Ronald de Boer begrijpt kritische fans: ‘Hij neemt totaal geen initiatief’

Maandag, 11 maart 2019 om

PSV won zaterdagavond op zakelijke wijze met 2-0 van NAC Breda. Bij tijd en wijle uitten de supporters in het Philips Stadion hun ongenoegen over het spel van de Eindhovenaren. Onder anderen Denzel Dumfries moest het bij enkele fans ontgelden. Ronald de Boer begrijpt wel waarom de rechtsback momenteel kritisch wordt benaderd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Ronald de Boer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door treblex)

Toch wel bijzonder om te zien wat zelfvertrouwen met een speler doet.
Neres had hetzelfde, kwam weinig uit en weinig dreiging.
Nu krijgt hij het vertrouwen van de trainer, speelt tegen Real een sterke pot en druft de acties te maken.
(als voorbeeld de actie op de achterlijn) scoort op een geweldige wijze een zeer knappe goal, en na de selectie voor het Braziliaans elftal, komt hij met zijn wedstrijd tegen Fortuna.

Ik hoop oprecht dat Dumfries zijn vertrouwen terug krijgt, maar daar helpen fluitende supporters natuurlijk niet bij.

Dumfries is daarom ook gewoon een middelmaat back. Prima voor de eredivisie maar geeft totaal niets extra's. Hij doet het goed, maar daar is alles mee gezegd. Begrijp wel wat de Boer zegt. Daar waar Tagliafico en Angelino wekelijks uitblinken blijft Dumfries een beetje hangen. Jammer.

11 maart 2019 om 11:40

Vind dit een beetje een voorbarige conclusie. Maakt de afgelopen jaren bij Sparta, Heerenveen en PSV een ongelofelijke ontwikkeling en zelfs al het Nederlands elftal gehaald. Hield zich toen in wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland goed staande. Hij heeft nu even een minder periode, maar dat is logisch als je als jonge speler in zo'n rollercoaster zit. Is een speler die in zijn eerste seizoen bij een topclub al heel belangrijk is geweest met veel assists en agressieve speelstijl. Natuurlijk is Tagliafico op dit moment beter, maar die is ook al 4/5 jaar ouder.

11 maart 2019 om 11:50

Nou nou. Ikzelf vind Dumfries wel wat extras hebben door zijn loopvermogen en kracht. Ook zijn voorzetten zijn prima. Hij zit gewoon in een mindere fase. Kan gebeuren toch ?

Denk dat Dumfries meer opdrachten krijgt van Van Bommel dat hij de bal in de ploeg moet houden dan voorheen. Trainers gaan als het minder loopt bijna altijd meer roepen om controle te houden helemaal Zijne hoogheid Van Bommel. Dumfries is een prima Back, en Psv moet blij zijn met zo’n speler zoals hij die altijd 100% geeft.

11 maart 2019 om 12:17

Paauwer,

Ik denk dat je gelijk hebt. Helemaal Van Bommel is toch een controleur. Loopt het ff niet, dan maar zekerheid en geen risico's nemen.

Ik vind Dumfries ook een prima back: snel en sterk en lastig te passeren.

Overigens heeft Van Bommel wel gelijk in 1 ding: Nooit je eigen speler uitfluiten. Daar is nog nooit iemand beter door gaan voetballen.

Het lijkt wel alsof Dumfries er na één seizoenshelft fysiek doorheen zit, want ik vind Dumfries geen schin meer van de speler die hij voor de winterstop was en dat komt vooral omdat hij niet zoveel energie meer in zijn wedstrijden legt. Als zijn fysieke voordeel wegvalt, blijft er een modale speler over met een matige basistechniek. Dat is een groot verschil met Angelino. Het is jammer dat PSV niemand achter de hand heeft om Dumfries af en toe rust te geven en scherp te houden, want Behich en Teze vormen geen serieus alternatief.

Ik denk dat Dumfries aardig opgebrand is. Er is natuurlijk ook wel het een en ander verandert voor hem. Opeens speelt hij Europese wedstrijden, wedstrijden voor het Nederlands elftal erbij. Reizen voor trainingskampen, buitenlandse wedstrijden etc. Dat is hij natuurlijk nog niet gewend. En dat kan best een aanslag op zijn lichaam hebben. En na een goede start heeft hij nu een terugslag. Lijkt me ook niet meer dan logisch dat je dan wat terughoudender bent. Alleen is het lastig om Dumfries nu even aan de kant te zetten omdat zijn beoogde vervanger Behich niet echt een geweldige indruk heeft achter gelaten in de minuten die hij heeft mogen maken.

Gewoon een dipje als jonge speler. Vergeet niet dat hij voor het eerst zoveel wedstrijden speelt op dit hoge niveau. Hij komt er wel, alleen soms een stapje achteruit om er weer 2 vooruit te kunnen

Veel mensen hebben het over een opgebrande Dumfries, en dat zal heus wel een van de oorzaken zijn dat hij nu minder draait, maar het kan er ook mee te maken hebben dat hij niet op scherp wordt gezet doordat er weinig concurrentie is voor zijn plaats. Alleen Teze hebben we achter de hand. Twee seizoenen geleden zag je ook dat Luuk de Jong niet voor zijn plek hoefde te vrezen na de blessure van Locadia, waardoor het maar bleef aanmodderen.

Van Bommel mag ook zijn spelers beschermen. Hij ziet toch dat bepaalde spelers niet in vorm zijn en toch laat hij ze op het veld staan. Zet desnoods Behich, Guti en Sadilek in voor Hendricxk, Dumfries en Rosario (snap niet waarom hij is opgeroepen door Koeman).

We hebben voor de rb niet echt alternatieven, al vind ik teze een van de weinige verdedigers in de opleiding met veel potentie en het vermogen on te slagen. Een ander alternatief is het posteren van rosario op die positie, iets van cocu vorig seizoen ook wel eens deed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren