weer niet zo dat Kotarski de sterren van de hemel speelt, hoe is het overigens met El Maach?

12 april 2019 om 23:43

Die Kotarski wordt het ook niet, ben daarentegen wel benieuwd naar die El Maach.

12 april 2019 om 22:20

Het was toch gewoon een blunder die je twee punten kost? Niet de eerste punten kostende fout dit seizoen.

12 april 2019 om 22:23

Kom nou toch. Een keeper moet tijd krijgen, maar bij bal as de gelijkmaker vanavond zie je kwaliteit af. Die moet hij gewoon met twee handen klem pakken. Of je nou 18 of 36 bent.

12 april 2019 om 22:39

Mee eens (als Emmen supporter). Ik snap niet waarom Ajax interesse in hem heeft. Het is simpelweg een matige keeper. Dit seizoen heeft hij Emmen al zoveel punten gekost. Denk alleen al aan zijn blunders tegen Fortuna, of hoe hij simpel in de korte hoek wordt geklopt (2x) tegen Zwolle.

12 april 2019 om 23:45

Wel is een fabel dat de korte hoek altijd voor de keeper moet zijn, evenals binnen de 5 bij een corner. Grootste nonsens.

Totaal niet verdiend.. Emmen had gewoon hier verdiend om te winnen. Het is dat ze het zelf zo dom weggeven, anders was het gewoon een terechte nederlaag geweest.

Wij verdienen echt helemaal niks.. Het was 88 minuten helemaal niks nada noppes.... Echt schandalig slecht.. Zelfs de sfeer viel gigantisch tegen vandaag op de tribunes, dat gebeurt echt vrijwel nooit in Breda. Korte, Rosheuvel, v. Aanholt, Koch, Palmer-brown zouden er niet eens instaan bij een kozakken boys of Ijsselmeervogels.

Volgend jaar iedereen eruit flikkeren en compleet met een schone lei beginnen. Bah wat een zooitje ongeregeld stond er op het veld zeg pfffff

Volgend jaar spelen wij weer tegen Jong Ajax en Telstar en dat is precies waar we horen.

12 april 2019 om 22:43

Hou op man. Al dat gezeik op Koch. Zo standaard. Ze kiezen in Breda een pispaal en dat houden ze weer vol. Koch won vandaag al zijn persoonlijke duels. Speelde voor de rest ook gewoon weer degelijk en met volle bak inzet

Heb heel weinig positieve dingen van NAC gezien. De 0-1 van Emmen leek echt te veel voor de thuisclub. Gelukkig helpt Scherpen dan nog mee om de gelijkmaker in stand te brengen, maar Emmen had daarvoor al de 0-2 moeten maken. Na de gelijkmaker duwde het publiek NAC mooi vooruit, maar was een thuisoverwinning ook niet verdient.

Een ding viel me op. Ajax krijgt een vooronderzoek aan de broek voor het o.a gooien van dingen op het veld tegen Real. Veel lui hadden hun mening al klaar om Ajax zo hard mogelijk te straffen. Dan vraag ik nu wat gaat de KNVB doen met al die troep die rond Scherpen terecht kwam....? Ik zeg gewoon dat de UEFA niet moet overdrijven...

Ik begrijp werkelijk niet waarom Lukien Arias blijft opstellen.. Echt 0,0 inzet en strijd, kan geen bal fatsoenlijk dood leggen en doet alleen maar alsof hij jaagt.. Geef verdomme Braken de rest van het seizoen de kans, die gaat er tenminste voor!

12 april 2019 om 22:16

Nevermind, ik hoor net dat Lukien Arias uitstekend vond spelen 🙄

12 april 2019 om 22:19

Poeh wat was hij slecht vandaag. Normaal ook veelal matig, maar vandaag echt door de ondergrens.

12 april 2019 om 22:38

Arias is overduidelijk geen Eredivisie speler. Is 1.90 en meer dan 80 kilo en kan geen bal vasthouden. Heeft geen snelheid, is niet sterk in de lucht. Daarnaast heeft hij ook nog eens Geen neus voor de goal. Een beetje spits had de bal die Koch van de lijn plukte er nog wel ingelegd. Arias scoorde volgens voetbalapp die ik gebruik ook gewoon een onvoldoende. Passingspercentage die niet boven de 60% uitkomt. 1 keer geschoten, naast. Dit kan niet.

13 april 2019 om 01:28

Die Pedersen vind ik ook 3x niks, maar die is in elk geval nog kopsterk. Wat is daar mee gebeurd? Vind het gek dat teams onderin vaak geen kleine snelle spitsen meer hebben zoals een Koç in het verleden of gewoon spelers met veel diepgang zoals v Duinen of v Weert. Zat vandaag weer te kijken naar twee waardeloze spitsen aan beide kanten. Die Te Vrede kan ook echt niet.

13 april 2019 om 09:03

Arias vind ik doorgaans prima spelen. Erg sterk en b alvast. Enig puntje is dat hij wat doelgerichter moet worden. Met Arias al kapstok voorin kunnen bijsluitende spelers voor gevaar zorgen.

13 april 2019 om 12:45

Pedersen heeft nog het spitsen instinct en kan een goal maken. Hij is weer geblesseerd. De minuten die hij meedeed heeft hij Emmen toch 4 punten opgeleverd met een dubbelslag tegen PSV en Groningen.

Ik snap wel dat ze de grote spits kiezen. Die zijn wat makkelijker te vinden en die kunnen de bal vasthouden zodat het team kan aansluiten in een counter. Anders heb je steeds een spits in zijn eentje aan het rennen.

13 april 2019 om 12:46

Fce1925

Hij moet het wel echt beter gaan doen. Voor zijn lengte en gewicht is hij te slap in duels. Ging tegen Heerenveen wel heel goed. Toen speelde hij ruim voldoende zonder ook maar gevaar te stichten als spits zelf.

Zou vz deze titel ook gemaakt hebben als hij niet in de belangstelling stond van Ajax?

12 april 2019 om 23:08

Nee, maar dit doet iedereen he. Het lukt weer wel.

Fout van scherpen en emmen vergat NAC de definitieve klap te geven. Off: waar blijft een bericht over het staken van standard-anderlecht??

Nee hoor, NAC leeft niet meer. Laten we realistisch zijn. Met dit puntje schieten we niks op en de manier waarop we nota bene thuis tegen Emmen voor de dag komen: Niet eredivisie-waardig.

Echt jammer van de blunder van Scherpen dat heeft Emmen vandaag echt 2 punten gekost Als ze hier hadden gewonnen vanavond had je 5 punten voorsprong Aangezien de nummer 16 en 17 uit naar Ajax en PSV moeten had je je vandaag bijna veilig kunnen spelen Nu blijft het bibberen tot het laatste moment

Ajax heeft van Leer nog onder contract en Scherpen voor komend seizoen. In Van Leer had ik eerst wel vertrouwen, maar na al dat (vermeende?) blessureleed niet meer; Scherpen vind ik prima in Comedy Capers, maar natuurlijk totaal ongeschikt voor Ajax. De scouting wil echter een record aantal miskopen op de naam hebben, en met Pierie er bij wordt de lijst steeds langer. Goed bezig!

12 april 2019 om 23:47

Onana begon zelfs bij Ajax slecht, geef hem alsjeblieft de tijd...

13 april 2019 om 01:19

Mwaaa heb er heel lang over na gedacht. Onana was goed bij Barca, kwam naar Nederland en moest echt wennen. Scherpen is gewoon heel matig. Pierie heeft iets, maar 4 miljoen is echt te veel. Bij Ajax moeten ze dit ook zien, waarom zetten ze toch door en wordt interesse zo vroeg kenbaar? Normaal gesproken komt het pas naar buiten als Ajax al vol in de onderhandeling zit, of de deal heeft afgerond. Nu is het super vroeg en moesten de O derhandelingen nog beginnen. Ik vraag me meer en meer af of die 2 niet zijn gekocht als drukmiddel. Handig voor onderhandelingen bij spelers die je echt wilt hebben. Die gewilde aankoop is opeens niet de enige optie. Weglopen heeft namelijk alleen zin als je de ander ervan kan overtuigen dat je niet meer terug komt. Want echt veel andere logica is er niet. Het is niet zo dat er een mega talent in de jeugd rondloopt waar deze aankopen mee moeten concurreren.

Scherpen... De zoveelste fout dit seizoen die ons punten kost. De zoveelste. Het is niet meer op handen te tellen hoeveel ballen je hebt laten glippen. Schandalige fout. Zonder die prutser had Emmen al makkelijk tien punten meer kunnen hebben. Kan niet wachten tot Ajax een zak geld voor hem betaald.

Emmen over het algemeen niet sterk, maar wel de betere kansen. Het uitvallen van Jansen was funest. Dit had je desondanks moeten winnen. Dan sta je 10 punten los van de 18e plek. Waardeloos gedaan dit, wederom in de laatste minuten weggegeven.

12 april 2019 om 23:01

Als je even reëel bent. Tegenstanders maken ook als warme broodjes blunders tegen Emmen. Dus dat streept zich wel tegen elkaar af. Die 10 punten kun je dan weer met gemak eraf trekken. Hoewel ik je frustratie begrijp, kun je het ook van een breder perspectief bekijken.

12 april 2019 om 23:11

Je hebt fouten en je hebt blunders. Dat een keer een bal tussen je benen door gaat, enfin. Dat kan je overkomen. Ik heb het over echte blunders. Zoals positionering tegen Heerenveen onder andere. Zo extreem vaak is dat niet eens tegen Emmen gebeurd, dus het 'streept' elkaar af argument zegt helemaal niks.

13 april 2019 om 10:45

Dan zou ik als ik jou was even wedstrijdjes gaan terug kijken. Tot voor kort zag je het bijna wekelijks langskomen.

13 april 2019 om 12:44

Ik kijk de wedstrijden van Emmen nagenoeg allemaal. Leuk geprobeerd.

Wat ziet Ajax toch in die Scherpen. Kan er niks van, én is een Feyenoorder .

12 april 2019 om 23:10

Tja het is niet heel sterk wat hij laat zien de laatste tijd, maar ooit Onana bij Jong zien keepen???? Kon er ook niks van toen...

12 april 2019 om 23:47

Bij Onana kon je wel voldoende talent ontwaren tijdens zijn wedstrijden in de youth league (voor Barcelona), maar ook in Jong Ajax. Hij maakte toen voornamelijk fouten in het meevoetballen, meen ik.
Bij Scherpen heb ik nog helemaal niets gezien wat lijkt op potentie. Is volgens mij echt puur op zijn lengte gescout en het feit dat hij als 18jarige in de eredivisie keept.

Hoe vaker je Scherpen ziet blunderen hoe minder je begrijpt dat Ajax serieuze interesse in die jongen heeft. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik het in Onana ook absoluut niet zag zitten nadat ik hem anderhalf jaar in Jong Ajax zag ploeteren en dat hij wel positief verrast heeft. Maar als een keeper al amper overtuigd op het niveau van Emmen dan ga je hem toch niet halen ondanks dat hij lang is en jong? Van Leer had overtuigd bij Roda JC en heeft het (mede door blessureleed) niet bepaald kunnen waarmaken.

Ik zou toch nog even verder zoeken naar een keeper.

Vind het echt heel jammer, maar denk niet dat NAC het gaat halen. Dit was DE wedstrijd die je moest winnen en met een puntje schiet je helemaal niks op. Zeker wetende dat Excelsior en De Graafschap dit weekend tegen de top 2 moeten was dit het weekend waar je het allemaal op z'n kop moest zetten. Ik hoop heel erg graag dat NAC het nog weet klaar te spelen, want het is echt een mooie club met een heerlijk stadion en mooie grasmat en zonder NAC is de Eredivisie gewoon bleker.

Die NAC spelers lijken ook allemaal minimaal vijf kilo te zwaar

Zou de NAC supporter drie spelers uit hun selectie kunnen opnoemen die bij de overige teams uit de onderste regionen van de competitie van toegevoegde waarde kunnen zijn..?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Actuele wedstrijden

15 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
José Mourinho heeft al een eerste versterking op het oog als hij Zinédine Zidane daadwerkelijk aflost bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren