Almere City FC neemt na ‘verschil van mening’ afscheid van trainer Santoni

Dinsdag, 5 maart 2019 om

De wegen van Almere City FC en hoofdtrainer Michele Santoni scheiden per direct, zo laat de club dinsdagmiddag weten via de officiële kanalen. Ten grondslag aan het besluit om uit elkaar te gaan ligt ‘een verschil van mening over de manier waarop de ambitieuze doelstellingen van de club moeten worden behaald’, meldt een persbericht.

De 39-jarige Santoni werd aan het begin van het seizoen aangesteld als coach van Almere City, dat op dit moment op de tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie bivakkeert. Voor de geboren Italiaan was zijn dienstverband in Flevoland de eerste keer dat hij als hoofdtrainer op eigen benen stond. Santoni was hiervoor werkzaam als videoanalist bij Ajax en Internazionale en als assistent- en jeugdtrainer bij Livorno, Cesena, Cagliari en Lazio.

“Wij willen Michele bedanken voor zijn onvoorwaardelijke inzet en professionaliteit. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere carrière”, laat technisch directeur Robert Maaskant in een korte reactie weten. De club gaat per direct op zoek naar een opvolger van Santoni. Assistent Ole Tobiasen neemt voorlopig als op interim basis de taken over tot er een nieuwe hoofdtrainer is gevonden.


Poll

De beste oplossing voor beide partijen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door l3thalmind)

Ik vind het jammer dat mijn favoriete eerste divisie club Almere City afscheid genomen heeft van Santoni. ik vind dat Santoni wel een goede trainer is voor dit Almere City maar blijkbaar is de clubleiding van Almere City het daar niet mee eens. Ik hoop dat de nieuwe trainer ervoor zorgt dat Almere City dit seizoen via de nacompetitie promoveert want omdat ze vorig jaar op het nippertje in de finaleronde verloren van de Graafschap is het dit seizoen vind ik wel belangrijk dat Almere City succesvol de nacompetitie doorkomt.

5 maart 2019 om 15:22

Je bedoelt hiermee dat je vind dat ze in de eredivisie thuis horen met de zin succesvol de nacompetitie doorkomen? Denk dat ze dan boven hun stand gaan komen. Op termijn is het best mogelijk, mits beleid goed is en ze gestaag doorgroeien. Maar nu zijn er teveel grote kapers op de kust.

5 maart 2019 om 15:49

Ik bedoel er inderdaad mee dat Almere City in de Eredivisie thuishoort. Ik ben het niet met je eens dat ze dan boven hun stand komen want als Excelsior die ook een kleine club is en voor Eredivisie niveau ook weinig spelersbudget heeft al jarenlang zich in de Eredivisie kan handhaven dan zal dat voor Almere City ook mogelijk moeten zijn.

5 maart 2019 om 15:54

Eerlijk gezegd vind ik Excelsior ook in alle facetten een eerste divisie club. Stadion, achterban etc. Alleen is het een sympathiek clubje. Dat is Almere ook. En ik denk wel dat Almere City op den duur kan doorstromen, maar dat er nu wat grotere spelers in de Eerste Divisie zijn die wat groter zijn dan Almere City.

5 maart 2019 om 16:11

Zo wat je allemaal hoort hebben ze een gezond bestuur en met een solide plan. Ze willen rustig omhoog gaan en een Eredivisie waardig stadion dat echt gras heeft. Het voetbal is naar mijn idee bij de club in de laatste jaren hard vooruit gegaan.

Waar de start zo goed ging, zo slecht lijkt het nu. Met play-offs als hoogst haalbare, is dit nu toch al een gefaald seizoen, maar wie weet. Ook een laag geplaatste club kan zich plaatsen voor de Eredivisie zoals de Graafschap of Emmen of Heerenveen en prima mee komen.

5 maart 2019 om 16:21

En toch staat Almere nu zesde in de periode. Dat is dus ook niet echt heel slecht. Als Almere de play offs haalt hebben ze juist verre van gefaald. Dat Almere kampioen zou kunnen worden in deze competitie dat gelooft toch niemand? Er zitten 3 a 4 clubs in van eredivisie niveau waarmee Almere moet concurreren. Een kampioenschap is dus helemaal niet realistisch. Een top 6 klassering zou gewoon goed zijn.

Hij begon goed met Almere City. Daarna zijn ze wat terug gevallen. Maar ze zitten natuurlijk in een van de zwaarste Eerste Divisies ooit met Twente, Roda, Go Ahead, Nec, Sparta etc. Dus denk dat ze niet eens heel erg laag staan. Haal Jong PSV en Jong Ajax er tussenuit en je staat op de achtste plaats.

Hetzelfde geval als met de trainer van Dordrecht? Trainer heeft ambities, ziet mogelijkheden om door te groeien en stappen te maken maar de club heeft zoiets van, 'doe maar normaal, dan doen we wel gek genoeg'? Of zou het dan toch meer gaan over details? Hopelijk komt er meer hierover naarbuiten...

5 maart 2019 om 15:24

Ik denk eerder andersom. Club heeft ambities en trainer denkt van joh doe effe normaal. Als je binnen het seizoen al afscheid neemt, heeft dat te maken met resultaten.

5 maart 2019 om 15:30

Ze staan 10de. 6de in de periode. Dan zitten Jong PSV en Jong Ajax er nog tussen. Denk dat ze dan aardig op de plaats staan waar ze thuis horen. Robert Maaskant heeft zich waarschijnlijk ten doel gesteld om dit seizoen te promoveren, maar met Twente, Go Ahead, Sparta, Nec, Roda jc allemaal in de eerste divisie is dat denk ik niet echt reëel.

5 maart 2019 om 15:24

Ik denk eerder andersom. Club heeft ambities en trainer denkt van joh doe effe normaal. Als je binnen het seizoen al afscheid neemt, heeft dat te maken met resultaten.

Zou de spelersgroep hier achterzitten? Met alle respect leuk die ambities, maar daar is toch een meerjaren plan voor. Had niet het idee dat deze trainer het niet goed deed. Die Maaskant is natuurlijk ook een bemoeial waardoor je als trainer het zo ie zo niet makkelijk hebt denk ik bij deze club.

Op de lokale radio werd een interview met Robert Maaskant (td) uitgezonden. Het ontslag had niets met de resultaten te maken, maar met de manier van communiceren met de spelersgroep. En de manier waarop "andere" processen verliepen. Ondanks dat ze 4 van de 5 laatste wedstrijden hebben gewonnen, zagen ze hier onvoldoende verandering in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
0 fans
Coach, 39 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Barcelona wil Ansu Fati officieel naar de selectie van de hoofdmacht promoveren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren