Update: FC Utrecht bestraft Letschert met hoogst mogelijke geldboete

Dinsdag, 9 april 2019 om 18:06Dominic Mostert • Laatste update: 18:08

Dick Advocaat heeft geen goed woord over voor het optreden van FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Met een 5-0 nederlaag kwam een einde aan de ongeslagen reeks van acht competitieduels op rij van de nummer vijf van de Eredivisie. Advocaat heeft zijn spelers een vrije dag ontnomen en zal vermoedelijk ook nog een gesprek aangaan met Timo Letschert.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door rugu)

Kom op man Advocaat, laat die spelers lekker tegen elkaar en de staf tekeer gaan in de rust. Nou en als ze opgefokt worden, Beetje gif konden we wel gebruiken. Na de wedstrijd kon je mekaar dan gewoon weer de hand schudden.

6 april 2019 om 22:38

Waren de tweede helft een stel makke lammetjes. Vraag me af wat er gezegd is, want de mouwen opstropen is toch het minste wat je voor je supporters kan doen

6 april 2019 om 22:59

Schei uit man. Letschert speelde zelf ook drama dus hij is dan wel de laatste die op dat moment iets over de prestaties van z’n medespelers mag zeggen.

6 april 2019 om 23:09

Ik zeg nergens dat letschert niet slecht speelde? Het hele team was drama maar dan mag je toch wel tegen elkaar tekeer gaan in de kleedkamer. Letschert gaat normaal voorop in de strijd misschien wilde hij met zn reactie spelers wakker schudden inclusief zichzelf

7 april 2019 om 14:21

Letschert ging vooral tegen anderen tekeer. Niet voor niets maakt hij nu ook z’n excuses.

6 april 2019 om 23:48

Dat is het punt niet, totaal niet zelfs. Het gaat erom wát Letschert zei. Blijkbaar zag hij de dingen anders dan de trainer.. Dan moet je als trainer ingrijpen, anders blijft het misgaan in de tweede helft.

7 april 2019 om 00:04

‘Dan moet je als trainer ingrijpen anders blijft het misgaan in de tweede helft’ nou dat ingrijpen heeft niet echt geholpen.. de tweede helft was nog meer armoe dan de eerste

7 april 2019 om 13:32

Dat weet je toch niet in de rust, of de tweede helft ook slecht gaat zijn..?

9 april 2019 om 18:42

Natuurlijk is het prima om elkaar op je fouten te wijzen, echter zitten ook daar natuurlijk wel grenzen aan. Dick Advocaat is iemand die ook niet op z'n mondje gevallen, dus als hij al vind dat Letschert's gedrag niet door de beugel kan dan zal hij denk ik wel aanleiding voor hebben? Ik weet niet of er inmiddels al meer bekend is wat er precies is gezegd, maar nogmaals, gezien zijn spijtbetuiging en het feit dat meerdere mensen hebben aangegeven dat zijn gedrag niet door de beugel kan, lijkt het me vrij aannemelijk dat hij de grens over is gegaan.

Dat geeft trouwens ook niks hoor, iedereen mag fouten maken, accepteer je straf en ga over tot de orde van de dag. Dit gedrag verbaasd me overigens ook niet als ik hem zijn relaas voor een camera zie doen.

Letschert is gefrustreerd, maar mist helaas inzicht en discipline. Heeft dit seizoen nooit zijn oude niveau gehaald en gedraagt zich helaas als een pseudo leider. Jammer, maar gaat hem met deze instelling helaasniet meer voor hem worden. Hij wil graag terug naar Italië en voor zijn kans gaan, maar op deze manier mist hij daar echt de kwaliteit en mentaliteit voor.

Ik vraag me af wat er dan gezegd is. Er zal toch wel vaak genoeg gescholden worden in een kleedkamer? Bij mijn amateurploeg gebeurd dat ook wel eens. Maar ik heb nog nooit gehoord dat iemand daarvoor gewisseld wordt.

het ging fout tussen Petrovic en Timo, en er zal vast wel een reden zijn dat ie geschorst werd

Was in zijn tijd bij Groningen al een heel erg vervelend mannetje met een (te) grote bek. Vond zichzelf toen al beter als dat hij in werkelijk was (is). Tel daarbij op dat hij in no time een rode kaarten verzamelaar was en je weet de reden waarom Groningen hem toen al de deur heeft gewezen. Blijkbaar in de jaren nog niet veel bijgeleerd.

7 april 2019 om 20:07

Hier sluit ik me volledig bij aan. Toen Roda hem oppikte na Groningen heeft hij een halfjaar heel goed gespeeld, kuste zelfs het Roda-logo voor een uitvak met Groningen-supporters. Totdat Roda degradeerde. Toen probeerde hij de club een mes in de rug te steken en vond hij het contract, dat hij nog geen halfjaar daarvoor getekend had, opeens niet meer rechtsgeldig.

Ik had voor hem gehoopt dat hij zijn mentaliteit had verbeterd na zijn goede seizoen bij Utrecht, maar uitspraken als 'ik ga hulp zoeken om herhaling te voorkomen' voorspellen voor mij weinig goeds.

Vdb gaat van Az naar Utrecht en komt in hetzelfde schuitje terecht alleen dan op een klein stapje lager.
Maakt natuurlijk niet uit, maar hij zal op dezelfde frustraties stuiten als nu bij Az.
Enige verschil is dat Utrecht iets meer vechtlust heeft en Az juist weer iets meer voetballend vermogen.
Kunnen wel van elkaar leren deze twee clubs.

Utrecht heeft dit seizoen 0,0 vechtlust dat is juist het probleem

9 april 2019 om 18:11

Ja maar Advocaat kennende is Letschert echt wel veel te ver gegaan. Die maalt volgens mij niet om een scheldwoord hier en daar, en zo'n maximale boete krijg je ook niet voor niks. Gok dat ie los is gegaan op een medespeler en die zwaar heeft beledigd ofzo

Het is jammer dat Dick ze gister niet alle 11 kon wisselen in de rust. Er zal vast dingen gezeg zijn die echt niet kunnen maar kan er niet over oordelen want weet niet wat er gezeg is. Uit eindelijk is die gewisseld en heeft ze excuses aangeboden dus vind eigenlijk dat het dan ook wel klaar moet zijn Timo was in ze jeugd jaren misschien een moeilijke jongen maar vind buiten gister om dat die zich altijd keurig gedragen heeft bij ons. Nu weer vooruit kijken en vol gas geven tegen Vitesse volgende week!

Nounou, is dat nodig nadat hij al door het stof is gegaan en zelfs aangeeft om hulp te zoeken om herhaling te voorkomen? Emotie is tijdens zo’n afstraffing logisch en Dick weet daar alles van, dus het moet wel héél erg zijn geweest nu hij ook de grootst mogelijke geldboete ervoor krijgt.

Kinderachtig. Daar kweek je echt geen winnars mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. DouvikasAanvaller369
Q. TimberMiddenvelder332
A. MaherMiddenvelder321
S. van de StreekMiddenvelder305
B. RamselaarMiddenvelder269
M. SyllaAanvaller266
J. van OvereemMiddenvelder251
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

11 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren