Update: FC Utrecht bestraft Letschert met hoogst mogelijke geldboete

Dinsdag, 9 april 2019 om

Dick Advocaat heeft geen goed woord over voor het optreden van FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Met een 5-0 nederlaag kwam een einde aan de ongeslagen reeks van acht competitieduels op rij van de nummer vijf van de Eredivisie. Advocaat heeft zijn spelers een vrije dag ontnomen en zal vermoedelijk ook nog een gesprek aangaan met Timo Letschert.

"We zouden zondag een vrije dag hebben, maar die gaat nu niet door", maakt de trainer na de oorwassing duidelijk in gesprek met FOX Sports. "Dit sloeg nergens op. Het was een totale off-day. Je kunt verliezen, maar niet op deze manier. Het hele elftal was slap. Met het voetbal viel het misschien nog wel mee, maar qua instelling zaten we absoluut niet in de wedstrijd."

"We gaven de goals ook heel makkelijk weg. Er was geen enkele scherpte in de duels. Dit is onacceptabel", aldus Advocaat, die Letschert in de rust achterliet in de kleedkamer. De verdediger werd gestraft door zijn trainer, zo blijkt na afloop. "Nee, hij was niet geblesseerd. Hij zei dingen in de rust die niet kunnen. Daarom heb ik hem gewisseld."

Volgens Voetbal International hebben meerdere ploeggenoten van Letschert aangegeven dat het incident in de rust invloed had op de tweede helft. ADO leidde bij rust met 3-0 en breidde die voorsprong in de slotfase van de wedstrijd verder uit. Letschert sprak na afloop niet met de pers; hij ging wel in gesprek met directeur Jordy Zuidam en met assistent-trainer Rick Kruys.

Update 7 april 13.10 uur - Timo Letschert gaat op trainingscomplex FC Utrecht door het stof
Timo Letschert heeft zich verontschuldigd voor zijn gedrag in de pauze van het duel tussen ADO Den Haag en FC Utrecht (5-0) van zaterdagavond. "De stafleden en mijn medespelers heb ik vanmorgen mijn excuses aangeboden voor het feit dat ik in de rust van de wedstrijd tegen ADO Den Haag verbaal veel te ver ben gegaan richting de gehele staf en spelers", vertelt hij op de clubsite. "Daarmee heb ik de staf en het team benadeeld en de supporters en de club tekortgedaan. Ik besef dat mijn gedrag ontoelaatbaar was en ga hulp zoeken om herhaling te voorkomen." Letschert moest na zijn uitlatingen achterblijven in de kleedkamer; volgens trainer Dick Advocaat zei hij 'dingen die niet kunnen'. In de loop van komende week neemt de club een beslissing 'over het vervolg', laat Utrecht weten.

Update 9 april 18.06 uur - FC Utrecht bestraft Letschert met hoogst mogelijke geldboete
Timo Letschert heeft van zijn club FC Utrecht de hoogst mogelijke geldboete gekregen naar aanleiding van zijn gedrag in de rust van het Eredivisie-duel met ADO Den Haag, zo heeft de club bekendgemaakt. Het bedrag komt ten goede aan een groot gezamenlijk project van FC Utrecht Maatschappelijk en het Wilhelmina Kinderziekenhuis voor de realisatie van een skybox in het ziekenhuis. Utrecht ging in het Cars Jeans Stadion met 5-0 onderuit en de verdediger uitte in de rust zijn onvrede. Dat deed Letschert volgens trainer Dick Advocaat op ongepaste wijze en daarom besloot de trainer hem halverwege naar de kant te halen. Zondag bood de huurling van Sassuolo al zijn excuses aan en inmiddels heeft zijn club laten weten dat de zaak met een geldboete is afgedaan. De Domstedelingen maken niets bekend over de hoogte van de strafmaat. Letschert heeft ook aangekondigd dat hij zelf hulp gaat zoeken voor zijn gedrag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door rugu)

Kom op man Advocaat, laat die spelers lekker tegen elkaar en de staf tekeer gaan in de rust. Nou en als ze opgefokt worden, Beetje gif konden we wel gebruiken. Na de wedstrijd kon je mekaar dan gewoon weer de hand schudden.

6 april 2019 om 22:38

Waren de tweede helft een stel makke lammetjes. Vraag me af wat er gezegd is, want de mouwen opstropen is toch het minste wat je voor je supporters kan doen

6 april 2019 om 22:59

Schei uit man. Letschert speelde zelf ook drama dus hij is dan wel de laatste die op dat moment iets over de prestaties van z’n medespelers mag zeggen.

6 april 2019 om 23:09

Ik zeg nergens dat letschert niet slecht speelde? Het hele team was drama maar dan mag je toch wel tegen elkaar tekeer gaan in de kleedkamer. Letschert gaat normaal voorop in de strijd misschien wilde hij met zn reactie spelers wakker schudden inclusief zichzelf

7 april 2019 om 14:21

Letschert ging vooral tegen anderen tekeer. Niet voor niets maakt hij nu ook z’n excuses.

6 april 2019 om 23:48

Dat is het punt niet, totaal niet zelfs. Het gaat erom wát Letschert zei. Blijkbaar zag hij de dingen anders dan de trainer.. Dan moet je als trainer ingrijpen, anders blijft het misgaan in de tweede helft.

7 april 2019 om 00:04

‘Dan moet je als trainer ingrijpen anders blijft het misgaan in de tweede helft’ nou dat ingrijpen heeft niet echt geholpen.. de tweede helft was nog meer armoe dan de eerste

7 april 2019 om 13:32

Dat weet je toch niet in de rust, of de tweede helft ook slecht gaat zijn..?

9 april 2019 om 18:42

Natuurlijk is het prima om elkaar op je fouten te wijzen, echter zitten ook daar natuurlijk wel grenzen aan. Dick Advocaat is iemand die ook niet op z'n mondje gevallen, dus als hij al vind dat Letschert's gedrag niet door de beugel kan dan zal hij denk ik wel aanleiding voor hebben? Ik weet niet of er inmiddels al meer bekend is wat er precies is gezegd, maar nogmaals, gezien zijn spijtbetuiging en het feit dat meerdere mensen hebben aangegeven dat zijn gedrag niet door de beugel kan, lijkt het me vrij aannemelijk dat hij de grens over is gegaan.

Dat geeft trouwens ook niks hoor, iedereen mag fouten maken, accepteer je straf en ga over tot de orde van de dag. Dit gedrag verbaasd me overigens ook niet als ik hem zijn relaas voor een camera zie doen.

Letschert is gefrustreerd, maar mist helaas inzicht en discipline. Heeft dit seizoen nooit zijn oude niveau gehaald en gedraagt zich helaas als een pseudo leider. Jammer, maar gaat hem met deze instelling helaasniet meer voor hem worden. Hij wil graag terug naar Italië en voor zijn kans gaan, maar op deze manier mist hij daar echt de kwaliteit en mentaliteit voor.

Ik vraag me af wat er dan gezegd is. Er zal toch wel vaak genoeg gescholden worden in een kleedkamer? Bij mijn amateurploeg gebeurd dat ook wel eens. Maar ik heb nog nooit gehoord dat iemand daarvoor gewisseld wordt.

het ging fout tussen Petrovic en Timo, en er zal vast wel een reden zijn dat ie geschorst werd

Was in zijn tijd bij Groningen al een heel erg vervelend mannetje met een (te) grote bek. Vond zichzelf toen al beter als dat hij in werkelijk was (is). Tel daarbij op dat hij in no time een rode kaarten verzamelaar was en je weet de reden waarom Groningen hem toen al de deur heeft gewezen. Blijkbaar in de jaren nog niet veel bijgeleerd.

7 april 2019 om 20:07

Hier sluit ik me volledig bij aan. Toen Roda hem oppikte na Groningen heeft hij een halfjaar heel goed gespeeld, kuste zelfs het Roda-logo voor een uitvak met Groningen-supporters. Totdat Roda degradeerde. Toen probeerde hij de club een mes in de rug te steken en vond hij het contract, dat hij nog geen halfjaar daarvoor getekend had, opeens niet meer rechtsgeldig.

Ik had voor hem gehoopt dat hij zijn mentaliteit had verbeterd na zijn goede seizoen bij Utrecht, maar uitspraken als 'ik ga hulp zoeken om herhaling te voorkomen' voorspellen voor mij weinig goeds.

Vdb gaat van Az naar Utrecht en komt in hetzelfde schuitje terecht alleen dan op een klein stapje lager. Maakt natuurlijk niet uit, maar hij zal op dezelfde frustraties stuiten als nu bij Az. Enige verschil is dat Utrecht iets meer vechtlust heeft en Az juist weer iets meer voetballend vermogen. Kunnen wel van elkaar leren deze twee clubs.

Utrecht heeft dit seizoen 0,0 vechtlust dat is juist het probleem

9 april 2019 om 18:11

Ja maar Advocaat kennende is Letschert echt wel veel te ver gegaan. Die maalt volgens mij niet om een scheldwoord hier en daar, en zo'n maximale boete krijg je ook niet voor niks. Gok dat ie los is gegaan op een medespeler en die zwaar heeft beledigd ofzo

Het is jammer dat Dick ze gister niet alle 11 kon wisselen in de rust. Er zal vast dingen gezeg zijn die echt niet kunnen maar kan er niet over oordelen want weet niet wat er gezeg is. Uit eindelijk is die gewisseld en heeft ze excuses aangeboden dus vind eigenlijk dat het dan ook wel klaar moet zijn Timo was in ze jeugd jaren misschien een moeilijke jongen maar vind buiten gister om dat die zich altijd keurig gedragen heeft bij ons. Nu weer vooruit kijken en vol gas geven tegen Vitesse volgende week!

Nounou, is dat nodig nadat hij al door het stof is gegaan en zelfs aangeeft om hulp te zoeken om herhaling te voorkomen? Emotie is tijdens zo’n afstraffing logisch en Dick weet daar alles van, dus het moet wel héél erg zijn geweest nu hij ook de grootst mogelijke geldboete ervoor krijgt.

Kinderachtig. Daar kweek je echt geen winnars mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller165
P. JoostenAanvaller70
S. MakienokAanvaller31
T. NijhuisKeeper00
M. PaesKeeper160
L. GuwaraVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

12 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren