Update: Assistent verklaart zich solidair aan Molenaar en vertrekt bij Roda

Maandag, 25 maart 2019 om

Roda JC Kerkrade heeft trainer Robert Molenaar per direct op non-actief gesteld, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. De vijftigjarige oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten en de 3-2 nederlaag op bezoek bij FC Dordrecht heeft de spreekwoordelijke druppel gevormd. Zijn taken zullen tot het einde van het seizoen worden overgenomen door Eric van der Luer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door meliora)

Raar spelletje wordt er gespeeld bij Roda na dat incident. Ik heb sterk de indruk dat de macht van clubicoon van de luer groter is dan die van De hoofdtrainer en misschien ook wel van Harm van Veldhoven. Je kunt het misschien wel een beetje vergelijken met Dennis Bergkamp toen hij nog bij Ajax zat

Bizar, tweede keer in minder dan twee jaar tijd dat Roda voorafgaand aan de derby met MVV afscheid neemt van hun trainer. De schrik om weer te verliezen zit er goed in zo te zien. Ik volg Roda natuurlijk vooral als buitenstaander, maar ik had toch niet de indruk dat Molenaar zo slecht presteerde. Roda heeft gewoon een heel matige selectie en speelt met een groot aantal jonge spelers.

19 maart 2019 om 10:43

Nee klopt, Molenaar is zo gek nog niet. Met het goede materiaal een prima trainer. Maar een trainer moet soms wat anders doen met zijn team, buiten het maken van de opstelling. Als het niet lukte leek hij nooit een plan te hebben, laatstaan de spelers tot op het bot te motiveren. Van der Luer zal genoeg respect krijgen van alle jonge jongens in het team die hem natuurlijk respecteren vanwege zijn status bij Roda. Ook zijn er bepaalde spelers die nu wel zullen spelen (Djim, misschien El Makrini) waar Molenaar ruzie mee had. En dan voor volgend seizoen Van der Gaag?

19 maart 2019 om 10:58

Echt he. Hopelijk werkt t deze keer niet!

19 maart 2019 om 11:54

Heeft niks met MVV te maken, maar met de discussie die hij openlijk voerde met Van der Luer

19 maart 2019 om 13:12

Dus dan heeft VD Leur zijn zin gekregen...

Ik vond het toen juist mooi van Roda dat ze deze man hebben gehouden als coach na de degradatie. Maar als hij dan ook in de kkd faalt met Roda snap ik dat ze nu iets hebben van klaar ermee. Zijn er overgens Roda supporters die denken dat de club echt nog kans maakt op promotie want als je al van Dordrecht verliest is het toch alles behalve goed

19 maart 2019 om 11:28

Nouja, je plaatsen voor de play-offs is één ding, meedoen om promotie is iets anders. Ik denk dat het grootste deel van de supporters wel realistisch is en weet dat het tweede dit seizoen gewoon te hoog gegrepen is met deze jonge selectie. Als je je plaatst voor de play-offs (wat uiteraard nog zeer mogelijk is) heb je een prima seizoen gedraaid.

Ik ben eigenlijk wel positief verrast door alle jonkies in het elftal. Ik geloof dan ook niet dat Molenaar puur op sportieve gronden ontslagen is.

Presteerde prima met een zeer jonge selectie, gemiddelde leeftijd is 23 en heeft gewoon nog zicht op de play-offs.

De discussie met van der Luer heeft hem gewoon de das omgedaan, duidelijk wie er meer macht heeft binnen de club.
Hopelijk vind Molenaar snel een nieuwe club, goeie correcte man die niet klaagt en het doet met de middelen die hij krijgt.

19 maart 2019 om 11:21

Ja ik denk ook dat zijn reactie op van de Luer heeft hem de das om gedaan. Het was al de zoveelste reactie in die categorie. Wanneer je een trainer hebt die zijn agressie niet kan beheersen heb je echt een probleem en dan houdt het een keer op.

Off: Reactie van Molenaar op zijn ontslag, in de pers: allemaal bek houwe of ik sla je voor je kop!

19 maart 2019 om 11:40

"correcte man"?

Dit is toch die trainer die publiekelijk meedeelde dat zijn collega "zijn bek moet houden"? Vind dat nou niet echt heel "correct".

Belachelijk beslissing natuurlijk. Roda heeft een zeer povere selectie. Zonder Engels stonden ze gewoon 14de. Wat hadden ze verwacht? Beter als zevende? Meedingen om promotie? Tijd om wakker te worden daar..

19 maart 2019 om 11:26

Ik denk dat er rondom en binnen Roda niemand is die voor dit seizoen verwachtte dat Roda stabiel in de top 5 zou meedraaien. Wat dat betreft deed Molenaar het prima binnen de verwachtingen. Als je dit seizoen de play-offs haalt, heb je een prima seizoen gedraaid met dit elftal.

Ik kan niet anders dan denken dat Molenaar is weggestuurd door akkefietjes binnen de organisatie. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat van Veldhoven (dezelfde van Veldhoven die vorig jaar het contract van Molenaar verlengde toen Roda in grote degradatienood verkeerde) Molenaar nu ontslaat op sportieve gronden, terwijl het helemaal niet zo slecht gaat. Het lijkt me ook geen toeval dat dit nieuws naar buiten komt nog geen week na het conflict tussen van der Luer en Molenaar. Die moet zich wel onmogelijk hebben gemaakt binnen de organisatie.

Dit nieuws had ik toch (niet zo snel) zien aankomen. Naar mijn idee heeft Molenaar het dit én vorig seizoen prima gedaan. Vorig seizoen had hij pech dat hij in de eerste seizoenshelft een van de meest zwakke Roda selecties had die ik ooit heb gezien en dat een paar spelers het in de play-offs met elkaar aan de stok kregen. Dit seizoen presteerde hij wat mij betreft ook prima met een heel jonge groep. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat hij alleen op grond van het sportieve wordt weggestuurd en dat hij zichzelf binnen de organisatie onmogelijk heeft gemaakt.

Prima overigens dat van der Luer het overneemt. Enkele spelers die vanuit de beloften kwamen hebben zich positief over hem uitgelaten. Molenaar mag van mij ook een mooie nieuwe club vinden.

Ik snap deze wel, in interviews voor en na de wedstrijd benadrukte hij wel vaak dat hij niet zo'n beste selectie heeft. Dat klopt ook maar ik denk niet dat de spelers en club dat kunnen waarderen hij wist dit van te voren ook en ipv focussen op wat je hebt is er over zeiken een ander ding. Ik ben ook van mening dat hij voor keuken kampioen divisie begrippen een prima selectie heeft om de playoff te halen... Dat is toch het hoogst haalbaar.. Er zijn wel meer clubs gepromoveerd naar de eredivisie terwijl ze niet bij de eerste 5 eindigden.. Zie Eagles, graafschap en Emmen.. Hoop dat ze het op de rit krijgen daar en er eindelijk duidelijkheid komt over die Koratev ofzo zodat de rust wederkeert...

Er zal wel meer voorgevallen zijn tussen Molenaar en Van der Luer, anders schiet eerstgenoemde niet zo uit zijn slof.

De clubleiding heeft dus de kant gekozen van Van der Luer. Die heeft zo toch mooi de hoofdtrainer eruit gewerkt en zijn baantje ingepikt.

Hou toch aub op met reacties als hij presteerde prima of hij deed het heel goed met een matige selectie. Het is gewoon een matige trainer, hadden ze vorig seizoen al moeten ontslaan toen hij met Roda degradeerde, en nu op een hele zwakke 7de plaats staat. 10 verlies partijen 7 keer gelijk en 12 winsten is gewoon veel te zwak voor een club als Roda. Nog 1 keer verliezen en ze staan onder de playoff streep. Er is materiaal genoeg voor in de top 4 te eindigen.

19 maart 2019 om 14:33

Wil jij dan zeggen dat de selectie van Roda goed genoeg is om stabiel in de top 5 te spelen? Want dat is die namelijk zeker niet. Het is een hele jonge ploeg die vaak aan de hand genomen wordt door de doelpunten van Engels. Veel spelers maken dit seizoen pas hun eerste doorbraak in het betaald voetbal (novakovic, van Eijma, Keulen, Zotti, Souren, Milts, Remans en ik vergeet er vast nog een paar). Talent hebben ze zeker, maar je mag nog niet van de jongens verwachten dat ze iedere week de kar trekken en financiële ruimte voor versterkingen is er niet. Wat betreft heeft Molenaar het met dit materiaal zeker prima gedaan.

Wederom een onbegrijpelijke beslissing in voetballand. Molenaar heeft vanaf dag één intern onder vuur gelegen en eigenlijk zich altijd goed vertegenwoordigd. Nooit negatief over de club zich uitgelaten en leuke jonge selectie achtergelaten. Van der Leur komt nu naar voor... Ben benieuwd hoe lang hij intern aan de stoelpootjes heeft lopen zagen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.FC Eindhoven21-11
14.Jong AZ19-4
16.Jong PSV16-13
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. KlaasenMiddenvelder180
J. CrouxAanvaller181
I. UgboAanvaller1710
R. RoeschMiddenvelder161
T. MuytersKeeper180
N. SourenMiddenvelder160
B. SimakalaAanvaller131
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren