Feyenoord blijft wachten op eerste uitzege van 2019 in Eredivisie

Zondag, 10 maart 2019 om

De wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. In GelreDome opende Orkun Kökcü de score voor de bezoekers, waarna Mohammed Dauda er 1-1 van maakte. Zodoende blijft de voorsprong van Feyenoord op AZ beperkt tot drie punten, terwijl nummer vijf Vitesse zeven punten minder heeft dan de Rotterdammers. In de laatste zes uitwedstrijden in de Eredivisie pakte Feyenoord drie punten, zonder te winnen.

Feyenoord startte met Robin van Persie in de spits, waardoor Nicolai Jörgensen op de bank plaatsnam. Kenneth Vermeer en Tonny Vilhena bleken niet fit genoeg en werden vervangen door Joris Delle en Jens Toornstra. Ook was er plek voor Kökcü in de basisopstelling van Giovanni van Bronckhorst. Leonid Slutsky koos voor Maikel van der Werff in plaats van Jake Clarke-Salter en voor Navarone Foor op de plek van Thulani Serero. Een van de nieuwelingen in de opstelling van Feyenoord, Kökcü, werd de gevierde man door vlak voor rust raak te schieten.

In de blessuretijd van de eerste helft sprintte Sam Larsson voorbij zijn bewaker, waarna hij Robin van Persie in het strafschopgebied bediende. De routinier kaatste terug op Kökcü, die vanaf de rand van het zestienmetergebied de verre hoek vond met een hard schot. Het was op basis van de mogelijkheden een verdiende voorsprong, al werden beide ploegen erg slordig naarmate de eerste helft vorderde. Kansen waren er onder meer voor Ridgeciano Haps en Van Persie, al liet ook Vitesse zich niet onbetuigd met mogelijkheden voor Van der Werff en Dauda.

Echt gevaarlijk werden de Arnhemmers niet in de open wedstrijd. Ze sprongen niet goed genoeg om met de omschakelmomenten en zodoende was er voor Delle niet zoveel werk te verrichten in het eerste bedrijf. Direct na de rust incasseerde hij echter zijn eerste doelpunt als keeper van Feyenoord. Een voorzet van Vyacheslav Karavaev viel precies tussen het centrale duo van Feyenoord in, waarna Cuco Martina de bal tegen Dauda schoot. Via de spits van Vitesse vloog de bal erin. Feyenoord herstelde zich snel en kreeg via Van Persie en Kökcü kansen op de 1-2.

Doelman Eduardo lag echter in de weg voor beide Feyenoorders. Halverwege de tweede helft was ook Vitesse tweemaal dicht bij de voorsprong: Delle pareerde een inzet van Martin Ödegaard vanaf de rand van het strafschopgebied en had een antwoord op de zwabberbal van Karavaev in de rebound. Zeven minuten voor tijd liet Bryan Linssen eveneens na om er 2-1 van te maken, toen hij via Martina rakelings naast schoot, terwijl Delle zich moest strekken na een uithaal van Clark. Aan de overkant kopte Van Persie uit een moeilijke positie net naast, op aangeven van Larsson, terwijl Jan-Arie van der Heijden in de blessuretijd op de paal kopte tegen zijn oude club.


Poll

Verdiende een van beide ploegen de zege?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door japie_krekel)
10 maart 2019 om 16:29

Seizoen zit er wel zo goed als op ja voor Feyenoord. Feyenoord heeft zijn hoogtepunten al gehad tegen Ajax en Psv. Daarna was het gelijk alweer uitgeblust brandhout. Nu alleen de derde plek veilig stellen rest ze nog maar dat lijkt me geen probleem want AZ schiet steeds in zijn eigen voet als ze dichtbij de derde plek komen.

10 maart 2019 om 16:35

Het straalt zo NIKS uit. Eigenlijk al 2 jaar. Maar waar normaal nog wel een vorm van strijd te zien is het volledig weg. Begrijpelijk wel, je speelt nergens meer voor. Oh wacht, jawel. Voordat je het weet sta je 4e. On-ge-lofelijk. Voor ieder die van Geel de schuld geeft; kijk naar wat er op de mat gelegd is. Sommige wedstrijden geweldig, meestal dramatisch. Het kan ZOVEEL beter maar het komt er niet uit. Mijn Feyenoord knop is weer in de 'haal mijn schouders' modus gezet. Bah.

Zelfoverschatting bij Linssen is pijnlijk om te zien.

Geen onverdiend resultaat verder, wel zonde hoe dat tegendoelpunt na rust valt, knullig.

Hoe gaat Stam hier ooit een stabiele verdediging van maken? VdH, Botje, van Beek, Martina, Verdonk en Nieuwkoop zouden echt niet opvallen bij Excelsior hoor (niet in positieve zin dan). Haps en St. Juste hebben hetzelfde probleem, namelijk dat ze ontzettend nonchalant zijn, maar in die twee zit tenminste nog wat rek. Geertruida heb ik niet genoeg van gezien om over te oordelen maar hoe slecht moet hij op de training zijn als je geen kans af kunt dwingen ten opzichte van die prutsers die er nu staan? Van Geel zal in de zomer wel weer een verdediger halen die ooit eens een goede wedstrijd voor de Graafschap gespeeld heeft of een Nederlander die in het buitenland mislukt is. Daar valt toch niets van te maken lijkt me.

10 maart 2019 om 16:31

Een fitte Botteghin en vdHeijden kunnen beter dan dit. Haps en StJuste zijn ook niet van verkeerd niveau. Alles wat er achter zit is gewoon niet goed genoeg, maar daar ben je dan ook Feyenoord voor en geen City. Overigens is het me iets te makkelijk de verdedigers er individueel uit te pikken terwijl de aanvallers en het middenveld met regelmaat in de 2e helft overlopen werden.

10 maart 2019 om 16:37

In het tennis hebben ze een mooie term 'unforced errors'. Mijn god ... een bal die helemaal vrij is toch niet bijzelfde kleur kunnen krijgen. Clasie had er nogal eens een hooutje van. Ik hoop dat Southampton een forse vergoedingssom voor hem vraagt; dan kunnen we hem tenslotte niet betalen, want Van Geel zie ik er wel voor aan hem definitief terug te willen halen.

10 maart 2019 om 16:42

+/- 8 mln willen ze naar ik meen voor Clasie. Weggegooid geld, zo ook die miljoen huur voor dit seizoen.

10 maart 2019 om 16:49

Weet je wat het enge is? Ik las gister hier dat Feyenoord iets van 8m te besteden heeft..

10 maart 2019 om 16:58

Dat klopt. Er is omennabij 8mln in kas. Plus wat er verkocht word. Trieste zaak voor ons Feyenoorders. Misschien ergens wel goed. Bouwen met jeugd.

10 maart 2019 om 21:59

Lekker doorgaan met spelers als Kokcu dit seizoen en die klaar stomen voor volgend seizoen in de basis, aan zulke jongens ga je uiteindelijk het meeste geld verdienen, je ziet aan alles dat die jongen goed kan ballen

10 maart 2019 om 16:32

Je wordt als speler vanzelf nonchalant als er toch nooit ingegrepen wordt. Alles mag bij Gio. Bekend verhaal. Wat de aankopen betreft gok ik op Fer en Vlap. Lekker rennen en niet te duur.

10 maart 2019 om 16:35

Fer is gratis en zie ik 10x zo graag op het veld als Clasie. Al zou ik Reis proberen te halen.

10 maart 2019 om 16:40

Er moet iig lengte bij op het middenveld. Fer is geen slechte optie. Bij Clasie heb ik altijd het gevoel dat hij zoveel beter kan.

10 maart 2019 om 18:23

Fer kan ergens meer verdienen als bij feyenoord. Jongen is eind 20 dacht ik? Nee die wil nog even zoveel mogelijk verdienen

10 maart 2019 om 16:34

Feyenoord moet gewoon afscheid nemen van Scharie en Sven. Martina gaat volgens mij sowieso terug. En Botteghin is gewoon een zeer stabiele verdediger. Verdonck als extra optie houden kan geen kwaad. Met het vertrek van die 2 centrumverdedigers komt er ruimte vrij voor Pierie. Heb je Haps, Malacia, Pierie, Geertruida, Botta, St Juste en Nieuwkoop. Haal Janmaat terug en er staat een hele leuke verdediging, waarvan 5 van de 8 spelers gewoon restwaarde hebben.

10 maart 2019 om 17:14

Ik denk dat Stam nog beter zelf kan gaan verdedigen

Als Feyenoord zo doorblijft spelen zullen ze volgend jaar geen europeze wedstrijden spelen. Vicieuze cirkel houdt aan

10 maart 2019 om 16:48

Hetzelfde geldt voor az

10 maart 2019 om 17:28

En dat van AZ is relevant omdat?

10 maart 2019 om 18:28

Dank Torres, had niet verwacht dat mijn opmerking toelichting nodig zou hebben, maar Wandering kon het blijkbaar gebruiken. Als er 2 teams spelen voor 1 'prijs' lijkt het me logisch dat er naar de vorm van beide teams wordt gekeken om te bezien wie de favoriet is, niet door 1 team af te schrijven omdat het zwak presteert.

Het trieste vind ik nog dat Feyenoord in de tweede helft gespeeld heeft voor een punt. Feyenoord moet naar mijn mening altijd voor de winst spelen tegen teams als Vitesse

Wat een draak van een wedstrijd.

Feyenoord: drie zeges in dertien uitwedstrijden. Ten tijde van de laatste uitzege van de Rotterdammers was John van 't Schip nog trainer van PEC Zwolle. Diens opvolger heeft inmiddels al een nieuwe club gevonden.

10 maart 2019 om 16:36

Aldus Michel Abbink, haha. Seizoen van Feyenoord gaat als een nachtkaars uit.

10 maart 2019 om 21:12

Haha klopt. Die man heeft altijd leuke feitjes.

Voor de ranglijst maakt t allemaal weinig meer uit, want ik geloof er niks van dat AZ Feyenoord nog voorbij gaat met hun programma. Leuker was dat Kokcu weer prima was, mooie goal en goed spel. Zet nou vol in op zo'n jongen, want als die zich mooi doorontwikkelt levert ie over een paar jaar flink wat geld op. Hopen dat dat onder Stam gebeurt, ipv dat ze straks weer voor ervaring gaan.

10 maart 2019 om 16:37

Kan je vol op inzetten, maar hij lijkt niet te willen verlengen. Dan ontwikkel je hem voor Besiktas.

10 maart 2019 om 16:49

Neem het hem eens kwalijk, zonder lekker uitzicht op structurele speelminuten

10 maart 2019 om 16:56

Tot wanneer ligt hij vast bij Feyenoord?

10 maart 2019 om 16:56

2020 als ik me niet vergis.

10 maart 2019 om 17:45

Klopt 2020. Zijn broer Ozan is al paar jaar geleden naar Turkije gegaan (van Feyenoord jeugd naar RKC en vanaf daar nu in Turkije). Hebben beide wel dezelfde zaakwaarnemer en het zou mij niks verbazen als ze hem dan ook naar Turkije zouden willen brengen. Zou wel jammer zijn, want vind hem samen met Unuvar en Ihatarren echt toekomstige pareltjes voor de toekomst.

10 maart 2019 om 17:58

Dank. Heeft hij aangegeven waarom hij niet wil verlengen?

10 maart 2019 om 16:50

Hij kan het heel goed doen bij Feyenoord, maar als je geen Europees voetbal haalt kom je nooit boven de 10M uit..

Erg typisch dat juist spelers als Berghuis en Larsson gewoon totaal niet uit de verf komen, terwijl het wel goede spelers zijn. Het ontbreekt aan spelvreugde. Het lijkt erop dat op van Persie na, niemand geniet op het veld. Het loopt zo ontzettend stroef.. De eerste helft zet je Vitesse gewoon goed vast, en maak je de verdiende goal. In de tweede helft kom je weer zo onnozel gelijk. Ik denk dat Feyenoord er verstandig aan doet afscheid te nemen van Martin van Geel. Een nieuwe wind door de club, creatief omgaan met aankopen en vol op de jeugdopleiding gaan zitten. Ik hoop dat Jaap Stam er volgend jaar meer voetbal in krijgt en spelers laat werken voor elkaar maar voornamelijk plezier beleven aan het spelletje. Dit treurige gedoe slaat over op de aanhang van Feyenoord.

Open wedstrijd die beide kanten op kan vallen. 1-1 valt wel iets wat gelukkig maar goed denk dat Vitesse niet mag klagen met de bal op de paal in de laatste minuut.

Mensen die hebben gestemd op 'overwinning vitesse', hebben duidelijk niet de wedstrijd gekeken zeg!

10 maart 2019 om 16:27

Gelijkspel zou terecht zijn, maar dat is geen optie

10 maart 2019 om 16:35

Heb jij m wel gezien dan? Ik betwijfel het. Feyenoord komt gewoon goed weg. Subtopniveau, al jaren en zal niet anders worden. Het is dat ze trouwe supporters hebben anders was het een troosteloze bedoening geworden in de Kuip. Ben overigens benieuwd hoe lang de supporters nog blijven komen daar.

10 maart 2019 om 16:43

Nou nou Hertog. Feyenoord had hier gewoon moeten winnen met 3-0. Die tegengoal valt heel erg knullig en is enorm slecht verdedigd. Gelijkspel is verdiend gezien het vertoonde spel de tweede helft. En wat betreft subtopniveau, hou op met dat domme provocerende geleuter. Het zit Feyenoord dit seizoen niet mee, en het lijkt inderdaad nergens op. Tevens heeft Feyenoord dit seizoen wel gekampt met een geblesseerde Jorgensen, een geblesseerde Botteghing en Haps. We gaan kijken hoe Stam het eraf brengt. Iedereen verwacht dat Feyenoord binnen 3 jaar tijd op gelijke hoogte kwam te staan bij Ajax en PSV maar iedereen weet dat dit onrealistisch en niet haalbaar is.

10 maart 2019 om 22:08

Wat is er provocerend geleuter aan dan? Op basis van prestaties is het toch gewoon zo, 1x in de 18 jaar kampioen is niet echt topclub waardig te noemen, het is een grote club met een grote, trouwe aanhang maar kwa prestaties is het geen echt topclub, tuurlijk krijg ik dan te horen dat wij ook al 4 jaar niks winnen en jullie 5 prijzen hebben gepakt maar dan heb je het over een korte periode, in die 18 jaar zijn Az en Twente ook een keer kampioen geworden of de beker gewonnen, dat zijn ook geen topclubs

10 maart 2019 om 16:35

Heb jij m wel gezien dan? Ik betwijfel het. Feyenoord komt gewoon goed weg. Subtopniveau, al jaren en zal niet anders worden. Het is dat ze trouwe supporters hebben anders was het een troosteloze bedoening geworden in de Kuip. Ben overigens benieuwd hoe lang de supporters nog blijven komen daar.

10 maart 2019 om 16:35

Heb jij m wel gezien dan? Ik betwijfel het. Feyenoord komt gewoon goed weg. Subtopniveau, al jaren en zal niet anders worden. Het is dat ze trouwe supporters hebben anders was het een troosteloze bedoening geworden in de Kuip. Ben overigens benieuwd hoe lang de supporters nog blijven komen daar.

10 maart 2019 om 17:00

Al jaren subtop? Niet heel lang geleden stonden ze toch echt van speelronde 1 tot 34 bovenaan

10 maart 2019 om 22:11

Twente werd niet heel lang geleden ook kampioen, dus ook maar een topclub noemen? Leicester City werd niet heel lang geleden kampioen van de PL, is dat dan ook een topclub? Er is een verschil tussen een grote club en een topclub, of vind jij 1x kampioen per 18 jaar topclub waardig? Dan zijn namelijk Az en Twente ook topclubs in jouw ogen

Kunnen we asjeblieft die Larsson een schop terug naar Heerenveen geven? Wat die gozer laat zien is pas echt diep triest. Komt 1x per wedstrijd zijn man voorbij en meeverdedigen is hem te veel. Nog erger: genoegen nemen met een puntje 20 minuten voor tijd. Wat een drama zeg..

1-1 is een terechte uitslag .

En weer Berghuis laten staan die geeneens een fatsoenlijke corner kan trappen

Beste oplossing is om volgend seizoen feyenoord alle wedstrijden thuis te laten spelen. Dan pakken ze meer punten.

Wat een slechte wedstrijd zeg. Had vandaag op een spektakel stuk gehoopt en stiekem ook wel verwacht, omdat er voor allebei wat op het spel stond (3e plaats). Helaas pindakaas, een baggere wedstrijd tussen twee subtoppers qua voetbal, op dit moment.


Ik Kan gewoon echt niet begrijpen waarom Feyenoord niet gewoon 4-4-2 in een ruit speelt. Dan kan je gewoon met Ayoub, jorgensen en kogcu spelen( eventueel zelfs ook vente in de spits en v.persie erachter . ) dit is allemaal zo armoedig om naar te kijken. Spelers die al weken slecht spelen krijgen geen enkele prikkel. Seizoen is toch al verloren dus voorbereiden op volgend seizoen.

Oh. Die Delle heeft goed gekeept vandaag. Mag ook wel gezegd worden.

10 maart 2019 om 17:45

Ja, die Delle viel me vandaag ook al op. Keepte een degelijke pot. Toch wel luxe als dat je 3e keeper is.

Slechte maar spannende wedstrijd. 1e helft was verschrikkelijk. Wel een mooie actie waar dan de 0-1 uit komt. Vitesse wat gelukkig met de gelijkmaker. Maar gezien het spel in de 2e helft, kon het alle kanten op. Kan me wel vinden in de 1-1.

Terecht gelijkspel. Beide ploegen even veel grote kansen gehad op winst, al was het wel typisch Slutsky geweest als die kopbal in de slotfase er wel in was gegaan.

Niveauloos was het wederom, en aangezien de jeugd er ook weinig van bakt worden het weer 18 troosteloze jaren die eraan komen. Geen geld, geen goede jeugdopleiding. Stam zal zijn handen gaan branden aan deze selectie. 1 topper en die stopt, de rest middelmaat. Vente, Malacia, Verdonck zijn top 1ste divisie en dat zijn dan je beste jeugdspelers pffff.

Typisch feyenoord dit. Tegen ajax en psv kan het wel of iig vaak. En de andere 30 niet. Zit tussen de oren. Wow ajax wow psv daar willen we niet van verliezen. Maar er zijn nog 30 wedstrijden hoor dat snappen ze niet. Volgend haar Klein transfer budget. Persie stopt s6

10 maart 2019 om 19:03

@royfollon

dat zijn hele andere wedstrijden. Feyenoord heeft een probleem als ze het spel zelf moeten maken en dat is tegen de kleinere tegenstanders

nou, ik wens Stam alvast veel succes volgend seizoen

Ik vind het vooral jammer voor van Persie dat hij in zo'n team moet spelen. Hij verdiend veel meer. Als ik 'm weer zie spelen vandaag. Echt 'n heerlijke speler. Feyenoord mag blij wezen dat ze over hem beschikken, want anders weet ik zeker dat het er nog slechter voor Feyenoord had uit zou gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II13-3
11.FC Twente12-1
Voor de complete stand: Eredivisie

134 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015-2019 Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Van Bronckhorst sprak met Guardiola: ‘Mooie oplossing voor een sabbatical’

Giovanni van Bronckhorst is sinds kort werkzaam binnen de City Football Group. De voormalig oefenmeester was zondagmiddag aanwezig bij de afscheidswedstrijd van Rafael van der Vaart en vertelt na afloop over...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren