Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC Breda grijpt in en zet Robert Molenaar per direct op straat

Laatste update:

Robert Molenaar is niet langer de trainer van NAC Breda, zo meldt de club op de officiële kanalen. Er bestaat bij de Bredanaren onvoldoende vertrouwen in de oefenmeester om hem nog langer aan te laten blijven. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door assistent-trainer Ton Lokhoff.

Molenaar staat pas sinds deze zomer voor de groep in het Rat Verlegh Stadion. Hij nam het roer over van Edwin de Graaf, wiens contract niet werd verlengd. Laatstgenoemde leidde NAC afgelopen seizoen naar een achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie, maar deze jaargang gaat het de Brabanders een stuk minder voor de wind. Na achttien speelronden bivakkeert de Parel van het Zuiden op een teleurstellende veertiende plaats, waardoor de clubleiding zijn conclusies trok.

"De reden voor het besluit tot onderbreking van het contract, is dat binnen de organisatie van NAC onvoldoende vertrouwen bestaat in de trainer-coach", luidt de toelichting op de clubwebsite. "Er is, als gevolg van het vertoonde spel en de geleverde resultaten in de eerste seizoenshelft, te weinig draagvlak voor Molenaar als succesvol technisch verantwoordelijke bij het eerste elftal gedurende de tweede seizoenshelft. In dat deel van de competitie wil NAC deelname aan de play-offs afdwingen." Edwin Heeren en Pierre van Hooijdonk hebben Molenaar namens de raad van commissarissen geïnformeerd over de beslissing, zo wordt er toegevoegd.

Molenaar had nog een contract tot eind dit seizoen en NAC belooft de daaruit voortvloeiende financiële verplichtingen na te komen. De Zaandammer had voor zijn klus bij het eerste elftal de Onder 21 van de Bredanaren onder zijn hoede. Daarvoor was Molenaar hoofdtrainer bij onder meer Roda JC Kerkrade en Almere City. Bij beide clubs werd hij voortijdig ontslagen. Molenaars eerste klus als eindverantwoordelijke in het betaald voetbal was bij FC Volendam, waar hij tussen 2015 en 2017 de scepter zwaaide.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dubbel gevoel. Aan de ene kant was er geen enkele verbetering te zien in het voetbal. Aan de andere kant is de kwaliteit van de selectie echt erbarmelijk dit jaar, het is maar de vraag of iemand er meer uit kan halen.

Het is weer eens crisis in Breda, het zou eens een keer anders zijn pfff

27 december 2022 om 13:24

Het is helemaal geen crisis. Ze zijn bezig om de boel opnieuw op te bouwen. Nieuw bestuur, RVC, TD aangesteld. AD volgt zsm

Dit seizoen zal er niet veel meer verwacht worden, maar ze zullen de komende maanden wel willen gebruiken als aanloop naar volgend seizoen. En daarvoor hebben ze niet genoeg vertrouwen in Molenaar.

Als supporter en puur afgaande op de wedstrijden kan ik me er wel iets bij voorstellen. Molenaar straalt weinig uit en je ziet niemand beter worden.

27 december 2022 om 15:25

Ja dat roepen ze al vijf jaar dat ze bezig zijn om de boel opnieuw op te bouwen. Geloof jij daar nog steeds in?

Voor de rest van je verhaal eens.

27 december 2022 om 17:21

Dit is het eerst seizoen na de overname..

Staan ze niet waar ze horen te staan? Ze hebben een matig en nietszeggend elftal dat niet goed genoeg is voor het linker rijtje. Krijg een beetje hetzelfde gevoel als bij Ado, ook die hebben een matig en nietszeggend elftal, maar ook daar moest Kuyt het ontgelden. Soms is de realiteit zoek.

Ik haal alle Rob/Roberts altijd door elkaar. Ze coachen ook altijd allemaal op een vergelijkbaar niveau. Robert Molenaar, Rob Maas, Robert Maaskant. Een eeuwige carrousel van Robben

27 december 2022 om 12:21

Zelfde initialen ook. Alhoewel Roberto Mancini het iets beter heeft gedaan

27 december 2022 om 12:28

Als je 'Robert M.' schrijft heeft het sowieso al wat vervelende connotaties 😂

Slecht bestuur vind ik.
Ze hadden destijds Rob Penders niet moeten weg pesten.
Kijk toch eens hoe die man momenteel presteert!

27 december 2022 om 14:07

Klopt zeker. Ben zelf elke uit en thuis wedstrijd er. En Rob penders is goede trainer maar doe werd te licht bevonden. In het bestuur is zo weinig idee

27 december 2022 om 15:28

Ach man er zijn al 3 nieuwe besturen geweest sinds het wegpesten door tussenpaus edelenbos. Nu nieuwe eigenaren en een trainer neerzetten die zei willen hebben.

Peter Hyballa schijnt weer beschikbaar te zijn, wellicht iets voor NAC ;-)

27 december 2022 om 12:29

Geen tepel zal veilig zijn.

27 december 2022 om 12:29

Nee Pierre van Hooijdonk doorschuiven van RvC-lid technische zaken naar hoofdtrainer met Robin van Persie als assistent. ;-)

Wat is NAC voor club geworden, ze zijn gewoon voorbij gestreefd door veel clubs. Trainers kerkhof, wie word de volgende?
Vind ze al jaren niet meer keuken kampioen top.

Er is maar 1 trainer die dit NAC nog uit het slop zou kunnen trekken

27 december 2022 om 12:34

Jij stelt Dirk Kuyt voor neem ik aan?

27 december 2022 om 14:54

Natuurlijk niet, ik heb het over
Graham Arnold.

27 december 2022 om 12:36

Dirkie?

27 december 2022 om 17:25

Zou die voor die paar maanden komen? Hij moet dan in maart weer een nieuwe club gaan zoeken omdat ie een paar keer verloren heeft

Deze zaak stinkt aan alle kanten natuurlijk maar de supporters hebben nu in ieder geval wel weer wat ze heel graag willen. Ton Lokhoff is de baas in Breda. Iedereen wist natuurlijk al lang dat die man alles bepaalde achter de schermen. Heeft eerst Maurice Steijn een schop onder zijn kont gegeven en ik denk dat hij nu Molenaar eruit heeft gegooid omdat hij alles bepaald binnen de club. Lokhoff is wat Bergkamp destijds binnen Ajax ook was

27 december 2022 om 14:09

Vind het niet is gewoon een legende. Doet veel voor nac

Misschien is het toeval maar Pi Air treedt in een officiële functie in dienst bij NAC en prompt wordt zijn boezemvriend tijdelijk doorgeschoven als Hoofdtrainer.
Als Lokhof mag aanblijven als hoofdtrainer terwijl de prestaties niet structureel beter zijn dan Molenaar weet je voldoende.

27 december 2022 om 14:08

Lokhoff gaat never nooit trainer worden. Ik denk zfs eerder dat molhoek trainer word.

27 december 2022 om 14:53

Je zit in de buurt. Lokhoff neemt het voorlopig over. Molhoek heeft zijn papieren niet...maar zal hoogstwaarschijnlijk de beslissingen gaan nemen.

Benieuwd of ze Graham Arnold binnen kunnen halen.

Wat een rare club he.
Dacht dat het bij mijn Utrecht altijd een puinhoop en chaotisch was, maar bij nac is het ongeveer net zo erg haha

Daarin weer een trainer. Waarom laten we ke trainer weg gaan. Iedereen ka niks met dit team

Misschien een leuke klus voor Dick Advocaat in de zomer? Seizoen afmaken met Lokhoff

27 december 2022 om 17:27

Wat heeft Advocaat jou misdaan dat jij hem Nac gunt? Advocaat verdient veel beter dan dit.

Tja. Wel begrijpelijk, maar aan de andere kant kun je je ook afvragen of dit NAC beter kan. Er zit gewoon niet zoveel kwaliteit in de selectie. Benieuwd wie ze weten te strikken als opvolger

Club in verval sinds het wegsturen van Steyn en daarvoor aanstellen lokhof met 0 netwerk…. Ajax stelt toch ook niet Sjaak Swart of psv de gebroeders vd kerkhof aan? Ideeen van deze generatie zijn achterhaald en niet modern genoeg.. hoe kun je je lot van je club in zijn handen leggen?

Wat een zielige club is NAC toch geworden. Wanneer wordt er eens geaccepteerd dat dit gewoon hun niveau is en dat eredivisie voetbal een utopie is. Zoveel trainers ontslaan is toch in en in triest.

Welke trainer wil er nu nog aan de slag gaan dan bij NAC? Je krijgt als trainer niet de tijd om iets te bouwen. NAC wekt niet de indruk dat het met een geduldig en een gedegen beleid bezig is. Het is gewoon weer een verloren seizoen en zo kan je dus elke keer opnieuw beginnen en kom je in een vicieuze cirkel terecht. Er is echt gebrek aan visie, het is allemaal korte termijn en daar red je het sowieso niet meer mee.

Ik snap het wel. Geen bezieling en ambitie bij deze trainer gezien. Maar ik vind ontslag ook ver gaan. Deed het bij het tweede altijd naar behoren, is net als De Graaf vooral doorgeschoven als goedkope tussenoplossing.

Het is alleen enigszins logisch als de beoogde trainer voor de lange termijn nu vrij is en je die wilt halen.

27 december 2022 om 17:29

Ambitie en bezieling is er bij de leiding van Nac al jaren niet meer met al die ego’s daar. En het publiek blijft gewoon komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren