‘Barça en Juve denken voorzichtig na over spraakmakende ruildeal’

Woensdag, 3 april 2019 om

Juventus zorgde een dik halfjaar geleden met de komst van Cristiano Ronaldo voor de grootste transfer van afgelopen zomer en de kans is aanwezig dat La Vecchia Signora na afloop van dit seizoen opnieuw betrokken zal zijn bij een spraakmakende deal. Verschillende media uit Spanje en Italië, waaronder Sport en Sport Mediaset, berichten woensdag namelijk dat de Italiaanse grootmacht en Barcelona voorzichtig nadenken over een opvallende ruildeal.

De Catalanen verzekerden zich anderhalf jaar geleden van de komst van Philippe Coutinho, maar de Braziliaanse spelmaker is er nog altijd niet in geslaagd om uit te groeien tot een bepalende speler in het Camp Nou. De van Liverpool overgenomen middenvelder liet onlangs weten niet tevreden te zijn met zijn rol bij Barça en de kans dat Coutinho aankomende zomer vertrekt lijkt aanzienlijk: “Ik denk erover na om de club te verlaten. Ik weet dat dat een moeilijke beslissing wordt, maar het kan het beste zijn voor mijn carrière”, vertelde hij afgelopen maand.

Dat nieuws is ook in Turijn aangekomen en Juventus heeft juist een speler in de gelederen die op warme belangstelling van Barcelona kan rekenen. Paulo Dybala was in de afgelopen seizoenen nog de grote ster aan de kant van de Italiaanse grootmacht, maar de Argentijn heeft het idee dat hij door de komst van Cristiano Ronaldo minder goed uit de verf komt en zijn cijfers dit seizoen lijken dit te onderstrepen. Het is dan ook niet uitgesloten dat de aanvaller op een vertrek aan zal proberen te sturen en met Barcelona heeft hij in ieder geval één bewonderaar van naam.

De twee clubs zouden inmiddels de eerste voorzichtige verkenningen voor een ruildeal hebben uitgevoerd. Het zal echter niet eenvoudig zijn om tot een akkoord te komen, daar de marktwaarde van Coutinho op 150 miljoen euro wordt geschat, terwijl Dybala ‘slechts’ 130 miljoen waard zou zijn. De Argentijn verdient bovendien met 7,5 miljoen euro op jaarbasis naar de standaarden van Barcelona geen onoverkomelijk salaris, maar de 13,5 miljoen die Coutinho nu per jaar ontvangt zou wel voor problemen bij Juventus kunnen zorgen. Ronaldo verdient met zijn dertig miljoen weliswaar veel meer dan dat bedrag, maar geen enkele andere speler van de Serie A-koploper komt verder in de buurt van het bedrag dat Coutinho momenteel opstrijkt.

Voor beide spelers zijn er bovendien andere kapers op de kust. Coutinho wordt de afgelopen maanden nadrukkelijk gelinkt aan een terugkeer naar de Premier League, waar Chelsea en Manchester United geïnteresseerd zouden zijn. Ook Paris Saint-Germain is naar verluidt in de markt voor de Braziliaan. Dybala wordt op zijn beurt weer in verband gebracht met onder meer Liverpool en Internazionale. De vermeende mindere band tussen Dybala en Lionel Messi zal een vertrek van de aanvaller naar Barcelona overigens niet meer in de weg staan, daar de twee Argentijnen hun problemen naar verluidt een jaar geleden hebben uitgepraat.


Poll

Voor welke club lijkt jou een dergelijke deal het gunstigst?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door yannickdiemen)

Barca moet niet twijfelen, maar doen. Ondanks dat ik Coutinho een geweldige speler vind, zal het denk ik niet gaan werken in Camp nou helaas....

Dybala is echt wel een stuk meer waard dan Couthino.denk niet dat er een ruildeal plaats gaat vinden, ik moet zeggen is al wel weer een tijdje geleden dat er een ruildeal was van grote spelers.
Als Dybala al niet uit de verf komt onder Ronaldo, waarom zou die dat dan wel doen onder Messi. Als hij weggaat, wil hij toch gewoon eerste viool zijn, net als Neymar. Dit zal er niet van gaan komen lijkt me dan ook.

3 april 2019 om 13:17

Waarom is Dybala een stuk meer waard? Er zijn niet veel mensen die uitblinken bij een topteam in Engeland. Ondanks dit jaar kan Coutinho nog altijd grandioos voetballen. Mensen vergeten dat te snel bij spelers die het even niet hebben

3 april 2019 om 14:36

Je kunt Dybala een betere voetballer vinden dan Coutinho maar dat wil niet automatisch zeggen dat hij meer waard is

Qua leeftijd en commerciele waarde (shirtverkoop etc) ontlopen ze elkaar niet veel, waardoor Coutinho wel degelijk een hogere waarde heeft is zijn contract. Hij verdiend bijna twee keer zoveel en het loopt nog een jaar langer door

Dit is een belangrijker onderdeel in de waardebepaling dan de prestaties van een speler

Al blijft het natuurlijk ook altijd nog "wat de gek er voor geeft", zeker met Engelse clubs die geld hebben als water

3 april 2019 om 14:43

"qua leeftijd en commerciele waarde (shirtverkoop etc) ontlopen ze elkaar niet veel, waardoor Coutinho wel degelijk een hogere waarde heeft is zijn contract. Hij verdiend bijna twee keer zoveel en het loopt nog een jaar langer door"

Hoge salaris kan er ook voor zorgen dat Barca er sneller vanaf wil en misschien zijn interne waarde niet anders is, maar dat hij wel voor een lager bod weg zou kunnen gaan.

3 april 2019 om 15:26

@joots: Helemaal mee eens. Gezien de situatie heden in rol bij het team wellicht daarom ook wel een faire en welkome ruil. Aan de andere kant ben ik dan wel benieuwd weke rol Dybala mot vervullen bij Barca. Hoop toch liever dat hij bij een club komt waar hij absoluut de man is. Heb het gevoel dat hij net als een Depay dan gaat excelleren. Als hij zijn wedstrijden heeft druipt de klasse van Dybala af.

Voor Coutinho zie ik wel meer een rol in de basiself van Juventus weggelegd.

3 april 2019 om 13:19

Bovendien kan Dybala bij Argentinië ook al niet samenwerken met Messi.

3 april 2019 om 15:19

Maar messi ook niet bij Argentinië...

Nutteloze ruildeal, dybala gaat ook gewoon banken bij barca.

3 april 2019 om 13:13

Maar Dybala kan op meerdere posities uit de voeten en uiteindelijk ook Suarez vervangen als spits. Als je Dybala kan ruilen met Coutinho moet je dat altijd doen

Vanuit de schaduw van Cristiano naar de Schaduw van Leo hmm

Zie Coutinho niet echt bij Juve, komt daar een beetje in dezelfde situatie als nu. Chelsea zie ik wel iets voor hem zijn.

Oh juve waarom zou je dat nou weer doen raakt geen ene knikker bij Barça dus waarom zou juve hem moeten ze willen bij de absolute top behoren dan kunnen ze beter dybala halen daar zit nog potentie in en als het goed is coutinho 27 dus die moet nu zijn piek bereiken maar je weet het nooit misschien bloeit hij helemaal op bij juve

3 april 2019 om 13:54

Interpunctie zou zeer fijn zijn.

3 april 2019 om 14:07

Maar dan ook echt, ik raak buiten adem door het te lezen.

Wat een onzin bericht, als Messi graag met Dybala zou spelen had Dybala op het wk ook wel gespeeld. En dit was niet het geval dus dan komt hij ook niet naar Barca

Vind ik een Moeilijke deal… Dybala is een heerlijke en sierlijke speler, rendeert niet op de linkerflank en op rechts staat al Messi. In Argentinie is ook al te zien dat Dybala en Messi niet samen kunnen spelen. Bovendien ontwikkelt Dembele zich stormachtig en is Malcom een echte monster. Liever een echte spits halen dan.

3 april 2019 om 13:43

Staat Messi de laatste weken niet meer opgesteld als een 'valse 9'. Dybala kan trouwens ook als valse 9 spelen. Kan je beiden omwisselen en op de tegenstander inspelen waar je Messi het best kan neerzetten. Zet je Demebele op linksvoor en je bent klaar voor de komende seizoenen

3 april 2019 om 14:30

Maar waarom betaal je dan een absurd bedrag voor Ousmane Dembélé als je hem toch op de linkerflank neer gaat zetten? Hij heeft met zijn prestaties dit seizoen bewezen dat hij het recht heeft om op zijn favoriete positie te spelen in de toekomst.

In mijn ogen heeft het weinig zin om aankomende zomer voor een aanvaller van dit kaliber te gaan. Om de droomkandidaat aan te trekken heeft de club de middelen waarschijnlijk niet als ze Matthijs de Ligt ook nog aantrekken voor tientallen miljoenen. Dan zou ik Coutinho nog een seizoen langer de kans geven en de zomer daarna je melden voor spelers van het kaliber Mbappé of Sané. Dan kan je hen namelijk de speelminuten van Suárez beloven en dat kan je nu simpelweg niet.

3 april 2019 om 16:00

Dembélé ligt de helft van het seizoen eruit, en Malcom ook niet altijd fit is. Spelers zoals Mbappe en Sane zijn er niet veel van, en die zullen binnen 2 jaar al gevestigd zijn bij een topclub waardoor Barcelona het vijfvoudige op tafel moet leggen zodat de clubs dit soort spelers dan nog aan hen verkopen.

Dybala zou een aanwinst zijn voor een aanval die bestaat uit een blessuregevoelige speler, een subtopper zoals Malcom en twee ervaren aanvallers boven de 30.

Philippe Coutinho mist de snelheid om gevaar te stichten op de linkerflank. Hij trekt constant naar binnen als een soort van middenvelder en haalt al het tempo eruit. Daarnaast lijken zijn krullende schoten in de rechterhoek niet meer te werken, dus ik zie niet hoe Coutinho het ooit nog gaat waarmaken.

Deze snap ik niet. Dybala wilt dus vertrekken bij Juve omdat hij niet optimaal rendeert door Ronaldo, maar bij Argentinië is het juist een groot debat dat Messi en Dybala niet goed samen kunnen spelen. Waarom zou Barca dit dan overwegen?

Overigens als je zowel met Ronaldo als met Messi niet kunt samenspelen, is het misschien ook eens tijd om naar je eigen spel te kijken en te zien hoe je wel goed kunt presteren met echte supersterren naast je.

3 april 2019 om 13:57

_buffalo_

ik vind dat sowieso raar. goede voetballers kunnen altijd samenspelen. aan de bondscoach van Argentinie om een systeem te verzinnen waar beiden in kunnen renderen want daar word hij voor betaald, om van de beste spelers die zijn land te bieden heeft een goed te kunnen smeden

Paulo Dybala is ongetwijfeld een speler die toegevoegde waarde zou hebben voor Barcelona, maar als je naar de langere termijn kijkt is het niet verstandig om een linksbenige aanvaller aan te trekken die in het nationale elftal al bewijst niet samen te kunnen spelen met Lionel Messi (althans, dat geeft hun bondscoach aan). Waarschijnlijk zal Lionel Messi in de komende jaren weer een centrale rol gaan vervullen (misschien als valse nummer negen), dan wil je graag naast de linksbenige Ousmane Dembélé een rechtsbenige aanvaller hebben die diepgang zoekt aan die linkerflank. Paulo Dybala komt graag in de bal, eist de bal op bij de middenvelders en loopt dan de ruimtes dicht die Messi nodig heeft. En als de club dan toch de gok wil wagen met een linksbenige aanvaller, dan zou ik eerder voor Leroy Sané gaan dan voor Paulo Dybala. Maar goed... wij verwende fans van Barcelona weten altijd wel ergens over te klagen. Paulo Dybala is natuurlijk een fenomenale voetballer die het helaas lastiger heeft nu Ronaldo alle aandacht opeist.

3 april 2019 om 14:11

Maar Sane is ook links terwijl je aangeeft liever geen linkspoot erbij te hebben voor de aanval. Gewoon blanco bij mij maar zo 1,2,3 voor barca kan ik geen diepgaande aanvaller verzinnen die rechtsbenig is.

3 april 2019 om 14:17

Misschien vanmiddag toch even langs Hans Anders... Er staat toch duidelijk 'als de club dan toch de gok wil wagen met een linksbenige aanvaller'. Overigens kan ik wel een Franse aanvaller verzinnen die vrij snel is op de eerste meters.

3 april 2019 om 14:57

Er waren meerdere manieren geweest voor het aanwijzen op ''iets over het hoofd te hebben gelezen''. Gemiste kans. Anyway, ik gok dat je dan Martial bedoeld? En dat vind ik zo gek nog niet eens eigenlijk.

3 april 2019 om 16:01

Dembele is alleen wel rechtsbenig, https://youtu.be/YD5nLeBuV3w

Nou ik vind dat Dybala meer waard is dan Coutinho. Dus als Juve geen zakgeld meekrijgt of zelfs moet bij betalen, dan zijn ze voor het lapje gehouden.

Geloof er helemaal niks van , Barcelona moet Coutinho nog een seizoen geven , Neymar die was in het eerste seizoen bij barcelona net zo slecht. En voetbalzone maakt elke dag weer een nieuw bericht over coutinho eerst gaat hij naar MANU daarna PSG daarna JUVE en eindstand komt er volgende week nog een stuk dat Bayern Munchen hem ook wilt.

3 april 2019 om 15:10

Ik hoop dat laatste. Sinds Bayern nu eindelijke bereid is om geld uit te geven, kunnen we maximaal profiteren van deze situatie. Als we Muller en Boateng verkopen zouden we Coutinho kunnen halen. 100á 115 moet genoeg zijn. Daarna de clausule van 40 van James niet lichten, maar Julian Brandt halen voor 25 miljoen. Zodoende hoef je je voor de komende 8 jaar geen zorgen meer te maken.

3 april 2019 om 15:40

Nog een seizoen?? Hmm , hij heeft al bijna 2 jaar best weinig laten zien. Barca is niet een club waar je zomaar drie jaar de tijd krijgt om te presteren. Je moet er direct staan. Dit is ook een waarschuwing voor Frenkie De Jong.

Dat zou wel bijzonder zijn. Bij Argentinië staat Dybala meestal niet in de basis omdat hij niet samen met Messi zou kunnen spelen.

Coutinho is niet de aanvaller die Barcelona nodig heeft. Door een tekort aan creatieve middenvelders vereist Barcelona van de vleugels meer dreiging en wat daar bij komt kijken is snelheid. Coutinho heeft dat totaal niet, waardoor hij steeds naar binnen trekt om zo een krullende afstandsschot te proberen (dat 8 van de 10 keer niet lukt), of de bal af te geven aan de man die daar al stond, Lionel Messi.

Dembélé is natuurlijk uitermate geschikt en heeft het naar mijn mening altijd laten zien als hij speelde, ook tijdens de minimale speelminuten van vorig seizoen. Dat soort type spelers heeft Barcelona nodig, die hun man kunnen passeren, want van Suarez moet je dat niet verwachten, of soms met een grote dosis geluk en veel geklungel. Aleñá heeft het aardig gedaan, maar bij hem is ook duidelijk te zien dat hij nog een lange weg te gaan heeft voordat er gesproken kan worden over een basisplaats.

Ik zou de poging wagen en indien mogelijk Dybala halen en Coutinho uitzwaaien. Misschien zorgt dat voor meer gevaar, alhoewel Dybala ook zoals Coutinho centraal speelt. Gelukkig kan Dybala ook als spits spelen, en daardoor staat er minder druk op Suarez. Al met al zou ik zeker de poging wagen.

Messi en dybala schijnen niet samen te kunnen spelen bij Argentinië dus gaan ze hem halen bij barca, kijken hoe ze het daar samen gaan doen... geloof hier niks van

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4887 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

172 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 34 5 2 0
2017/2018 Barcelona 18 8 1 0
2017/2018 Liverpool 14 7 0 0
2016/2017 Liverpool 31 13 2 0
2015/2016 Liverpool 26 8 3 1
Laatste voetbalnieuws

Fluitconcerten voor Brazilië op Copa América na drie afgekeurde goals

Brazilië heeft de tweede groepswedstrijd tegen Venezuela op de Copa América niet in winst kunnen omzetten. Het team van bondscoach Tite beleefde in Bahia dankzij de VAR een frustrerende avond en...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Neymar lijkt op weg naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren