‘Als Ajax tegen Liverpool loot, dan neem ik alles terug wat ik zojuist zei’

Woensdag, 13 maart 2019 om

Liverpool hoopt zich woensdagavond als een van de laatste ploegen te kwalificeren voor de kwartfinale van de Champions League. The Reds speelden drie weken geleden met 0-0 gelijk tegen Bayern München op Anfield en staan dus voor de opdracht om tot scoren te komen in Duitsland. Assistent-trainer Pepijn Lijnders spreekt weliswaar van een 'goed resultaat' in de eerste ontmoeting, maar benadrukt dat Bayern barst van de kwaliteit.

"Ze hebben enorm veel kwaliteit en alle elf spelers kunnen de beslissende laatste pass geven. Zelfs keeper Manuel Neuer kan dat. We moeten agressief spelen, lef tonen en ze vanuit alle richtingen onder druk zetten", blikt de rechterhand van Jürgen Klopp vooruit in gesprek met de NOS. Meerdere clubs bekerden deze speelronde door vanuit een slechtere uitgangspositie dan Liverpool heeft, waaronder Ajax tegen Real Madrid. Lijnders genoot van het spel van de Amsterdammers, vertelt hij.

"Vooral aan de bal was Ajax goed. Elke laatste pass was goed, door de kleinste gaatjes, op lopende spelers. Daar had Real Madrid heel veel moeite mee", analyseert de voormalig hoofdtrainer van NEC, die tussen 2007 en 2015 ook werkzaam was bij FC Porto en een Portugees gezegd aanhaalt. "Zo zie je maar: zonder goede spelers heb je geen collectief, maar zonder collectief heb je geen succes. Dat gezegde vind ik wel toepasselijk op Real Madrid. Ze hebben veel goede spelers, maar geen gezamenlijke opvattingen."

"Alles begint met een bepaalde verdedigende organisatie, met de juiste afstanden tussen spelers, maar ook dat ontbrak. Ajax heeft daar echt ongelooflijk slim gebruik van gemaakt. Ik heb ervan genoten. Niet alleen omdat het een Nederlandse ploeg is, maar ook omdat het geloof geeft. Het is voor trainers goed om te zien dat dit soort uitslagen nog steeds mogelijk zijn. Talent in combinatie met ervaring, en een trainer die vooruit denkt. Dan is er gewoon heel veel mogelijk", aldus Lijnders, die lachend reageert op de vraag wat er gebeurt als Liverpool in de kwartfinale aan Ajax wordt gekoppeld. "Dan neem ik alles wat ik zojuist gezegd heb weer terug."


Poll

Wie komt dit seizoen verder in de Champions League, denk je?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door downwards)

Dat is ook waarom ik Real wel weer vrij snel zie opkrabbelen, de kwaliteit is er, maar soms is de magie even weg, valt het collectief uit elkaar en ziet het er ineens dramatisch slecht uit, en worden alle wanhoopsverhalen weer uitgerold "de selectie moet echt volledig op de schop", krijgen afwisselend de spelers, het bestuur of de trainer de schuld, etc. Je ziet aan ploegen als Chelsea, United en Bayern bijvoorbeeld dat je ook verbazend snel weer kan terugveren van een grote dip.

13 maart 2019 om 11:19

dat zou kunnen, maar je ziet ook dat ze gewoon veel oudjes hebben die niet meer kunnen brengen wat ze vorig jaar en die jaren ervoor wel deden.
daarnaast hebben ze gewoon een speler die voor 40-50 goals zorgt laten gaan zonder adequate vervanging te halen die het gat in ieder geval een klein beetje kan dichten.

nu is de vraag natuurlijk, verbloemde de vele goals van ronaldo het slechte spel van real de afgelopen jaren? ik heb zelf niet alles kunnen volgen van real, maar vaak was het qua spel niet heel bijzonder.

13 maart 2019 om 11:43

In principe voldoet hun selectie prima ja. Echter schortte het met name aan de discipline van de individuen binnen het team. Hierdoor krijg je onwenselijke situaties en komt een Bale bijvoorbeeld op de bank te zitten, terwijl een Vazquez dan een basisplaats krijgt. Op het moment dat je Vazquez in de basis moet zetten bij Real Madrid weet je dat er iets fout zit.

Het middenveld van Real loopt over van de kwaliteit. Verdedigend heeft Varane ongelooflijk veel potentie, maar kan hij het zonder Ramos niet oppakken. Door het gebrek aan discipline was er ook totaal geen verdedigende organisatie en dan wordt resultaat halen tegen goede teams heel lastig.

Ik zie Zidane dit wel weer snel rechtbreien met 1 of 2 goede aankopen erbij.

13 maart 2019 om 11:48

Razendsnel? Chelsea speelt de laatste jaren 1 topseizoen en dan weer 1 dramatisch seizoen. Normaal moesten ze dit jaar weer strijden voor het kampioenschap maar dit is hun 2e "kut" jaar op rij, op individueel vlak zit het goed bij Chelsea maar het collectieve gedeelte is simpelweg gewoon zwak. United is nog steeds niet terug, het United wat ik kende was duidelijk een top 5 ploeg van de wereld, nu zijn ze niet eens top 3 in Engeland en dan praat ik niet eens over de ranglijst, maar gewoon qua kwaliteit. En wanneer kende Bayern een dip dan? Ze halen al jaren minimaal de halve finale v1n de CL en worden steeds kampioen, dit jaar was hun moeilijkste jaar in jaren maar ze staan alsnog eerste. Het enige probleem is dat ze een tegenstander van kaliber tegenkomen in de CL terwijl de voorbije jaren ze vaak Arsenal en nog mindere clubs tegenkwamen in deze fase van de CL.

13 maart 2019 om 12:47

Laten we even wachten of dit zo'n kutjaar is voor Chelsea, ze stonden net nog in de League cup finale (die ze nog op een haartje met penalties verloren) en kunnen gewoon top 4 eindigen en de EL winnen, wat het een topjaar zou maken.

Bayern en United hadden een enorme dip in de eerste seizoenshelft waardoor iedereen met bergen kritiek op de spelerskwaliteit kwam, maar zitten nu beide gewoon weer terug op het niveau van vorig jaar.

13 maart 2019 om 12:37

@hangover96

ik denk niet dat dit toeval is. Bale, Benzema en Asensio zijn in het verleden nooit doelpuntenmachines geweest en van Vincicius moet je afwachten of hij dat gaat worden maar dat gaat nog wel even duren. als je dan iemand verkoopt die er 60 inlegt in een seizoen dan heb je gewoon een groot probleem want je levert al je productiviteit in. Real Madrid moet scorend vermogen gaan kopen anders verwacht ik niet snel verbetering

13 maart 2019 om 12:42

Dat denk ik ook, maar op zich is het aantrekken van 1 veelscorende spits/buitenspeler niet de totale renovatie van een complete puinhoop waar toch in veel topics over wordt gesproken.

13 maart 2019 om 12:59

@hangover96

mee eens, er moet meer gebeuren. in elke linie op zijn minst 1 directe versterking. Real heeft veel kwaliteit maar ik denk dat als je 3 keer de Champions League wint dat de honger wel een beetje weg is bij veel spelers. je hebt alles gewonnen wat er te winnen valt in principe op clubniveau en niet iedereen is Ronaldo die op de een of andere manier wel altijd hongerig blijft naar prijzen

hoop niet dat Ajax Liverpool zou loten. Liverpool vind het prima dat Ajax het spel maakt, dat brengt Liverpool namelijk in haar sterkste systeem. Op de omschakeling is Liverpool bijna niet te verslaan. Het tempo en kracht wat ze erin kunnen leggen is iets waar Ajax waarschijnlijk niet aan kan tippen.

Spelbeeld: Ajax speelt een goede wedstrijd met veel de bal op de helft van de tegenstander
Eindresultaat: 2-0 voor Liverpool oid.

Ajax kan beter Liverpool vermijden. Porto eigenlijk de enige gelijkwaardige tegenstander. Zie alleen niet gebeuren dat Ajax en Porto loten. Dat betekent dat er ook 2 topclubs tegen elkaar moeten loten en de Uefa heeft natuurlijk het liefst zo veel mogelijk Europese topploegen in de halve finales zitten.

13 maart 2019 om 11:58

Die onzin complottheorieën ook altijd.. als de Uefa het liefst alle topploegen naar de volgende ronde wil waarom was de loting dan Porto-Roma? Nu zat je met Bayern tegen Liverpool en Juve tegen Atletico..

13 maart 2019 om 12:00

Dit is wel weer echt complotdenken. Dus jij denkt echt dat de UEFA bepaald wie elkaar loten. Dan hadden AS Roma en Porto elkaar ook niet geloot, of Atletico en Juve, Bayern en Liverpool? Vorig jaar had Real op de weg naar de finale > PSG, Bayern en Juve. Wat je zegt is dus onzin, Ajax heeft net zoveel kans om porto te loten dan bijvoorbeeld city.

13 maart 2019 om 13:19

Tuurlijk is er net zo veel kans. Ik geloof zelf niet in complot theorieën. Alleen bij de UEFA durf ik het niet 100% uit te sluiten. Zelden zo’n malafide organisatie gezien. Ja de FIFA, dat is nog erger

13 maart 2019 om 12:56

Toch ben ik heel benieuwd hoe de Ajax spelers zich houden tegen die druk van van Liverpool! Het is natuurlijk niet makkelijk om te voetballen als Mané met 100 km per uur op je af komt rennen!

13 maart 2019 om 13:24

Ajax is op dit moment ook wel gelijkwaardig aan United. Daar hoef je ook niet bang van te worden in ieder geval. Spurs is beter en geen wereldtop. Licht Ajax qua spel wel denk ik. Spurs, United of Porto zou qua kansen om.ver te komen het best zijn. City moet je echt vermijden net zoals Liverpool. Juventus, Bayern of Barcelona vind ik ook prima. Ajax heeft al bewezen tegen die clubs te kunnen spelen dit jaar al zal er niet nog zo'n mega stunt in zitten natuurlijk, maar het worden zeker 2 mooie potjes.

13 maart 2019 om 17:48

United is echt wel beter dan Spurs. Spurs heeft 2x super veel moeite gehad met PSV, in de competitie veel met wat geluk gewonnen en nu worden ze ook vrij snel weer ingehaald door Arsenal en United. Ik zou liever Spurs loten dan United in ieder geval.

13 maart 2019 om 19:00

Veel moeite met Psv? In Eindhoven tikte Spurs PSV echt van het kastje naar de muur. Uitslag verbloemde daar heel veel. Loot zelf liever United dan Spurs met name omdat ik United verdedigend echt veel instabieler vind. Maar beide zouden mooie lotingen zijn. Zowel voor de trip als voor de eventuele mogelijkheden die er liggen.

13 maart 2019 om 17:56

Zo geweldig speelt Liverpool anders niet na de winterstop. Ik vind ajax liverpool juist wel een leuke wedstrijd. Beter dat dan tegen Juventus of Manchester. Voorkeur gaat natuurlijk uit naar Porto of Tottenham,.

Tottenham is waarschijnlijk de makkelijkste opponent voor Ajax. Uit vorm de afgelopen tijd, en PSV deed het erg goed tegrn Tottenham. Dan moet Ajax dat zeker ook kunnen. Als Lyon doorgaat, is het echter natuurlijk Lyon.

13 maart 2019 om 11:23

Eens dat Spurs misschien Ajax het beste ligt. Denk dat je een mooie open wedstrijd krijgt, en beide teams hebben zoveel individuele klasse. Ik zou tekenen voor deze loting ongeacht de uitslag.

Als Ajax zijnde moet je denk ik hopen op Spurs of United. Porto zou ook nog kunnen, maar dat wordt een veldslag en je maakt daar kans omdat ze op papier de kwalitatief minst sterke selectie hebben van de overgebleven teams. De overige teams zijn allemaal goed en kunnen je oprollen, maar op een goede dag van Ajax kan je altijd hopen op een wonder.

13 maart 2019 om 11:29

tegen United hebben ze weinig kans denk ik.
United kan prima Ajax het spel laten maken en dan winnen via de omschakeling. United kan zoveel meer power en snelheid in het spel brengen, daar is Ajax niet tegen opgewassen. Daarnaast heeft United de Gea op goal en niet een clown a la courtois

13 maart 2019 om 11:33

Mee eens. Tegen spurs maakt Ajax nog wel een kans.

13 maart 2019 om 11:56

Ik denk juist dat ze tegen United meer kans maken dan tegen Spurs. United krijgt makkelijker goals tegen, Spurs staan naar mijn idee beter. En dit United is niet meer zo verdedigend als onder Mourinho, die willen gewoon lekker voetballen. Spurs wint veel wedstrijden met 1-0. Doe mij maar United, kunnen we revanche nemen voor de verloren EL finale.

13 maart 2019 om 12:17

Dat denk ik juist niet. Spurs is totaal niet in vorm en krijgen juist de laatste tijd veel doelpunten tegen. United scoort veel en krijgt ook relatief weinig doelpunten tegen. Ook hebben ze hun vertrouwen terug en het spel wat Ajax speelt past bij united. United heeft snelle jongens voorin en hebben fysiek sterke spelers op het middenveld waar Ajax geen antwoord op heeft.

13 maart 2019 om 12:33

Dortmund kun je anders best vergelijken met Ajax qua spel. En die liepen vol in het mes van Spurs. Terwijl United over 2 wedstrijden gewoon absoluut de mindere was tegen PSG, en met alle geluk van de wereld doorbekert. Je zou kunnen zeggen dat United idd wel in een iets betere vorm verkeert, maar dat kan ook zomaar weer anders zijn over een paar weken. Spurs is fysiek ook een sterke ploeg met spelers als Kane, Vertonghen, Alderweireld, Sissoko, Dier. Het zal elkaar misschien niet veel uitmaken, maar doe mij maar United. Die verdediging van hen stelt behalve de Gea niet veel voor als je het mij vraagt.

13 maart 2019 om 13:09

United tegen PSG was zeker geluk. United had ook wel last van heel veel blessures. Dortmund is absoluut niet in vorm dus die kan je niet echt als graadmeter gebruiken lijkt mij. Spurs vind ik echt zwak de laatste wedstrijden en spurs kennende zakken ze toch wel weer in op de belangrijke momenten.

13 maart 2019 om 13:11

Het ligt er ook helemaal aan welke van de 10 afwezigen er wel bij zijn volgende ronde bij ManU

Ik zit enorm te twijfelen, ga ik vanavond Barca of Bayern kijken. Ik neig naar Bayern-Liverpool. Maar Barca-Lyon kijken is ook gewoon top. Hopelijk kan Lyon stunten. Pff... Lastig.

13 maart 2019 om 11:30

Je kan ook naar Ajax vanavond is maar een tip.

13 maart 2019 om 11:34

dat zal hij vast ook wel doen, want die wedstrijd is om half 7 al

13 maart 2019 om 11:37

Je hebt gelijk. Ik keek verkeerd.

13 maart 2019 om 12:15

Die kijk ik zeker wel. Zoals Koeral zegt die wedstrijd is om half 7.

13 maart 2019 om 11:45

Barcelona-Lyon lijkt mij een zekerheid dat Barcelona doorgaat, Bayern-Liverpool kan alle kanten op. Aan jou de keuze wat je liever kijkt.

13 maart 2019 om 11:47

Na gisteren en vorige week nog durven te spreken van zekerheden vind ik niet zo handig. Vorig jaar is Barca er ook uit geknald door Roma btw. Het is voetbal en daar zijn geen zekerheden meer.

13 maart 2019 om 17:58

Hoezo een zekerheid? Eerste wedstrijd was gewoon 0-0 en daarbij heeft Lyon Manchester city zowel thuis als uit verslagen. Zeker niet te onderschatten dat Lyon.

13 maart 2019 om 13:13

Geen tabblad? Ik zet ze gewoon beide op en even aankijken welke commentator mag praten

Nou maar hopen dat Liverpool ver gaat komen in de CL, dan krijgen ze het lastiger in de PL.

Ajax moet hopen op een team waarvan de linksbuiten uit vorm is of zeker niet de sterspeler is. Veltman of Mazraoui gaan het verdedigend heel lastig krijgen namelijk...

Alleen om die reden al zou je Liverpool, City, Barcelona en Juventus moeten mijden en eigenlijk Spurs ook met die levensgevaarlijke Son. Blijven Porto en United over. Tegen die twee tegenstanders zie ik Ajax meteen ook de grootste kans hebben!

13 maart 2019 om 12:40

onderschat Rashford niet en Martial en Pogba zijn ook ongrijpbaar als ze een goede dag hebben. ik vind dit United niet veel minder als het huidige Real Madrid.

Ajax maakt gewoon tegen iedereen een kans als ze het niveau van tegen Bayern en Real Madrid halen, maar op een mindere dag kan je ook van een Porto of United verliezen want dat zijn natuurlijk ook gewoon sterke tegenstanders

13 maart 2019 om 12:50

Dat is het idd - sterker nog, Ajax maakt zelfs een kans als ze niet het niveau halen van Real, er hoeven maar een paar verdwaalde ballen in te vliegen en je gaat door. Da's het mooie van knockout toernooien.

Ik hoef Liverpool ook niet te loten, of Bayern, als die doorgaan. Heb liever Man United, om wraak te nemen voor de verloren EL-finale. Dan in de halve finale Spurs, mooie voetballende ploeg met veel ex-Ajacied, en in de finale natuurlijk Barca.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

281 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever krijgen heuglijk nieuws van Liverpool

Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever mogen zich tijdens het trainingskamp van Liverpool in de Verenigde Staten bewijzen tegenover manager Jürgen Klopp. Het Nederlandse tweetal is opgenomen in de 28-koppige...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren