Update: Schorsing Diego Costa gehandhaafd na afwijzing van hoger beroep

Vrijdag, 12 april 2019 om

Het seizoen van Diego Costa zit er waarschijnlijk op. De spits van Atlético Madrid is voor acht wedstrijden geschorst door de aanklager van de Spaanse voetbalbond. De schorsing is het gevolg van zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen Barcelona (2-0) van zaterdagavond. Scheidsrechter Jesús Gil Manzano stuurde Diego Costa na 27 minuten van het veld voor diens grove taalgebruik.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht je dat de schorsing in een eventueel hoger beroep naar beneden wordt bijgesteld?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door soccersupp)

Ik vraag me af of een Pique of een Sergio Ramos ook zo’n zware straf zouden hebben gehad.. Ik zou Costa ook zwaar gestraft hebben, maar 8 duels is echt veel teveel imo! Wat een overtrokken reactie!

11 april 2019 om 12:46

Niks overtrokken, aanpakken die emotionele op hol geslagen apen. Heeft niets met beschaving te maken, hij werkt live voor de tv zoals ieder ander in de maatschappij, en is voorbeeld voor duizenden in die rol. Moet jij lekker bij je baas in het openbaar proberen, zoiets... Dat straffen gelijk moeten worden toegepast natuurlijk mee eens. Maar deze straf mag niet zwaar genoeg zijn!

11 april 2019 om 14:08

De straf is zeker terecht, al is 8 wedstrijden wel veel ten opzichte van andere spelers. Je ziet vaak genoeg spelers of trainers als een idioot tekeer gaan tegen de scheids en geel of een waarschuwing krijgen. Maar wat er gezegd wordt speelt natuurlijk ook mee

11 april 2019 om 12:51

Zijn "strafblad" telt in deze natuurlijk ook mee. Terechte straf.

11 april 2019 om 12:53

Het antwoord op je vraag is Ja. Pique heeft exact zelfde uitdrukking gebruikt (“me cago en tu puta madre”) tegen grensrechter in 2015 verloren supercup duel tegen Bilbao. Heel erg dom want supercup duel was al een verloren case (barca had heenwedstrijd met 4-0 verloren) maar nu kreeg Pique ook nog 4 wedstrijden schorsing in begin van competitie.

Dat Costa 8 ipv 4 wedstrijden dreigt te krijgen heeft te maken dat hij scheidsrechter ook nog heeft aangeraakt.

11 april 2019 om 12:54

Ziet het als karma voor alle andere zaken die hij al gedaan heeft en geen rood of schorsing voor kreeg.

11 april 2019 om 13:07

Hij werd juist vaak gespaard, zowel in La Liga alsmede de CL.

11 april 2019 om 13:17

Ik vind dit inderdaad zo'n onzin. Als hij iemand een doodschop had gegeven had hij hooguit de helft van het aantal wedstrijden gekregen. Schelden in het heetst van de strijd gebeurt bij het ene karakter nou eenmaal vaker dan bij het andere. Overtrokken 8 wedstrijden.

11 april 2019 om 13:40

Harry Costa heeft meer rode kaarten dan doelpunten dit seizoen, herhaaldelijk gedrag moet gewoon de kop ingedrukt worden. Die kerel spoort gewoon niet op t veld, gaat in een wedstrijd meerdere keren over de lijn en is zelfs al paar keer goed weggekomen. Het houdt een keer op met tolereren van dergelijk gedrag. Daarbij het uitschelden en daarna aan de scheids zitten zijn 2 aparte vergrijpen waar voor beide 4 wedstrijden schorsing op staat. De rekensom leert dat je dan op 8 uitkomt.

11 april 2019 om 13:52

Hele slechte vergelijking. Ik zal duiden waarom. Piqué is een enorme clean sheet verdediger die, ik kan me er geen bedenken, vuile en harde overtreding maakt en niet zulke woorden gebruikt. Ik vraag me af wanneer hij zijn laatste rode kaart heeft gehad. Ramos daarentegen is recordhouder rode kaarten. Echter is hij meer van de overtredingen dan van het uitschelden van tegenstanders, laat staan de scheids.

Persoonlijk ben ik pro Diego Costa. Een speler die lekker de grens opzoekt en zijn team vaak te hulp schiet in moeilijke periodes tijdens de wedstrijd door de tegenstander te frustreren/ af te leiden. Echter was dit olie dom en ik ben dan ook van mening dat de club hem hard moet aanpakken. Hij kan, met 7 wedstrijden nog voor de boeg, nu al op vakantie en mist dan ook nog de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen. Ik denk dat hij minimaal 2 mio euro aan salaris dan vangt voor niets doen, buiten het feit dat hij zijn team dupeert vanwege zijn afwezigheid.

11 april 2019 om 13:53

The Spanish Football Federation's ban rules him out of Atletico's remaining La Liga fixtures this season. Costa, who can appeal against the ban, received a four game suspension for insults to the referee and a further four for grabbing the official's arm.

11 april 2019 om 13:56

Gerard Piqué kreeg een schorsing van vier wedstrijden voor het bekritiseren van de scheidsrechter. Verschil is alleen dat Diego Costa ook nog eens de scheidsrechter fysiek aanraakte, waar een straf van vier wedstrijden op staat volgens de Spaanse richtlijnen. Dan kunnen we weer om 'klassenjustitie' roepen, maar het vergrijp van Diego Costa is volgens de wet gewoon erger.

Ben het volledig met je eens dat acht wedstrijden overdreven is, maar de wet wordt hier gewoon gevolgd. Of je nu Piqué of Costa heet.

Hij kan het ook zo zien: lekker vervroegd vakantie hebben😂. Zonder dollen is dit wel een hele domme fout van Costa.

11 april 2019 om 12:50

Haha Simeone kennende gaat Costa op de strafbank gooien. Denk eerder aan een serieuze lijdensweg dan aan een vakantie.

11 april 2019 om 13:24

Ik vraag me wel af of z'n salaris dan door wordt betaald. Ze hebben dan feitelijk niks meer aan em voor de rest van het seizoen.

Het was natuurlijk ook oerdom van Costa, maargoed, daar staat hij ook wel om bekend. De titelstrijd is toch al zo goed als beslist.

Werkelijk ongelofelijk, Pique zei in 2015 precies hetzelfde en kreeg 4 wedstrijden schorsing. Diego Costa zegt het nu ook en krijgt 8 wedstrijden schorsing. Hoezo klassenjustitie....

11 april 2019 om 12:55

Klopt Pique heeft ook zelfde gezegd en kreeg 4 wedstrijden. Costra krijgt 4 wedstrijden voor beleding en 4 voor aanraken van de scheidsrechter. Dat zeggen de regels.

11 april 2019 om 13:01

'Diego Costa kreeg deze rode kaart...na het beledigen van de scheidsrechter dmv grof taalgebruik' In het artikel wordt niks over het aanraken van de scheidsrechter gezegd.

11 april 2019 om 13:09

Rode kaart is wegens beledigen. Na de rode kaart heeft Costa de scheidsrechter aangeraakt. Dat levert hem de extra schorsing op.

Het is redelijk consequent. Ronaldo kreeg ook 4 wedstrijden schorsing voor aanraking in supercup. Pique kreeg ook 4 wedstrijden schorsing voor beleding.
Neymar kreeg 3 wedstrijden schorsing voor cynisch applaudiseren na rode kaart voor schoen veteren(waardoor hij Classico miste).

Dus zowel Atm, Barca en Real toppers zijn met min of meer zelfde strafmaat behandeld

11 april 2019 om 14:11

Maar het is zoals in het echt, als ik zonder gordel rijd, een verdrijvingsvlak raak en bel met mijn telefoon in mijn hand, dan krijg je niet voor alle drie de vergrijpen de volle mep.

13 april 2019 om 17:45

Dat hangt van de agent af, het zijn drie verschillende overtredingen, dus kunnen ze je drie straffen geven. Nu heeft de agent zeker bij een staande houding ook een opvoedkundige taak, en geeft daarom vaak allleen de hoogste boete.

Diego Costa valt niet meer op te voeden, kan alleen maar leren van harde straffen, helaas is zijn trainer ook een straatvechterij die dit gedrag accepteert.

Verweer van Atletico is schandalig en lachwekkend tegelijk.

11 april 2019 om 12:59

Pique raakte hem niet aan volgens mij. Bovendien is Costa een recidivist.

Zeer terecht natuurlijk. Wat een malloot is t ook. 8 is nog weinig als je ziet hoevaak hij uit zn pantoffel schiet. Betrouwbare neutrale bronnen heeft atletico achter de hand zeg..

Diego Costa wordt duidelijk gebruikt om een voorbeeld van te maken. 8 wedstrijden is natuurlijk bezopen veel. Persoonlijk zou ik 4 á 5 maximaal gegeven hebben maar goed ze willen in Spanje blijkbaar een statement maken.
Valt ook weer iets voor te zeggen. Nu keihard aanpakken en ook bij een grote speler zodat iedereen weet waar die aan toe is; nu maar hopen dat het effect heeft op de andere spelers.
Als straks een onbekende linksback of Rakitic iets scheld richting de scheids dan moeten die ook gelijk gestraft worden met een x aantal wedstrijden.

Vind het sowieso irritant om te zien hoe die overbetaalde miljonairs als strontvliegen rond de scheidsrechter staan te bedelen.. kinderlijk en respectloos gedrag (terwijl dat etiket van Respect op de mouw gespeld zit).
Dan is ruby tussen Frankrijk en Nieuw-Zeeland leuker om naar te kijken qua sportiviteit.

11 april 2019 om 15:06

Schelden komt je te staan op 4 wedstrijden, zoals Pique een aantal jaar terug ook heeft gekregen. Het aanraken van de scheidsrechter is ook 4 wedstrijden, zoals Ronaldo een aantal jaar terug heeft gekregen. Dit zijn 2 vergrijpen die dus 4 wedstrijden schorsing opleveren, daarom 8 in totaal.

11 april 2019 om 23:59

Bedankt voor de uitleg. Dan klopt de straf ook gewoon en is er geen speld tussen te krijgen.

En terecht, werd eens tijd dat die een flinke straf zou krijgen. Deze man is knettergek, spoort van geen kant, een idioot. Vaak komt die er nog mee weg, maar gelukkig is er een scheidsrechter die op zijn strepen staat.

En dan willen ze 2 ploeggenoten als getuigen opvoeren?

Tja... Nu zou Gil Manzano opeens onbetrouwbaar zijn. Of is het grof toeval dat hij die bewoording opschreef, en dat liplezers nog tijdens de wedstrijd tot dezelfde conclusie kwamen... Costa en zijn teamgenootjes zijn degenen die onbetrouwbaar zijn. En aan een kansloze poging bezig zijn ze gesproken woorden te verdraaien om tot een "gunstigere" schorsing te komen.

Er loopt een groepje van 3 man en eentje ervan jat je portemonnee en is van plan de inhoud te delen met de twee medestanders. Tijdens het jatten wordt hij echter gepakt. De andere twee worden nu aangedragen als getuige om hun eigen maatje vrij te spreken. Klinkt logisch.

11 april 2019 om 13:38

In dat opzicht is de voetbalwereld zo dom.

Geweldige spits maar benadeeld zijn ploeg zo vaak met dit rare gedrag, snap ook niet dat zulke spelers er niet van leren hij is ook geen 20 meer ofzo..

Ploeggenoten Diego Godín en Koke Zou betrouwbaar overkomen lijkt mij Blijven 8 wedstrijden op de tribune

Scheidsrechters moeten hun houding ook gaan veranderen. Ze doen alsof ze baas zijn over een paar honden wat niet zo is. Als iemand zich genaaid voelt of hij heeft geen overtreding gemaakt naar zijn mening dan moet de scheids daar open voor staan en naar luisteren, maar nee de scheids maakt gelijk een gebaar van hou je mond en wegwezen wil niks horen.

11 april 2019 om 14:34

Zeker, wat heb je eraan. Hij gaat echt niet zijn beslissing terugdraaien door een malloot die m uitscheld. Scheidsen maken nou eenmaal fouten en dat is soms frustrerend, maar zo benadeel je je team ook.

Behoorlijk pittige straf voor alleen een paar woorden. En in het Nederlands klinkt het misschien nog redelijk heftig, maar een Spaanse collega van me zei dat die uitdrukking in Spanje bijna net zo algemeen is als "g*dverdomme" en dat zijn eigen vader het thuis regelmatig riep.

11 april 2019 om 14:42

Om even op je vergelijking in te gaan, in een eigen huis tegen een bekende is wat anders dan het geval is met Costa, als de vader van jouw collega het buiten tegen een lid van de Guardia Civil had gezegd was die ook bestraft

11 april 2019 om 15:30

Een scheidsrechter op een voetbalveld in een beslissende wedstrijd van het kampioenschap is dan ook weer geen Guardia Civil. Geen treffende vergelijking.

11 april 2019 om 15:08

Hij krijgt 4 wedstrijden voor het schelden, daarbovenop nog 4 wedstrijden voor het aanraken van de scheidsrechter.

11 april 2019 om 15:29

Inderdaad. Hoe gek het misschien klinkt zijn dit gebruikelijke uitspraken die zeker vaker op het veld voorkomen. Of dat wenselijk is kun je over discussiëren, maar in die zin zou deze schorsing wat overtrokken zijn.

Het zal ongetwijfeld met zijn imago te maken hebben.

Goh de verklaringen van die andere twee Daltons hebben niet geholpen.. Lekker hoor zo'n maandje of 4 vakantie.

Nou die kan nu lekker al op vakantie. Zal Simeone blij mee zijn.. dit moet toch gevolgen hebben voor de rest van z’n carrière. Want als hij zo door blijft gaan met schelen, slaan of wat dan ook zullen weinig clubs nog voor hem in de rij staan. Want je haalt toch een soort risico binnen waar je trainer mee moet dealen. Tenzij hij zijn carrière bij Atletico afsluit natuurlijk.

Dit is toch wel ziek veel hoor. Vraag me af waar dit exact op gebaseerd is. Tenzij ze hem als recidivist zien en daarom extra gestraft hebben maar man dit is best vreemd. 8 wedstrijden pff. Sommige krijgen veel minder door doodschoppen e.d. maar hiervoor 8 matches schorsing geven is best bizar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Actuele wedstrijden

129 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Atlético Madrid 7 2 2 0
2018/2019 Atlético Madrid 16 2 4 1
2017/2018 Atlético Madrid 15 3 7 1
2016/2017 Chelsea 35 20 10 0
2015/2016 Chelsea 28 12 8 0
Laatste voetbalnieuws

Atlético verlengt rampzalige reeks van Peter Bosz in Champions League

Atlético Madrid heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in Groep D van de Champions League. Het team van Diego Simeone was met minimaal verschil te sterk voor het Bayer Leverkusen van Peter...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
José Mourinho heeft al een eerste versterking op het oog als hij Zinédine Zidane daadwerkelijk aflost bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren