Feyenoord gunt Renato Tapia transfer naar competitiegenoot

Maandag, 14 januari 2019 om

Renato Tapia maakt het seizoen op huurbasis af bij Willem II. De middenvelder van Feyenoord kwam het afgelopen halfjaar nauwelijks in de plannen van Giovanni van Bronckhorst voor, waardoor een transfer een optie was voor de Rotterdammers. De international van Peru wilde zelf ook verkassen, aangezien hij meer speelminuten wilde maken met het oog op de Copa América komende zomer.

De 34-voudig international kwam in januari 2016 over van FC Twente, maar wist nooit helemaal te overtuigen in het shirt van Feyenoord. In totaal heeft Tapia tot op heden 45 duels achter de kiezen namens Feyenoord, met twee doelpunten en een assist als resultaat. Bij de nationale ploeg van Peru kan de middenvelder doorgaans wel rekenen op een basisplaats.

Van Bronckhorst zei eerder al dat een verhuur van Tapia goed zou zijn. “Het is goed voor hem dat hij minuten gaat maken. Hij heeft nog niet zoveel minuten gemaakt dit seizoen. We hoeven geen vervanger voor hem. Met onze grote selectie kunnen wij zijn vertrek opvangen. We kijken ook nog voor andere spelers of ze verhuurd kunnen worden.” Tapia ligt nog tot medio 2020 vast in De Kuip.


Poll

Een goede aanwinst voor Willem II?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door njfromvol)
14 januari 2019 om 10:43

In de eredivisie niet laten zien echt, maar internationaal heeft die het altijd goed gedaan. Dit is waarom mensen ook zeggen dat het een goede voetballer is. Waarom het er niet uit komt weet niemand, op zich wel goed dat hij verhuurd wordt.

14 januari 2019 om 10:44

Hij kan ook goed voetballen, alleen is hij zo wisselvallig als de pest. Dat was bij Twente al het geval, z'n land en nu bij Feyenoord.

14 januari 2019 om 10:52

Probleem is dat hij bij zowel Twente als Feyenoord op zo’n beetje elke positie is misbruikt. Als hij zich bij ons had kunnen ontwikkelen op een vaste positie was het er denk ik veel beter uitgekomen.

Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen als hij meer gaat spelen. Hebben "wij" het goed en is hij beter dan er tot nu toe uit gekomen is of hebben Gio en de staf van Feyenoord het bij het rechte eind en is het toch niet allemaal wat het lijkt.

14 januari 2019 om 14:02

Ik denk dat je hier een betere Tapia zult zien. Tapia is een speler die geprikkeld moet worden en bij Feyenoord krijgt hij die prikkels veel minder omdat hij nu veel meer tijd heeft als hij aan de bal komt en dat ligt hem niet. Tapia is een goede reactie voetballer en bij Willem2 moet hij meer reactie voetbal spelen en dan is hij op zn best zoals hij dat bij Twente ook was, maar van Twente waar hij dus veel in duels kwam om ballen af te pakken moest hij opeens bij Feyenoord meer voetballend denken. Tapia is zn type speler die bij een Everton zich staande zou houden omdat hij elke wedstrijd op zijn kracht is. Tegen tegenstanders waar je altijd onder druk komt te staan en veel duels aan gaan.

Prima aanwinst voor Willem ll! Hij heeft bij Feyenoord helaas nooit kunnen brengen wat hij bij FC Twente liet zien, maar misschien kan hij zijn oude niveau weer bereiken als hij meerdere wedstrijden achter elkaar speelt en het volledige vertrouwen van de trainer krijgt.

Aangezien zijn contract in 2020 afloopt was het voor Feyenoord misschien beter geweest om hem te verkopen, maar als hij het goed doet bij Willem ll dan kun je hem in de zomer wellicht ook nog voor een mooi bedrag verkopen. Ik zie hem namelijk niet meer slagen bij Feyenoord, daar is op het moment te veel concurrentie op het middenveld.

14 januari 2019 om 13:10

Idd best een mogelijkheid dat je er zo nog iets voor vangt. Toch vindt ik het opmerkelijk dat er in het geval van Feyenoord vaker als bij bv Ajax en PSV een speler iets “gegund” wordt. Zou dat puur media zijn of is er vanuit de clubs een benaderings verschil?

14 januari 2019 om 15:38

Ik weet niet of dat zo is. Bij PSV hebben ze de laatste seizoenen ook een aantal spelers een mooie transfer ''gegund''. Zij hebben bijvoorbeeld niet de hoofdprijs gevraagd voor Moreno en Guardado, omdat zij spelers zijn die eigenlijk naar grotere clubs konden gaan dan Psv. Daarom spraken ze bij hen af dat ze een droomtransfer van hun niet tegen zouden houden.

Steeds als ik hem zie spelen bij Peru zie ik een prima speler, maar ja, verder is hij steeds betrokken bij cruciale fouten en speelt hij gewoon niet goed genoeg. Blijft toch een vreemd fenomeen.

14 januari 2019 om 12:35

Ik denk dat hij simpelweg niet bij Feyenoord past. Ik ben op zich gecharmeerd van Tapia op de CV, maar hier heeft hij ook wat foutjes gemaakt. Logisch, niet zijn oorspronkelijke positie. Op CVM is hij gewoon niet creatief genoeg voor het spel wat Feyenoord wil spelen. Te weinig diepte zoeken, te weinig snelheid aan de bal. Doet Clasie echt veel beter. Daarnaast heeft hij nooit het hoge druk zetten van Feyenoord onder de knie gekregen in mijn optiek. Een type El Ahmadi is hij niet.

Ik denk dat je moet hopen op een goed half jaar bij Willem 2 en hem dan voor een leuk bedrag proberen te slijten (voor zover dat nog kan met een 1 jarig contract). Wellicht als er volgend jaar een trainer ala Peter Bosz voor de groep staat dat hij nog een kans krijgt als CV, maar ik vrees dat zijn rol bij Feyenoord na deze verhuurperiode echt is uitgespeeld.

Edit: wellicht heeft Tapia ook te kampen gehad met de nadelen van een winterse transfer van Twente naar Feyenoord. Er stond altijd een ingespeeld middenveld en hij had eigenlijk nooit echt uitzicht op een basisplaats.

14 januari 2019 om 20:20

CV is juist wél zijn oorspronkelijke positie..

Goed plan! Geef hem maar wat ritme en wekelijks speelminuten, Wehrmann is er ook klaar voor om als stand-in te fungeren voor CVM en anders kan Vilhena ook nog een linie terug. Groot fan van Renato, maar heeft op zijn eigen positie sporadisch een kans gekregen, en dat zonder ritme. Benieuwd hoe hij het nu gaat doen tegen overweldigend gelijkwaardige/betere teams, wanneer je toch een stuk sneller hoe goed een CVM daadwerkelijk is.

Vond hem in de periode dat hij centraal achterin stond met St. Juste (oa in de CL) heel sterk spelen toen. Maarja, van origine is het een middenvelder en daar is hij vaak te laks voor. Vooral in een team als Feyenoord is een nonchalante houding niet al te gunstig. Hoop dat de verhuurperiode hem goed doet!

14 januari 2019 om 11:39

Blijf het een fabeltje vinden dat hij in de CL zo goed gespeeld zou hebben achterin. In Napels tegen Napoli stond hij met zijn nonchalante spel aan de basis van 2 tegentreffers. In Donetsk werd hij als een amateur uitgespeeld bij de 3-1. Kortom in de 4 wedstrijden die hij gespeeld heeft was hij betrokken bij 3 tegentreffers. Dan laat ik andere verdedigende fouten achterwege. Wat was er precies goed aan zijn spel in de CL?

14 januari 2019 om 13:40

Voor Feyenoord-begrippen deed hij het gewoon goed in de CL, moeten natuurlijk ook rekening houden met de tegenstand/kwaliteitsverschil. Daar zijn enkele fouten nog geen schande op dat niveau. Alleen waren een paar van z'n fouten inderdaad wel cruciaal, terwijl hij de rest vd wedstrijd een prima pot speelt. Daarom, als jij dat nonchalance weet weg te werken waar de fouten vandaan komen, is het een meer dan prima speler

14 januari 2019 om 14:15

Hij deed het helemaal niet goed in de CL. 3 tegen doelpunten was hij direct schuldig aan in 4 wedstrijden. Een Zidane-turn die de mist in gaat heeft niks te maken met kwaliteitsverschil te maken. Een rechtsback die in de dekking staat aanspelen heeft te maken met inzicht en concentratie. Hij is op momenten gewoon onprofessioneel bezig geweest. Dat nonchalante is juist het probleem waarom hij het niet goed deed in de CL en waarom hij nu verhuurt wordt.

Hier had je toch makkelijk Sol in kunnen betrekken? Een ruildeal zodat Sol ook wat goedkoper had geweest.. Denk niet dat Willem 2 hem gaat overnemen omdat ze dan met een non EU speler zitten, maar je had hier makkelijk Sol in kunnen betrekken.

14 januari 2019 om 12:29

@vegitosan

wat moet Feyenoord met Sol? dat is weer geen speler die je naar een hoger gaat tillen. Feyenoord moet een keer creatief gaan scouten en verder kijken als de Eredivisie en oud spelers. we hebben wat echte pareltjes nodig, die de potentie hebben om ons sportief aantoonbaar beter te maken en daarna verkocht te worden voor veel geld

14 januari 2019 om 14:07

Welke spits die zoveel scoort als Sol gaat Feyenoord naar een hoger plan tillen en vooral, waar betaal je die van?

14 januari 2019 om 14:17

Sol is te licht voor Feyenoord

maar eerst moet Feyenoord van GIO af, de trainer die geen 1 speler beter maakt en die juist alle aankopen om zeep helpt, Tapia, Ayoub, Vejonivic, Amrabat en ga zo maar ff door

14 januari 2019 om 14:18

Rvp stopt na dit seizoen, Jorgensen ligt constant bij de fysio op tafel, Vente is niet goed genoeg. Ik denk dag Sol voor 2mln een prima tussen oplossing is. Als er niet snel gehandeld wordt dan wordt het gat alleen maar groter met de top en het gat met de Fcu, vitesse etc alleen maar kleiner.

14 januari 2019 om 18:52

@vegitosan

met dit soort aankopen word het gat steeds groter want dat is weer 3 miljoen wat je uitgeeft aan een speler die Feyenoord niet veel beter maakt, zoals Van Geel al jaren inkoopt. we moeten directe versterkingen halen vanaf nu en niet meer al die net niet spelers uit de Eredivisie.

het allermooiste zou zijn als Feyenoord nu eens een kaar geld gaat investeren in een scoutingsapparaat met een internationaal netwerk ipv dat geld weer uitgeven aan nog meer middelmaat. dan kunnen we in de toekomst iig weer wat stappen vooruit maken want het huidige beleid gaat ons de afgrond in helpen

14 januari 2019 om 20:06

@japie, Feyenoord heeft afgelopen zomer al flink geinvesteerd in de uitbreiding van het scoutingsapparaat.

15 januari 2019 om 00:39

@ijsmuts

ok, goed om te horen. hopen dat we dan snel weer eens een wat creatiever aankoopbeleid gaan zien ipv de standaardnamen van middelmatige Eredivisie- of oud spelers die wij als supporters ook nog wel hadden kunnen verzinnen

Hele goede aanwinst voor Willem II. Feyenoord, slaap lekker verder. Die man heeft nooit een faire kans gekregen.

14 januari 2019 om 11:24

Feyenoord, slaap lekker verder?

Want dit is de man die Feyenoord naar een hoger plan tilt? Dan zou ik zeggen, slaap jij lekker verder. Voldoet op geen enkele positie aan het gevraagde niveau.
Het enige dat Feyenoord verweten kan worden is dat ze deze jongen gekocht hebben.

14 januari 2019 om 11:36

eens met Bo. Feyenoord heeft Tapia nooit een echte kans gegeven op zijn eigen positie. Is naar mijn mening alleen misbruikt en erop afgerekend dat hij vervolgens niet optimaal presteerd. Joh, vind je het gek als je hem niet in zijn kracht laat spelen. Tapia is gezien het niveau van Feyenoord dus wel degelijk een man die Feyenoord naar een hoger plant kan tillen. Geef hem dan wel de juiste kans. Je kan een keeper ook een kans geven in de spits, maar dat gaat ook niet werken.

14 januari 2019 om 11:38

@redondon05,
De keren dat Tapia heeft gespeeld heeft hij bijna elke keer een grote fout gemaakt. Fouten die hij bij Willem II misschien wel mag maken maar bij Feyenoord zeker niet.

14 januari 2019 om 11:52

Redondo,
Een keeper in de spits dat begrijpt iedereen (en andersom ook), maar wat is volgens jou de positie van Tapia? Hij heeft als centrale verdediger, vrije verdediger, verdedigende middenvelder en aanvallende middenvelder gespeeld. Veel meer smaken zijn er voor hem niet. Kan inderdaad leuk voetballen, maar laat het telkens weer een of twee keer per wedstrijd afweten op beslissende momenten. Feyenoord is beter af zonder hem

14 januari 2019 om 14:28

Die jongen werd er enkel ingebracht als het halve team geblesseerd was. Daarnaast heeft hij nooit de kans gekregen om ritme op te doen. Stel hem eens gewoon 5 keer op dezelfde plaats op. Was een perfecte vervanger voor Ahmadi

15 januari 2019 om 12:03

"hij heeft als centrale verdediger, vrije verdediger, verdedigende middenvelder en aanvallende middenvelder gespeeld"

Dat is ook wel deels het probleem geweest. Feyenoord leek amper een plan met hem te hebben. Hij werd gehaald als vervanger van Vilhena maar die ging toen toch niet weg.

15 januari 2019 om 13:44

Wat nou, plan? Hij heeft op verschillende posities verschillende keer de kans gehad. Ben je goed genoeg blijf je staan. Plan of geen plan. Hij is duidelijk niet goed genoeg.

14 januari 2019 om 11:36

@ bo,

Iedereen ziet dat hij prima kan voetballen en technisch uitstekend is onderlegd het probleem is alleen dat hij bijna elke keer als speelt cruciale fouten maakt en het grootste probleem daarvan is nog wel dat hij schijnbaar niets schijnt te leren van zijn fouten.

14 januari 2019 om 12:02

Heeft nooit een faire kans gekregen? Tapia heeft een periode genoeg kansen gekregen om meerdere posities, maar heeft gewoon niet het vermogen om een hele wedstrijd geconcentreerd te spelen. Elke wedstrijd verloor hij wel 1-2x de bal waardoor de tegenstander levensgevaarlijk werd of scoorde. Deze jongen is gewoon niet gemaakt voor de top. Bij Peru speelt hij goed, omdat ze daar met 7 man tegen het eigen strafschopgebied aan spelen. Bij Feyenoord speel je met ruimte in je rug en kan elke fout fataal zijn

14 januari 2019 om 13:06

Dat vind ik nou altijd zo’n rare kritiek, na drie seizoenen elke dag die gozer op de training analyseren en aan het werk zien weet je als technische staf toch inmiddels wel wat je aan m hebt?

Leuke voetballer maar mist voetbalintelligentie voor het hoogste niveau.

Prima speler die bij Feyenoord in de basis hoort te staan. Op en top professional. Bronckhorst heeft deze jongen nooit een serieuze kans gegunt en hem schofterig behandeld. Bij Peru onbetwist basisspeler, (vice)aanvoerder en in de CL de beste speler aan de kant van Feyenoord. Het zegt wel genoeg dat er altijd sluimerende interesse van vooral Italiaanse clubs in hem was. Voor Willem 2 een absolute aanwinst en hij zal van de zomer alsnog een mooie transfer naar Italië of Spanje maken.

14 januari 2019 om 11:45

Haha, beste speler van Feyenoord in de CL. Heb je het over de Tapia die in Napoli een kansloze inspeelpass geeft op de rechtsback die in de dekking staat en van waaruit de 2-0 gemaakt wordt? Heb je het over de Tapia die halverwege de eigen helft een 'zidane turn' probeert die compleet verkeerd gaat en waardoor de 3-0 op het bord komt? Of heb je het over de Tapia die in Donetsk bij de 3-1 vergeet om op zijn benen te blijven staan waardoor de 3-1 op het bord komt?

Deze speler voegt al jaren niks toe. Als ie echt zo goed was, had ie meer kansen afgedwongen, want laten we niet doen alsof het middenveld van Feyenoord in de afgelopen anderhalf jaar zo geweldig stond. Meerdere middenvelders zijn in de tussentijd vertrokken (amrabat en El Ahmadi) en nog kon deze speler amper speeltijd afdwingen.

Tapia kan 80 minuten goed spelen om vervolgens een totaal onnodige fout te maken waar een doelpunt uit volgt, weg goeie wedstrijd. Dit is bij Willem II net zo dodelijk als bij Feyenoord. Hij heeft die rare fouten gewoon zijn hele periode bij Feyenoord gemaakt. Zou hem niet als centrale verdediger opstellen in ieder geval, dat gaat Willem II tegendoelpunten kosten, gegarandeerd.

14 januari 2019 om 13:18

Het probleem met Tapia is niet zo zeer dat hij fouten maakt, maar dat de fouten die hij maakt voortkomen uit nonchalance. Daar word ik vooral gek van, hij kan inderdaad een goede wedstrijd spelen en dan gewoon zo’n fout maken

Ben benieuwd op welke positie hij gehaald is. Niet voor het middenveld aangezien we daar al ruim zitten. Misschien gaat ie naast Peters achterin spelen. Anders snap ik deze actie echt niet. Hopelijk optie tot koop bedongen hij speelt inmiddels lang genoeg voor een paspoort hier dus die non EU regel is niet van toepassing voor hem. Kan ie Anita vervangen volgend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

135 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Turkije flirtte met Orkun Kökcü: ‘Mijn hart ligt nu bij Nederland’

De Turkse voetbalbond (TFF) heeft Orkun Kökcü in het verleden benaderd inzake een interlandloopbaan voor het nationale elftal, zo schrijft De Telegraaf maandag. De achttienjarige middenvelder van Feyenoord doorliep alle Nederlandse...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Tottenham Hotspur overweegt 15 miljoen pond uit te trekken voor Nicolás Tagliafico, omgerekend 17,5 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren