‘Wij hebben een uniek hoog bod van Ajax gekregen en dat compenseert het’

Woensdag, 6 februari 2019 om

Ajax maakte woensdag bekend dat Christian Rasmussen vanaf komende zomer actief is in Amsterdam. De zestienjarige buitenspeler komt over van FC Nordsjaelland en heeft bij Ajax zijn krabbel gezet onder een contract dat hem tot medio 2022 bij de Eredivisionist houdt. Hoofd jeugdopleiding Jan Laursen heeft gemengde gevoelens over de transfer van Rasmussen.

“Het is onze strategie om spelers op te leiden die goed genoeg zijn voor onze hoofdmacht. Daar investeren wij veel tijd en energie in”, zegt hij op de site van FC Nordsjaelland. “We weten ook dat als we grote talenten opleiden de belangstelling van buitenlandse clubs toeneemt. In het geval van Christian heeft het geleid tot een overeenkomst met Ajax.”

“Ajax is een van de beste clubs in Europa waar spelers zich verder kunnen ontwikkelen tot ze bij de absolute top van de wereld behoren. Het was een duidelijke wens van Christian en zijn familie, na veel gesprekken, om deze unieke kans te pakken. Tegelijkertijd hebben wij een uniek hoog bod van Ajax gekregen en dat compenseert het.”

Rasmussen neemt op de clubsite afscheid van FC Nordsjaelland. “Het is een unieke mogelijkheid voor mij. Het was zeker eerder een keuze voor Ajax dan een beslissing om FC Nordsjaelland te willen verlaten. Ik ga het komende halfjaar nog alles geven. Ik heb een fantastische tijd gehad bij de club. Ik heb hier veel mogelijkheden gehad om mij te ontwikkelen.”


Poll

Een goede aanwinst voor Ajax?


Gerelateerd

91 reacties (laatste reactie door dolfifumi)

Zal wel weer niks zijn. Overmars heeft op Onana en Dolberg na geen geslaagde buitenlandse jeugdspelers gekocht die eerst een jaartje of meer in de eigen jeugd zijn gestald. Blijft toch een groot probleem voor Overmars om een goed aankoopbeleid te voeren. Verkopen kan hij als de beste maar goed inkopen blijft een probleem voor Overmars. Zowel voor het eerste elftal als voor de jeugd is zijn aankoopbeleid pover te noemen. Al zijn zijn aankopen voor het eerste elftal wel verbeterd de afgelopen twee jaar.

6 februari 2019 om 13:29

Davidson Sanchez, David Neres

6 februari 2019 om 13:32

Als je 12 miljoen neerlegt + doorverkooppercentage voor een speler die nog niks heeft bewezen dan is het niet raar dat die uiteindelijk goed blijkt te zijn. Neres kan je niet als voorbeeld geven van een succesvolle jeugdaankoop, door het aankoopbedrag maar ook doordat hij voor het 1ste elftal is gehaald. Daarnaast heeft Ajax ook een speler van 12 miljoen op de bank zitten. Ook Sanchez is gehaald voor het 1ste elftal dus is denk ik niet wat hier boven bedoeld wordt..

6 februari 2019 om 13:35

Inderdaad, die vallen daar niet onder.

6 februari 2019 om 13:40

Stel haters dat jullie zijn ook. Het feit dat ie nog niks had bewezen is juíst een teken dat hij goed gescout was. Bovendien had Overmars ook zelf aangegeven dat Neres eerst nog een jaar zou moeten wennen. Ook Sanchez werd in het begin bij Jong Ajax gegooid. Hoe oud was hij toen hij gehaald werd? 20? En neres? 18? Hoe jong moeten ze zijn om jeugd genoemd te worden?

6 februari 2019 om 13:46

Geen 18 of 20 natuurlijk. Ben fan in heel mijn hart maar je gaat mij niet wijsmaken dat Sanchez en Neres jeugdaankopen zijn.

Sanchez speelde misschien 1 of 2 wedstrijden in jong ajax voor ritme maar speelde binnen no time in het eerste.

Frenkie de Jong, Fischer, Bazoer, El Ghazi, Dolberg, Kuhn etc etc zijn jeugdaankopen. Spelers die nog niet het beoogde niveau hebben en in Jong ajax of -19 verder ontwikkeld kunnen worden.

6 februari 2019 om 13:49

Ja Tilburg zo kun je alles in je voordeel lullen, bij Neres was het gewoon duidelijk dat ie in jong Ajax zou beginnen ongeacht het aankoopbedrag. Maar goed de eerste keer dat jij positief of neutraal reageert in Ajax topics, die keer moet nog komen. Ongefundeerd spuien is wat jij het liefste doet.

6 februari 2019 om 13:54

Dus een speler van 17 is duidelijk een jeugdaankoop maar ik kan je niet wijsmaken dat 1 van 18 dat wel is? Sanchez kun je over twijfelen, maar Neres had pas 6 of 7 officiele wedstrijden gespeeld. En hoeveel buitenlandse spelers koopt Ajax werkelijk die jaren in de jeugd moeten spelen?

6 februari 2019 om 13:55

Reageer alleen op wat er boven werd gezegd en diegene die dat zei is het ook met mij eens dus snap niet wat je bedoeld? Zeg niks negatiefs over Ajax alleen dat die spelers voor het 1ste elftal zijn gehaald en niet bedoeld zijn als jeugdspelers zoals bijvoorbeeld Frenkie, Dolberg etc. wel.

6 februari 2019 om 13:57

En daarnaast gaat het over succesvolle jeugdaankopen. Als je eens speler koopt voor zon bedrag dan mag je toch verwachten dat het een goede speler is.

6 februari 2019 om 14:01

@Arsenal: Hahaha oww ja hoor! Altijd maar gelijk haters als er kritiek is.. sterk argument ook! Neres was al 20/21 toen hij kwam en sanchez zelfs nog ouder dus hoe kom je er zelfs bij?!?! Net als sanchez eerst in jong ajax? Die stond er gelijk die jonge! Dit kan je zeker geen jeugd aankopen noemen nee. Speelde beide ook al in het eerste van hun oude club.. Minder op haat focussen en meer op argumenten

6 februari 2019 om 14:01

Een jaar moeten wennen omdat je uit een andere cultuur komt is toch niet hetzelfde als investeren in een jeugdspeler die zich door moet ontwikkelen vanuit lagere teams? Ben je dan gelijk een hater, is Lozano dan ook een jeugdaankoop?

6 februari 2019 om 14:04

Frenkie en Dolberg waren ook voor het eerste gehaald. Hoe verklaar je anders die salarissen om ze over de streep te trekken?

6 februari 2019 om 14:07

Alle spelers worden gehaald met de verwachting dat ze ooit in het 1ste elftal gaan spelen. Feit is dat Frenkie en Dolberg al op jonge leeftijd zijn gehaald en eerst een aantal jeugdelftallen hebben doorlopen. Neres en Sanchez waren toentertijd gewoon redelijk grote aankopen om een directe versterking te zijn voor het 1ste elftal. Dat een jonge speler uit een andere cultuur eerst even moet wennen is logisch maar heeft niks te maken met de doorontwikkeling in de jeugd. Dat mensen zich gelijk aangevallen voelen, verbaasd me want zeg volgens mij helemaal niks verkeerds of negatief maarja..

6 februari 2019 om 14:12

Capis, Neres is 21 jaar, en vertrok iets meer dan 2 jaar terug naar Nederland. Ertussenin dus. En dat haters sloeg vooral op wijzijnkampioen. Heb je hem nog nooit iets zien posten? Letterlijk enige wat hij doet is haten op Overmars, Vd Sar en Ten Hag. En Neres stond er gelijk? Ha. Wat heeft het dan nog voor nut te reageren?

6 februari 2019 om 14:35

@Capis: misschien handig om even te fact checken. Neres was 19 toen hij bij Ajax kwam. En de manier hoe hier als eerst door wijzijnkampioen wordt geschreven, kan je toch amper zeggen dat het geen hater is.

6 februari 2019 om 14:42

Is Ronaldo dan ook geen goede aankoop? Voor 100m mag je immers toch ook wel iets verwachten?

6 februari 2019 om 14:47

Ach joh die (wijzijnkamioen) neem ik al tijden niet serieus met zijn negatieve reacties dat is precies een voorbeeld van een succes supporter en dat gehak op overmars snap ik al helemaal niet , ze spelen eigenlijk een heel goed seizoen maar hij blijft maar zeiken en zeuren dat overmars weg moet dat v/d sar op moet krassen , gewoon negeren en niet serieus nemen want ook al wordt Ajax alsnog kampioen dan zal hij wel weer kritiek hebben .

6 februari 2019 om 14:56

Sloep01

Sowieso lastig discussiëren wanneer hij oneliners eruit blijft gooien maar nooit eens zelf een lijstje opstelt om zijn mening te beargumenteren. Kan ook niet anders verwachten van iemand die dagelijks schreeuwt om Pavon, Mount en joost mag weten welke andere onhaalbare spelers.

Overmars levert aantoonbaar goed werk. Werk dat nog beter kan, maar het is een compliment waard hoe hij in zijn rol gegroeid is afgelopen jaren. Hopelijk blijft hij voorlopig nog in Amsterdam.

6 februari 2019 om 16:58

Frenkie kwam voor een pakje boter, Neres voor 12 miljoen. Bovendien speelde Frenkie nog een seizoen bij Jong Ajax waar hij rustig doorontwikkeld werd en was Neres van dag 1 een volwaardig speler van het eerste elftal. Leeftijd zegt natuurlijk niet alles.

Jeugdaankoop bij Ajax zijn mijn inziens spelers die nog moeten rijpen in een van de jong Ajax teams voordat ze klaar zijn voor het grote werk. Mocht een ander jeugdaankopen puur leeftijdsgerelateerd vinden dan passen ze allemaal wel in dat rijtje lijkt me.

6 februari 2019 om 17:51

'jeugdaankopen' van Ajax is de categorie Vertonghen/vermaelen/alderweireld en ietsje later Eriksen/andersen/fisher/boccara en weer ietsje later Bay/muric/meleg/johnsen/dolberg plus nog een serie spelers. Voor de meesten van deze spelers is een bedrag van tussen de 1,5 en 3 miljoen per speler betaald.

Uiteraard kun je stellen dat als je er een paar verkoopt voor een mooi bedrag dit de investering in al spelers die nooit slaagden wel waard is geweest. Zeg maar, je betaalde twee keer vijf miljoen voor Sanchez en Cassiera en de ene levert 40 mljoen op en de tweede mislukt, dus het saldo is positief.

Maar dat Ajax echt enorme bedragen op die manier in een heleboel juegdspelers heeft geïnvesteerd dat staat wel vast.

Maar de voorbeelden van Sanchez en Neres zijn niet te vergeljiken met deze jongen, want de eerstgenoemden zijn niet gehaald om eerst in de jeugd te gaan spelen. En deze Deen uiteraard wel.

6 februari 2019 om 17:55

Frenkie en Dolberg.. ook deze zijn voor t 1ste team gehaald, alleen de een is heel jong gehaald en de ander had nog geen plek in het 1ste team op zijn positie.. Neres is juist zo jong gehaald om hem een jaar in jong te laten wennen, dat t dan anders loopt en ie eerder voor de leeuwen wordt gegooid is een ander verhaal

6 februari 2019 om 17:57

Neres is nu 21 ja en voetbalt nu ruim 2jr bent j ajax..

6 februari 2019 om 18:03

Neres was geen volwaardig 1ste team speler op het moment dat ie aangetrokken werd

6 februari 2019 om 18:05

Lol, reageer niet zo lang hier.. zie dat mijn reacties op personen gwn allemaal onder elkaar komen, niet echt overzichtelijk zo.. excuus

6 februari 2019 om 18:13

Neres was 19 toen hij bij Ajax binnenkwam. En Sanchez was 20. Dus hoe kom jij erbij?!

6 februari 2019 om 20:00

Davidson Sanchez ja. Neres niet. Veel te wisselvallig om nu al een goede aankoop te noemen. Wyzijnkampioen heeft gelijk, Overmars is een ronduit slechte inkoper. Er wordt veels te weinig goeds gehaald voor zo een budget.

6 februari 2019 om 22:11

Haa Jashhh, makkelijk of niet achteraf een koe in de kont kijken. Nee, ook al kon Overmars 10 gegarandeerde topspelers in wording kunnen kopen, hij zou het niet doen hé want hij koopt liever spelers waarvan je denkt dat ze het worden. Tuurlijk, het ligt allemaal vast. Denk toch niet zo simpel man. Alsof Ajax de enige club op de wereld is die naar talenten kijkt. Manmanman. Hoeveel clubs zouden niet met Ajax willen ruilen aangaande het aan en verkoopbeleid.

6 februari 2019 om 13:29

Denk dat dit een probleem is voor elke topclub die getalenteerd jeugd binnen wil halen. Overigens vind ik het woord probleem ook eigenlijk niet de juiste omschrijving. Als 2 jongens het gered hebben en potentieel miljoenen kunnen opleveren, maar daadwerkelijk ook presenteren, is dat knap.

6 februari 2019 om 13:39

Als je denkt dat Overmars alle spelers zelf uitzoekt heb je het goed mis,daar hebben ze scouts voor rondlopen en als dan de hoofdscouting zegt dat deze speler goed genoeg is gaat Overmars aan het werk om deze speler naar Ajax te halen voor een zo laag mogelijk bedrag.maar jij hebt blijkbaar een glazen bol waarin je ziet dat het niks word dus ga naar Overmars en laat hem je bol zien dan kan hij de spelers halen die jij wel ziet maar het scoutings apparaat niet.

6 februari 2019 om 13:45

Als Overmars een geslaagde speler haalt op aangeven van de scouts krijgt hij daar de credits voor. Dan werkt het andersom toch ook zo als hij geen geslaagde aankoop binnen haalt op aangeven van de scouts?

6 februari 2019 om 13:56

Klopt maar in het verleden deden ze nauewlijks scouting in Zuid Amerika en kwamen er alleen maar Denen naar Ajax waarvan maar een enkele doorkwamen.

Dat nu ook Zuid Amerika gescout word mag je wel degelijk Overmars de credits voor geven.

6 februari 2019 om 13:54

Huh ? waar basseer je dat op dan ? Ajax draait weer na een lange tijd mee in de top van Europa met prachtige wedstrijden. hij heeft zeker goede aankopen gedaan.

Ziyech
De Jong
Tadic
Sanchez
Onana
Neres
Tagliafico
Dolberg

zo'n beetje de hele waarde van Ajax wat nu genoemd word in de vele miljoenen mag je toch wel op naam van Overmars zetten hoor.

6 februari 2019 om 14:13

Dus eigenlijk zeg je dat Overmars zijn aankoopbeleid verbeterd is sinds hij meer vrijheid krijgt van de Rvc? Bovendien had hij in de eerste jaren nog te maken met een flinke sanering.

Blind
Tadic
Tagliafico 4 miljoen - huidige marktwaarde 20 miljoen
Neres 12 miljoen - huidige marktwaarde 25 miljoen
Ziyech 11 miljoen - huidige marktwaarde 35 miljoen
Sánchez 5 miljoen - verkocht voor 40 miljoen
Milik 2.8 miljoen - verkocht voor 32 miljoen
Frenkie de Jong 1 euro ofzo - verkocht voor 86 miljoen
Onana 150.000 euro - marktwaarde 28 miljoen
El Ghazi opleidingsvergoeding - verkocht voor 7 miljoen
Bazoer opleidingsvergoeding - verkocht voor 12 miljoen

Ook Younes, Viergever en Lasse Schone zijn voor in totaal 4.5 miljoen aangetrokken en hebben alleen op hun eigen manier veel betekend voor Ajax. Overmars is het beste dat Ajax overkomen is afgelopen jaren, hopelijk laat Arsenal hem met rust.

6 februari 2019 om 14:19

Haha en nu het lijstje met miskopen ook geven dan. Voor zowel het eerste team als jeugdaankopen. Dan ga je schrikken hoeveel dat er zijn.

6 februari 2019 om 14:20

Lijkt me jouw werk aangezien jij probeert aan te tonen dat hij matig werk levert. Zet er ook graag aankoop en verkoop prijzen bij. Kunnen we daarna vergelijken, wel zo eerlijk.

6 februari 2019 om 15:27

Ok nou daar gaan we hoor. Een lijstje met bijna 50 miskopen!:

Sana
Hoesen
Zimling
Boccara
Cuenca
Bojan
Meleg
Muric
Andersen
Leyder
El Ghazi
Bazoer
Gudelj
Honer
Vd.Hoorn
Karlsson
Bay
Duarte
Wang
Hendriks
Lobotka
Cerny
Sinkgraven
Heitinga
Westermann
Fischer
Cassierra
Orejuela
Kristensen
Zivkovic
Dijks
Antonucci
Sanogo
Lamprou
Van Leer
Boer
Thethani
Solomons
Ylatupa
Jensen
Pasquali
Trograncic
Johnsen
Wober
Siem De Jong
Labyad

Weliswaar zijn er een paar van deze spelers met winst vertrokken maar ik vind het belangrijker wat ze op sportief gebied hebben betekent voor Ajax en dat vond ik bij o.a. Bazoer, Gudelj, El Ghazi, Fischer gewoon erg tegenvallen vergeleken met wat van ze werd verwacht. Hun vind ik op sportief gebied een miskoop.

6 februari 2019 om 15:37

Wat een onzin. Je noemt spelers die met winst verkocht zijn en spelers die gehuurd zijn. Bovendien vermeld je er niet bij voor welke prijs de spelers aangekocht en verkocht zijn.

6 februari 2019 om 15:53

@wyzijnkampioen

Lachwekkende post. Jij hebt gewoon een aantal namen opgeschreven die je te binnen schoten of je houdt er een volstrekt belachelijk definitie op na van het begrip "miskoop". El Ghazi en Bazoer om er maar eens twee te noemen, zijn gratis naar Ajax gekomen en vervolgens voor samen voor 25 miljoen verkocht. Door Max Wober een miskoop noemen, maak je jezelf volstrekt ongeloofwaardig net zo goed als je dat doet door spelers uit de eigen opleiding als miskoop te bestempelen. Al is dat op zich niet zo erg omdat je dat bijna met al je bijdragen doet. Als ik dit zo lees, is het volstrekt logisch dat je het aankoopbeleid van Overmars ter discussie stelt. En is dat van nul en generlei waarde. Waarschijnlijk vind je het gewoon miskopen omdat ze niet net als bijv Pavon, 40 miljoen hebben gekost.

6 februari 2019 om 15:53

Miskoop: Moisander... Yeah.. right. Je noemt spelers die zij aangetrokken voor 3 of 4 verschillende ploegen in 5 jaar tijd. Daar zitten zelfs spelers tussen die met dikke winst zijn verkocht en/of van waarde zijn geweest voor Ajax 1, zoals Bazoer, Wober, Fischer en Gudelj. Zelfs Weatermann was waardevol omdat hij goed in de groep lag. Boer was ook gewoon belangrijk als reservedoelman, beter dan Lamprou en Van Leer, Sinkgraven en Cerny kan je toch nog niet opgeven als miskopen als zij er nog zitten? Ik vind dit, na wat namen weggestreept te hebben zelfs nog een klein lijstje. Elke club heeft zijn miskoopjes. Daar is niets mis mee. Vertel jij eens hoe groot jouw haat is richting Ajax? Of vertel in ieder geval hoe oud jij bent of wat jouw opleidingsniveau is.. dat verklaart vaak ook wel veel. Overmars doet gewoon erg goed werk, de enige fout die hij heeft gemaakt ia Keizer aanstellen in plaats van Van Gaal, behouden van Bosz of direct al Ten Hag.

6 februari 2019 om 15:56

"oke daar gaan we"

Moisander heeft ons niet verder gebracht maar prima waardevol geweest en zijn we kampioen mee geworden.

El ghazi, Bazoer, Fisher (gewoon meer dan 100 wedstrijden in Ajax 1) en Gudelj met winst verkocht.

Sinkgraven speelt nog bij ons en is helaas veel geblesseerd geweest maar wat kan Overmars daar aan doen?

Cerny speelt gewoon nog bij ons en ook hij veel geblesseerd geweest helaas.

Lamprou en vdleer 2de en 3de keerper net als Boer- ikvind dat geen rare aankopen?

Jensen en Pasquali spelen ook gewoon hun wedstrijden bij Jong Ajax- niet elk talent hoeft er op zijn 18de al te staan.

Trograncic was alleen op proef

Paar van deze spelers gehuurd dus vind dat niet heel boeiend (sanogo,bojan Cuenca Zimling)

De rest van deze spelers zijn eigenlijk jeugdspelers die in principe (niet Jensen) geen drol kosten dus vindt dat met ons grote budget totaaaal geen probleem- dit zijn: Bay, Ylatupa, solomons, Antonucci (met winst doorverkocht), Leyder, Anderssen, Boccarakarlsson, Honer, Meleg, Muric

Heitinga en Westermann voor de kleedkamer aangetrokken en wat ervaring meebrengen voor buiten het veld- hebben in principe ook niets gespeeld

etc. etc.

Er zijn maar een paar echte miskopen gedaan en gezien er ook genoeg goede spelers zijn aangekocht die we voor veel winst doorverkopen is imo Overmars heel goed bezig. Jeugdaankopen blijven inderdaad matig maar de verantwoorlijkde man daarvoor, Ladru, is inmiddels vertrokken en metjeugdscouts Steen Olsen en Hassaert heb ik daar ook vertrouwen in in de toekomst.

Daarnaast zijn veel van de matige aankopen gedaan in de tijd met de Boer en bergkamp toen men besloot niet meer dan zon 6 a 8miljoen uit te geven voor spelers. Dus ik vind dat je dat ook in ogenschauw moet nemen, vooral ook omdat we er toen financieel een stuk fragieler voor stonden.

Long story short: je hebt een kutverhaal

6 februari 2019 om 16:02

Ik heb net uitgelegd dat ik een aantal van die spelers op sportief gebied een miskoop vind. Wober vind ik daar ook onder vallen. Als hij voor 7,5 miljoen zo weinig maar basis heeft gestaan is dat gewoon teleurstellend.
O.a. Sinkgraven, Labyad en Cerny zijn er inderdaad nog maar ik schat ze nu al in als miskopen op sportief gebied. Ze geven er immers alle reden toe en zie het ook niet meer goed met ze komen bij Ajax om eerlijk te zijn. Jij wel dan?

6 februari 2019 om 16:27

@origineel
Lasse Schöne is zelfs transfervrij overgenomen van Nec. Ik was daar destijds zeer tevreden mee aangezien hij over een meer dan gemiddelde traptechniek beschikt. De afgelopen jaren hebben bewezen dat hij een toegevoegde waarde voor Ajax 1 is.

6 februari 2019 om 16:29

@wyzijnkampioen
Je vergeet gemakshalve dat een selectie niet uit elf spelers bestaat. Logisch dus dat je ook mindere goden aantrekt.

6 februari 2019 om 16:53

Precies desteek77. Die 3 samen waren 4.5 miljoen, dacht wat energie te besparen na het opzoeken van al die transfers en marktwaardes.

Na dat lijstje met 50 namen (waaronder huurspelers, spelers die nog in de opleiding zitten én spelers die met een heleboel winst zijn doorverkocht) lijkt het me wel duidelijk dat dit geen discussie met inhoud word.

6 februari 2019 om 17:35

(wijzijnkampioen) kun je nooit eens normaal reageren want jou lijst met wat jij zegt miskopen is al even lachwekkend als al jou reactie jij moet een andere club gaan supporteren die altijd alles wint of heel veel succes heeft, want je bent gewoon een ordinaire succes supporter waarbij alleen maar winst telt, en dat je vind dat overmars moet opkrassen is al helemaal belachelijk dank zij hem is Ajax er weer bovenop gekomen en heeft het nu een gigantisch vermogen opgebouwd , dus jou reacties jegens hem is volslagen belachelijk ,

6 februari 2019 om 17:37

De inhoudelijke discussie gaat dus over dat Overmars geen goede inkoper is voor Ajax zowel voor het eerste elftal als met jeugdaankopen. Eens of niet eens? En op sportief gebied zijn spelers als Bazoer, Wober, Fischer, El Ghazi, Gudelj, Labyad, Cerny toch gewoon tegen gevallen? Eens of niet eens?

6 februari 2019 om 17:39

@sloep01 Dus jij hebt liever dat Ajax veel geld heeft dan dat Ajax weer eens prijzen gaat winnen?

6 februari 2019 om 17:44

Weinig inhoud helaas. En dat meen ik oprecht omdat ook Overmars fouten maakt en een aantal dingen beter zou kunnen doen. Dit zou een leuk onderwerp kunnen zijn echter is het lastig dat gesprek te beginnen wanneer je eigen mening zo ver van de realiteit staat. Het is Overmars zijn voornaamste taak om een kampioenswaardige selectie samen te stellen en dat is hem meer dan gelukt. Niet alleen door aankopen maar ook door zich stevig te verzetten tegen interesse van topclubs in onze huidige spelers.

6 februari 2019 om 17:59

Origineel

"ook Younes, Viergever en Lasse Schone zijn voor in totaal 4.5 miljoen aangetrokken en hebben alleen op hun eigen manier veel betekend voor Ajax. Overmars is het beste dat Ajax overkomen is afgelopen jaren, hopelijk laat Arsenal hem met rust."

Ik dacht dat Schone transfervrij naar Ajax is gekomen, maar ik kan me vergissen. Younes en Viergever waren bij elkaar wel duurder dan 4,5. Ik meen dat Viergever al vier miljoen was, Younes iets van 2,5-3 miljoen. Dus eerder rond de zeven, maar dat is relatief weinig verschil.

Maar dat Overmars 'het beste is dat Ajax is overkomen de afgelopen jaren' is slechts zo als je de visie van Arie van Os volgt. 'tegenwoordig is spelers verkopen lucratiever dan prijzen winnen' zei hij vandaag, dat heb je vast wel gelezen. Nou ja, Overmars lijkt dat in de praktijk te brengen.

6 februari 2019 om 18:29

Schone 0
Younes 2.5
Viergever 2

Bron: Transfermarkt.nl

Was uiteraard bedoeld als spelers die misschien geen voltreffer waren maar wel meer dan nuttig geweest zijn.

Ik vind het lekker makkelijk en vooral goedkoop scoren op deze site wanneer je dingen zo zwart wegzet als dat. "het gaat alleen nog om het geld" of "straks vijf jaar geen prijzen". Helemaal wanneer er naast die kreten geen argumenten gegeven worden.

Overmars kwam bij Ajax toen de begroting niet eens sluitend was, toen de selectie bestond uit treurig veel middelmaat (zoek voor de gein eens de selectie op van 11/12). Met een gebrek aan ervaring in de top en in een functie die hij nog maar enkele jaren uitvoerde heeft hij mede met Frank de Boer Ajax zowel financieel als sportief steeds beter gemaakt. Heeft een imposant lijstje met relatief onbekende aankopen die goed gepresteerd hebben en/of verkocht zijn voor veel winst.

Natuurlijk zaten er ook een heleboel miskopen tussen. Zoals die er bij letterlijk elke club tussen zitten. Een miskoop is niet per definitie een slechte beslissing geweest, een speler kan mislukken om verschillende redenen. Noem mij maar eens je top 3 Technisch Directeuren op dan zal ik je een lijstje miskopen geven.

Overigens buitengewoon treurig dat je als moderator in ieder topic weer terug moet vallen op je knipoogjes. Veel geld maar geen prijzen in allerlei berichten verwerkt met dan 2 knipoogjes, alsof dat de strekking verandert. Maar wel zelf berichten verwijderen als een ander zo'n bericht plaatst.

6 februari 2019 om 18:30

Ja want ik heb ooit jaaaaren geleden een seizoenkaart aangeschaft toen ikzelf stopte met voetbal en ik koos Ajax omdat zij het leukste voetbal speelde en dag vind in nog altijd , en dat je dan niet altijd kampioen wordt neem ik voor lief want ik ben in de eerste plaats een voetbal liefhebben en ook echt een Ajax fan hoor maar zeker geen succes supporter zoals sommige hier op VZ .

6 februari 2019 om 18:41

Precies sloep01. Prijzen lijkt het enige wat mensen bezighoud hier, terwijl we geen van allen zelf een kampioenspremie uitgekeerd krijgen..

Sommige clubs zijn gewoon veel meer dan een ploeg die kampioen wilt worden. Zo zou Athletic Bilbao een stuk betere spelers aan kunnen trekken als ze hun stokoude traditie om alleen Basken aan te trekken aan de kant zouden schuiven.

Ik ben zelf fan van Ajax geworden omdat ik fan ben van het spelletje. Leuke acties, aanvallend voetbal en veel jonge gastjes op het veld. Wanneer kampioen worden het enige is wat er toe doet is een seizoen erg zwart wit, alles is perfect of het jaar is volledig naar de klote.

Zo is het jaar dat we de finale van de Europa League haalde ineens een gif zwart jaar voor velen hier, terwijl het merendeel van de ajacieden enorm hebben genoten dat seizoen. Lijkt me enorm zuur als je enige binding met je club een prijs is. Misschien zegt dat ook wel meer over de persoon als over de club.

6 februari 2019 om 20:22

@origineel Ben het niet met je eens. Juist het povere aankoopbeleid van Overmars heeft er voor een groot deel voor gezorgd dat Ajax 4 jaar op rij geen titel heeft gewonnen en dat Ajax ook dit jaar weer de titel dreigt mis te lopen. Daarnaast vind ik het een slappe mentaliteit van je dat je het niet erg vind als Ajax voor het vijfde jaar op rij geen titel pakt. Is dat nou een winnaarsmentaliteit die bij Ajax past?

6 februari 2019 om 21:07

Natuurlijk vind ik het erg wanneer Ajax dit jaar weer geen prijs pakt (iets waar jij al vanuit gaat blijkbaar). En natuurlijk moet de hele organisatie dan kritisch bekeken worden (inclusief Overmars). Ik zeg enkel dat wel of geen kampioen worden niet alles beslissend is. Je kijkt twee keer per week 90 minuten naar een wedstrijd van je ploeg, dan is het allerbelangrijkste toch dat je vermaakt word?! Als ik realistisch resultaatvoetbal wil zien kijk ik wel naar PSV die daar enorm goed in zijn meestal.

Voetbal is voor de supporters en voetbal is vermaak. Mede daarom deed die 4e titel onder de Boer me enorm weinig. Wekelijks zat ik me te ergeren aan het tikje breed tikje terug om vervolgens kampioen te worden, nee dankje. Dan liever tweede met goed verzorgd voetbal. En laten we even niet vergeten dat de enige reden dat we tweede staan is dat PSV het enorm goed doet en ze alle respect en complimenten verdienen voor die 5 verliespunten in de eerste seizoenshelft. Ongekend knap.

6 februari 2019 om 21:19

Origineel

"schone 0
Younes 2.5
Viergever 2

Bron: Transfermarkt.nl"

Je vergist je bij Viergever, diens 'marktwaarde' was twee miljoen maar zjn transferfee die Ajax betaalde was vier miljoen. Kijk nog even goed, ik heb dezelfde bron gebruikt en ik herinner me dat bedrag ook nog wel omdat Viergever destijds ook bij PSV in beeld was maar hij toen voor Ajax koos.


6 februari 2019 om 21:22

Origineel

"en laten we even niet vergeten dat de enige reden dat we tweede staan is dat PSV het enorm goed doet en ze alle respect en complimenten verdienen voor die 5 verliespunten in de eerste seizoenshelft. Ongekend knap."

Eh, I hate to say it, maar PSV had drie verliespunten in de eerste seizoenshelft he! Die remise tegen Emmen kwam in wedstrijd 18, tweede seizoenshelft, ...


6 februari 2019 om 21:29

Zijn marktwaarde was 4 miljoen volgens transfermarkt, de transferprijs 2 miljoen. Heb even gezocht en ook VI zegt dat het 2 miljoen was. Al met al niet heel belangrijk overigens, ook voor 4 had hij het prima gedaan.

6 februari 2019 om 21:47

Toch nog maar even gechecked voor de zekerheid, maar jij hebt gewoon gelijk! Het was inderdaad precies andersom, haha. Inderdaad dus twee miljoen. Mooi hoor, jou een beetje gaan corrigeren en het dan zelf fout hebben.

Al met al dus inderdaad in totaal (want Schone was wel transfervrij) dus ruim vier miljoen, en geen zeven. Waarbij ik van deze vier Schone echt een voor Ajax waardevolle speler vindt, Viergever een stuk minder, al was dat voor Ajax een goede breedte speler. Maar zoals ik wekelijks roep dat hij bij PSV een zwakke schakel is, hij is bij ongeveer elke tegengoal netagief betrokken, zo vond ik hem bij Ajax soms ook echt een mindere speler. Younes vond ik wel een goede dribbelaar, jammer dat hij zo weinig scoorde of assists gaf, want hij hield wel altijd twee spelers bezig.

6 februari 2019 om 22:03

Ja moest ook goed kijken. Normaliter verwacht je de hoogste van de twee waardes als transfersom. Meen me te herinneren dat zijn contract bijna afliep, zal daar mee te maken hebben.

Lasse is natuurlijk wel ontegenzeggelijk een super aankoop geweest transfervrij. Toch vind ik Viergever een erg degelijke en stabiele kracht. Nooit de beste geweest en ook zeker niet de leider gebleken die Frank de Boer in hem zag, toch speelde hij bij Ajax vrij stabiel. Vond hem ook een goede aankoop van Psv, zal jou maar geloven dat hij het dit seizoen niet zo goed doet aangezien ik erg weinig naar PSV kijk. 80 minuten hoop om bedrogen uit te komen trek ik niet meer. Dan liever die 3-0 bij de rust scores van de eerste paar maanden.

6 februari 2019 om 22:19

Volgens mij zit jij alleen maar footballmanager te spelen en haal je daar je kennis vandaan. Hup die speler voldoet niet , nieuwe kopen. Tis geen computerspel maar een spel met mensen van vlees en bloed. Er kan van alles gebeuren met een jonge speler, mentaal, geestelijk , noem maar op. Je computertje kent die facetten niet.

6 februari 2019 om 15:06

Je zou over Milik en Younes ook wel kunnen zeggen dat ze geslaagd zijn hoor. Milik is voor meer dan 30 miljoen verkocht, een record destijds geloof ik, en Younes was jarenlang basisspeler.
Die twee had niemand nog van gehoord, speelde beiden ergens in Duitsland in een tweede elftal als ik het goed heb. Verder kan je het wel alleen over de buitenlandse jeugdspelers hebben, maar hij heeft ook een Frenkie de Jong bij Willem II weggeplukt, en jongens als El Ghazi en Bazoer gehaald, die weliswaar geen onverdeeld succes waren, maar wel een tijdje basis stonden onder F de Boer en met dikke winst verkocht zijn.
En inderdaad, de laatste jaren is het 'verbeterd', hij heeft aankopen gedaan die niemand een paar jaar geleden voor mogelijk hield, door Blind en Tadic uit de Premier League te halen terwijl ze qua leeftijd op de piek van hun kunnen zijn. Tagliafico voor 4/5 miljoen, de vice-captain van het Argentijnse elftal. Neres en Ziyech, Huntelaar terughalen, de laatste jaren koopt hij wat mij betreft uitstekend in.
Het kan natuurlijk altijd beter, maar je zet het wel een beetje negatief neer.

6 februari 2019 om 17:40

Haha wat een grapjas ben jij.... Je kan niet goed verkopen als je niet goed inkoopt! Lekker Cruijffiaans uitspraak!

6 februari 2019 om 18:00

Situatie Onana en Neres zijn nagenoeg zelfde.. op zelfde leeftijd gehaald, bedoeling bij beide was om te wennen in jong en daarna 1ste..

Uniek hoog bod? Ik ben benieuwd.

6 februari 2019 om 13:30

Wat ik uniek vind is dat er wederom een 16 jarige word weggekocht/geplukt uit het buitenland terwijl men zelf genoeg "talent" heeft lopen. Ben benieuwd of dit wat word aangezien er weinig van dit soort talenten door komt.

6 februari 2019 om 13:43

Is toch niet uniek dat je als club zijnde probeert te verbeteren? Lees dagelijks Ajax nieuws en heb nog nooit gelezen dat Ajax voldoende talent in de opleiding heeft om de ambities te realiseren. Helemaal wanneer je beseft dat jaarlijks je beste spelers (en soms beste talenten van 16 jaar oud) verkocht worden.

Bovendien heeft iedere jeugdploeg wel wat zwakke plekken die verbeterd kunnen worden. Survival of the fittest.

6 februari 2019 om 13:59

Welke talenten doel je op, Tinus? Want volgens mij valt het wel mee met de hoeveelheid aanstormende toptalenten.

6 februari 2019 om 14:10

Al jaren word er door Ajax zelf, supporters en media gepoch met "de beste jeugdopleiding" ter wereld, nou volg ik Ajax of de jeugdopleiding niet echt, maar het moet toch wel mogelijk zijn om ergens in je opleiding jongens van tussen de 14 en 17 te vinden die aan gewenste niveau kunnen voldoen tóch.....anders zit er ergens iets mis in je opleidingstraject of is het beste jeugdopleiding voor aangekocht talent.....dat kan ook, niets mis mee.

6 februari 2019 om 14:24

Dus je wilt zeggen dat een jeugdteam op iedere positie in het elftal minstens een speler moet hebben met de potentie om het eerste te halen?! Is natuurlijk volstrekt onmogelijk voor iedere club ter wereld aangezien er van alles mis kan gaan wat er voor zorgt dat een talent niet zijn potentie benut. Blessures, mentaliteit (gebrek aan), privé omstandigheden etc etc.

Je probeert een zo sterk mogelijk jeugdteam samen te stellen en vult de eventuele zwakke plekken op met jeugdaankopen.

6 februari 2019 om 15:39

@tinus45

Wat ik uniek vind is dat er wederom een 16 jarige word weggekocht/geplukt uit het buitenland terwijl men zelf genoeg "talent" heeft lopen. Ben benieuwd of dit wat word aangezien er weinig van dit soort talenten door komt.

Dat vind jij waarschijnlijk uniek omdat je in de veronderstelling bent dat een jeugdopleiding zoiets is als een krokettenfabriek waar je alleen maar bepaalde ingrediã«nten in een machine behoeft te gooien om kroketten te kunnen produceren. En dat is natuurlijk niet zo. Talent is niets anders dan aanleg en zegt alleen maar dat een jeugdspeler die daarover in voldoende mate beschikt, een goede kans heeft op een mooie carriere als profvoetballer. Dat is echter geen uitgemaakte zaak omdat daarvoor ook andere kwaliteiten nodig zijn. Victor Fischer, Nicolai Boilesen en Lucas Andersen om maar eens die landgenoten van deze speler te noemen, beschikten over voldoende talent om het bij Ajax te kunnen maken, maar dat is hen om uiteenlopende redenen geen van drieen gelukt. Dat deze speler het wel gaat redden, is natuurlijk ook allerminst zeker en datzelfde geldt voor de meeste talenten uit de opleiding. Als je dat weet, kan je er natuurlijk op gokken dat het met al die talenten goed gaat komen, maar het lijkt mij verstandiger om er rekening mee te houden dat sommigen van hen het niet gaan redden en er dus voor te zorgen dat je voldoende talenten in huis hebt voor het geval er onderweg een of meer wegvallen. En dan blijkt het ineens helemaal niet meer zo uniek.

6 februari 2019 om 15:41

Daar gaat het toch niet om. Je wilt als topclub een zo sterk mogelijke selectie hebben, zowel in de jeugd als in het eerste. Van concurrentie worden die talenten alleen maar beter. Niks mis mee dus om de vijver met "eigen" talenten aan te vullen met buitenlandse talenten.

6 februari 2019 om 16:01

Unuvar, Gravenberg, Brobbey, Eiting, Cerny, Sierhuis en Schuurs zijn de huidige beloftes. Het is kijken hoe zij doorbreken

6 februari 2019 om 17:21

Op Unuvar en Gravenberch durf ik wel geld in te zetten. De rest vind ik lastig voorspellen, bovendien zie ik ze helaas te weinig spelen.

6 februari 2019 om 18:04

Jasper

"unuvar, Gravenberg, Brobbey, Eiting, Cerny, Sierhuis en Schuurs zijn de huidige beloftes"

Dat klopt ja.

Alleen is het bij deze generatie, waarvan de helft door sommige Ajaxfans trouwens allang is afgeschreven als 'niet goed genoeg', zo dat het veel meer de vraag is of deze spelers wel speeltijd krijgen, want momenteel wordt die speeltijd ingevuld door gehaalde spelers en niet, zoasl bij Ajax te doen gebruikelijk was, door deze beloftes.

Goed dat Ajax jonge talenten weet binnen te hengelen. Het is belangrijk om de juiste verhoudingen te behouden voor het eerste elftal aangaande spelers uit de jeugd, vroeg gescoute spelers (uit het buitenland) en gerichte aankopen zoals Blind en Tadic. Komende zomer is er een flinke hoeveelheid centen te verdienen. Ik hoop dat Ajax deze inkomsten voor een behoorlijk deel in dit soort spelers steekt. 10x 2 a 3 miljoen uitgeven, in de hoop dat 3 a 4 spelers uiteindelijk van toegevoegde waarde zullen zijn voor de hoofdmacht (uiteraard aangevuld met adequate vervangers voor De Jong, De Ligt, Ziyech etc.)

Ken deze speler niet, maar ik hoop dat hij zal slagen bij Ajax en dat hij net zo'n succes als Eriksen wordt.

Overigens betaald Ajax de laatste jaren sowieso al wat meer voor jeugdspelers. In de zomer van 2017 nam Ajax bijvoorbeeld Danilo Pereira voor 3 miljoen over van Santos en in diezelfde zomer werd er ook 3 miljoen betaald voor Victor Jensen, die overkwam van FC Kopenhagen en zowel Danilo als Jensen begonnen bij Ajax onder 19.

Misschien dat Ajax geen 3 miljoen heeft betaald voor deze Rasmussen, maar het zal mij niets verbazen als Ajax een bedrag tussen de 1 en 2 miljoen zal betalen en dat is voor een jeugdspeler natuurlijk best fors.

Hoop echt dat er weer een deen slaagt sinds eriksen is er niks doorgekomen en qua buitenlandse spelers ook helemaal niks. Valt wel op, enige wie wel de eerste hebben gehaald zijn dolberg en onana maar voor de rest niks

6 februari 2019 om 14:25

Boilesen en Fischer haalde het eerste ook en waren echt wel veelbelovend. Maar bij beide ging het mis na een behoorlijke blessure.

ik snap niet dat de nederlandse clubs nog zoveel scouten in zulke welvarende landen.het is toch in bijna elke sport gebleken dat de beste spelers van een arme kom af of in moeilijke omstandigheden zijn opgegroeid.mentaal zijn die een klasse sterker en hebben de echte wil om wat te bereiken en spelen vaak met veel meer passie aangezien ze anders vaak een leven vol armoede tegemoet zien.ken deze jongen verder niet en hoop dat het wat word voor ajax.komen laatste paar jaar toch best veel redelijk tot goede spelers door vanuit de jeugdelftallen.zelf opgeleid danwel jong aangekocht.

6 februari 2019 om 14:59

Laat maar ik had je bericht niet goed gelezen... :s je hebt gelijk idd ik zou ook meer spelers uit zulke landen halen die spelen veel meer met passie en hebben vaak iets speciaals.

Tja als Ajax in Nederland talenten wil kopen dan staan ze hier op hun achterste poten ( zie bericht van vandaag van Az ) In het buitenland mag het blijkbaar ook niet meer volgens velen. Ajax mag volgens mij alleen maar in Amsterdam scouten en op talentdagen dan is er geen commentaar.

Weer een buitenlands talent die ajax op gaat leiden en de eerste divisie voor gaat misbruiken. Zogenaamd goed voor het nederlandse voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
M. de LigtVerdediger333
F. de JongMiddenvelder313
A. OnanaDoelman330
L. SchöneMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 juni
Benfica gaat een slag slaan bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren