Guardiola ziet monsterzege Manchester City als ‘een teken van respect’

Donderdag, 10 januari 2019 om

Manchester City liet woensdag in de eerste wedstrijd van de halve finale van de Carabao Cup geen spaan heel van Burton Albion (9-0). De ploeg van Josep Guardiola was oppermachtig en stond bij de rust al op een 4-0 voorsprong, een marge die na de thee flink werd uitgebreid. De Spaanse manager geeft na afloop aan dat gas terugnemen geen optie was.

De monsterzege van the Citizens was de grootste overwinning ooit in de halve finale van het bekertoernooi en de grootste in de Carabao Cup sinds het treffen tussen Liverpool en Fulham in 1986 (10-0). “Als je op een bepaald moment gas terugneemt en niet meer aanvalt, dan toon je geen respect voor de tegenstander en voor de competitie”, aldus de manager, geciteerd door diverse Engelse media.

“In de rust hebben we het daarover gehad. We moesten simpel blijven spelen en proberen om meer doelpunten te maken. Het verschil tussen clubs uit de Premier League en de League One zit niet alleen in de kwaliteit van de spelers, maar ook in het ritme waarin wordt gespeeld. Als je dat negentig minuten volhoudt, gaat zo'n tegenstander vanzelf ten onder."

Nigel Clough, manager van Burton Albion, was blij dat zijn ploeg dubbele cijfers kon voorkomen. “Het publiek riep: '10, 10, 10'. Gelukkig konden we dat voorkomen. Het is niet fijn om met zulke cijfers te verliezen, maar we hadden dit wel verwacht”, besluit de trainer. De tweede wedstrijd tussen Manchester City en Burton Albion staat gepland op woensdag 23 januari.


Poll

Verwacht jij dat Manchester City de Carabao Cup gaat winnen?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Ja lekker makkelijk tegen een ploeg doordrukken die niet terug kan bijten. Ben benieuwd of City ook lekker gaat freewheelen als ze bijv. 1-0 voor staan tegen een Barcelona in het kader van respect tonen naar de tegenstander.

10 januari 2019 om 10:22

Dan begrijp je Guardiola mijns inziens verkeerd. Respect is in dit geval alles geven. Dat doe je als je met dit spel met 9-0 wint tegen Burton Albion en en ook als je 1-0 voor staat tegen Barcelona en de voorsprong wilt behouden.

10 januari 2019 om 10:22

Dan begrijp je Guardiola mijns inziens verkeerd. Respect is in dit geval alles geven. Dat doe je als je met dit spel met 9-0 wint tegen Burton Albion en en ook als je 1-0 voor staat tegen Barcelona en de voorsprong wilt behouden.

10 januari 2019 om 10:38

Zo kan Guardiola dat mooi uitleggen uit zijn perspectief, maar uit oogpunt van Burton zou ik eerder met een 4-0 kunnen leven i.p.v. een 9-0. Tegen een ploeg die al op zijn gat ligt doordrukken voelt eerder vernederend aan dan dat je denkt joh wat een eer dat City 110% geeft tegen ons zeg.

10 januari 2019 om 10:47

Je begrijpt het nog steeds niet. Het was bij rust al 4-0. Als City jouw manier van denken had gevolgd, dan hadden ze de hele tweede helft rond moeten gaan tikken. Dát geeft je pas een kutgevoel, als Burton zijnde. Als je zelf hebt gevoetbald, weet je dat je na een bepaalde score op gaat geven. Dus die 5, 6, 7-0 boeit dan echt niet. 4-0 achterstaan en je tegenstander gaat pesterig rond spelen, zonder je serieus te nemen, is bijna per definitie denigrerend.

10 januari 2019 om 11:05

Nee jij begrijpt het niet. Waarom moet in godsnaam een tegenstander dat als respectvol ervaren dat je keer op keer die bal uit het netje kan vissen. Ik weet niet wat voor voetballer jij was/bent, maar ik kreeg er alleen maar meer de pest in als er we weer een goal moesten incasseren. Dat City superieur is aan de tegenstander blijkt al uit alles en iedereen weet dat al. Als het nu gaat om het doelsaldo wat belangrijk kan zijn voor een eventuele titel begrijp ik dat wel, maar dit is gewoon een tegenstander kleineren en dan moet je niet op de proppen komen van ja we hebben respect getoond naar de tegenstander.

10 januari 2019 om 11:14

Wat hadden ze dan de tweede helft moeten doen? Elke actie stoppen bij de 16 meter want een doelpunt maken is respectloos? Ik verlies altijd liever 1x met 9-0 dan 9x met 1-0.

10 januari 2019 om 11:21

Je gaat er gewoon dik vanaf tegen een van de beste ploegen van Engeland.
Als City de tegenstander de tweede helft wil sparen, hoe moeten ze dit dan doen?
Kansen missen? een rondo van 45 minuten? Keeper in de spits?
City voetbalt gewoon op de enige "eerlijke" manier voor de tegenstander en dat is gewoon hoe ze spelen. Balbezit, aanvallend en kansen creeerend. Ik heb ook gevoetbalt en ik vond het veel minder erg om dik van een tegenstander te verliezen, dan 3-0 van een betere tegenstander te verliezen die bij een voorsprong alleen maar gaat klooien.

10 januari 2019 om 11:27

Het gaat mij gewoon puur om het feit dat Guardiola een egotripper is. Wat denk je dat Guardiola zou zeggen als ze bijv 6-0 zouden verliezen van Barcelona? Ze waren ten minste respectvol naar ons? Ik denk het niet.

10 januari 2019 om 11:30

Gaat het nu om de doelpunten, respect of wil je gewoon even gal spuwen op Guardiola?

10 januari 2019 om 11:39

@stefano
Volgens mij slaat Guus hier de spijker op de kop.

Je hebt gewoon niets met Pep, zeg dat dan. Dan ben jij ook een keer eerlijk.
Want als je gaat redeneren zoals jij, kan je alles negatief maken.

10 januari 2019 om 11:53

Ik heb niet een keer gezegd dat ik pro Guardiola ben, maar als jij graag wil horen dat ik hem een hansworst vindt dan is dat prima. Ik vind Guardiola een hansworst.

Is het respectvol als een Verstappen iemand lapt of als Van Gerwen iemand naar huis stuurt zonder dat hij een pijl heeft gehad op een dubbel. Ik luister dan liever naar dat gebrabbel van Michael dat de tegenstander er geen klote van kon en dat hij de beste is i.p.v. achteraf zwammen dat je dit doet zodat je respect toont richting de tegenstander, want dat is gelul van de bovenste plank. Je doet dit gewoon voor je eigen ego. Klaar. Niks meer, niks minder.

10 januari 2019 om 11:58

Uhh, wat verwacht jij dan? Dat Verstappen achter die persoon moet blijven om echt respectvol te zijn?
In wat voor vreemde wereld leef jij?

Maar misschien mocht je als klein jongetje altijd winnen van de grotere jongens. Dat is pas respectvol. (dit bedoel ik sarcastisch)
Nee, er is niks respectvollers dan je tegenstander als gelijke te behandelen.

Maar nogmaals, je zit hier om iemand zwart te maken dus succes daarmee

10 januari 2019 om 12:36

Leuk dat verdraaien van woorden om een voordeel te krijgen in een discussie. Ik snap gewoon niet dat meneer Guardiola denkt dat de tegenstander het als respectvol ervaart als het grote Manchester City wel even vol gas durft te geven tegen een ploeg die al op apegapen ligt.

En als je zoiets doet, ben dan een man en zeg dat je dit doet om de tegenstander te vernederen of zeg gewoon niks.
Hij wilde vorig seizoen zichzelf ook al bijna in de underdog positie plaatsen tegen Feyenoord en daar heeft hij ook al een handje van. Lekker respectvol is dat zeg.

Dat is gewoon puur mijn mening, maar dit zal ook wel weer verkeerd geinterpreteerd worden en ik ben een Guardiola hater dus waarom zou je die ook serieus nemen

10 januari 2019 om 12:39

Dus het kan er gewoon niet bij jou in dat mensen soms anders zijn dan jij?
Want dat zeg je nu? Ik verdraai nu niks.

"en als je zoiets doet, ben dan een man en zeg dat je dit doet om de tegenstander te vernederen of zeg gewoon niks. " -- Dat zijn namelijk de enige 2 opties.
Maar als iemand echt vanuit respect dacht? Of kan dat niet?

10 januari 2019 om 10:46

Je snapt toch wel dat het gaat om een mindere tegenstander met respect behandelen en niet teams van het gelijke niveau. Het is juist respectloos als je tegen iemand van het 3e niveau op 50% speelt uit medelijden. Nee je moet laten zien dat je zo’n team ook serieus neemt. Dat is respect en daar doelt Pep op.

10 januari 2019 om 10:53

Ja en naast respect is het ook een boost voor de spelers. Vooral voor het talent Jesus die er even vier heeft ingelegd. Het lijkt me als speler maar teleurstellend als ze met drie-nul van het veld stappen tegen Burton. Ik denk dat ze met die negen-nul trots thuis kunnen komen. En voor de voetbal liefhebbers natuurlijk ook prachtig om zoveel goals te zien!

10 januari 2019 om 11:20

Natuurlijk wil je goed van start gaan en z.s.m. de wedstrijd op slot gooien, maar als dat eenmaal gebeurd is, hoef je toch niet meer ten koste van alles door te gaan. (m.a.w. die extra goals leveren geen extra voordeel zoals bijvoorbeeld wel in de PL voor de titel.) Ik begrijp ook wel dat het City-publiek en de neutrale kijker dat geweldig vindt, maar dat is mijn punt ook niet. Zeg dan gewoon dat je het publiek wil vermaken en dat je iedereen wil verpulveren en kom dan niet met ja we hebben respect getoond naar de tegenstander. Want de tegenstander zit echt niet te wachten op een slachtpartij.

10 januari 2019 om 12:32

Het verschil tussen City en Burton is gewoon gigantisch en met een 9-0 vind ik dat nog zwak uitgedrukt. Dit zijn toch gewoon cijfers waarmee een ploeg van zo'n statuur moet winnen van Burton? En dan vond ik ze nog niet eens vol gas gaan.

Nee, ben het met bovenstaande personen eens: Burton als gelijke behandelen door 'gewoon' te blijven voetballen getuigt van respect. Medelijden hebben bij een 4-0 achterstand en maar wat gaan aankloten en de tegenstander daarbij ook nog eens expres voor schut zetten getuigt juist totaal niet van respect.

Het punt waar Guardiola op reageert is ook niet of het publiek verder vermaakt moet worden, maar of de 9-0 geen vernedering is, etc.

10 januari 2019 om 13:08

Ik wil Burton niet ophemelen, maar het is wel de halve finale in dit toernooi. Ze moeten dan wel iets goed gedaan hebben om zo ver te komen en de 9-0 is de grootste uitslag ooit in de geschiedenis in de halve finale van de EFL cup. Dat lijkt me niet de normaalste zaak van de wereld.

“In de rust hebben we het daarover gehad. We moesten simpel blijven spelen en proberen om meer doelpunten te maken. Het verschil tussen clubs uit de Premier League en de League One zit niet alleen in de kwaliteit van de spelers, maar ook in het ritme waarin wordt gespeeld. Als je dat negentig minuten volhoudt, gaat zo'n tegenstander vanzelf ten onder."

Nou van mij hoeft City echt niet aan te kloten, maar de tegenstander was allang kopje onder bij rust. Bij zulke uitspraken wil je gewoon een monsterscore neerzetten. Je hoeft niemand een gunst te verlenen, maar dit is gewoon laten zien dat je absoluut de beste bent en hij hoeft ook totaal geen medelijden te hebben met Burton (dat is bijna het pijnlijkste wat er is), maar als de tegenstander al gebroken is en als je die nog verder de grond in wil stampen dan heeft dat verder weinig te maken met respect.

10 januari 2019 om 16:30

Maar als ze niet hun best doen, moeten ze dan gewoon maar rond tikken? Ik, als voetballer, zou helemaal gek worden als een ploeg dat bij mijn ploeg deed

Groot gelijk natuurlijk, maar ik interpreteer t toch ook een beetje als psychologische oorlogsvoering met Liverpool. En in het geval van Liverpool had ik er ook wel weer begrip voor dat ze met 9 andere spelers aantraden.

10 januari 2019 om 11:41

Kijk nog maar eens naar de 11 van gisterenavond, dat is niet eens hun sterkste 11. City’s B-ploeg zou kunnen strijden om een plaats in de CL, terwijl de B-ploeg van Liverpool net mag dromen van EL-ticket. City is zo oneerlijk tegenover de andere ploegen, maar goed we mogen niet klagen en we moeten gewoon volhouden hoop echt dat dit ons seizoen word...

Haha, wat kan deze man toch ook een schijnheilige dingen zeggen. Blijf het een fantastische trainer vinden, maar qua uitspraken krijg ik er een beetje de kriebels van soms. Ik heb altijd het gevoel dat Pep zich veel beter en politiek correcter wil voordoen dan dat hij eigenlijk is. Dat zagen we in de wedstrijd tegen Liverpool ook wel weer toen hij stond te flippen tegen de vierde official.

Maar goed, bij Burton Albion zullen ze nu wel blij zijn, door het respect bij City is met 9-0 in plaats van 5-0 naar huis gestuurd. Fijn toch, zo'n respectvolle club.

10 januari 2019 om 11:45

Gisteren, voor de wedstrijd, werd nog een artikel geplaatst met het volgende:

"jürgen Klopp, manager van Liverpool, besloot maandag in de FA Cup tegen Wolverhampton Wanderers veel wisselspelers op te stellen, een keuze die slecht uitpakte gezien de 2-1 nederlaag. Josep Guardiola zegt tegen Burton Albion een goede opstelling te gaan neerzetten."

"ik wil graag in alle vier de competities waar we inzitten, zo ver mogelijk te komen. Toen Wigan ons uit de FA Cup knikkerde vorig seizoen, was ik verdrietig. Sinds ik hier bij Manchester City ben, nemen we bekertoernooien zeker serieus. Als iedereen fit is, kunnen we vier competities ook aan"”

Dat jij het blijkbaar beter weet hoe je toernooien en competities moet winnen, kan hij niks aan doen? Hij doet het op zijn manier.
Trouwens, als hij nu ook een C-team op zou stellen en gas terug zou nemen, was hij in de ogen van mensen zoals jij weer hypocriet.
Hoe dan ook, kan hij het toch niet goed doen.

10 januari 2019 om 12:07

Ik zie nergens staan dat Dejan de trainerskwaliteiten van Guardiola ter discussie stelt?
Hij heeft gewoon bepaalde trekjes als persoon waar op gewezen wordt, maar dat is blijkbaar not done.....

10 januari 2019 om 12:14

Ik zie ook nergens in mijn post staan dat ik zeg dat Dejan de trainerskwaliteiten van Guardiola ter Discussie stelt?

Sterker nog, ik refereer naar een artikel waarin Pep het een en ander heeft gezegd. Dus met 'hij doet het op zijn manier' doel ik op bovenstaande teksten van dhr. Guardiola zelf.

Of zie jij het winnen van competities alleen als trainerskwaliteiten? Hoe kan Mourinho dan die competities gewonnen hebben? SAF deed ook de trainingen niet zelf o.a.

Je tegenstander keihard vernederen door met 9-0 naar huis te sturen? Dat is pas geen respect pep.

10 januari 2019 om 13:59

Of juist wel. City heeft zijn best gedaan tegen Burton en dat getuigd van respect tegen de club, in plaats van met 3-0 niks meer gaan doen en jeugdspelers laten invallen.

Interessant strekking en eigenlijk heeft hij ergens gelijk. Het is respect hebben voor je tegenstanders als je, je best blijft doen uiteraard. Als je na de 4-0 een beetje doelloos rond gaat tikken neem je het ook niet meer serieus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool7652
4.Arsenal6024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

53 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
Jorge Mendes heeft tijdens een bezoek aan Juventus laten weten dat José Mourinho ervoor open staat om vanaf volgend seizoen de trainer te worden in Turijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren