FC Utrecht maakt in povere wedstrijd einde aan rampreeks

Zondag, 17 februari 2019 om

FC Utrecht weet weer wat winnen is. Het team van Dick Advocaat verloor vijf van de laatste zes officiële wedstrijden, pakte vorige week een punt tegen PSV (2-2) en boekte zondag bij De Graafschap (0-1) de eerste zege van 2019. Simon Gustafson maakte het verschil met een strafschop in de tweede helft van de povere wedstrijd. Utrecht staat nu zesde in de Eredivisie; De Graafschap blijft op de zeventiende plek.

Voor de aanwezige toeschouwers viel er weinig te genieten in de eerste helft. Goede kansen waren schaars en doelpunten vielen er niet. Utrecht hanteerde een defensieve speelstijl op De Vijverberg: de ploeg van Advocaat zakte terug en probeerde met snelle uitbraken over de flanken een doorbraak te forceren. Een van de grootste mogelijkheden, en de eerste serieuze voor Utrecht, volgde na 32 minuten: Michiel Kramer liep af op doelman Hidde Jurjus en schoot rakelings langs de paal.

Tot dat moment had De Graafschap het enkele keren geprobeerd, eveneens zonder succes. Zo kreeg doelman David Jensen een schot van Leeroy Owusu tegen de voeten aan. Diezelfde Owusu blokkeerde in minuut 34 nog net een inzet van Gustafson in de doelmond, waardoor het voor rust bij 0-0 bleef. De ban werd een kwartier voor tijd gebroken. Na een domme overtreding van Azor Matusiwa op Jean-Christophe Bahebeck wees arbiter Kevin Blom naar de stip; Gustafson maakte geen fout vanaf elf meter.

Hoewel Jurjus de goede hoek uitzocht, kon hij de lage en harde penalty niet keren. Halverwege de tweede helft had Benschop nog een goede kans laten liggen om De Graafschap aan de leiding te brengen. Daarna volgde een grote mogelijkheid voor Gyrano Kerk, vergelijkbaar met die van Kramer in de eerste helft, maar er moest dus een penalty aan te pas komen om voor een doorbraak te zorgen. Het spel bleef slordig van beide kanten, maar Utrecht wist de zege over de streep te trekken. Diep in de blessuretijd werd een schot van Javier Vet in de doelmond geblokt en dus konden de bezoekers opgelucht ademhalen.


Poll

Verdiende FC Utrecht de zege op De Graafschap?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door steeck03)

Wat een slechte scheids die Blom. Overduidelijk penalty moest dit zijn.. Verlies je deze wedstrijd door een penalty. Utrecht was niet best, en wat zielig die Jensen. Je gaat tijdrekken tegen De Graafschap die 10 plekken lager staan als Utrecht. Hoop ook echt dat Advocaat niet naar Feyenoord gaat want het is gewoon een matige trainer.

17 februari 2019 om 18:40

Zoals je zelf ook al weet, is dat Utrecht in een vorm zit dat gelijkwaardig is aan jong Utrecht. Ik begrijp dan de actie van Jenssen ook heel goed. Als het jou club was, zou je dit ook goed praten. Drie punten gaan mee naar Utrecht, maar man man man, vraag mij niet hoe...

17 februari 2019 om 18:40

Ik heb me vooral geërgerd aan die boussaid. Ten eerste speelde hij waardeloos met onnozele hakjes, maar daarnaast was hij met niks anders bezig dan uitlokken en gewoon het vervelende mannetje uithangen

17 februari 2019 om 18:41

Die nummer 26? Wat was dat een misselijkmakende gast zeg, walgelijk. Met alles bezig behalve voetballen..

17 februari 2019 om 18:43

Deed hij tegen PSV ook. Deze jongen moet gewoon een keer een rotschop krijgen, leert hij wel van. Super irritant zoiets.

17 februari 2019 om 18:44

Ja volgens mij denkt Boussaid dat hij heel goed kan voetballen. Hij maar 1 x dreigend en dat voor een linksbuiten.

17 februari 2019 om 19:50

Ik snap dat je gevoel nu spreekt, maar als je niet kan zien dat die jongen kan voetballen kan je misschien beter een andere sport gaan kijken. Hij stond onder andere op de radar bij City. Dan kan je best wel een balletje trappen..

17 februari 2019 om 19:17

Wat ik iig wel weet is dat Dick Advocaat een hele goede trainer is. Jammer dat het bij FCU niet loopt.

17 februari 2019 om 20:12

Is Advocaat een goede trainer ? Volgens mij al jaren niet meer. Zijn laatste jaar bij PSV was een drama. Ook vorig jaar bij Sparta was het slecht (ondanks veel nieuwe spelers).

17 februari 2019 om 19:38

Overduidelijke penalty? Wat een grap haha! Bedoel je de situatie met Serrarens? Waar hij eerst zn arm vol in het gezicht van Letschert plaats om vervolgens door licht vasthouden de stervende zwaan te spelen? Wereld op zijn kop haha

17 februari 2019 om 19:44

Denk dat zijn overdreven reactie er juist voor heeft gezorgd dat het geen penalty was. Hij werd namelijk niet bepaald gehinderd door het shirtje trekken.

18 februari 2019 om 09:33

Tja als je naar lins getrokken wordt en naar rechts valt, is het wel erg opvallend. Vasthouden is dom, maar val dan wel de goede kant op

Dan heb je op de bank Venema zitten. Geen basis Oke.. maar in de counter zeker bruikbaar. Wie stel je op: Kramer, wie valt in: Bahabeck. Ongekend dit

Op basis van wat ik 90 min heb gezien, was het om te huilen vanuit Utrechtse perspectief.... Ik kan een heel verhaal typen wat er allemaal fout ging, of ik kan het samenvatten. Vrijwel alles namelijk. Geluk dat we de penalty erin schoten en dat de scheidsrechters zoals altijd weer hun eigen wet bepalen, waardoor Utrecht bespaard wordt van een tegen penalty. Ik hoop dat de spelers van Utrecht een draai om hun oren krijgen! Want ze kunnen namelijk velen beter spelen dan dat ze nu doen!

17 februari 2019 om 23:18

Al vind ik dat bespaard verhaal overdreven. Dan moet er ook co consequent gefloten worden voor shirtje trekken, door alle scheidsen, waarbij ik bij deze toch erg kan vinden in de lezing van Lechert en dan die van de graafschap gemakkelijk gaat liggen

Ongelooflijk Blom hoe kun je zon duidelijk penalty moment wegwuiven en Utrecht er wel een geven. De var wordt met de week zuurder op deze inconsequente manier

17 februari 2019 om 18:46

Haha... 'en Utrecht er wel een geven'.

Die gast werd dwars door midden geschopt.

Maar ik snap je punt wel.. bij Serrarens is een zuivere strafschop.

17 februari 2019 om 19:39

Serrarens maakt zelf eerst de overtreding, hij slaat immers Letschert vol in zn gezicht met de arm. Terechte beslissing dus.

Het moment, weer, de VAR. Hoe kan het dat de VAR niet ingrijpt? Ik heb de hele wedstrijd niet gezien, schakelde in en zag net dat moment. Weet dus ook niet of een gelijkspel terecht was geweest of niet, maar hoe kan het dat de VAR niet ingrijpt? Dit was zuiver een strafschop. Ik snap de VAR echt niet meer...

17 februari 2019 om 19:29

Nouja, zoals we gemerkt hebben grijpt de VAR niet in, maar adviseert hij de scheidsrechter. Blijkbaar miste de arbiter het moment of schatte het anders in.

Letschert komt goed weg ook weer in deze wedstrijd. Vorige week zuiver penalty waarbij hij de Jong z'n shirt zowat uittrok en nu precies hetzelfde bij Serrarens. Hoeveel overtredingen mag Letschert maken?

Utrecht was zwak vandaag en de Graafschap kreeg eigenlijk nauwelijks echt uitgespeelde kansen. Typische 0-0 wedstrijd waarbij Utrecht toch nog 3 punten uit weet te slepen. Jammer, maar degradatie komt nu wel echt dichtbij. Excelsior en Emmen beginnen nu echt weg te lopen en deze westrijden moet je gewoon winnen.

17 februari 2019 om 23:24

Je kan die twee situaties serieus echt niet met elkaar vergelijken. Een weg lopende speler (de jong) of een direct duel. Waarbij de speler die neer gaat zelf een overtreding maakt...

Nou iedergeval 3 punten en eindelijk weer een clean sheet maar dat was het positieve ook wel weer. Echt de meest saaie wedstrijd die ik dit seizoen heb gezien, totaal geen inzet als of we er geen zin hadden met z'n alle . Vd streek en boussaid waren de enige die het nog probeerde dus wat dat betreft echt waardeloos. Laat letschert ook even leren dat die z'n handen thuis moet houden want nu komen we weer goed weg. Hopen dat we door de punten ieder geval de smaak te pakken hebben en volgende week wel echt er op klappen

17 februari 2019 om 19:14

Ik word anders heel erg moe van die Boussaid. Het oogt allemaal heel wat, maar echt 0 rendement. We hebben nu 3 momentvoetballers voorin lopen. Daar gaan we de oorlog niet mee winnen.

Twee weken achter elkaar dat Letschert goed wegkomt met shirtje trekken. Hoop dat Advocaat nu ook eerlijk kan zijn om te bevestigen dat de VAR ook wel eens zijn club helpt.

Hoe kan dat geen penalty zijn voor De Graafschap na vasthouden Letschert?! Matusiwa met een afschuwelijk slechte wilde tackle, hopelijk leert hij hier van. Moet soms echt nog wat rustiger worden.

Ik ben erg veel positief geweest over de Var, maar mijn mening begint nu te veranderen. Sterker nog, van mij mag hij helemaal afgeschaft worden inmiddels!

Die Matusiwa schopt Bahebeck dwars door midden, dat ziet iedereen en vervolgens wordt er een minuut over gedaan omdat alles gecheckt moet worden... en dan is de blessuretijd nog steeds slechts 3 minuten??

Daarnaast bij Serrarens is een zuivere pingel!

Bij Ajax-Heerenveen hebben we met Lamprou gehad die geen pingel tegen krijgt, Malen moet tegen Fortuna gewoon rood hebben. Fortuna heeft sowieso flink pech met handsballen tegen Feyenoord en Vitesse. Vorige week is het een raadsel hoe vooral FC Utrecht geen pingel krijgt tegen Psv. Van de week heeft Ajax de VAR tegen, tegen Real Madrid en dan doel ik voornamelijk op de 1-2 met De Jong.

Het slaat helemaal nergens op wat er gebeurd, en vooral dat er geen extra speeltijd bij komt bij 9 van de 10 wedstrijden.

Wat mij betreft afschaffen of zoals in tennis. 1 kans per helft per ploeg. Zit je goed behoud je je kans de VAR erbij te halen.

17 februari 2019 om 19:11

'Die Matusiwa schopt Bahebeck dwars door midden, dat ziet iedereen en vervolgens wordt er een minuut over gedaan omdat alles gecheckt moet worden...'

Er moet inderdaad gecheckt worden of voorafgaand aan de penalty geen buitenspel, overtreding was geweest. Dan heb je in het stadion echt zoiets van waar wachten we nou op.

Ik vind dat de VAR alleen ingezet moet worden bij overduidelijke situaties, halve meter buitenspel, overduidelijk hands etc. Niet de twijfelgevallen, hand naar de bal, bal naar de hand etc, of dat een speler net met zijn oor buitenspel staat.

17 februari 2019 om 19:12

De var heeft wel eens betere tijden gekend... Maar advocaat moet nu ook ballen tonen en toegeven dat hij ook profiteerd vd var. Letchert mag 2 weken achterelkaar een speler naar beneden trekken, zonder een penalty tegen te krijgen

17 februari 2019 om 19:26

Haha.. Psv in je naam en alleen het moment van Letschert benoemen.

Volgens mij had PSV er vorige week ook 1 tegen moeten krijgen tegen Utrecht.
Net zoals dan Malen tegen Fortuna rood moest hebben.
En Pereiro thuis tegen Groningen rood moest hebben voor natrappen/ iemand onder zijn zak schoppen.

Maar goed, vanuit een PSV bril zou je ongetwijfeld geloven dat jullie hem meer tegen hebben dan mee?!

17 februari 2019 om 22:26

Heb je het halve bericht gelezen? Ik reageer juist op jou, aangezien je alleen het moment dumfries vermelde en niet de jong. En nu ga je mij aanspreken alsof ik vanuit een psv bril praat, terwijl ik juist reageer aangezien jij vanuit clubvoorkeur lijkt te praten. Lekker hypocriet weer

Eens kijken of Advocaat nu ook nog wat heeft aan te merken op de VAR, of telt dat andersom niet?

17 februari 2019 om 19:28

"Ik vind dat de scheids goed heeft gefloten" Advocaat tegen FOX Sports. Lachwekkend

17 februari 2019 om 20:38

Wat zou hij er op aan te moeten merken dan? Volstrekt juiste beslissing van de scheids

Ik zie toch echt in de herhaling dat Serrarens zijn arm eerst vol in Letschert zijn gezicht plant waarna hij inderdaad aan het shirt trekt. Eerste overtreding dus van Serrarens, bizar dat men doet alsof er een zuivere penalty is ontnomen

Punten bijtellen en vergeten deze wedstrijd. Wat een drama!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden

8 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Mocht Atlético Madrid er niet in slagen om James Rodriguez te halen, dan wordt de aandacht verlegt naar Christian Eriksen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren