Joshua Kimmich baart opzien met felle kritiek: ‘Ik was verbijsterd’

Zondag, 10 maart 2019 om

Joachim Löw bracht onlangs naar buiten dat hij voorlopig geen beroep meer doet op Mats Hummels, Thomas Müller en Jérôme Boateng bij de nationale ploeg van Duitsland. De bondscoach wil een nieuwe generatie inpassen bij die Mannschaft en daardoor moeten de routiniers van Bayern München wijken. Joshua Kimmich begrijpt niets van het besluit om afscheid te nemen van het trio.

“Ik zag het eerst in de media en een dag later vertelden de drie jongens het mij”, memoreert de verdediger van de Duitse topclub in gesprek met onder meer Goal. “Ja, ik was verbijsterd. Ik ken de nationale ploeg alleen maar met deze drie jongens erbij. In de afgelopen tien jaar hebben ze de ploeg vormgegeven. Ze hebben ons wereldkampioen gemaakt (in 2014, red.).”

“Vanuit het perspectief van de speler kan ik wel zeggen dat de wijze waarop dit is gegaan niet goed was. Ik begrijp echt dat de jongens teleurgesteld zijn.” Löw wil verjongen bij het nationale team en laat de veteranen voorlopig links liggen, maar Kimmich denkt dat zowel Hummels, Müller als Boateng nog jaren meekan bij die Mannschaft.

“Zeker als je in ogenschouw neemt dat ze nog maar 29 of 30 jaar oud zijn. Thomas heeft honderd wedstrijden gespeeld voor Duitsland! Zo'n afscheid verdien je dan niet. Voetbal wordt vaak besproken in termen van jong en oud. Ik denk dat geen enkele van deze jongens te oud is om in de nationale ploeg te spelen”, is Kimmich duidelijk.

De vleugelverdediger annex middenvelder denkt dat de boodschap van Löw hard aankwam bij zijn ploeggenoten van Bayern. “Dit laat je niet zomaar los. Ik ben zelf speler van de nationale ploeg en ik weet hoe speciaal het is om voor Duitsland uit te komen. Ik denk niet dat je dit in twee dagen hebt verwerkt”, besluit de 38-voudig A-international zijn verhaal.


Poll

Ben jij het eens met Joshua Kimmich?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door superbuli)

Als je ook ziet hoe deze spelers bij Bayern presteren is het niet verwonderlijk dat ze niet worden geselecteerd voor het nationale team. En ja voetbal is hard en dat weten deze jongens ook wel . Ze kunnen met hun voeten het ongelijk van de coach bewijzen . Mogelijk plukt Bayern hier de vruchten van ....

10 maart 2019 om 13:24

Heb je de vervangers van Boateng en Hummels gezien? Zij zijn ook niet bepaald beter.

10 maart 2019 om 13:33

Misschien speelt.er meer ,ik kan me niet voorstellen dat een coach slechtere spelers opstelt . En dat terwijl Bayern zich weer aan de top nesteld , blijkbaar zijn hun vervangers beter voor het team ...

10 maart 2019 om 13:37

Hummels is basisspeler. Muller ook alleen speelde hij minder omdat hij geschorst was voor de CL wedstrijden.

10 maart 2019 om 13:58

Ja echt wie zijn dat uberhaupt? ...Sule ofso en?

10 maart 2019 om 14:32

Sule, Tah, Ginter en Rudiger zouden dan de eerste 4 cv's worden.

10 maart 2019 om 15:10

Tah, Ginter en Rudiger boven Hummels is voorlopig echt lachwekkend. Hummels is (met Sule) nog steeds de beste Duitse verdediger. Maarja voor het kamikaze voetbal van Low heb je wellicht meer aan gewoon een snelle verdediger met verder weinig kwaliteiten want kwaliteiten als positionering weet Low voor geen meter te benutten, dus dan maar verdediger die snel kunnen terugrennen.

10 maart 2019 om 13:27

Dat ze niet worden geselecteerd oké prima maar het is toch bizar om te zeggen deze jongens roepen we NOOIT meer op. Müller is 29 en presteert misschien niet op zijn best maar toch vind ik het raar om dan te zeggen jullie komen er nooit meer bij. Zelfde geldt voor Boateng en Hummels snap ik al helemaal niet, dat is nog steeds de beste Duitse verdediger..

10 maart 2019 om 13:31

Dus dan moeten ze het maar laten zien op het veld. Dat is de enige manier om hun gelijk te halen en te laten zien dat hij het mis heeft

10 maart 2019 om 13:48

Dat is dus niet de enige manier. Door low worden ze sowieso niet meer opgeroepen zoals hij zei. Werkelijk waar lachwekkend als die jongens in vorm zijn kunnen ze bij de beste spelers op hun positie behoren. Daarnaast zal hij de relatie redelijk kapot gemaakt hebben tussen hem en de spelers.

10 maart 2019 om 14:38

Zekers niet de beste verdediger. Niklas Sule is beide heren al voorbij en is voor mij dik de nummer 1.

Ik denk dat we Low voor 1 september nog kunnen gaan uitzwaaien als bondscoach. Het feit dat een speler die nu nog bij de selectie zit zich zo uitlaat over Low, geeft in mijn ogen aardig goed aan hoe weinig draagvlak er binnen de groep is voor Low.

Ik denk overigens wel dat het goed is voor Duitsland om te verjongen, maar ik geloof niet dat Duitsland onder Low de ommekeer gaat maken. Onze neuspeuteraar is over de houdbaarheidsdatum heen.

10 maart 2019 om 13:49

wordt moeilijk om Löw te ontslaan met de 2 heren Grindel en Bierhoff.

10 maart 2019 om 14:31

Mag, Löw naar Real dan kan hij misschien Koos laten opbloeien.

10 maart 2019 om 15:25

Neuspeuteraar? Jaaa dat was Low Hij deed nog iets vies met zn hand, weet niet meer precies wat en ging daarna aan zn hand ruiken. Echt een smeerpijp had zelden zoiets bizars gezien van iemand. Laat staan op tv voor de hele wereld man! De beste man heeft het als voormalig assistent uitstekend gedaan met de hoogst haalbare prijs. Een galavoorstelling tegen ex wereldkampioen in hun land. Wat was dat 7-0 ofzo, die huilende kop van Luiz zal ik nooit meer vergeten. Misschien is het juist tijd om zelf weg te gaan mr Joachim... Zo lang die 3 gewoon bijna altijd basis staan bij zo een grote club, de grootste van het land dan moet je ze wel selecteren als je niks beters hebt. Als je beter hebt en ze zijn jonger zal iedereen het snappen maar verjongen om het verjongen zal niet werken. Kwaliteit gaat boven alles, ook al is die niet meer zo dominant als in 2014.

Een Müller en boateng voegen naar mijn idee niets meer toe. Boateng is al tijden een lompe vrachtwagen en als je zag hoe hij op het WK presteerde dan is dit het beste.

10 maart 2019 om 13:34

Het grappige is dat bijv een Muller nog altijd stukken beter is als de jeugd die het moet gaan overnemen. Men staat te schreeuwen om een Werner en Brandt maar negeren voor het gemak hun prestaties die ze neerleggen het grootste gedeelte van dit seizoen. Dat terwijl Muller 1 van de betere spelers is bij de club die nu eerste staat in de Bundesliga.

10 maart 2019 om 14:33

Brandt is onder Bosz helemaal weer opgebloeid. Over Werner ben ik het met je eens. Die staat al 2 jaar stil en wordt op deze manier een Draxler 2.0. Maar Muller is ook al tijden bagger bij Duitsland. Ik heb liever beweeglijke buitenspelers zoals Gnabry, Brandt, Reus en Sane dan dat Müller in de basis blijft staan.

10 maart 2019 om 14:35

Misschien ligt het probleem niet bij Muller, Hummels, Boateng, Ozil maar bij de trainer dan.

10 maart 2019 om 14:39

Vind je Muller nou zo goed presteren bij Bayern dan? Je noemt hem een van de belangrijkste spelers. Maar dan denk ik toch echt aan Lewandowski, Thiago, Alaba, Kimmich. Muller speelt onder Kovac ook al regelmatig niet meer. Het is dat de andere buitenspelers zoveel geblesseerd zijn, maar anders had Muller gisteren ook gewoon niet meegedaan.

10 maart 2019 om 14:46

Ja, iets wat de ratings die hij krijgt ook ondersteunen. Zo ziet Kicker hem als een van de beste 5 bayern spelers in de Bundesliga dit jaar.

Hij presteert prima en de enige reden hoezo hij minder speelde was zijn schorsing voor de CL, wat Kovac forceerde met andere spelers te gaan spelen. Daarvoor was hij basisspeler en ook nu kan Kovac niet om hem heen. Van de laatste 15 Bundesliga wedstrijden stond hij 12 keer basis en de 3 keer die hij niet speelde waren rond de eerste wedstrijd tegen Liverpool.

10 maart 2019 om 17:50

Het probleem ligt inderdaad niet bij Muller. Muller werkt gewoon niet in zo een systeem. Alleen als je een spits als Lewandowski hebt dan heb je iets aan Muller, maar als je spelers als Werner en Gnabry in de spits hebt je werkelijk waar niks aan Muller.

@ebbie07:

Jammer van die laatste opmerking, is totaal overbodig..

Je zegt het bijna goed: 1 speler laat zich uit (niet over Low als trainer overigens) over een situatie die anders had gekund (of gemoeten), van de rest van de spelersgroep heb ik echter nog niets gehoord of gezien. Daarbij is het (mijns inziens) logisch dat Kimmich het opneemt voor zijn teamgenoten bij Bayern. Dat wil echter niet zeggen dat hij een objectieve kijk op de hele situatie heeft..

Het Duits nationaal elftal is, zoals Oranje, eigenlijk te laat begonnen met verjongen, dat werd pijnlijk duidelijk na het laatste WK. NU probeert Low een inhaalslag te maken, maar waarschijnlijk te laat.

10 maart 2019 om 13:41

Een bondscoach zou de best mogelijke prestaties moeten neerleggen met de spelers uit dat land. Leeftijd zou daarbij van ondergeschikt belang moeten zijn en de jeugdteams en clubs zijn verantwoordelijk voor het opleiden van de spelers ervan, niet het nationale team.

Als er slecht gepresteerd wordt ligt het misschien niet aan de handvol spelers van zelfs nog 30 of jonger die er nu uit worden gegooid maar bij de coach. Vooral als deze spelers nog altijd beter zijn en presteren als de jeugd die het nu moet gaan overnemen.

Alles wijst ernaar dat deze spelers nu gebruikt worden als scapegoats voor de slechte resultaten.

10 maart 2019 om 13:44

Wat een onzin. De prestaties van Duitsland hadden weinig te maken met verjonging eerder met een slechte vorm en wat pech. Verder kraam je echt een hoop onzin uit over het Nederlands elftal hoezo hadden die eerder moeten verjongen. Hadden ze inplaats van Sneijder en Robben, Narsingh en Klaassen op moeten stellen? Het Nederlands elftal heeft altijd jonge jongens erbij gehad het liep gewoon niet maar dat kwam door een slechte coach en een gebrek aan kwaliteit.

10 maart 2019 om 15:07

@memphisdepay:

Zo mag jij het zien, ik zie het anders... Zou overigens prettig zijn dat je de mening van anderen respecteert in plaats van te betitelen als "onzin uitkramen"..

Maar goed, je zegt zelf "gebrek aan kwaliteit"... M.a.w. de "gevestigde" orde bleek niet meer goed (genoeg) te zijn; dan ga je naar (jongere) alternatieven zoeken, wat nu ook gebeurd is.

Ja, mijn mening is, dat Sneijder, Robben en een aantal andere "oudgedienden" te lang als onmisbaar voor Oranje zijn bestempeld. Mede daardoor zien "we" daardoor een EK en een WK misgelopen.

Jij mag het anders zien, da's je goed recht..

10 maart 2019 om 16:49

Zonder de gevestigde order was Nederland nog verder teruggezakt dan ze al deden. Ik weet niet waar je vandaan haalt dat we nu naar alernatieven zijn gaan zoeken want naar mijn mening spelen de beste spelers gewoon buiten de gestopte Robben dan. Je mening klopt gewoon niet. Die spelers zijn zolang als onmisbaar bestempeld omdat er geen alternatieven met kwaliteit waren. Daarnaast wil ik nog benadrukken dat spelers zichzelf ontwikkelen bij de club en niet bij het lamd.

Ik ga volledig akkoord met de uitspraak van Kimmich.

De 3 broodheren van de Duitse voetbalbond moeten zich dik schamen. De amateuristische gang van zaken is werkelijk bedroevend en beschamend. Ik hoop op een toekomst zonder Löw, Bierhoff en Grindel. Bierhoff zei nog doodleuk 3 weken geleden dat Müller nog een belangrijke rol zou spelen. Nu komt er nog persverklaring vóór het persoonlijk gesprek met de 3 spelers in een belangrijke fase.

Moest ik Bayern zijn, ik zou de Duitse voetbalbond aanklagen. Niet de eerste fout dat ze doen. Het gaat namelijk om de portretrechten. Hummels staat doodleuk afgebeeld in het shirt van Duitsland voor Volkswagen, terwijl Bayern wel enige werkgever is en contract heeft met Audi.

Hopelijk gaat dit nog consequenties opleveren. De 6-0 van Bayern gisteren en de uitschakeling van PSG en Real in de CL met Kehrer en Kroos als hoofdrolspelers zijn al mooi signaal.

Een nederlaag tegen Servië en Nederland zou al geen slecht begin zijn.

10 maart 2019 om 14:34

Oh ja Kehrer hebben ze ook nog. Wat was die jongen een drama tegen United. Ginter is laatste weken ook zwak bij Gladbach. Rudiger ben ik nooit fan van geweest. Dan houd je Tah en Sule over. Das niet al te veel. Want anders kom je bij Mustafi, Bender en Vogt uit. Aub zeg.

Zoiets kan ik nog wel begrijpen als ze dan in opstand komen zodat die Low eruit wordt gewerkt. Zo ga je gewoon niet om met deze jongens. Dit is niet hoe het hoort. Schandalig gewoon en Kimmich heeft helemaal gelijk.

Ik snap ook niet zo goed waarom dag hij definitief afscheid neemt. Ze spelen niet goed dus ze een paar keer passeren is prima om een signaal af te geven maar dit is wel een heel raar gebaar. Die spelers hebben Low wel wereldkampioen gemaakt.

Tja ik vind het wel begrijpelijk, maar van mij mag Löw zelf ook opstappen. Ben sowieso nooit fan geweest van Löw. Doorselecteren is een must, aan de ene kant beginnen Mats, Jerome en Thomas wel weer betere te presteren. En vooral in het centrum zijn de keuzes niet heel veel beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 16
163 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. BrandtAanvaller30
T. WernerAanvaller30
M. SorgUnknown
B. LenoKeeper
M. NeuerKeeper30
M. GinterVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

162 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United en Arsenal zijn in de race om de handtekening van Dejan Kulusevski. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren