Erik ten Hag dient kritische UEFA-baas Aleksander Ceferin van repliek

Vrijdag, 8 februari 2019 om

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin liet donderdag weten ervan te balen dat veel trainers van deelnemers aan de Champions League niet kwamen opdagen voor een bijeenkomst over de videoscheidsrechter, afgelopen maandag in Frankfurt. Vanaf de achtste finales wordt immers voor het eerst gebruik gemaakt van de VAR. Ajax-trainer Erik ten Hag stuurde assistent Aron Winter; Ten Hag laat in onderstaande video weten dat het oefenduel met PEC Zwolle van maandag belangrijker was.

Actuele video's

Rudi Garcia: 'Aanvallen zit in het DNA van Lyon'

Valverde: 'Messi, Suarez en Griezmann beginnen elkaar te vinden'

Pochettino: 'Stoppen met makkelijke doelpunten tegen krijgen'Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door constant kante)

Als een assistent is gegaan lijkt er mij toch niks aan de hand? Daar komt bij dat er in de eredivisie al van de VAR gebruik wordt gemaakt dus ze kennen de procedure al. Beetje mierenn*kerij dit..

8 februari 2019 om 17:52

Wsl werd het ook in het algemeen geroepen, maar werd Ten Hag erom gevraagd.. ik denk overigens dat die gozer Winter kwa naam beter kent dan Ten Hag.. Maar denk niet dat die gozer zich druk maakt om de trainer van Ajax.

Ik snap niet dat de baas van de Uefa zich zo druk maakt om wie er komt. Zolang er iemand van de club is dan is het toch serieus genomen. Of is een assistent niet belangrijk genoeg voor het Uefa baasje? Laat hij zich aub druk maken om belangrijkere zaken....

8 februari 2019 om 19:39

"ik snap niet dat de baas van de Uefa zich zo druk maakt om wie er komt. Zolang er iemand van de club is dan is het toch serieus genomen. "

Dit gaat over internationale verhoudingen en niet over een suf vergaderingetje over hoe de Uefa de koffie volgend jaar gaat bestellen. Alle trainrs van clubs die nog Europees spelen zijn expliciet uitgenodigd. En anders dan jij hier suggerreert is het in internationale verhoudingen wel degelijk van belang wie je stuurt. Daarmee geef je in wezen een duidelijk signaal af richting de partij die je uitnodigt. Vergelijk het met diplomatieke verhoudingen. Als je bijvoorbeeld niet een staatshoofd of regeringsleider stuurt maar een ambassadeur of een minister naar een officieel staatsaangelegenheid in een ander land, dan zeg je daarmee impliciet dat je dat land niet belangrijk vind of zelfs minacht. Dus vandaar dat Ceferin zich hier druk om maakt. Ik snap dat wel, van hem uit. Want juist door degene die je stuurt laat je zien hoe belangrijk je dit vindt.

Overigens snap ik Ten Hag ook wel. Die heeft echt wel iets beters te doen. Al denk ik ook wel dat Erik ten Hag nou net niet de persoonlijkheid heeft om zich daar tussen al die grote trainers en in dat Uefa gedoe echt prettig en op zijn plek te voelen. Zoals hierboven al staat, ik denk dat Winter meer indruk maakt dan Erik ten Hag.9 februari 2019 om 01:28

Je laat het klinken alsof de G20 een bijeenkomst had die Ten Hag liet schieten..

Gewoon een simpele bijeenkomst waarin uitgelegd word hoe die VAR nu precies gaat werken, iets wat dus door een assistent wel kan worden samengevat. Helemaal gezien we hier al bekend zijn met de Var. Dat er serieus nog mensen denken dat dit een meeting is waar je indruk gaat proberen maken..

9 februari 2019 om 10:56

G20 bijeenkomst, hahaha, nou dat vind ik dan weer wat overdreven. Maar ik snap je punt.

Ik vind het gewoon veels te simpel dat het 'gewoon een simpele bijeenkomst' over de VAR is. Dat is gewoon niet zo. Dan hadden ze dat met wat derderangs officials van de Uefa op een dinsdagmiddag ergens op een bondsbureautje gedaan. En daar is in dit geval natuurlijk geen sprake van. Dit was veel meer dan dat. En ook dat 'wij wel weten hoe de VAR werkt' is geen argument.

Allereerst hoef je maar elke maandag een krant open te slaan om misverstanden en misconcepties over de VAR te lezen (verreweg de meeste mensen snappen nog steeds helemaal niets van de VAR en hoe die werkt, wat dé reden is dat we al die discussies hebben steeds omdat mensen de regels niet kennen en niet de werking, inclusief trainers en spelers trouwens). Het is dus wel degelijk belangrijk, zeker ook omdat we allebei denk ik wel weten dat er beslissingen gaan vallen waar nog maanden, zo niet jaren, discussies over zullen blijven. Dus in die zin is het voor een organisatie als de Uefa van wezenlijk en groot belang dat daar alle gezichten van de topclubs van Europa bij aanwezig zijn.

Al erken ik aan de andere kant grif dat het ook wel een teken is dat behalve Ten Hag nog een grote serie andere coaches ook hebben bedankt. Dus kennelijk zijn die het allemaal eens met jou en oneens met mij!

De eigenaar van PSG in het bestuur zegt ook genoeg. De fair play kan je nu ook niet meer serieus nemen of deed ik dat al niet.Nu de var erbij maar spelers mogen niks zeggen daarover in het veld. Dus elke discutabele beslissing val weer in het voordeel van de grote clubs.

8 februari 2019 om 18:38

In welk bestuur zit de eigenaar van PSG?

8 februari 2019 om 18:55

Stond er vanmorgen op. Dat ie in het hoofdbestuur van de eufa komt.

Zo probeert Ceferin zijn aparte acties te verdoezelen. Wie maakt nou de voorzitter van PSG lid van de ECA? Voorzitter van een club die onder verdenking staat van schending van de FFP voor een aantal jaren en dubieuze sponsorcontracten. En dan klagen over een trainer die al bekend is met de var dat die een assistent stuurt?

9 februari 2019 om 01:32

Precies. Deze vent heeft al aangetoond geen moreel kompas te hebben met die aanstelling, wat zijn mening over de kwestie waardeloos maakt. Word toch al in het voordeel van de elite gefloten, dus daar kan hij weinig aan verergeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

34 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dani Ceballos heeft in het geheim een gesprek gevoerd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren