Voormalig Twente-spits verpietert in Turkije: ‘Ik doe wat de club mij opdraagt’

Maandag, 11 februari 2019 om

Toen Glynor Plet (32) zich twee jaar geleden aansloot bij het Turkse Alanyaspor, was hij nog in de wolken. De voormalig spits van onder meer Telstar, Heracles Almelo en FC Twente tekende een mooi contract tot medio 2019. Het liep anders; de aanvaller heeft sinds mei 2017 geen enkele wedstrijd gespeeld.

Het nieuwe avontuur begon nog goed voor Plet, zo weet hij nog. “We verloren bij mijn debuut tegen Rizespor, maar ik scoorde wel. Na die wedstrijd ontsloeg de club de trainer die mij heeft gehaald. Ik kreeg snel daarna te horen dat ik weg moest, en ik heb nooit meer in de basis gestaan.”

Plet geeft aan dat er veel politieke spelletjes worden gespeeld in Turkije. “Elke dag denk ik wel eens: laat die centen lekker zitten, ik ga ergens anders voetballen”, zegt Plet tegenover VICE Sports. "Maar ook al houd ik ontzettend veel van het spelletje, als voetballer heb je een korte periode om de financiën op orde te krijgen. Ik heb vier kinderen die ik moet onderhouden. Er moet een balans zijn tussen voetbal en het financiële gedeelte. Inmiddels ben ik ook niet meer de jongste, dus dat speelt allemaal mee.”

“Ik doe al twee jaar lang precies wat de club mij opdraagt. Op dit moment betekent dat drie keer per dag trainen, van maandag tot en met zaterdag", gaat de spits verder. Hij speelde gedurende zijn loopbaan voor Ajax, Haarlem, Argon, FC Den Bosch, FC Lisse, Telstar, Heracles Almelo, FC Twente, Racing Genk, Hapoel Beër Sheva, Zulte Waregem, Go Ahead Eagles en Maccabi Haifa, alvorens hij in Turkije terechtkwam. "Er is hier een speciale trainer en fysio voor de spelers die weg moeten bij de club. Wat we moeten doen, hangt af van hoeveel zin zij erin hebben."

"Soms zeggen ze gewoon: ‘Ga maar drie keer een half uur rondjes lopen, dan gaan wij even zitten.”Over zes maanden is zijn contract in Turkije voorbij. Aan stoppen denkt Plet nog niet. “Hoewel het hier bij Alanyaspor niet gelopen is zoals ik had gewild, heb ik absoluut geen spijt. Je kan gewoon niet voorspellen hoe dit soort dingen lopen. Ik heb nu nog een contract voor een half jaar, daarna kan ik weer lekker voetballen. Welk niveau dat wordt, zie ik dan wel. Maar ik wil sowieso nog een paar jaar door.”


Poll

Denk jij dat Glynor Plet een aanwinst zou zijn in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door formus)

Geeft eens te meer aan dat je niet naar Turkije moet gaan als je van voetballen houdt, wel als je van zakken vullen houdt.

Hoe er met Cocu en Erwin Koeman is omgegaan verdient net zoals met Plet geen schoonheidsprijs.

Ook dat er een stel ongeïnteresseerde Turken dan verantwoordelijk worden voor je hebben en doen lijkt me ook alles behalve een wenselijke situatie.

Hoe het ook zei, over half jaar is hij gratis op te halen en voor een club zoals Excelsior en Emmen zou het nog prima kunnen!

11 februari 2019 om 13:05

Die turken betalen hem nog tenminste.daar mag hij al blij om zijn

11 februari 2019 om 13:09

Op basis waarvan? Speelt al 1,5 geen wedstrijden. Zal toch ook moeten bewijzen dat hij voldoende niveau heeft nog. Als hij echt goed genoeg zou zijn, dan zou hij echt wel spelen. Hij kiest nu voor het geld, zijn goed recht. Maar hij doet net alsof hij straks niet meer kan werken. Er zijn duizenden Nederlanders die zich moeten omscholen. Ook op latere leeftijd. En dan verdient hij al jaren boven modaal. En dat had hij waarschijnlijk ook gedaan bij een nieuwe club.

11 februari 2019 om 13:17

Cocu en koeman werden gewoon fantastisch gesteund door de voorzitter en zijn club. Daarnaast is cocu gewoon vorstelijk gecompenseerd voor het falen. Als een topclub in een bepaalde land in de degradatie zone zit, dan zal er iets moeten veranderen. Als dit met ajax of psv zou gebeuren dan was trainer x gewoon ook ontslagen. Dat is de harde realiteit.

Ik ken de exacte situatie niet met deze speler, maar van wat ik heb gelezen vond de nieuwe trainer die aan boord kwam bij alanyaspor hem gewoon niet goed genoeg zo te zien. Dit is niks nieuws en daarnaast krijgt hij nog steeds betaald voor zijn diensten.

11 februari 2019 om 13:31

Hoe is er dan precies met Cocu en Koeman omgegaan? Je wordt gebracht om de ploeg kampioen te maken, maar uiteindelijk zit je in de degradatiezone. Verwacht je dat ze je dan een ereprijs gaan geven? Koeman had ook kunnen weten dat hij niet lang aan zou blijven, maar hij koos voor de centen. Hij zit er zelf niet mee, waarom jij wel?

11 februari 2019 om 13:48

Ohh...wist niet dat je ook niet in Engeland moest gaan voetballen als je van voetballen houdt.
Leuke salarissen daar, lekker innen en zakken vullen. Meneer Vincent J, een goed voorbeeld daarvan.

En wat betreft Cocu, tja.....sinds hij weg is, is fener wel uit de degradatiezone.

Wat betreft verantwoordelijkheid etc. denk je dat in de Serie A de coach het alleen voor het zeggen heeft. Dan wil ik je wijzen naar de pipo's die daarboven staan.

Kom niet met inhoudsloze reacties. Als deze Plet zo goed was stond hij wel in de basis.
Dat hij op deze manier zich zorgen maakt over zijn toekomst heeft hij ook deels aan zichzelf te danken. Als je goed genoeg was hadden er heus wel andere clubs aangeklopt. Nu loopt het zweet tussen zijn billen ja omdat hij al weet dat het einde van zijn carrière nadert.

11 februari 2019 om 20:32

Fener staat op de 14e plaats, vijf puntjes boven de nummer laatst. Dus je kunt niet echt zeggen dat het nu wel lekker loopt. Weet ook alle ins en outs niet maar volgens mij rommelt het daar nog steeds. En de verhalen over tapijten en over dat met de bus terug mogen jullie zelf gaan opzoeken. Een voor ons vreemde (voetbal)cultuur, maar ja dat moeten ze zelf weten. Opzich hebben we het over allemaal volwassen mensen die elk moment weg het vliegtuig konden/kunnen pakken dus eigenlijk moeten ze ook niet zeiken.

11 februari 2019 om 16:33

De positie van Ten Hag wankelt bij Ajax omdat hij waarschijnlijk niet kampioen zal worden, laat staan als Ajax in de degradatiezone zou verkeren omder hem. Het is niet meer logisch dat Cocu is ontslagen.

"er is hier een speciale trainer en fysio voor de spelers die weg moeten bij de club. Wat we moeten doen, hangt af van hoeveel zin zij erin hebben.".

Haha, dat is toch te bizar voor woorden.

On: vond Plet nou echt geen geweldige speler, is volgens mij ook nergens echt geslaagd. maar dit gun je niemand. En lees vaak: je weet waar je aan begon als je naar dit soort landen gaat..... Ik geloof best dat je hoopt/denkt/verwacht dat ze jou halen om je te laten spelen. En dat voor goed geld. Nou, ik begrijp dat dus wel (zeg niet dat ik het zelf zou doen btw )

11 februari 2019 om 13:43

@ Formus,

zijn laatste seizoen bij Heracles speelde hij anders aardig. Prima kopper.

ON: ik had ook lekker rondjes gelopen als ik hem was. Dat zijn zeer duur betaalde rondjes.

11 februari 2019 om 13:45

Dit gun je niemand? Ik gun het mezelf wel hoor? Ik zou ook best in Alanya willen zitten, beetje mijn lichaam trainen voor een riante salaris. Heerlijk toch? Er zijn mensen in Nederland, die hunzelf kapot werken in een magazijn, voor een minimumloon, dat gun je niemand. Hij moet niet zeuren, want A het is/was zijn eigen keuze en B hij zit er toch niet gratis en voor niets? Wij zijn niets gewend hier.

11 februari 2019 om 14:38

mertesacker, tuurlijk is het "dit gun je niemand" schromelijk overdreven, maar heb zelf meegemaakt dat ik voor een organisatie werkte op een managementpositie en toen voelde mijn leidinggevende zich "bedreigd in zijn positie". Toen moest ik voor hetzelfde salaris ineens koffie halen en gaan kopieren, of anders maar ontslag nemen. Nou, gelukkig kwam de onwerkbare situatie (en de vaststellingsovereenkomst), wat zorgde voor lucht. Maar ik kan je vertellen, als je niet dagelijks kan doen wat je graag wilt doen, ondanks een goed salaris, dan word je snel heel ongelukkig. Dat is in ieder geval wat ik had en wat Plet ook lijkt mee te maken. Daarom voel ik met hem mee.

11 februari 2019 om 21:56

Nee in jouw situatie snap ik ‘t ook volkomen. Er zit natuurlijk wel een enorme verschil tussen jouw situatie en die van Plet. Ik ben van mening dat veel mensen hier in zijn schoenen zouden willen staan :D.

Als je zo’n situatie boven het spelen onderin de eredivisie kiest zal het salaris dus wel 3,4 keer zo veel zijn als dat hij hier kan verdienen, heeft ie nog gelijk ook!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

5 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren