Leonid Slutsky: ‘Daarom wordt het lastig voor Ajax om hem te kopen’

Woensdag, 20 maart 2019 om

Vitesse-trainer Leonid Slutsky denkt dat het voor Ajax een schier onmogelijke opgave wordt om Martin Ödegaard los te weken bij Real Madrid. De Noorse middenvelder wordt de afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met de Amsterdammers, die volgens Radio Marca zelfs een bod van twintig miljoen euro uit zouden willen brengen op het talent.

Door Peter van Drunen

“Wij hebben afgelopen zomer geprobeerd een optie tot koop te bedingen, maar dat was absoluut onbespreekbaar. Ik denk dat andere clubs dit ook te horen krijgen. Daarom verwacht ik dat hij verhuurd zal worden aan een andere club of bij Real Madrid blijft, maar hij is zeker toe aan een stap naar een grotere club”, zegt Slutsky in gesprek met DAZN echter over Ödegaard, die wordt gezien als potentiële opvolger van Hakim Ziyech.

In de video hierboven spreekt Vitesse-trainer Leonid Slutsky lovende woorden over Martin Ödegaard.

In mei 2015 werd Ödegaard op zestienjarige leeftijd als invaller voor Cristiano Ronaldo tegen Getafe de jongste debutant ooit bij Real Madrid. Slutsky: ‘’Ik merkte dat hij zichzelf de laatste twee jaar heel veel druk had opgelegd. Iedereen had enorme verwachtingen van hem. Ze verwachtten dat hij de bal zou krijgen, tien man zou passeren en vervolgens zou scoren. Als hij dat niet meteen deed, werd gezegd dat hij geen groot talent was. Daarom heb ik hem direct gezegd dat ik hem als gewone jongen zou behandelen en niet meer van hem verwachtte dan van andere spelers. Nu zie je dat hij minder druk ervaart en zich een beetje een normale jongen begint te voelen.’’

Momenteel bereidt Ödegaard zich met met het Noorse nationale team voor op de EK-kwalificatiewedstrijd van komende zaterdag tegen Spanje.


Poll

Denk jij dat Martin Ödegaard volgend seizoen voor Ajax voetbalt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door ramondiaz)

Hij is echt goed. Als we dit seizoen zonder hem zouden spelen hadden we echt een paar plekken lager gestaan. Als ik Ajax was is het een prima opvolger van Ziyech.

De resultaten zijn er nog niet helemaal naar. Maar Slutsky vind ik zo een kleurrijk figuur. Ik hoop dat hij er nog een jaar blijft en dat de resultaten iets beter worden. Ik mag hem wel.

20 maart 2019 om 11:56

Het mooie aan Slutsky is dat hij als persoon geen steek veranderd is in vergelijking met zijn tijd in Rusland. Dat is ook de reden dat hij ook onder Russische niet-voetballiefhebbers enorm populair is en nu ook hier in Nederland.

Ben het er alleen niet helemaal mee eens dat de resultaten er nog niet helemaal naar zijn, want Vitesse staat waar het hoort te staan, en er had nog veel meer ingezeten als hij niet zoveel geblesseerde spelers had voorin.

20 maart 2019 om 15:29

Over de stand in de ranglijst heb ik niet echt een oordeel, maar veel wedstrijden van Vitesse waren dit seizoen matig of er werden punten verloren op knullige wijze.
Slutsky doet het gewoon verdienstelijk en ik denk dat als je hem de tijd geeft en er ruimte is voor wat inkopen, hij Vitesse een hele fijne periode tegemoet kan coachen.

edit: moet ik wel zeggen dat ik er echt van geniet als hij in beeld verschijnt. Hij kweekt veel goodwill met zijn karakter.

Slutsky kent Overmars duidelijk niet. Het zal wel een paar centen kosten maar zeker als de inkomende transfers bij Real los gaan, heeft Odegaard geen perspectief in Madrid.

20 maart 2019 om 11:21

De strekking van zijn verhaal is dat Madrid blijkbaar absoluut niet wil verkopen. Of Slutsky Overmars dan wel of niet zou kennen is volledig irrelevant.

20 maart 2019 om 13:24

@Sammerens

De strekking van het verhaal van Slutsky is, dat Vitesse bij de huur een optie tot koop wilde bedingen, maar dat zoiets onbespreekbaar was. De strekking is dat Slutsky daarom verwacht dat Ödegaard opnieuw verhuurd gaat worden. Dat is totaal niet dezelfde strekking als jij beweert, dat Madrid hem ‘blijkbaar absoluut niet wil verkopen’.

We hebben ten eerste niet inzichtelijk welk bod Vitesse op tafel legde, maar dat zal ongetwijfeld niet zo’n realistisch bedrag in de ogen van Real zijn geweest. Ajax kan, als ze dat wil, waarschijnlijk een veelvoud daarvan bieden. Slutsky’s uitspraak is een aanname, gebasseerd op eigen ervaring met een Nederlandse subtopper.

Daarbij kan het wel degelijk relevant zijn, dat Overmars een ongekend lastige toponderhandelaar is. Zeker ten opzichte van Vitesse’s technisch directeur Marc van Hintum legt Overmars nogal wat meer gewicht in de schaal. Met de Amsterdamse TD komt er een personality en zwaargewicht binnen, met Van Hintum een voor Madrid een relatieve nobody van een minder draagkrachtige club uit Oost-Nederland.

Daarnaast is de stem van Ôdegaard zelf nogal van belang. Wie weet wilde hij zichzelf helemaal niet laten verkopen aan een kleine subtopper als Vitesse met nauwelijks internationaal aanzien en maakte hij dat intern duidelijk in Madrid, maar ziet hij wel brood in een ‘definitieve’ overgang naar Ajax.

Al met al is het weldegelijk relevant dat Slutsky Overmars (vooral als onderhandelaar) niet kent. Hij kan daarom nauwelijks de onderhandelingkwaliteiten inschatten en weet niet hoever Ajax financieel bereid is te gaan.

Dat Real niet openstond voor een huur-koopdeal met waarschijnlijk een relatief laag bod, maakt het geen bewijs of gegeven, dat Real Ödegaard ‘blijkbaar absolutuut niet wil verkopen’.

20 maart 2019 om 19:18

@buitenspelval
Leuk dat je Overmars een ongekend lastige toponderhandelaar noemt maar in dit geval is Real de verkopende partij dus dat lastige heb je dan bijzonder weinig aan. Ik denk dat Real helemaal niet ontevreden is met de ontwikkeling van Ödegaard en dat zowel club als speler totaal geen belang hebben bij de verkoop van deze speler ook gezien de uitspraak dat hij blij is met de terugkomst van Zidane.

20 maart 2019 om 13:29

Tot nu toe ken ik Overmars niet als big spender, eigenlijk alleen als harde onderhandelaar die het laatste beetje eruit perst. Of de bijnaam mark Netto. Begrijp dan ook niet helemaal naar welke acties jij verwijst?

Zou mooi zijn als hij een van de nieuwe aankopen zou zijn. Lijkt me beter bij Ajax te passen dan b.v. Labyad. En met een sterkere selectie kun je wel rouleren, iets wat bij het huidige Ajax amper kan, in verband met het grote verschil in kwaliteit binnen de selectie.

20 maart 2019 om 11:23

Is toch vooral mentaliteit ipv kwaliteit vind ik. Ja natuurlijk is er een verschil in kwaliteit, maar pak hem beet Labyad, Kristensen, Schuurs, Sinkgraven, Eiting, Magallan, Huntelaar mogen toch echt wel beter geacht worden dan de gemiddelde speler van Heracles of Zwolle. Maar als die zich dan moeten profileren in een team dat op 80% speelt dan wordt het lastig. Daar veranderd ook Odegaard niks aan (hoewel de bank momenteel wel dun is qua technisch begaafde spelers)

20 miljoen echt teveel

20 maart 2019 om 23:16

Misschien een soort terugkoop garantie afspreken waarbij real hem relatief goedkoop zou kunnen terughalen....maar dan niet meteen mogen doorverkopen met dikke winst natuurlijk. Wellicht dat real hem dan wat makkelijker en goedkoper laat gaan...

Aub niet. Te veel geld voor te weinig kwaliteit. Ik zie liever spelers als Mensah, Propper, Ake en Redan om er een paar te noemen. Daarnaast zou het ook mooi zijn als Vertonghen terug zou willen komen. Voeg daar nog een paar spelers bij uit Zuid Amerika en dan heb je toch weer een mooie mix van nieuwe spelers.de genoemde spelers van AZ moet je bij AZ laten. Dat maakt die club ook wat sterker dan dat ze weer volledig opnieuw moeten gaan beginnen. Bovendien zou je dit soort spelers eigenlijk al zelf moeten hebben. Het wordt tijd dat Schuurs en Gravenberg nu de laatste stappen gaan zetten. Daarnaast verwacht ik komend seizoen toch wel wat van Sinkgraven. Die moet je op 10 zetten en niet als linksback.

20 maart 2019 om 11:25

Hoe komt iedereen toch bij Propper, kost een berg, heeft een PL salaris en is echt geen sleutelspeler (wat je op die positie wel moet zijn). Haal dan maar lekker Odegaard (die zal echt niet veel duurder dan Propper zijn)

20 maart 2019 om 13:11

@SPetterson (off-topic geweldige speler) jij vergelijkt appels net peren. Odegaard is een technische aanvallende middenvelder met een steekpas en jij somt een karrevrachten aan verdedigers of verdedigende middenvelders op. Als Ziyech weg gaat heb je zo een soort speler nodig. Die spelers die jij opnoemt zijn allen compleet andere spelers.

20 maart 2019 om 15:02

Chelsea heeft een terugkoop clausule in het contract van Ake van ~ 50 miljoen (40 miljoen pond), andere clubs moeten waarschijnlijk meer betalen.
Maar waar ik me vooral over verbaas, is dat je kwaliteit wil en dan met Mensah komt. Iedereen denkt bij Mensah aan die paar wedstrijden die hij inmiddels 4 jaar geleden onder van Gaal speelde. Daarna was hij niet echt een succes bij degradatie kandidaat Crystal Palace en nu wordt hij bij de nummer 19 (inmiddels behoorlijk uitzichtloos) van de premier league een groot deel van de tijd op de bank gehouden door een speler die niet goed genoeg was voor Anderlecht...
Het is geen Tadic die de beste speler was van een middenmoter (op het laatste seizoen na) of Blind die misschien niet volledig is geslaagd, maar in 4 seizoenen toch 140 wedstrijden speelde voor United.
Als hij voor een paar miljoen te halen is, en je verkoopt Kristensen en/of Veltman, kun je het overwegen als backup / concurent voor Mazraoui. Maar om van Mensah uit te gaan als basis speler die er direct staat en kwalitatief goed genoeg is voor de basis lijkt me een heel groot risico.

20 maart 2019 om 18:20

Aké en Redan zijn onhaalbaar. Daarnaast zou Odegaard een uitstekende aanwinst voor Ajax zijn.

öodegaard is een geweldig talent maar Ajax zal bij lange na geen 20 miljoen neerleggen voor een speler met alleen eredivisie ervaring.

20 maart 2019 om 11:58

Hij heeft ook een paar wedstrijdjes voor real gespeeld 😜

Deze jongen had de kans om bij Ajax te komen maar vond geld belangrijker. Elk mens met een beetje verstand in zijn bovenkamer weet dat de kans miniem is om te slagen bij Real op die leeftijd. Voor mij is het nu ook klaar. 20 mil voor hem hoeft van mij niet. Zo goed is hij niet en voor 20 mil heb je ook ergens op de wereld wel betere spelers dan dit product. Haal maar weer een speler uit Zuid Amerika dat bevalt me veel beter, ook al zaten er daar een aantal flops tussen. Sowieso ben ik ook voorstander dat het geld niet in Nederland uitgegeven moet worden

20 maart 2019 om 13:23

@flokyrs,

Waarom zou het geld niet in Nederland uitgegeven moeten worden?

20 maart 2019 om 14:37

Waarom wel? Ik zie het liever in het buitenland rollen waar acceptabele bedragen worden gevraag voor spelers die vaak ook nog is beter zijn. Andere mentaliteit. Natuurlijk zitten er ook wel is missers bij maar dat komt ook een beetje omdat we toen uit de grabbelbak spelers moesten halen. Dan heb je af en toe een mispeer. Ik denk dat je die 20 mil in Brazilie ook wel aan een groot talent kwijt kan die misschien ook wel beter is dan Odegard. Ik zie ook echt geen versterkingen in Nederland lopen die op dit moment echt wat toevoegen. Stengs wellicht.

20 maart 2019 om 17:40

Bij vergelijkbare of zelfs betere talenten uit Nederland zou dit juist wel mijn voorkeur hebben. Stel dat zich er een 2e Frenkie aan dient of De Ligt. Dan zou ik die kopen voor 20 miljoen van AZ of Utrecht ofzo. Het geld blijft dan in de Nederlandse competitie. Die clubs kunnen zich dan gericht versterken waardoor ze beter worden, hierdoor gaat het niveau van de Eredivisie omhoog waardoor Ajax meer weerstand krijgt en daardoor zelf ook weer beter wordt.

Daarnaast is alles wat uit het buitenland komt echt niet beter hoor. Sterker nog Ajax krijgt juist voor de Nederlandse jongens als de Ligt en Frenkie de hoogste transfersommen. Als ik Ajax was zou ik eerst kijken in eigen land en daarna in het buitenland en niet andersom. Heb je ook veel minder last van aanpassingsproblemen.

Strengs vind ik echt een groot talent die zeker bij vertrek van een aantal spelers bij Ajax van toegevoegde waarde kan zijn. Zit nog veel rek in die jongen.

20 maart 2019 om 13:27

Als je Odegaard haalt wordt het geld niet in Nederland uitgegeven maar aan Spanje. Maar juist voor het voetbal in Nederland is het goed als niet al het geld naar het buitenland gaat, maar juist ook in Nederland blijft. Jij vind van niet, maar dan hoeven we ook geen wedstrijden van Ajax meer te verzetten voor het belang van het Nederlandse voetbal. Want dat is dan net zo'n grote onzin.

20 maart 2019 om 15:04

Had van mij sowieso niet gehoeven eerlijk gezegd. Misschien handig om dat eerst te vragen. Je kan terug kijken in eerdere topics. Ik vond sws dat Ajax zich redelijk klein maakt door zulke dingen. Ik zie inderdaad liever niet andere clubs veel sterker worden. Als je weet dat sommige spelers voor andere clubs 6 miljoen kosten en voor Ajax 12 tja... sorry waarom zouden we dan nog in Nederland kopen? Het is ook een beetje raar als je in de supermarkt meer moet betalen als je meer verdient toch? Tijdens de bekerfinale zullen er ook genoeg mensen zijn die hopen dat Willem 2 gaat winnen maar dat lijkt me ook niet goed voor het Nederlands voetbal maja ach boeiendd.. Ajax eruit zou toch geweldig zijn? Het is maar net hoe het je uitkomt denk ik zo

20 maart 2019 om 17:43

Denk je dat buitenlandse clubs hun spelers ook niet duurder maken als Ajax langs komt? Die weten ook wel dat Ajax Frenkie voor veel geld verkocht heeft. Daar komt bij dat Ajax ook veel te veel geld heeft betaald voor Daley Blind. Dus blijkbaar vinden ze dat niet erg.

20 maart 2019 om 13:36

Hij is net 20 geworden waarschijnlijk zijn hele leven niet meer na te denken over geld voor zichzelf en zijn toekomstige kinderen. En wordt nu alsnog in verband gebracht met Ajax. Als jij wel bij Ajax was gaan spelen had hij misschien zijn wedstrijden in de KKD moeten afwerken de afgelopen jaren omdat er ene Ziyech bij Ajax rondliep die hem toch uit het eerste hield en had hij zich waarschijnlijk ook nog over zijn financieen zorgen moeten maken aangezien Ajax hem dan lang niet zoveel salaris had gegeven. Dus hoezo is het een slechte keuze om naar RM te gaan?

Vitesse kon 'm niet kopen dus Ajax kan 'm niet kopen? Logisch...

20 maart 2019 om 18:59

"optie" tot koop. Zelfs als die er wel was geweest was nog niet zo ver geweest. Als je speler verhuurt en je wil niet eens optie tot koop ongeacht hoe hoog is een vertrek niet aan de orde. En Ajax heeft nu al 86 miljoen bijna met verkoop van Frenkie en wie weet wie er überhaupt gaan blijven... Zelfs als Odegaard zou komen wordt heel wat meer dan 20

Die Slutsky wordt hier vaak een beetje belachelijk gemaakt, maar ik vind dat hij het goed doet met Vitesse. Daarnaast is Odegaard een groot talent, maar dat brengt idd erg veel verwachtingen met zich mee.
Ik hoop dat Ajax hem kan kopen en Slutsky lekker bij Vitesse blijft

Martin Ødegaard heeft een contract bij Real Madrid tot en met seizoen 2020/21. Hij is nu 20 jaar en dan ook nog maar 22,5. Ik verwacht dat Real hem niet voortijdig voor een relatief laag bedrag laat gaan maar dat men nog even aanziet hoe hij zich verder ontwikkelt, zeker als Real zich nu met een aantal gevestigde namen gaat versterken. Het hangt ervan af of Ajax wil huren (in het algemeen en Ødegaard in het bijzonder) en of Real Madrid dat ziet zitten. Ødegaard heeft zelf vaak gezegd het bij Vitesse erg naar zijn zin te hebben, wat Slutsky nu eigenlijk ook bevestigt. Wie weet zit daar een kansje in dat hij nog even in Arnhem blijft. Een miniem kansje lijkt me, maar wie weet. Hij heeft ook gezegd dat zijn doel blijft om voor Real Madrid te spelen. Ik ben er zelf van overtuigd dat hij de top gaat halen maar dat mag nog best een paar jaartjes worden uitgesteld ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper160
D. DoekhiVerdediger160
A. ObispoVerdediger160
J. GrotAanvaller161
B. LinssenAanvaller168
T. MatavžAanvaller166
O. TannaneAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

3 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2018-2019 Vitesse
2017-2017 Hull City
2015-2016 Rusland
2009-2016 CSKA Moskou
Laatste voetbalnieuws

Janssen: ‘Iedereen had dat verwacht, maar hij had zijn redenen het niet te doen’

Vitesse treedt zondagmiddag in eigen stadion tegen Feyenoord voor het eerst aan onder Joseph Oosting. De voormalig assistent-trainer nam afgelopen week tijdelijk het roer over van Leonid Slutsky, die de handdoek...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren