Cuco Martina keert op huurbasis terug bij Feyenoord

Donderdag, 31 januari 2019 om

Feyenoord heeft zich voor de rest van het seizoen versterkt met Cuco Martina. De 29-jarige verdediger, die zowel op de rechterflank als in het centrum uit de voeten kan, komt op huurbasis over van Everton, zo maken the Toffees bekend via de officiële clubkanalen. In de eerste seizoenshelft werd Martina uitgeleend aan Stoke City.

Martina hoopte bij de club uit de Championship structureel minuten te maken en kwam achttien wedstrijden in actie voor the Potters. In de afgelopen drie competitiewedstrijden behoorde de 38-voudig international en aanvoerder van de nationale ploeg van Curaçao niet eens tot de wedstrijdselectie van manager Nathan Jones.

Martina is bij Feyenoord de vervanger van Eric Botteghin, die dit voetbaljaar niet meer in actie kan komen wegens een knieblessure. Rhu-endly ‘Cuco’ Martina speelde bij SC Feyenoord, de amateurtak van de Rotterdammers, maar maakte zijn debuut in het betaald voetbal bij RBC Roosendaal. Hierna voetbalde hij voor RKC Waalwijk, FC Twente, Southampton en dus Everton en Stoke. Martina, wiens enige prijs uit zijn loopbaan de Caribbean Cup uit 2017 is, heeft bij Everton nog een contract tot medio 2020.

Technisch directeur Martin van Geel is blij dat Feyenoord snel kon handelen na het wegvallen van Botteghin. "Het is ontzettend triest voor Eric dat hij er zo lang niet bij kan zijn. Nu hij is weggevallen, zouden we eventuele nieuwe tegenslagen in de defensie moeilijk op kunnen vangen", vertelt hij op de clubsite. "Dat ondervangen we met Martina, die in het verleden ook al bij ons op de radar stond, zeer ervaren en allround is, op alle posities in de verdediging kan spelen en bovendien de stad en de club al kent."


Poll

Een goede aanwinst voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door marocberkane)

In Engeland toch redelijk mislukt, protégé van Ronald Koeman. Erg benieuwd of hij in de eredivisie weer tot bloei komt.

31 januari 2019 om 19:51

Vind je? Martina was een speler die in Nederland al amper basisspeler was en puur voor opvulling heenging en gewoon tot 45 PL wedstrijden en 17 championship wedstrijden kwam. Hij heeft ook nog echt een wereldgoal gescoord geloof ik daar. Voor een middelmatige speler als Martina heeft hij echt het maximale eruit gehaald.

31 januari 2019 om 22:32

Maakte bij Southampton idd ooit een fenomale goal van grote afstand. Supporters verkozen ‘m echter niet voor niets tot twee keer toe in ‘t elftal van grootste miskleunen in de Premier League.. Koeman gaf ‘m regelmatig vertrouwen, maar na diens vertrek was z’n rol bij zowel Everton als Southampton uitgespeeld. Nogmaals, zeker leuke speler en kan een aanwinst zijn voor de eredivisie.

31 januari 2019 om 21:32

Zelf ben je ook aardig mislukt in de Premier League.

Waarom zou je ook de jeugd een kans geven? Dit is de ideale gelegenheid om jeugd in te passen. 3e plek is binnen en meer is er niet haalbaar. Van de zomer zullen weer de nodige spelers vertrekken en er is amper geld voor versterking. Ook een slecht signaal naar de jeugdafdeling. Wanneer krijg je nou echt de kans bij Feyenoord?

31 januari 2019 om 19:24

Zullen ze t dan alleen om de beker doen?

31 januari 2019 om 19:25

Op dit moment staat er simpelweg geen jeugd klaar die direct voldoet. Wel enkele verdedigers met potentie in de jeugdopleiding, maar die zijn er m.i. nog niet klaar voor. Om dat gat voor een half jaartje op te vullen is toch niet zo raar.

En waar mogelijk zie je dat er echt wel geprobeerd wordt jeugd in te passen. Zo worden de plekken van el Hankouri en Tapia op de bank ingenomen door Wehrmann en Burger.

31 januari 2019 om 19:53

Wat een onzin. Toen Feyenoord bijna failliet was bleken ze ineens veel talent te hebben. Je moet de jeugd wel de kans geven. In plaats daarvan huren ze telkens een speler. Niet zo raar dat veel jeugdspelers geen contract tekenen. Wat is nou je perspectief?

31 januari 2019 om 19:54

Klopt maar je hebt met van Beek en v/d Heijden 2 centrale verdedigers daar zou bijvoorbeeld een talent achter kunnen. Als je het niet probeert weet je het nooit, talenten moeten ook kansen krijgen. Met betere spelers is het ook makkelijker instromen.

31 januari 2019 om 19:55

Tja, Hankouri...die heeft de kwaliteit gewoon om t eerste te halen. Onbegrijpelijk dat die verpatst is.

31 januari 2019 om 20:10

Toen Feyenoord bijna failliet was, hadden we gewoon geluk dat de Vrij en Wijnaldum daar rondliepen. Dat kaliber talent is op dit moment in mijn ogen niet aanwezig (alleen Kokcu zou dat kunnen redden van de spelers die 17 jaar of ouder zijn).
Geertruida en Lewis zijn allebei getalenteerd, maar er echt nog niet klaar voor. Als ze zelfs in Jong-Feyenoord of in de A1 nog regelmatig fouten maken, is het te vroeg om ze voor de leeuwen te gooien in het eerste.

@hansworst, is dat over el Hankouri sarcastisch?

31 januari 2019 om 21:24

Marocberkane; ik ben van mening dat we dit jaar misschien nog wel meer kwalitatief betere jeugdspelers bij de selectie hebben zitten dan toendertijd en anders minimaal gelijkwaardig. Jongens als Burger, Kokcu, Bijlow, Geertruida, Lewis, Zwarts, Vente, Toure en ook nog Malacia (zelfde lichting, moest verrassend debuteren omdat er niets mee lr voor handen was en je ziet hoe dat is gelopen). Burger is een jongen die over een paar jaar in Oranje loopt. Kan niet anders. Waarom krijgt ie geen kans? Kokcu nu mondjesmaat.. Bijlow, oké.. Maar de rest? Verdedigers als Lewis en Geertruida (waarbij ik Lewis misschien nog wel beter vind) krijgen zelfs bij zoveel blessures geen kans. De derde plaats is binnen, alleen de beker komt nog. Nou, of je het dan met die pannekoek van een Van Beek doet of Martina maakt niet uit. Laat dan lekker de jeugd ballen in wedstrijden die er toch weinig toe doen. Heb je nu echt geen talent uit de jeugdopleiding, oké, dan snap ik het, maar nu?

31 januari 2019 om 22:24

De Vrij stond juist niet bekend als een groot talent. Sterker nog, hij moest zelfs smeken om een contract bij Feyenoord. Die heeft het op karakter gehaald. Dus er zit wel degelijk genoeg talent die er harder voor moeten vechten. En dat kan waneer je de kans krijgt.

31 januari 2019 om 22:30

Ja, oke misschien zijn de jeugdspelers even goed, maar was dat dan niet juist een voorbeeld dat sportief resultaat, ook met toptalenten, niet direct volgt (oa 10e plaats in de eredivisie in 2009/10).
Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook een voorstander van jeugdspelers, maar dan wel van rustig brengen. Het is totaal niet verstandig om allemaal 18-jarigen maar in het eerste te gooien. Burger, Kokcu en Geertruida zijn wat mij betreft zekerheidjes. Vente, Zwarts en Lewis zijn twijfelgevallen. En volgens mij heb je met Bijlow en Malacia een prima voorbeeld dat jonge spelers (hoe getalenteerd ze ook zijn) nou eenmaal wisselvallig presteren en ook een lagere ondergrens hebben. Maar de toekomst ziet er inderdaad goed uit, want naast genoemde spelers loopt ook in de A1 nog aardig wat talent.

31 januari 2019 om 23:34

MarocBerkane: Het probleem bij Feyenoord zit hem in het feit dat Jong Feyenoord gewoon ontzettend nutteloos is. Jongens als Burger, Kokcu en dergelijke hebben geen tussenstap. Feyenoord houdt talenten eerst twee jaar bij het eerste, maar ontwikkelen doen ze eigenlijk alleen op de training en dat is te weinig. Bij Jong ontwikkelen ze zich niet en uitgeleend worden ze niet. Ja, na twee jaar, wanneer ze twee jaar bijna stil hebben gestaan en geen echte minuten in de benen hebben. Hier zijn Vente, El Hankouri, Schuurmans en zelfs Bijlow voorbeelden van. Bijlow mag dan eerste keeper zijn, maar je ziet aan alles dat die jongen er na twee jaar zonder echte minuten er nog steeds niet klaar voor is. Vermeer is nog steeds een stuk constanter en een stapje beter imo. Het beleid op gebied van de doorstroom van jeugd naar eerste elftal is gewoon dusdanig slecht en dat is je directie aan te rekenen. Koppen rollen er al jaren niet. Van Geel zijn taak zit erop; het reorganiseren is geslaagd en er moet nu iemand komen die samen met Brard een goed plan gaat opzetten om talenten door te laten stromen en iemand die het kleine beetje geld dat er is wel nuttig investeert.

Er was niks beters te vinden? Goed, een halfjaar om Eric te vervangen is op zich ook nog niet zo'n slechte optie. Laat ie zich eerst maar eens gaan bewijzen voor dat ie al veroordeeld gaat worden. Ik ben benieuwd, dat wel...er moest tenslotte wel iets komen.

Of het echt een versterking is weet ik niet maar ben er wel blij mee. Nu Botteghin geblesseerd is zal St.Juste wel in het centrum gaan spelen

Zullen we maar gewoon kappen met de jeugdopleiding dan? Man man man. En dan klagen dat jeugdspelers weggaan vanwege een gebrek aan perspectief

31 januari 2019 om 19:29

Precies dat. Super slecht dit

31 januari 2019 om 19:33

Heb er geen kijk op. Maar hebben jullie iemand rondlopen op rechts back? Verwacht dat hij daar gaat spelen. En dat lijkt me niet meest dik bezette positie van Feyenoord

31 januari 2019 om 22:24

St Juste en Nieuwkoop in feite. Hoewel St Juste natuurlijk samen met Vd Heijden en Van Beek in het centrum kan. Maar mijn punt is meer dan je een rechtsachter toch zelf moet kunnen opleiden. Of je maakt een veelbelovende middenvelder een vleugelspeler zoals wat ze met Karsdorp hebben gedaan (heeft in de jeugd centraal op het middenveld en op 10 gespeeld)

31 januari 2019 om 19:47

Je snapt toch zelf ook wel dat na de blessure van Botteghin en het vertrek van Tapia en Knoester er geen back-up meer is voor Van Beek en Jan-Arie (allebei blessuregevoelig). Je kan moeilijk een volledig half jaar vertrouwen op Geertruida die er echt nog niet klaar voor is.

31 januari 2019 om 19:55

St juste kan daar ook spelen en Nieuwkoop rechtsback. Nee dat is inderdaad niet ideaal, maar wat kan er gebeuren als je door Geertruida een paar punten verspeeld? Feyenoord staat ramvast op de 3e plek en dara zullen ze hoe dan ook eindigen. Dan kun je beter maar jeugdspelers testen en vlieguren laten maken

31 januari 2019 om 20:25

Ik heb eerder meegemaakt dat Feyenoord dacht dat de derde plek in handen was en die toch nog verloren werd. Ik ben het verder ook wel met je eens en hoop ook op meer kansen voor de jeugd, maar in dit geval begrijp ik het dat ze het risico te groot vinden om met 5 spelers voor 3 posities een hele seizoenshelft af te werken. Waarvan Nieuwkoop en St. Juste om de haverklap geblesseerd zijn en ook van Beek en van der Heijden een blessurehistorie hebben. Daarnaast lopen verdedigers ook sneller tegen een schorsing aan.

31 januari 2019 om 21:28

Mwa, met Nieuwkoop, St Juste, Van Beek, Jan Scharie, Geertruida, Lewis, Haps, Verdonk en Malacia heb je alles prima bezet. En dan praat je over een eventuele invaller die erin komt als van Beek of Jan Arie niet kan spelen. Met alle respect, maar slechter dan Van Beek kunnen Geertruida en Lewis het toch niet doen. Die staat elke week te schutteren. Waarom geven we die jongens dan geen kans? Lewis is echt niet veel slechter hoor. Desnoods kan St Juste nog centraal spelen ook.. Nee deze 'aanwinst' is totaal overbodig

Dit is een typisch Feyenoord aankoop naar mijn mening. Waar Ajax en PSV opzoek gaan naar spelers die potentie hebben komt Feyenoord eigenlijk alleen maar met spelers die hun plafond (bijna) hebben bereikt. Ik denk dat dit ook de reden is waarom Feyenoord niet kan aanhaken met de top.

.

31 januari 2019 om 19:29

Hij wordt gehuurd.

31 januari 2019 om 19:44

Ja, die Beriche en Sainsbury van PSV en Lamprou en in die zin ook Blind etc (plafond bereikt) bij Ajax zijn inderdaad echte Feyenoord aankopen. Het is gewoon een back-up hé, meer niet.

31 januari 2019 om 19:58

Sainsbury is een prima backup die transfervrij is gehaald en de eredivisie al kende, lijkt me een uitstekende aanwinst. Behich kan er inderdaad geen pepernoot van en is een miskoop. Een backup is prima, maar waarom een matige backup halen halverwege een seizoen dat al verloren is?

31 januari 2019 om 19:59

Ajax en PSV doen het ook (is ook nodig), maar bij Feyenoord worden en bijna alleen maar dit soort spelers gehaald. Ajax koopt Tadic , PSV huurt van Ginkel en dan komt Feyenoord aan met de huur van Martina.

31 januari 2019 om 21:55

@cheesie
Seizoen is verloren op gebied van Europa League en competitie ja. Beker moet je nog vol voor gaan. Maar denk je nu echt dat je bij een grote club als Feyenoord een beetje aan kan kloten met jeugdspelers, om vervolgen op een 5e, 6e plek te eindigen? Dat wordt dus echt niet gepikt. Door supporters niet, door journalisten etc. Gewoon logische back-up aankoop van Van Geel. Niet in de laatste plaats voor zijn eigen hachje.

Redelijk naief om te denken dat Feyenoord een seizoenshelft lang met spelers van 17, 18 gaat spelen, van wie nog maar de vraag is of ze het niveau aankunnen.

31 januari 2019 om 22:32

@Isgoed, vreemde vergelijk zeg door spelers te noemen die op andere posities staan. Zo ken ik er ook nog wel meer: PSV koopt Ramselaar, Ajax haalt Schuurs en Feyenoord komt met van Persie

Ik vond Cuco altijd een ondergewaardeerde verdediger in de Eredivisie. Zou me niet verbazen als hij het goed gaat doen.

tja huren is in dit geval beter laat de nieuwe coach maar kijken wat hij nodig acht om een volwaardige ploeg op te stellen volgend seizoen het gaat nu alleen nog om de beker en een c verdediger kunnen we wel gebruiken

Tjesus wat een reacties hier zeg. Martina is gewoon gehaald als backup om de blessure van Botteghin op te vangen. Is een prima toevoeging voor deze selectie. Is een man met ervaring. Feyenoord vist nu eenmaal in een andere vijver dan Ajax en PSV. Gun die jongen gewoon een kans, mocht het niet lukken is hij niet duur geweest.

Niet heel gek, st Juste weer naar het centrum zodat daar een waardige backup aanwezig is met vd Heijden of van Beek. Martina op de back dan want Nieuwkoop is het gewoon niet.

Gewoon goed gedaan Feyenoord

Ik hoop dat Feyenoord hierbij inziet dat St Juste gewoon de kans moet krijgen als CV. Laat hem daar maar een half jaar wennen, zodat hij volgend jaar eindelijk zijn belofte op zijn eigen plek kan waarmaken! Alleen Nieuwkoop blijft dan over op RB en er zijn geen talenten die voor die positie klaarstaan. Voor een half jaartja overbruggen vind ik dit dus opzich geen verkeerde deal!

Waarom dan niet karsdorp huren? Is er nou echt geen jeugd voor de rechtsachter positie ik heb hem paar x in Engeland zien voetballen is ook geen verkeerde denk ik maar las ook dat hij al een tijdje niet gespeeld heeft waarom dan iemand halen die geen wedstrijdritme heeft? Ik hoop dat t meevalt en goed uitpakt maar Nieuwkoop weet ook nu waar hij aan toe is sonde had echt verwacht dat hij karsdorp zou vervangen jammer st juste weer centraal met jan Arie of Sven zal denk ik Sven van beek worden en volgend seizoen de selectie achterin maar versterken een rechtsachter en denk een keeper is wel prio 1 ohw en een creatieve nummer 10 maar is de jeugdopleiding echt zo slecht geworden? Hoorde Schuurman zeggen dat er soms maar 6 man waren op de training en geen keepers dat kan toch niet? Echt belachelijk benje een profclub is zeker geen mogelijkheid dat jong Feyenoord volgend seizoen ook lekker in de Jupiler leauge gaat spelen? Zal wel niet denk ik zou voor de jeugd en ontwikkeling alleen maar beter van worden enzo de overstap naar t 1e te maken bijlow mag van mij dan maar eerst lekker een seizoen bij jong Feyenoord keepen en haal een ervaren doelman als 2e of 1e keeper hoef daar geen geld meer aan te verdienen door hem door te verkopen haal desnoods Stekelenburg of vorm of Krul eentje met ervaring is zo belangrijk ook voor je achterhoede ik vind dat bijlow te vroeg is ingezet heb hem dit seizoen toch een paar x flink zitten blunderen vooral Ajax uit als tobpunt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

30 jaar
7 fans
Verdediger

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United en Arsenal zijn in de race om de handtekening van Dejan Kulusevski. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren