Ole Gunnar Solskjaer definitief manager van Manchester United

Donderdag, 28 maart 2019 om 10:01Yanick Vos • Laatste update: 10:09

Manchester United gaat definitief in zee met Ole Gunnar Solskjaer als manager. De Noorse trainer werd in december aangesteld als interim-manager na het ontslag van José Mourinho. Onder leiding van Solskjaer hebben the Red Devils de weg naar boven ingeslagen. Diverse spelers uit de eerste selectie spraken de afgelopen maanden al hun hoop uit over een definitieve aanstelling van Solskjaer en daar heeft de clubleiding gehoor aan gegeven. Solskjaer tekent voor drie jaar op Old Trafford.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Goed besluit van Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door xstream)

Vind ik wel terecht hij doet het tot nu toe prima en iedereen lijkt weer plezier te hebben bij united. Ook een man van de club die geliefd is bij het publiek.

28 maart 2019 om 10:19

Ik vraag me alleen wel af hoe hij het volgend jaar gaat doen. Zo vlak na Mourinho kon iedereen het namelijk goed doen door gewoon te zeggen "heb plezier". Nu die eerste opluchting voorbij is en er straks ook nog extra geld in gepompt wordt, zal hij meer moeten presteren en zullen we ook zien hoe hij op tactisch vlak is. Want laten we eerlijk zijn, iedere andere coach met dit cv (als coach) had nooit deze baan gekregen.

28 maart 2019 om 11:58

Exact wat je zegt. Solskjaer heeft wind mee, puur vanwege de fantastische bijdrage die hij als speler aan United heeft verricht.

Maar wat hem wel veel geschikter dan een Mourinho maakt, is juist dat hij een United man is. Hij zal niet alleen willen winnen zoals elke topcoach en omdat het goed is voor persoonlijke statistieken. Hij wil winnen omdat hij een hart voor United heeft en wil het publiek vermaken zoals hij dat ooit als speler heeft gedaan. En natuurlijk, hij weet hoe het is om op Old Trafford te spelen. Verder denk ik juist doordat hij een soort familielid binnen de club is, hij ook veel meer hulp krijgt van mensen die op de achtergrond een belang bij de club hebben, wellicht SAF.

Ben net zoals jij heel nieuwschierig hoe het vervolg van hem er volgend seizoen uit gaat zien.

28 maart 2019 om 12:15

SAF had ook geen extreem goede CV. Je moet verder kijken dan alleen CV. Bij Mourinho en van gaal is er gekeken naar CV en dat is allebei niks geworden

28 maart 2019 om 12:40

'want laten we eerlijk zijn, iedere andere coach met dit cv (als coach) had nooit deze baan gekregen.'

De Boer had het goed gedaan voor Ajax? Cocu voor Psv? Van Bronckhorst voor Feyenoord?

28 maart 2019 om 13:51

@djum.. De Boer, Cocu en Van Bronckhorst hebben allemaal bij dezelfde club steeds een stap omhoog gedaan waardoor die laatste stap naar het eerste nog best een logische was. Als ze nu bij Feyenoord voor Kuyt waren gegaan had ik dat bv ook bizar gevonden aangezien hij nog amper iets heeft gedaan als trainer.

En voor alle anderen.. Ik zeg niet dat hij het absoluut niet kan, maar ik zeg alleen dat volgend jaar pas de echte test begint. Iedereen bij United is nu heel lovend, maar deze opleving had iedere coach na Mourinho kunnen bewerkstelligen.

28 maart 2019 om 15:57

Juist en daarnaast, omschrijft Xtremie het heel goed.

Prachtig. Absoluut verdiend en een genot om een manager met zo'n uitstraling te zien bij utd. Zoals het hoort.

Terecht lijkt me, brengt weer positieviteit en goede resultaten terug bij de club. Ben toevallig de autobiografie van Ferguson aan het lezen, en wil nog lang geen vergelijkingen maken met OGS. Maar ben benieuwd of Ole dit over een langere periode kan vast houden

Werd tijd ook al tijden aan het roer en doet het opzich goed zeker als je zelf geen keus had om spelers te halen en het moet doen met de spelers die er nu zijn.

Finally! Het werd is tijd dat eindelijk nu officieel is, wat heeft Ole de club veranderd sinds zijn komst. Niet alleen voetballend, maar gewoon de algehele sfeer rondom de club. Prachtig om te zien! Met nog wat twiekjes kwa topaankopen hier en daar en we strijden weer om de titel. Absoluut verdiende aanstelling.

28 maart 2019 om 10:26

Strijden om de titel? Denk je echt dat dat zo makkelijk gaat? City en Liverpool zijn op een straatlengte voorsprong en hebben dat gebouwd met gerichte aankopen, trainers met duidelijke visie. City begon met bouwen voor Guardiola toen hij nog bij Bayern zat, had al een technische directeur die meegaat met de visie van Pep ingenomen. Heeft een godsvermogen aan spelers gekocht in korte tijd en daar worden de vruchten nu van geplukt.

Denk je echt dat United met 3 aankopen zo, weer meestrijd om de titel? Welke aankopen zie jij komen? Ik denk niet dat het Mbappe, Messi, Modric zal zijn. Het zullen voornamelijk spelers zijn die nu nog de stap naar de absolute wereldtop moeten zetten. (skriniar, Sancho, Odoi, Maksimovic Felix, Ndombele worden nu voornamelijk in verband gebracht met United).

United fans hebben dit nu zovaak geroepen afgelopen jaren, paar aankopen en United doet mee aan de titel. Elke keer blijft dat maar weer niet zo te werken. Betere spelers zullen zeker meehelpen, maar een echte voetbalidentiteit nog meer. United speelt nog zulk ouderwets voetbal, fysiek wordt nog zo overgewaardeerd.

28 maart 2019 om 11:44

Ik heb geen enkele keer geimpliceerd dat alles zo makkelijk en snel nu gaat. Dat gaat zeker niet. Als Ed gerichte aankopen gaat doen ipv alleen aan de commerciele kant te denken dan zijn we al een heel stuk verder.

Je kan het niet tegenspreken dat United beter is gaan voetballen onder Solskjaer. Sinds SAF is vertrokken heeft geen enkele manager dit in zo een korte tijd niet vertoont. Om maar te zwijgen over Mou of Lvg.

Je kan me niet vertellen dat Liverpool een straatlengte voorloopt en dat ze de titel gaan winnen, hebben ze niet genoeg diepte voor. City ben ik met je eens.

Nee, het is allemaal niet zo makkelijk maar een beetje positiviteit mag toch wel na wat we deze laatste jaren hebben gezien.

28 maart 2019 om 11:53

Positiviteit op basis van wat? Je zegt een aantal topaankopen en United doet mee om de titel? Dat is toch wel heel makkelijk? Ed heeft voorheen ook "gerichte aankopen gedaan". En onder Mourinho / LvG hebben we perioden gehad waarin er beter werd gevoetbald dan nu. Zo geweldig is het allemaal niet.

28 maart 2019 om 12:14

Bedoel je met gerichte aankopen een Di Maria die helemaal niet bij United wilde zijn of een over de top Falcao?

Positiviteit mag zeker wel als top 4 helemaal uit het zicht was onder Mou, die beweerde dat een wonder nodig was om dst ooit nog te halen. We zijn in maart en we hebben nog de kans om op de 3e plek te eindigen.

En als je een arrogant en nonchalant Psg uitschakeld in de champions league zonder driekwart van je basiself, mag je best is positief zijn over wat tot nu toe is bereikt in 3 maanden onder Solskjaer.

Ik zeg helemaal niet dat alles perfect en sunshine is, maar er is zeker duidelijke progressie wat je onder de vorige 2 managers niet heb gezien.

28 maart 2019 om 12:18

Denk aan Shaw, Schneiderlin, Memphis, Herrera, Mata, Martial, Matic, Bailly, Lukaku, Lindelof, Fred dan. Hoeveel daarvan zijn geslaagd? Ik mis er vast nog een paar.

Denk jij zelf dat United de resultaten die Solksjaer behaalde in zijn eerste 10 wedstrijden, structureel kan halen? PSG was puur geluk. En toch mag je Solksjaer daar zeker credits voor geven, voor de goeie resultaten die hij heeft geboekt. Ik vind het voetbal echter bijzonder matig en zie dat weinig veranderen, betere spelers zullen dat iets verbeteren.

En ik vind juist dat we nu al achteruitgaan onder Solksjaer, vergeet niet dat LvG en Mourinho ook goede perioden hebben gehad. Maar structurele vooruitgang ontbrak.

28 maart 2019 om 12:46

Shaw en Lukaku spelen prima de laatste tijd. Herrera, Mata en Martial zijn zeker niet geflopt. Lindelof en Fred heb ik nog wel vertrouwen in.
Schneiderlin en Memphis geef ik je wel gelijk in.

28 maart 2019 om 13:02

Schneiderlin en Mephis zijn geflopt, maar de rest zeker niet. Vooral Lukaku, shaw, matic en herrera doen et gewoon goed sinds Solskjaer er is. Dat zijn vooralsnog geen miskopen gebleken, maar nog steeds geen bewezen top spelers wat nu gewoon nodig is. Denk aan bijvoorbeeld een Koulibaly, kante en een rechtervleugelaanvaller.

Pogba kan het niet in ze eentje. Hij heeft ook een team dat er staat om zich heen nodig. Bouw je team om hem heen en dan ga je zien hoe goed je kan voetballen

28 maart 2019 om 13:10

Zijn geen flops maar zijn absoluut geen voltreffers.

Top geweldig op hem langs de kant te zien als trainer meer dan terecht!

Beste nieuws van de dag!
Heerlijk dit.

Voelde geen druk omdat het niet slechter kon gaan. Nu zal er toch meer druk zijn omdat die nu moet presteren.

Daarom moet je altijd een goeie band hebben met je spelers als trainer zijnde. Je kan laten zien dat je de baas ben maar je kan dat ook doen door normaal te doen en een goeie sfeer brengen in de team, dan dwing je die respect automatisch af. Spelers gaan dan door het vuur voor je.

Teleurstellend nieuws, waarom moet dit zo snel? Ik heug me weer op minimaal 2 jaar lang met matig voetbal. Je ziet de reacties hierboven al, het gaat meer om posiviteit, sfeer, uitstraling dan om zijn voetbalfilosofie. United kan heus 3 topaankopen doen maar dat zal alsnog niet genoeg zijn, qua kwaliteit loop je sowieso achter op de rest.

Al heeft Ole het natuurlijk fantastisch gedaan, en is het voor praktische redenen misschien wel de beste keuze. De spelers kennen hem al, vinden hem geweldig, er zijn weinig topcoaches beschikbaar en hij heeft inderdaad wel de uitstraling van een Manchester United manager.

Ikzelf hoopte enorm op vernieuwing binnen de club. Het was de bedoeling dat United eerst een technische directeur zou aanstellen en vervolgens een trainer. Dat gebeurt weer niet. Mocht United nog een technisch directeur aanstellen moet hij zich conformeren aan Ole en niet aan zijn visie voor een moderne voetbalclub. Mocht Ole het niet goed doen moet je dan weer een hele nieuwe pad kiezen. Er zit zo weinig visie bij deze club, ik vrees dat United gaat blijven sukkelen de komende jaren.

28 maart 2019 om 10:45

Ik ben het met je eens hoor. Ondanks hij jet geweldig gedaan heeft. Geef thij mij ook nog niet overtuigd op tactisch gebied. En om in een wedstrijd de boel om te zetten om het beter te laten lopen.
Wat je zegt... welk alternatief heb je? Als alle top coaches bezet zijn.
Dan wordt het lastig. En moeten ze wel deze stap nemen. Nu is er iig wel duidelijkheid. En bij de eerste vier moeten eindigen.

Als er een technisch directeur zal komen. Zal die niet heel veel afwijken van de “filosofie” van OGS. En wat United wil.

Ik wil het ook allemaal nog wel zien de komende jaren. Ben er niet gerust op

28 maart 2019 om 10:53

Wie bepaalt wat United wil? Woodward, Ogs? Ik ben totaal niet overtuigd van hun visie. Het is voornamelijk mooi gepraat maar die hebben geen uitgesproken voetbalidentiteit. Ze praten steeds over aanvallend voetbal of iets, maar dat is totaal niet wat we bij United zien onder Solksjaer. Ik heb liever een technisch directeur die de waarden binnen de club kent, trots, jeugd, kansen en die verbindt aan moderne voetbalopvattingen. Spiek maar een beetje bij Barcelona/city/bayern bijvoorbeeld.

28 maart 2019 om 11:36

Dat bedoel ik ook.
Daar zal ook een evt technisch directeur voor komen. Die die de waarde van de club ook weet.
Heb ergens wel het gevoel en idee dat OGS daar ook wel zo over denkt. Die kent natuurijk de waarde ook van de club. Maar of hij idd kababel genoeg is om het aanvallende voetbal erin te krijgen....???

28 maart 2019 om 11:53

Dát moet inderdaad blijken.

28 maart 2019 om 10:45

Ik ben het met je eens hoor. Ondanks hij jet geweldig gedaan heeft. Geef thij mij ook nog niet overtuigd op tactisch gebied. En om in een wedstrijd de boel om te zetten om het beter te laten lopen.
Wat je zegt... welk alternatief heb je? Als alle top coaches bezet zijn.
Dan wordt het lastig. En moeten ze wel deze stap nemen. Nu is er iig wel duidelijkheid. En bij de eerste vier moeten eindigen.

Als er een technisch directeur zal komen. Zal die niet heel veel afwijken van de “filosofie” van OGS. En wat United wil.

Ik wil het ook allemaal nog wel zien de komende jaren. Ben er niet gerust op

28 maart 2019 om 10:49

Jij slaat altijd door in het negatieve. Het is positief dat er zekerheid is en Ole heeft dit zelf afgedwongen. Er moet een nieuwe TD nu komen die de visie gaat maken. Ik denk ook dat er acht aankopen nodig zijn om United een titel te bezorgen maar United moet gaan bouwen en verder top talenten binnen. Niemand is een garantie op succes maar structuur en visie vanuit de leiding wel.

28 maart 2019 om 10:55

Er mag zekerheid zijn, maar zekerheid is niet positief in zichzelf. Zekerheid is positief als het geen waarin je zekerheid hebt, ook positief is. Ik ben niet overtuigd van Ole.

Acht aankopen? Daar doe je zo een 2/3 zomers over en van die 8 zullen vast ook niet alle 8 raak zijn.

Ik vind dit juist een chronisch tekort aan structuur en visie vanuit de leiding. Ik had echt eerst een technisch directeur verwacht met een plan, en dan de type coaches die hij goed acht om in die in werkelijkheid te brengen. Een technisch directeur moet nu al meegaan met Ole en het voetbal wat hij wil spelen, type spelers die hij wil halen.

Ik ben weer degene die doorslaat in het negatieve, niet jij die doorslaat in de euforie. Mag ik je vragen of je er ook van overtuigd was dat Van Gaal en Mourinho voltreffers waren en dat United binnen no time weer terug zou zijn waar ze behoren?

28 maart 2019 om 11:24

Nee Louis juist niet. Mourinho op het moment dat hij kwam wel maar na een half jaar zag je zijn ware aard weer. Als je mijn stukje hier onder leest zeg ik zelf duidelijk dat ik het hem enorm gun. Als het de beste keuze is moet blijken maar wie zegt dat Pochettino of een TD de juiste keuzes zijn. Het is allemaal gissen. Ik ga er vanuit dat hij hulp en ondersteuning krijgt om te bouwen en we zullen zien

28 maart 2019 om 11:32

Ik gun het Ole ook, dat maakt hem nog niet de goede keuze. Je zou ook AjaxCunian voor de groep kunnen zetten, en je weet niet hoe het zal uitpakken. Maakt het nog geen goede keuze. De enige onderbouwing voor Ole is niet vanuit een voetballend perspectief, en dat maakt mij tegenstander van zijn aanstelling. Weer voetbal gebaseerd op goede hoop en individuele kwaliteit.

28 maart 2019 om 11:39

Hij kan nu wel bouwen. Ik snap ook je punt wel maar wie is dan wel beschikbaar en geschikt. Ik vind dit op veel meer punten een goede aanstelling. Als hij dezelfde rol krijgt die SAF jaren lang had en Edje op de achtergrond komt zou het goed uit kunnen pakken. Zelf ga ik er vanuit dat Ole een dikke vinger in de pap krijgt en dan kunnen we zijn visie zien.

28 maart 2019 om 11:54

Ik heb geen idee wat zijn visie is, en waarom die hiervoor niet heeft bestaan bij zijn vorige clubs.

28 maart 2019 om 15:06

Ik vind dat Ole juist wel een vrij duidelijke visie uitstraalt in de korte periode dat hij er is. Hij lijkt me meteen door te selecteren in de kern, Fellaini weg, Mata lijkt (van wat ik gelezen heb) ook niet op een nieuw contract te moeten rekenen. Valencia gaat zijn contract ook niet verlengen... Hij heeft Rashford, met succes, opnieuw een kans gegeven in de spits en was niet benauwd om Lukaku daarvoor op de bank te zetten, als Lukaku zijn kans niet had gegrepen met al die blessures zou het me niet verbazen als Lukaku ook had mogen vertrekken komende zomer.

Ik heb de indruk dat hij juist wel die harde beslissingen durft te nemen om de kern functioneler te maken, waar Mourinho gewoon zoveel mogelijk troeven wou behouden, ook al kon iedereen zien dat er teveel spelers waren die niet goed genoeg waren voor United. Dit kan een foute indruk zijn van mij, want hij is er nog maar een paar maanden, maar ik zie meer visie bij hem dan onder Mourinho.

28 maart 2019 om 11:35

Eens. Deze vaste aanstelling komt naar mijn mening ook nog eens op een heel slecht moment, aangezien het de laatste tijd weer matiger gaat met United. Weggespeeld door de Wolves in de FA Cup, top 4 plek verre van zeker en weggespeeld door PSG in de CL. Het spel lijkt nergens op en buiten dat het iets aanvallender is dan onder Mourinho lijkt er nog steeds geen enkel idee achter te zitten. Niemand kan ontkennen dat de resultaten onder OGS heel erg goed zijn geweest tot nu toe, maar dat is geen enkele garantie voor de toekomst. Beter spel laten zien geeft dat veel meer.

28 maart 2019 om 11:54

Alsof je voetbalfilosofie in een paar maanden in een team brengt wat is afgestemd op het anti voetbal van Mourinho.
Niet dat ik beweer dat Ole het type is die het voetbal opnieuw probeert uit te vinden met een geweldige nieuwe visie, maar in NL slaan we ook weleens een beetje door met het idee dat tactiek het enige wat er is.
Ferguson was ook geen enorme tacticus en heeft het toch ook aardig gedaan toch?
Volgens mij heeft Ole een vergelijkbare opvatting aangezien hij dezelfde leermeester heeft gehad.

Soms heb je gewoon een trainer nodig die top sterren het juiste gevoel geeft, ze een beetje richting geeft en ze goed laat trainen. Dan krijg je vanzelf resultaat volgens mij. Hij heeft genoeg meegemaakt om te snappen wat erbij komt kijken.

Ik gun het Ole enorm. Enorm sympathieke gozer, zowel als voetballer als nu als coach. Man U voelt weer meer Man U aan sinds de jaren na Ferguson.

28 maart 2019 om 12:13

Men moet een keer stoppen met het argument te gebruiken dat Ferguson ook geen tacticus was. Ferguson was de beste manager ooit en als je 100 personen dezelfde mogelijkheden als SAF had gegeven, dan zou niemand gepresteerd hebben wat hij heeft gedaan. Het feit dat SAF geen tacticus was, is geen vrijbrief voor andere trainers om dat ook niet te hoeven zijn. SAF kon dit namelijk compenseren met zijn totale briljantie in ongeveer alle andere aspecten van het managerschap. Kan OGS dat ook? Waarschijnlijk niet. Kan hij het misschien gedeeltelijk? Dat weten we niet. Wat we wel weten is dat hij vooralsnog geen groot tacticus is gebleken en er geen reden is om te denken dat dit wel in hem schuilt (het is mogelijk hoor, er is gewoon geen aanleiding toe dit te denken).

28 maart 2019 om 12:14

Met de jaren wordt er steeds meer gedaan alsof Ferguson altijd een oude man geweest is, die er een beetje bij zat en meekeek. Hij is tactisch misschien geen Guardiola maar vergeet niet dat hij zich al had laten zien bij Aberdeen en zich in zijn periode bij United meermaals opnieuw heeft uitgevonden, nieuwe teams heeft moeten bouwen, en verschillende speelstijlen heeft gehanteerd. En dit was echt niet allemaal de verdienste van Queiroz/phelan. Ole met Ferguson vergelijken is daarmee een beetje een schande.

En waarom wat jij zegt niet genoeg is, is omdat andere topclubs ook allemaal topspelers hebben. Heb je liever topspelers met een goede tacticus die echt een speelstijl voor ogen heeft waarin spelers goed kunnen werken. Of heb je liever topspelers met een leuke man die ervoor zorgt dat iedereen blij is?

Ole is geen Ferguson, en zal dat ook worden. Wat Ferguson deed is geweldig, maar Ferguson is ook de enige die ik zou toevertrouwen in hetgeen wat hij deed, dat maakt hem voor mij de grootste manager aller tijden. Dat doe je niet zo na.

United speelt momenteel middenmoter-achtig voetbal, ik vraag me af waarom United trainers altijd jaren de tijd nodig zouden moeten hebben. Terwijl je het type voetbal bij Klopp, Pep, Sarri, Bosz bijvoorbeeld binnen een aantal maanden al kan zien.

28 maart 2019 om 14:45

Ok, als je alleen gaat lezen wat je wilt lezen dan schieten we niks op.
Natuurlijk was Ferguson een toptrainer. Dat is nou juist m'n punt.
Hij was tactisch uitstekend. Maar geen manager die 't wiel opnieuw uitvond zoals trainers als Guardiola, van Gaal etc proberen te doen.
Gewoon no-nonsense, goede people manager, goede instructie, tactiek waar weinig op aan te merken is ... etc ...
En op basis waarvan doet Ole dat ook niet? Even los van dat het nog niet direct voetballend top is? Alsof dat bij Ferguson wel direct zo was.
Hij verving anders wel zogezegd de beste trainer ooit en deed 't beter ... dus tja, ik weet niet wat je anders moet doen, behalve jezelf als bestuur belachelijk maken door de goede prestaties van Ole niet te belonen. Dat duurde sowieso al te lang. Zeker omdat hij altijd zo loyaal naar de club is geweest.

Ik vind het allemaal suggestief. Het is gewoon een hele logische keuze. Een glazen bol hebben we beide niet, dus dat vind ik niet zo relevant. Het valt echt niet mee om als trainer bij Man U te slagen, zie bijv. z'n voorganger die super ervaren en groot waren, maar niet slaagden. Ole lijkt beter bij de club te passen.

28 maart 2019 om 15:44

Hij heeft zichzelf juist telkens opnieuw uitgevonden. Ferguson heeft meerdere voetbal-era's meegemaakt waar hij zichzelf opnieuw moest ontdekken. Niet omdat hij geen eigen speelstijl heeft ontwikkelt maakt dat hij taktisch niet uitstekend is.

Al had hij de 442 over de vleugels wel gemeesterd als de beste.

Ik heb genoeg op aan te merken bij Ole's tactiek, United doet maar wat als ze spelen. Het gaat niet om Ole belonen, het gaat erom wat het beste is voor de club.

30 maart 2019 om 15:44

We verschillen blijkbaar van mening met wat goed is voor de club. Zoals je zelf al hebt gezegd, hij heeft het heel goed gedaan, halverwege het seizoen zonder echt tijd om iets naar z'n hand te zetten. Ik weet niet precies wat je verwacht. (te)veel blijkbaar. Het is gewoon een logische keuze.

En je hoopt op vernieuwing en iets anders, maar wat dan? Een beetje schreeuwen van de zijlijn kan iedereen.

En je kunt ook overdrijven met Ferguson hoor ... prima als je groot fan van 'm bent, was een topcoach, maar vernieuwend of charismatisch waren geen dingen die bij 'm paste. Eerder degelijk, stabiel en solide. Met lang niet altijd prachtvoetbal. Wel veel prachtvoetballers.

28 maart 2019 om 13:12

Wat veel mensen in mijn ogen niet begrijpen is dat niet alleen Ole de man is achter de succes van United in de afgelopen periode. De man die misschien zelfs meer erkenning verdient is Mike Phelan. Als er iemand is die aanvallend voetbal kan terug brengen is hij het wel. Ze hebben het allebei geleerd van Ferguson. Dus dit lijkt mij meer dan een logische keuze. Vooral als je ziet wat er gebeurde met de laatste drie managers die de "nieuwe United" moesten opbouwen.

28 maart 2019 om 14:04

Ik vond ze allemaal gewoon ongeschikt, niet omdat Phelan er niet bij was/ze niet van SAF konden afkijken. Had United na Moyes Klopp, Pep, Tuchel.aangesteld waren we nu op de goeie pad durf ik te wedden.

28 maart 2019 om 16:24

Moyes deed het uitstekend bij Everton, Van Gaal heeft het heel goed gedaan als trainer en Mourinhos prijzenkast spreekt voor zich. Klopp deed het leuk bij Dortmund maar was een grote gok, Tuchel heeft toen te weinig laten zien, Pep wou waarschijnlijk naar City omdat er al een team stond. Achteraf zeggen dat Moyes, Van Gaal en Mourinho geen goede keuze waren is makkelijk. Ole en Phelan gaan ons weer naar de top brengen. Een paar goede aankopen en volgend jaar doen we gewoon weer mee om de titel.

28 maart 2019 om 19:34

AjaxCunian Ben je nu klaar met negatieve reacties plaatsen onder ieder United artikel? Dit doe je nu al weken. Je punt is wel gemaakt.

Erg liefkozend maar toch twijfel ik of dit wel verstandig is, heeft de sfeer rond de club veel goeds gedaan maar de spelopvatting is toch niet al te pover.. na een sterk begin loopt t toch niet heel frivool. Maar goed de oude garde zal veel invloed hebben gehad bij deze keuze en het is hem gegund. Benieuwd of ze mee kunnen strijden om de titel volgend jaar.

28 maart 2019 om 10:23

Na de eerste 2 wedstrijden was het eigenlijk al vrij snel bergafwaarts qua voetbal, en viel het kwartje steeds goed. De laatste helft van zijn wedstrijden zie je ook gelijk dat de resultaten wat minder worden. Ik denk dat Psg, Chelsea, Spurs uit flink de doorslag heeft gegeven. Ookal was United alleen tegen Chelsea redelijk goed om eerlijk te zijn.

28 maart 2019 om 11:39

Het zou toch van de zotten zijn als die tweeluik met PSG de doorslag zou geven. United werd helemaal weggespeeld en had een bizarre hoeveelheid geluk nodig om door te gaan. Dat kan je echt niet op het conto schrijven van OGS hoor.
Die wedstrijd tegen Spurs uit was ook heel matig, het was gewoon dat de beste doelman ter wereld het weer op zijn heupen had.
Het spel is gewoon structureel slecht, maar iedereen lijkt daar zijn ogen voor te willen sluiten.

28 maart 2019 om 11:55

Ben ik met je eens, maar de meeste mensen rondom United niet. Die prijzen Ole voor PSG. Beetje scoreboardjournalistiek

Ergens verdiend hij het natuurijk wel.
Maar ergens heeft hij mij op tactisch gebeid nog niet echt overtuigd.
Zo moeilijk leek het niet in jet plezier weer terug te krijgen bij de spelers van United na Mourinho. Meer vrijheid. Dat is hoe de ploeg nu ook speelt. Maar er zijn zeker nog verbeterpunten om de top weer te halen met United. Daar zouden oa. ook echt spelers gehaald moeten worden en behouden worden.

Geef het voordeel van de twijfel. En hem te bouwen aan een systeem en een team. Met de staf die er nu zit. Want ik denk dat Mike Phelan een hele belangrijke pion is in deze staf.

De spelers weten nu wat ze moeten doen om bij de eerste 4 te eindigen. Om CL te halen met deze trainer die er voorlopig blijft zitten. Op juiste moment duidelijkheid gecreëerd voor iedereen.

You are my Solskjaer, My Ole Solskjaer,
You make me happy, When skies are grey,
Oh Alan Shearer, Was fucking dearer,
So please don't take, My Solskjaer away...

Geweldige kerel twijfel alleen of hij wel de juiste man is om Man U te leiden. heeft mij nog niet overtuigd tot op heden.

Fanastisch nieuws voor Ole. Gun het hem echt. Als dit een nieuw tijdperk en een verandering gaat worden die we nodig hebben betwijfel ik maar ik benijd Edje wel. Je miet deze keuze maar maken je kan niets goed doen. Ga je voor Pochentino is iedereen boos dat je Ole de kans niet geeft. Ga je voor Ole kan het zijn dat het niet werkt.

Nu nog een TD en rotte appels er uit gooien en we kunnen door

28 maart 2019 om 11:53

Ik denk dat je gelijk hebt en united zichzelf in een onmogelijke positie heeft gemanoeuvreerd. Zo zie je maar dat het aanstellen van een interim trainer niet zo eenvoudig blijkt te zijn.

Ondanks dat Ole een aardige jongen is, en de resultaten in zijn voordeel spreken lijkt het mij vrij duidelijk dat dit niet de coach is die met United echte prijzen zal winnen. Niets ten nadeel van Ole, maar de rest is gewoon beter. Zowel de coaches als de selecties. Als bestuur zul je dat toch moeten onderkennen en en beslissing durven nemen. Maar zoals zoveel in Engeland is het de publieke opinie die de dienst uit maakt.

28 maart 2019 om 12:44

Of er was geen andere haalbare optie. Ik zei een aantal jaar geleden we zullen nooit worden zoals Liverpool maar ik zie ons langzaam afglijden. Laten we eerst eens zien wat er gebeurd het komende seizoen voordat we allemaal oordelen. Met drie a vier goede aankopen zoals Skriniar, Neves en Sancho komt United al een eind.

28 maart 2019 om 15:27

United is groot genoeg voor andere opties. Dat kunnen mensen met een united verleden zijn zoals Solskjaer daar een van is. Giggs, of zelfs Hughes. Maar ook coaches die in de PL laten zien dat ze zeer ingenieus te werk gaan. Dan zou je bevoordeeld kunnen denken aan die Portugees van Wolves, of de coach van Watford. Howe is ook iemand die wel laat zien bagage te hebben.

Simpelweg een leuke people manager is niet meer voldoende om te concurreren met echte toppers als Guardiola, Klopp en Pochettino. Die hebben daarnaast een behoorlijke voorsprong in de balans van de selectie.

Ole doet het goed en heeft natuurlijk een positieve uitstraling. Maar ik denk dat deze man niet goed genoeg is op tactisch gebied voor United. Het is meer dat de fans enorm blij waren dat er na een negatieve, arrogante man als Mourinho opeens een hele positieve, nederige man werd aangesteld. Daarnaast zette hij ook goede resultaten neer, maar vaak kwam daar ook wel heel wat geluk bij kijken. Ik vraag me af of hij op langere termijn het ook zo goed blijft doen. Hij kan in ieder geval het imago van de club verbeteren, maar daarna moet United echt opzoek gaan naar een trainer en technisch directeur met visie. Ook moet er geld in de selectie worden gepompt en moeten er jongens als Koulibaly, Ndombele en Sancho gehaald worden.

Ik blijf het een vreemde keuze vinden, het gaat nu natuurlijk lekker maar ik vraag me af hoe lang dat nog zal duren! Een club als United hoort wat mij betreft een topmanager te hebben, zoals Pochettino, en niet zomaar te experimenteren met oud-spelers.. Ik verwacht niet dat Solksjaer er volgend jaar rond deze tijd nog zit..

28 maart 2019 om 11:41

OGS is wel erg geliefd door de fans dus zal op die manier vrij veel krediet hebben. Dus tenzij het heel slecht zou gaan, denk ik dat hij niet zo heel snel de laan uitgestuurd zal worden.

28 maart 2019 om 12:11

Ik hoop het. Krediet bij de fans zegt jammer genoeg niet heel veel. Chelsea stond op een opzich geen gekke derde plek toen Roberto Di Matteo ontslagen werd.. Hij had zelfs de CL gewonnen. Juist met Di Matteo wilde alle fans door!

28 maart 2019 om 12:15

Niet vervelend bedoeld hoor, maar de combinatie Chelsea en trainers is ook wel een geval apart.

28 maart 2019 om 19:57

Inmiddels de combinatie van United en trainers ook wel. Is sinds SAF ook best snel gegaan.

28 maart 2019 om 13:04

@yoericfc

maar wat is een topmanager? Zidane had nul ervaring en wint 3 keer op rij de Champions League, iets wat al die zogenaamde topmanagers nog nooit gelukt is

Rijkaard degradeerde met Sparta om vervolgens bij Barca de ene na de andere prijs te pakken

City doet het nu geweldig onder Guardiola maar Guardiola had wel 1 miljard euro nodig om dat te bewerkstelligen

ik denk dat uiteindelijk je spelersmateriaal bepaald of je een topmanager bent of niet. mits je logische keuzes maakt en geen rare Mourinho (united periode) dingen gaat doen en je beste spelers verkeerd gaat gebruiken of op de bank gaat neerzetten

Ben Blij voor hem, Moet In Tactisch opzicht nog wel vebeteren!

28 maart 2019 om 10:59

Dat doe je niet zo even in een zomercursus ofzo, dat zit denk ik niet echt in hem. Je hebt coaches die helder hebben wat ze willen zien op het veld, welke patronen, tactieken, spelopvattingen hun ploegen moeten spelen. Alles gaat vanuit die identiteit, die weten precies waar ze naartoe werken en hoe ze daar naartoe moeten werken. Bij Ole is het meer, iedereen geniet van de vrijheid! En vergeet daarbij geen aanvallend voetbal te spelen (wat hij daaronder ook verstaat, want United speelt absoluut geen aanvallend voetbal).

28 maart 2019 om 11:32

Ole doet niet zo heel veel met tactiek. Dat is het werk van Mike Phelan.

parkeer jammer genoeg wel de bus......

Man United moest meer dan 20 miljoen betalen aan Mourinho, om een 1 1/2 jaar contract af te kopen.
Solskjaer heeft een nieuw contract getekend bij Molde FK maar verlaat de club en gaat aan de gang bij Man United. Hij zegt dat hij geen contract heeft getekend. Blijkt wel zo te zijn. Oke, dan moet Man United 1.7 miljoen betalen aan Molde FK omdat ze de trainer zonder overleg gestolen hebben. Hoe fucking krom is dit zeg!! Hoezo word Man United hiervoor niet veel harder gestraft? Je kunt toch niet zomaar een trainer stelen en daar mee weg komen? Of geld dat niet als een grote club dat bij een kleine club doet? Echt een schande dit.

28 maart 2019 om 12:30

@frans77

je kunt als je Molde bent ook niet je trainer een stap naar zo een geweldige club misgunnen imo. Molde zal heus wel een mooi bedrag voor Solskjaer krijgen ook

28 maart 2019 om 13:17

Ze hebben hem gehuurd tot het einde van het seizoen. Hier is niks kroms aan, want Molde heeft er gewoon mee ingestemd, en krijgt hier waarschijnlijk ook wel een centje voor.
Omtrent het contract lijkt gewoon een miscommunicatie te zijn, en nu het zo is dat Solksjaer nog wel een contract heeft, koopt United deze gewoon af.

29 maart 2019 om 09:39

Ja dat is mijn hele punt. Dat Man United het dan wel even afkoopt.

Prima zet van united
Waar de spelers resultaten mee gaan halen
Zie pogba maar leeft weer helemaal op

volledig terecht. na de totale wanprestaties van Van Gaal en Mourinho heeft Solksjaer United eindelijk weer een beetje op de rit gekregen. ook spelers als Pogba en Rashford zijn onder hem weer helemaal opgebloeid en de resultaten zijn goed

Werd hoog tijd. Hij heeft het gewoon perfect gedaan sinds zijn aanstelling. Zijn technische staf is ook gewoon goed. Ervaring van Phelan en voormalig rechterhand van Ferguson, Carrick ernaast als voormalig aanvoerder van United. Carrick was toen heel belangrijk voor Ferguson. En dan heb je ook Ole die op en top prof was en weet zijn spelers te motiveren. Er zit genoeg tactische kennis in deze groep en het weet een goede sfeer te creëren voor volgevreten miljonairs.

Dit had gewoon het team moeten zijn na het afscheid van Ferguson. Moyes kende de club niet en had een totaal andere visie op voetbal, nam zijn hele eigen team mee. Het zelfde gold voor Van Gaal die daar nooit echt aarde in de club cultuur. Mourinho was helemaal extreem met zijn gekheid. Ole lijkt me de juiste man. Ik hoop echt dat hij zich weet door te ontwikkelen als manager en een hele lange tijd bij United blijft. Ben zelf geen United fan, maar het lijkt mij een mooi scenario.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

13 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2015-2018 Molde FK
2014-2014 Cardiff City
2010-2014 Molde FK
1996-2007 Manchester United
Laatste voetbalnieuws

Solskjaer ziet nog altijd ‘grote glimlach’ bij ‘gefrustreerde’ Van de Beek

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer is woensdagavond na afloop van de 3-2 overwinning op Atalanta ingegaan op de bijrol van Donny van de Beek. De Oranje-international komt er ook dit seizoen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren