‘Misschien vonden ze bij Feyenoord dat ik te weinig kwaliteit had’

Woensdag, 13 maart 2019 om

Feyenoord-huurling Renato Tapia hoopt na zijn avontuur bij Willem II naar een sterkere competitie te verkassen. Of hij de ambitie heeft om volgend seizoen te slagen bij Feyenoord onder Jaap Stam? ‘’Ik heb de ambitie om te slagen als voetballer’’, is de veelzeggende reactie van de middenvelder die komende zondag met de Tilburgers afreist naar de Kuip.

Door Peter van Drunen

In januari 2016 verhuisde Tapia voor ongeveer 2,4 miljoen euro van FC Twente naar de club uit Rotterdam. In drie seizoenen kwam hij niet verder dan 44 officiële duels waarin hij tweemaal trefzeker was. ‘’Het was een heel lastige periode. Het was moeilijk om rustig te blijven en geduldig mijn kansen af te wachten. Maar goed, ook dat hoort bij het proces van volwassen worden’’, aldus Tapia die nog steeds niet weet waarom hij niet speelde. ‘’Giovanni van Bronckhorst is niet iemand die je opzoekt om met je te praten’’, zegt de Peruviaans international daarover.

In bovenstaande video blikt Tapia terug op zijn periode bij Feyenoord. Daarnaast vertelt hij over de wedstrijd die hij tegen Messi speelde en over Farfán, zijn beste ploeggenoot tot dusver.

Tapia bruist van energie en barst van ambitie. Hij denkt dat hij de top nog niet bereikt heeft, maar pas net begonnen is. ‘’In Nederland heb ik alle prijzen gewonnen die er te winnen zijn’’, zegt hij met een big smile die van enige zelfrelativering getuigt.


Poll

Denk jij dat Renato Tapia nog gaat slagen bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door darleytorres)

Speelt heel behoorlijk bij Willem II en ook bij Peru. Mentale kwestie? Heeft toch z’n kansen gehad, maar maakte kinderlijke fouten. Qua fysiek zou het toch een toegevoegde waarde moeten wezen. Ik bedoel Van Beek maakt meer fouten en mag blijven staan. Dan zie ik meer in tapia

13 maart 2019 om 08:51

De ene week in de verdediging geposteerd, dan bankje, dan weet verdediging, tribune, en heeeeeeel af en toe op zijn favo plekje in het middenveld. Zal dus zeker mentaal zijn en het gevoel dat er geen vertrouwen is in hem.

Ik geloof nog wel in hem, al heeft hij tot op heden heel weinig laten zien in het shirt van Feyenoord. Als hij die rare fratsen achterwege kan laten, denk ik dat hij heel nuttig kan zijn als controleur.

13 maart 2019 om 09:23

Dat denk ik ook, maar ik krijg toch sterk het idee dat hij het beste uit de voeten kan binnen een 442 als 1 van de centrale middenvelders. Zoals je zelf al aangeeft, hij heeft (af en toe) rare fratsen. In het huidige systeem, waarbij Clasie vaak op een eiland staat met een zee van ruimte om zich heen is Tapia niet sober genoeg om de bal af te pakken en door te spelen. In mijn ogen zou hij een prima opvolger van een eventueel vertrekkende Vilhena kunnen zijn. Fysiek, dynamiek en een grote actieradius.

Ik blijf erbij dat Gio Tapia totaal verkeerd gebruikt heeft. Maar ik hoop dat hij slaagt, zowel nu bij Willem II als in zijn verdere toekomst, waar die ook mag zijn. Nooit geklaagd deze kerel.

13 maart 2019 om 09:14

Ik hoop stiekem dat hij volgend jaar onder Stam basis word. Brengt veel meet body en passie dan Clasie. Zeikt nooit die jonge en geeft alles.. Denk dat hij onder Stam echt wel kan groeien maar dan wel op het middenveld

13 maart 2019 om 09:25

Eerlijk gezegd hoop ik dat ook. Verkeerd gebruikt, dan weer banken, totaal geen zelfvertrouwen op mogen bouwen onder Gio, nooit op eigen positie waar hij international is. Laat Stam hem idd maar terughalen en opstellen, vertrouwen op hem. We moeten het afwachten maar zo te lezen zal dit enkel en alleen van Stam afhangen. (en natuurlijk v Geel als die hem verkoopt)

13 maart 2019 om 10:03

Ja hij kan echt wel voetballen. Zeker bij Peru laat hij dat zien.. Daarbij hebben we al niet veel geld. En veel beter ga je voor wat hij zalmopleveren niet krijgen. Dus dan liever hem een x aantal wedstrijden wel de kans geven en gewoon op het middenveld

Schrijnend dat rasvoetballers bij Feyenoord niet uit de voeten kunnen. Wij hebben een trainer die vasthoud aan rare huurspelers die helemaal niets toevoegen. Ik weet zeker dat zelfs Ziyech, de Jong en Lozano bij ons niet zouden slagen, want ja. Alleen harde werkers zijn welkom.

Het lijkt me heerlijk om een middenveld met Tapia, Ayoub en Kokcu te zien. Berghuis en Larsson aan de buitenkant en Jorgensen (in vorm) in de spits. Een fitte Haps en een andere aanvallende back en je hebt toch zo verschikkelijk veel voetbal in je elftal. Als Jaap Stam dat er in kan krijgen dan zien we eindelijk weer eens goed voetbal in de Kuip.

En toen ging mijn wekker....

13 maart 2019 om 09:02

Wat ook schrijnend is is dat een trainer je niks uitlegd. Geen wonder dat er niemand beter wordt onder Gio.

13 maart 2019 om 09:32

Dat is ook het probleem. Gio praat alleen met zijn vriendjes. Een bekend probleem, maar tevens een publiek geheim.

13 maart 2019 om 18:12

Is het niet zo dat de speler de coach om uitleg moet vragen ipv andersom?

13 maart 2019 om 19:46

Nee dan leg je de verantwoordelijkheid van de trainer bij de speler neer.

13 maart 2019 om 09:27

Tapia en Ayoub in een 433 zijn beiden nogal 'druistig' om met de punt achterin te spelen. Ze vergeten hun verdedigende taken wel eens. Met jouw opstelling houden we dan 2 centrale verdedigers over die aan de verdedigende taken denken. Dat lijkt me haast 'zelfmoord' met deze tactiek.

13 maart 2019 om 09:31

Punt naar achteren? Tapia en Ayoub kunnen prima in de controle spelen. Waar Ayoub ook bijna altijd speelt als hij invalt. Kokcu op 10. Ik weet haast zeker dat het kan werken.

13 maart 2019 om 19:47

Zo moet je ze dan idd opstellen.

13 maart 2019 om 15:30

"k weet zeker dat zelfs Ziyech, de Jong en Lozano bij ons niet zouden slagen, want ja. Alleen harde werkers zijn welkom"

En dan staan er nu Larsson , Berghuis, Van Persie in de basis.
Maar idd alleen harde werkers zijn welkom..

13 maart 2019 om 19:48

Het gaat hier om het middenveld. En dan heeft hij wel een punt.

14 maart 2019 om 09:26

Het feit dat Ziyech niet naar ons kwam omdat Lex Immers onomstreden was zegt toch genoeg?

Dat is ook het verschil; bij Feyenoord is er ook meer druk op dan bij Willem II.

Verder een prima middenvelder met drive, die bij Feyenoord wel te weinig kansen heeft gekregen (of op de verkeerde positie werd opgesteld).

Ik had hem afgekraakt toen hij naar Willem II ging maar wat is het in een korte tijd een belangrijke speler geworden voor de Tilburgers. Ben benieuwd komend seizoen wat het gast worden bij Tapia.

13 maart 2019 om 09:30

Hij haalt nu al een niveau dat hij bij Feyenoord nooit heeft kunnen halen, terwijl het duidelijk was dat het er wel in zat. Vertrouwen en spelen in je kracht doet blijkbaar wonderen met een voetballer.

13 maart 2019 om 09:46

Tapia heeft nooit het vertrouwen gekregen van Gio, dat is schrijnend en tekenend voor Gio dat hij altijd en enkel en alleen maar met zn vaste 11 speelt, ook al falen ze regelmatig hopeloos.

13 maart 2019 om 19:14

@ijsmuts

er zijn wel meer voetballers die bij een kleine club een hoog niveau halen maar dat wil niet gelijk zeggen dat ze geschikt zijn voor de top 3

13 maart 2019 om 20:58

Klopt, maar gek genoeg haalt Tapia bij Peru ook een hoger niveau als bij Feyenoord. En je kunt veel zeggen, maar dat niveau is niet lager iig.

Technisch een uitstekende voetballer veel drive, hij maakt alleen zo ongelofelijk veel domme fouten en neemt regelmatig te veel risico op de verkeerde plek. Ik had gehoopt dat hij wat volwassener zou worden in de loop van de tijd en minder dom balverlies zou gaan lijden. Je kan niet zeggen dat hij niet de kans gehad heeft om te bewijzen dat hij volwassener aan het worden is wat voetbal betreft maar dat is hem bij Feyenoord nog niet gelukt.

Hij heeft zoooo veel kansen gehad. En altijd weer nonchalant balverlies. Ik zie het niet meer gebeuren.

13 maart 2019 om 09:51

Hij kreeg alleen kansen bij noodzakelijkheid als blessures. En veel al ook nog eens in de verdediging, wat niet zijn positie is. Desondanks vulde hij dat prima in. Ik kan een CL duel en een EL wedstrijd herinneren waarin hij meedeed en werd uitgeroepen tot beste speler van het veld, dat zegt toch wel genoeg op dat niveau.

13 maart 2019 om 19:35

Die gast heeft jaren meegetraind en heeft meer dan genoeg kansen gehad. Als je dan nog niet boven komt drijven is er gewoon iets mis. Van een gast van 23 mag je meer verwachten en moet een speler gewoon constant een hoog niveau kunnen halen op de training en in wedstrijden.

Goede, maar zeer domme voetballer. Doet de raarste dingen op de meest gevaarlijke plekken op het veld, en leert er niet van wanneer het afgestraft wordt. Als hij dat af kan leren dan is hij makkelijk één van Feyenoord's beste spelers.

Uitstekende speler en een klasse beter dan Clasie. Hij bewijst bij Willem 2, maar bijvoorbeeld ook bij het nationale team van Peru en in de CL vorig seizoen, dat die prima mee kan op het hoogste niveau. Ik mag hopen dat Stam dit ook ziet en hem een serieuze kans geeft op de positie van Clasie, die niets toevoegt aan Feyenoord. Kan Clasie mooi terug naar Engeland en scheelt weer een aankoop. Onbegrijpelijk dat van Bronckhorst hem stelselmatig negeert. Echt absurd

13 maart 2019 om 09:58

Hier ben ik het (gedeeltelijk) met je eens. Ook ik vind dat Tapia verkeerd is gebruikt en zijn potentie niet waar heeft kunnen maken. Echter speelt hij bij Peru veelal in een 4-2-3-1 formatie als 1 van de 2 centrale middenvelders. Dan heeft hij structureel iemand naast zich. Bij Feyenoord in de 433 staat Clasie vaak met een zee van ruimte om zich heen. Nu heeft Clasie een veel kleinere actieradius dan Tapia. maar ik zie ook Tapia verzuipen op die plek. Eigenlijk zie ik iedereen verzuipen met zoveel ruimte om zich heen.
Als ik de verhalen mag geloven is Stam meer het type voor gedegenheid en betrouwbaarheid dan voor een rare frats afgewisseld met een kunsstukje. In dat geval zou Tapia het wel eens zwaar kunnen krijgen (ben ik bang).

13 maart 2019 om 10:14

Tapia kan bij Feyenoord bijvoorbeeld met Ayoub het centrale middenveld vormen. Met die Kokcu op "10" . Een geheel nieuw middenveld en het zou best wat kunnen worden. Je moet toch iets uitproberen en Tapia verdient nou een keer een serieuze kans en het vertrouwen. Tevens is het één van de weinige bij Feyenoord die een leuke restwaarde hanteert.

Mijn vrienden verklaren mij telkens weer voor gek als ik het opneem voor deze jongen. Ik zie het zeker nog wel in hem zitten en geloof in zijn potentieel. Echter heeft hij nog te vaak beslissende slaapmomentjes gehad die op zijn positie gewoon absoluut niet kunnen. Een stukje mentaliteit en misschien ook wel een stukje kwaliteit. Als hij dit uit zijn spel weet te halen is hij een uitstekende verdedigende middenvelder. Sterk in de duels en aan de bal voldoet hij prima.

Mocht Feyenoord niet doorgaan met Clasie zou ik absoluut gaan voor Tapia op deze plek. Een middenveld met Clasie en Tapia samen is echter niet functioneel, dus ik zou een keuze maken tussen die twee spelers.

Tja het is geen wereld speler, maar hij werd ook volledig misbruikt bij Feyenoord.
Als je kijkt hoe goed hij het altijd doet voor Peru en dat hij het ook lekker deed bij Twente denk ik gewoon dat die jongen echt nog van waarde zou kunnen zijn.

Ik zie liever dat Tapia onder Stam een serieuze kans krijgt als middenvelder dan dat Clasie voor vele miljoenen wordt gekocht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Actuele wedstrijden

9 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 8 0 0 0
2018/2019 Willem II 16 1 3 0
2018/2019 Feyenoord 4 0 0 0
2017/2018 Feyenoord 15 1 1 0
2016/2017 Feyenoord 8 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Jaap Stam: ‘Hij brengt op dit moment niet wat we van hem verwachten’

Feyenoord nam Liam Kelly afgelopen zomer over van het Engelse Reading. Trainer Jaap Stam kende de Ierse middenvelder nog van hun gezamenlijke periode bij the Royals en haalde hem daarom naar...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Chelsea wil Tammy Abraham belonen voor zijn goede prestaties dit seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren