Dembélé verlaat Tottenham en kiest voor tientallen miljoenen in China

Donderdag, 17 januari 2019 om 10:03Tim Siekman • Laatste update: 10:15

Mousa Dembélé ruilt Tottenham Hotspur in voor Guangzhou R&F. De middenvelder beschikte bij de Londenaren over een aflopend contract, waardoor Tottenham bereid was om zaken te doen met de Chinese club. Naar verluidt ontvangt Tottenham circa twaalf miljoen euro voor de 31-jarige middenvelder, die voor drie jaar tekent in China.

Vanwege zijn aflopende contract werd de ex-speler van onder meer AZ en Willem II met verschillende clubs in verband gebracht. De Chinese club meldde zich deze winter bij Tottenham en na wekenlange onderhandelingen is de transfer nu definitief. Volgens verschillende Engelse en Belgische media gaat Dembélé tien miljoen euro per jaar verdienen in China.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

De 82-voudig international, die met België afgelopen zomer als derde eindigde op het WK in Rusland, sloot zich in de zomer van 2012 aan bij Tottenham, nadat de club Fulham minimaal negentien miljoen euro had betaald. Sindsdien kwam Dembélé tot 249 wedstrijden voor the Spurs, waarin hij 10 keer scoorde en 12 keer een medespeler in stelling bracht. Door een enkelblessure is de Belg sinds november niet meer in actie gekomen voor de Engelse club.

Door het vertrek van Dembélé zou Tottenham zich gaan oriënteren op een vervanger, die waarschijnlijk komende zomer naar Londen moet worden gehaald. Onder anderen Tanguy Ndombele (Olympique Lyon), Abdoulaye Doucouré (Watford) en Donny van de Beek (Ajax) werden eerder in verband gebracht met de Premier League-club.


Poll

Een goede zet van Tottenham Hotspur?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door lucasandersen)

Geen stadion, twee maanden geen Kane, geen aankopen, vanuit Madrid en vanuit Manchester zal aan de manager getrokken gaan worden en Dembele vertrekt naar China. Het gaan zware maanden worden voor Spurs.

17 januari 2019 om 10:09

Hij speelde toch nooit, niet echt een minpunt meer dus

17 januari 2019 om 10:27

Dat hij nooit speelde is overdreven Spurselona.. Dat roep je denk ik meer omdat je je aangevallen voelt. 22 wedstrijden over alle competities dit seizoen. Dat is niet extreem weinig. Qua minuten wel wat minder, maargoed. Dembele was mits fit vaak gewoon vaste waarde.

17 januari 2019 om 11:05

Kreeg nooit echt het respect dat hij verdient in mijn ogen, heerlijke voetballer met een gouden techniek. Soms ook tegengehouden door blessures maar hij verdiende volgens mij toch ook meer te spelen. Hopelijk amuseert hij zich nog in china.

17 januari 2019 om 12:34

denk dat er genoeg respect was voor Dembélé. hun wisten maar al te goed hoe belangrijk hij was

18 januari 2019 om 08:13

Die 22 wedstrijden met weinigminuten zijn allemaal gespeeld aan het begin van dit seizoen. Hij heeft de laatste weet ik het hoeveel premier League wedstrijden niet meer eens bij de selectie gezeten. Ik voel me ook zeker niet aangevallen hier, omdat ik gewoon weet wat voor onzin YoeriCFC lult en dat hij het natuurlijk nog wat erger wil maken vanwege zijn voorkeur.

17 januari 2019 om 10:12

Hou toch op man! Die manager gaat nergens heen, het budget is groot genoeg om het vertrek van Dembélé op te vangen en volgens mij doen ze het prima zonder stadion. Enige waar je gelijk in hebt is de afwezigheid van Kane. Maak het alsjeblieft niet erger dan het is..

17 januari 2019 om 11:51

Kane afwezig en Son voorlopig ook niet bij. Daarnaast moet ik nog maar eens kijken Wat Pochetinno wilt als United dadelijk met een zak van 60 miljoen voor Wembley staat

17 januari 2019 om 12:55

Wat Pochettino wil heeft hij mede door het gepush van Sky al meerdere keren aangegeven en naar United verkassen zat daar zeker niet bij.

17 januari 2019 om 13:40

Helemaal niet nu Solksjaer het verassend goed doet. Zolang Solksjaer niet te veel verliespunten lijdt zal hij daar wel blijven zitten tot het eind van het seizoen.

17 januari 2019 om 10:19

Poch heeft vrij duidelijk gezegd dat ie niet weg wil dus dat is niet zo'n probleem denk ik. Dembele was altijd geblesseerd dus echt missen gaan ze die ook niet. Het echte probleem is de blessure van Kane in combinatie met een missende Son.

17 januari 2019 om 10:34

@lucas Dat heb ik niet in zoveel woorden gehoord. Heb hem wel al een paar keer horen zeggen dat Spurs iets moet gaan veranderen als ze serieus mee willen gaan doen om iets.

17 januari 2019 om 10:40

Zelf vind ik dat Poch toch wel enigszins flirterig overkomt richting United en Real. Tuurlijk zou het mooi zijn als hij Spurs trouw blijft, maar denk dat hij van de zomer gewoon vertrokken is. Spurs betaald hem ongeveer 10 miljoen per jaar, bij United of Real zou dit al snel het dubbele zijn. Ongeacht hoe Tottenham het nu doet, die twee clubs zijn natuurlijk in alles veel groter dan Spurs ooit zal zijn. Die is gewoon weg hoor van de zomer!

17 januari 2019 om 11:05

Dante, het maakt een enorm verschil hoe je die woorden interpreteert, in mijn ogen zit je er volledig naast en ga je blindelings mee alle sensaties die de geruchten voeden dat Poch elk moment kan vertrekken. Hij heeft wel degelijk meermaals gezegd dat hij zichzelf nog lang bij Tottenham ziet blijven, dat hij ervan droomt om een prijs in het nieuwe stadion te winnen en dat hij nog een 4,5-jarig contract heeft waar hij zich aan wil houden, tenzij Levy beslist om hem te ontslaan.
Hij heeft inderdaad gezegd dat er in de toekomst anders moet gewerkt worden, maar ook dat Tottenham in een overgangsfase zit en dat je stap per stap moet zetten (maw. dat je niet kunt verwachten dat ze nu al meestrijden om de titel, hoewel hij graag een prijs zou willen winnen). Hij is de uitdaging aangegaan en heeft nog geen jaar geleden een vijfjarig contract getekend, goed wetende dat er momenteel minder financiële middelen ter beschikking zijn en dat het team vooral in de komende jaren moet doorgroeien, wanneer het nieuwe stadion er is en er wellicht meer inkomsten gegenereerd zullen worden. Hij is zich daar volledig van bewust en weet daarom dat hij niet al teveel kan verwachten op de transfermarkt, daar heeft hij nooit een probleem van gemaakt (al willen sommigen dat er wel graag van maken).
Er zal ongetwijfeld langs alle kanten aan zijn mouwen worden getrokken en Tottenham-fans zijn zich er goed van bewust dat hij zomaar weg zou kunnen gaan - in het voetbal heb je geen enkele garantie. Veel zal inderdaad ook afhangen van de transfermarkt en welke spelers blijven/vertrekken/worden aangetrokken, maar zoals we allemaal weten verkoopt Levy niet graag en zal hij geen makkelijke onderhandelaar zijn bij eventuele interesse voor Kane, Eriksen (hoewel het bij hem afhangt van zijn al dan niet aflopende contract), maar net zo goed Pochettino zelf.

17 januari 2019 om 11:28

Ik ga nergens in mee. Ik heb geen idee of hij wel of niet vertrekt. Maar dat gaat dus beide kanten op. Als hij zegt dat hij een contract heeft en dat uit wil dienen, ga ik er ook niet direct vanuit dat dat ook gaat gebeuren. Dat zou naief zijn in de voetballerij, zoals je zelf ook aangeeft.

Maar 2x zoveel verdienen en 5x zoveel uit mogen geven kan best verleidelijk zijn voor een trainer.

17 januari 2019 om 12:25

Je zegt wel "dat heb ik niet in zoveel woorden gehoord", wat pertinent niet waar is.
Je hoeft het uiteraard niet te geloven, maar dan vind ik dat je inderdaad meegaat met de sensatiemedia die zich berusten op implicaties, interpretaties en allerlei aannames die reeds lijken te hebben uitgemaakt dat hij komende zomer weg is.

17 januari 2019 om 13:06

Hij heeft real letterlijk afgewezen afgelopen zomer. En dan twijfel ik waarom hij dan wel ja zou zeggen tegen United. Levy doet sws niet graag zaken met hun sinds Berba.

17 januari 2019 om 15:23

Poch heeft letterlijk gezegd afgelopen week dat ie hoopt dat ie 10 jaar bij Spurs zit.

17 januari 2019 om 11:22

En Eriksen die nog niet heeft bijgetekend, Son naar Asian cup..

17 januari 2019 om 11:24

Geen stadion, geen aankopen en het trekken aan de manager zijn onzin. Het missen van Kane en Son zijn serieuze problemen maar verder stel je je aan. Misschien is de materiaalman ziek? Zou wat zijn

17 januari 2019 om 13:01

Dit soort dingen worden er elk jaar al geroepen. Tuurlijk is het lastig zonder Kane en Son op het moment, maar dan moet de rest masr op gaan staan om goals te maken (Eriksen, Alli, Lucas en Lamela) pak je kans zou ik zeggen. Het stadion boeit niet echt want we doen het prima op Wembley. Poch heeft aangegeven dat hij wel graag een soort Wenger voor Spurs wil worden, Levy zag gewoon wat meer backing moeten geven. Voor 50 mil laat hij hem niet gaan hoor. En nu over Dembele, die kampt al jaren met een chronische voetblessure waardoor hij nooit veel kon spelen achterelkaar, hij is ouder en de club gunde het hem om nog te kunnen cashen. Het gaat gewoon niet echt meer op dit niveau maar wat een geweldige unieke speler is dat zeg.

Zonde, had hem graag naar Ajax zien komen. Perfecte opvolger voor Frenkie.

17 januari 2019 om 10:19

Die gozer is van Papier marché, altijd geblesseerd. Moet je niet willen man.

17 januari 2019 om 10:23

Beetje arrogant om te denken dat Ajax zo maar even een speler kan halen van dat kaliber. Als je dan in een huis-tuin- en keukendivisie gaat voetballen, kun je er beter 10 miljoen per jaar voor vangen.

17 januari 2019 om 10:27

Sorry voor mij 'arrogante' mening/wens. Hetzelfde dachten mensen trouwens ook over Tadic en Blind. Anyway, het mocht niet zo zijn helaas.

17 januari 2019 om 10:31

Tadic en Blind liggen natuurlijk wel net even anders dan Dembele natuurlijk. En van die twee wist iedereen toch wel dat het realistisch was i.t.t. Dembele? Maar wensen mag altijd uiteraard.

17 januari 2019 om 10:38

Gaat toch niet zeggen dat Dembele van zelfde niveau als blind en tadic is toch....?

17 januari 2019 om 10:41

Ik hoor veel Ajacieden de vergelijking maken met een Tadic of Blind. Spelers als Dembele zullen echt niet naar Ajax gaan hoor. Een Aldeirwereld zal dat ook niet doen voorlopig. En dan komen natuurlijk met voorbeelden als Tadic en Blind.. Tadic is een speler die bij Southampton niet meer presteerde en bij een club als Ajax de beste kan zijn. Lekker belangrijk kan zijn voor een team. Blind moest op den duur zelf zijn tickets betalen om te mogen kijken naar UTD. En dan nog durven mensen vergelijkingen te maken.

17 januari 2019 om 11:40

Ja man, die Dembele dat is echt een fantastische wereldspeler die altijd speelde en absoluut niet bij Ajax zou kunnen voetballen...... Maar wel in de vergetelheid miljoenen gaat harken in China. Kom op zeg, daar hadden Blind en Tadic ook heen gekund.

17 januari 2019 om 12:20

Hoezo niet hij heeft toch ook bij az gespeeld.en geld heeft ajax genoeg plus ze spelen cl.dus een reële keus zou ik zeggen.

17 januari 2019 om 12:34

Uh ja, mits fit was Dembele eerste keus op het wedstrijdformulier en absoluut een van de beste op z'n positie.

Z'n fysieke gestel laat hem alleen in de steek, dus groot gelijk dat hij naar China gaat. Iemand die zo op kracht voetbalt gaat dat toch wel voelen.

Tadic komt een keer uit Engeland vandaan en we denken nog altijd dat we (of Ajax) aantrekkelijk genoeg zijn om spelers uit de top van competities aan te trekken. Blind is een jongen van de club en vindt het wel prima zo. Kan ook.

17 januari 2019 om 13:56

@leidsehood

toch spelen er in de Chinese competitie grotere spelers als in de Eredivisie. de Champions League zou we aantrekkelijk kunnen zijn voor zo een speler maar die heeft hij met de Spurs ook al aardig vaak gespeeld zonder dat toernooi te winnen en met Ajax de Champions League winnen is al helemaal een utopie .

ik weet niet of de Eredivisie dan zo veel aantrekkelijker is voor hem dan de Chinese competitie, terwijl hij daar ook nog eens veel meer kan verdienen

17 januari 2019 om 11:22

Ik heb al belachelijke namen zien langskomen over spelers die zouden kunnen terugkomen deze zomer ( lees: Suarez, Alderweireld,..) maar Dembelé achtte ik eigenlijk ook als de perfecte vervanger voor De jong. Echt een waanzinnige speler en Ajax had voor hem een mooie keuze kunnen zijn. Begint nu in de herfst van zijn carrière te geraken waardoor hij geen transfer meer had kunnen maken naar de absolute top en bij Ajax kon hij nog wel voor de titel spelen en een mooi salaris vangen. Een eventuele tekensom + 3? miljoen per jaar dat Ajax tegenwoordig betaalt leek me niet verkeerd maar begrijpelijk dat hij voor bijna 30 miljoen naar China gaat.

zonde , had makkelijk nog een jaar of 3 mee kunnen gaan in een top competitie

17 januari 2019 om 10:19

Op kwailiteit wel, lichamelijk zeker niet.

17 januari 2019 om 10:25

Zo zie je dat afgelopen zomer wel echt de kans was voor Belgie op een WK winst. De gouden generatie begint op leeftijd te raken.

17 januari 2019 om 13:09

Nee, had chronische problemen in de voet. Heel zonde, prachtige speler.

Misschien wel de meest ondergewaardeerde speler van de laatste jaren en by far mijn persoonlijke favoriet. Heeft behoorlijk veel pech gehad met (kleine) blessures en pijntjes waardoor hij geen lange periodes kon spelen.
Leek internationaal pas erkenning te krijgen na zijn potten in de Champions League tegen Real Madrid, maar mits fit deed hij dit iedere wedstrijd. We gaan je missen, Moussa!

17 januari 2019 om 10:15

Sorry maar als hij dat mits fit iedere wedstrijd deed, dan zou hij ook niet banken. Het begon juist enorm wisselvallig te worden met Dembele, veel snelheid ingeleverd en werd steeds slordiger.

17 januari 2019 om 10:29

Ja, ontzettend jammer dat hij steeds meer pijntjes kreeg en nu dus ook vertrekt, wat overigens ook wel logisch is. Tijdens zijn tijd in Nederland had hij altijd al wat speciaals met dat waanzinnige schot en die prachtige loop aan de bal en bij Spurs als controleur groeide hij wel echt tot een geweldige speler. Hield elke pot wel 2 a 3 man bezig, was niet van de bal te krijgen en kon met zijn versnelling, techniek en kracht echt overal mee.

De spoeling wordt zo erg dun hoor bij de Spurs.. waarom wordt er geen enkele vervanger gehaald, of überhaupt versterking? Zeker nu ook Kane er weken uitligt heb je toch nieuw vers bloed nodig ?

17 januari 2019 om 10:15

Het is algemeen bekend dat Totenham niet altijd 'goed' betaalt in tegenstelling tot haar tegenstanders. Kan me nog goed herrineren dat Eriksen nog niet zo heel lang geleden een salaris had dat vergelijkbaar is met wat Tadic nu met bij Ajax verdient. En Eriksen is toch wel by far de uitblinker bij Spurs. Als je dan nog de kans hebt om naar China te gaan is het toch niet gek dat Dembele dat doet. Het is niet zo dat hij een jaarsalaris van 10 miljoen per jaar had bij Spurs.

17 januari 2019 om 10:36

Volgens mij nog veel minder zelfs. Dacht dat Eriksen jarenlang voor iets van 1,5 miljoen gespeeld heeft. In De PL. Absurd gewoon als dat waar is.

17 januari 2019 om 11:47

Ik zou dan toch eens als Eriksen wat vragen stellen bij je zaakwaarnemer - het gemiddelde salaris bij Tottenham is 3.5m pond per jaar.

Ik heb t even opgezocht, en idd toen Eriksen binnenkwam in 2013 kreeg hij 35k/week (1.8m per jaar) en sinds 2016 op 70k (3.5m per jaar), dus dan zit hij idd precies in het midden, wat toch wel opmerkelijk is voor de beste speler van de club.

Dat is bizar genoeg ook net zoveel als Siem de Jong (!) bij Newcastle kreeg, en minder dan Davy Klaassen (100k) bij Everton. Geen wonder dat die gozer maar niet wil verlengen

Ik weet dat niet alles in het leven om het geld en de prijzen gaat enzo, maar op deze manier is Eriksen jarenlang een van de beste middenvelders van de wereld, speelt ws tot zijn 28e bij Spurs (contract tm 2020), wint niks, en krijgt veel minder betaald dan anderen. Dan kan je er toch wel stellen dat je niet bepaald het maximale eruit haalt.

Ik wou al zeggen dat dit niet iets is waar Tottenham zich zorgen om moet maken omdat hij al een tijd niet heeft gespeeld. Maar ik wist niet dat hij geblesseerd was. Toch wel een aderlatong voor Tottenham al ben ik er niet rouwig om, tijdelijk geen Kane en Son, Eriksen die heel misschien nog vertrekt. Nog geen nieuw stadion.

Ik verbaas me erover dat hij pas 31 is. Geweldige carrière heeft hij gemaakt, altijd alles gegeven en nu even flink cashen. Had ook twee jaartjes later gekund, maar gezien z'n blessures van de laatste tijd snap ik 't ook wel.

Waar ik me bij hem vooral altijd over verbaasd hebt is zijn ontwikkeling. Hij was bij Willem II toch spits? En zie wat voor voetballer hij nu is.

Mooie carriere gehad en gaat nu dus voor een laatste echte klapper. Sportief niet het beste, maar er valt veel voor te zeggen als je die bedragen ziet...

18 januari 2019 om 04:51

Bij az ook vooral spits en aanvallende middenvelder. Was altijd heel frivool in zijn spel bij AZ en heeft echt heel erg op z'n fysiek gewerkt in de PL. Niet van de bal te krijgen die man. Gingen vaak wel 4 man in z'n nek en nog had hij die bal bij zich.

Het is hem gegund, hopelijk mag hij wel voetballen in china en wordt hij niet gedeporteerd naar zo een "heropvoedings"kamp......

17 januari 2019 om 12:06

Het schijnt inderdaad een minder gezellig land te zijn voor 'andersdenkenden' en zeker voor islamieten. Maar zo'n publiek figuur aanpakken zou wel erg dom zijn.

Jammer, had hem graag een keer in Spanje gezien ofzo. Maarja, het lichaam wil niet meer. Dit is mooie afsluiter voor zijn carriere, de portemonnee nog eens goed vullen daar.

Heb een aantal keer naar the spurs gekeken voor Dembélé en wat hij bij AZ liet zien liet hij bij de spurs nog beter zien. Een echte alles kunner die helaas nooit op waarde is geschat. Geweldige voetballer, zo niet de beste die ik de afgelopen 15 jaar heb zien rondlopen bij az. De ti-ta tovenaar tegen willem II staat nogsteeds in mijn hoofd geprint haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

61 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren