Update: Diego Maradona met succes geopereerd aan navelbreuk

Zondag, 13 januari 2019 om

Diego Maradona ligt in Buenos Aires in het ziekenhuis. De Argentijn is opgenomen met een maagbloeding en moet worden geopereerd, zo melden diverse media in Argentinië. De bloeding zou aan het licht zijn gekomen toen Maradona op routinecontrole moest in het ziekenhuis. Nadat de bloeding werd aangetroffen is de 58-jarige voetballegende met zijn kinderen naar een kliniek in Buenos Aires vertrokken voor nader onderzoek.

Maradona wilde vrijdag in eerste instantie gewoon weer terugkeren naar Mexico om zijn werk als trainer van Dorados Sinaloa weer op te pakken, maar die vlieger gaat niet op. De Argentijn is sinds sinds september coach van de club. Op de clubwebsite meldt Dorados Sinaloa dat Maradona voorlopig absent is vanwege problemen met zijn gezondheid. Zijn taken worden zolang overgenomen door een van zijn assistenten.

Het is niet voor het eerst dat Maradona met gezondheidsproblemen kampt. Afgelopen zomer had hij na de 2-1 overwinning van Argentinië op Nigeria op het WK nog medische verzorging nodig nadat zijn bloeddruk was gedaald. Maradona loopt bovendien al bijna het hele seizoen met een wandelstok vanwege artritis in beide knieën. In het verleden kampte hij met een drugs- en alcoholverslaging, en in 2005 ondering Pluisje nog een bypassoperatie om zijn obesitas tegen te gaan.

Update 5 januari 7.46 uur - ‘Maradona is in orde en heeft ziekenhuis verlaten’
Diego Maradona heeft het ziekenhuis in Buenos Aires alweer verlaten, zo melden diverse Argentijnse media. Tientallen journalisten verzamelden zich voor het ziekenhuis waar Pluisje werd behandeld nadat hij een maagbloeding zou hebben gehad. Zij hoopten een glimp op te vangen van de voetballegende en zagen hem in zijn auto stappen. Zijn dochter Dalma Maradona heeft op Twitter laten weten dat het goed gaat. “Hij is in orde”, schrijft ze.

Update 13 januari 10.10 uur - Diego Maradona met succes geopereerd aan navelbreuk
Diego Maradona is met succes geopereerd aan een navelbreuk, een verdikking van de navel. De advocaat van Pluisje, Matias Morla, laat via Twitter weten dat de voorziene operatie zonder problemen is verlopen. "De chirurgische ingreep van Diego Maradona is beëindigd. Dank aan God dat alles goed is verlopen", schrijft Morla. Maradona moet in ieder geval nog tot zondagmiddag in het ziekenhuis van Buenos Aires blijven.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door bvdp)

Deze man kan beter helemaal niet meer aan een club beginnen. Beter voor hem en voor de clubs..

Die drugs verslaving ligt niet bepaald ver in het verleden

Nou hop van je pensioen genieten en uit de media blijven mafkees

5 januari 2019 om 00:14

Zo, lekker gevoelloos ben jij. Mensen vergeten nog al eens dat je niet voor een verslaving kies he, zoiets sluipt er gewoon in. En vergeet niet wat voor een leven Maradona heeft, overal zullen er camera's op hem gericht zijn. Dat is ontzettend zwaar. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dan drugs ga gebruiken of ongezond gaat eten om je problemen of stress te onderdrukken. Dus het woord mafkees vind ik een beetje makkelijk, zeker voor een persoon in zijn situatie.

5 januari 2019 om 00:24

Tuurlijk kies je daar wel voor, lekker makkelijk. Zorgen dat je weerbaarder bent tegen verleidingen van buitenaf is een remedie. Als Maradona de juiste keuzes had gemaakt en gedaan had wat gezond voor hem is (wat hij heus wel aanvoelt) dan was het nu een stuk beter met hem gesteld geweest!

Edit: mistte een woord

5 januari 2019 om 01:14

@ kilian vernoemd naar een hardloper toevallig? @azresenal Niet lullen, t leven is als een wedstrijd. Naast is naast, verliezen is verliezen. Diego is een geboren loser sinds hij niet meer wint.

5 januari 2019 om 03:28

In wat voor context is de term mafkees dan wel toegankelijk? Laten we heel eerlijk zijn; het is wellicht geen respectvol woord om een persoonlijkheid te omschrijven, maar volgens de definitie valt Maradona wel onder die term. Mentaal gezond is toch wel de laatste diagnose die zo'n man dient te krijgen.

Los van de term zegt Sparta-Ajax88 niets verkeerd. Voor hem is het ook het beste om de media te ontwijken, want zinnige uitspraken of daden zijn nauwelijks te bekennen. Om betreft het meest recente verleden met Nederland betreft feiten er maar eens bij te pakken had meneer een zeer duur verblijf betreft een goed doel(!!!) inclusief prostituees en veel meer randzaken die het daglicht niet kunnen verdragen genegeerd, omdat hij vond nog meer rechten te hebben.

Met zo'n persoon moet je als organisatie helemaal niet in zee willen gaan. In mijn ogen het slechtste voorbeeld voor elke voetballer, ongeacht het vroegere talent.

5 januari 2019 om 07:07

Was dat goede doel toevallig Oxfam Novib? Nee dat was toen voor Fernando Ricksen toch? Dat ie voor 40 ruggen een penalty zou nemen en een etentje zou bijwonen. Schandalige actie was dat.

5 januari 2019 om 07:18

ik vind het echt onrespectvol dat je zo'n grootheid als Diego Armando Maradona een mafkees noemt. nota bene 1 van de spelers die het voetbal ooit heeft gekend. je bent blijkbaar geen voetballiefhebber. als je het over beste voetballers ooit kom je snel uit op Diego Maradona Pele, Messi als nog levende voetballer. je moet ze bewonderen. mam man ben ik de enige die zo denkt?

5 januari 2019 om 11:21

Dus als je zegt dat Maradonna een mafkees is ben je geen voetballiefhebber? Als voetballiefhebber moet je al zijn wamgedrag maar door de vingers zien omdat hij fantastisch kon voetballen? Sparta-Ajax88 heeft helemaal gelijk, deze man is een mafkees. Ja was een geweldige speler maar voor de persoon Maradonna totaal geen sympathie en geen enkele bewondering.

Nou hij heeft ook tijdens het WK 2018 helaas wel gezondheidsklachten gehad tijdens de wedstrijd Argentinië-Frankrijk. Stress, en spanning zijn voor hem erg slecht vooral zie je dat hij nog dik is, maar ook kan hij diabetes 2 hebben. Overgewicht, alocholverslaving en drugsgebruik is voor iedereen gevaarlijk als je niet meteen behandeld wordt door een arts.

Maradona kan beste afscheid nemen van voetbalwereld, het beste is voor zijn gezondheid.

5 januari 2019 om 09:29

Ach, boontje komt om zijn loontje hé. Moet zeggen dat ik weinig medelijden met hem heb.

Tja, je gunt het niemand, maar je kan ook moeilijk medelijden met hem hebben, zal voornamelijk aan z'n eigen levenstyle liggen waarschijnlijk.

club in mexico? hij had toch getekend als talentenscout ergens in denemarken oid? ik zou iig nooit zaken met hem doen.

4 januari 2019 om 23:46

Als ik drugsdealer zou zijn zou ik zeker wel zaken met hem willen doen.

Dit heeft toch niks te maken met zijn gedrag mensen. Heb respect voor mensen en dit gun je niemand alleen als je zelf geen hart hebt. Ik hoop dat hij er goed en gezond uit komt.

5 januari 2019 om 03:33

Respect is een ding, realisme daartegenover weer iets heel anders. Betreft de persoon Maradona, zijn vertoning, zijn beeld naar buiten de afgelopen jaren en zijn doen en laten in het recente verleden maken het toch wel duidelijk dat dit allesbehalve een rolmodel is. Dan heb ik liever respect voor mensen als Ronaldo en Messi, maar voor Maradona heb ik alleen respect voor z'n vroegere talent. Als persoon is het respect bij mij heel erg ver te zoeken.

13 januari 2019 om 15:42

Het is een navelbreuk kerel. Deze komt over het algemeen vaker voor bij dikke mensen op een wat oudere leeftijd. Door zijn gewicht is de buikwand opgerekt waardoor er een scheur in is gekomen en er iets naar buiten stulpt... Hier gaat echt niemand dood aan hoor. Je schrijft alsof hij levensbedreigend ziek is. Dit heeft wel degelijk met zijn gedrag te maken maar dan vooral met zijn eet en drink gedrag...

Het doet toch wel pijn om te zien hoe ongezond zo'n legende leeft. Tis dan niet zo dat ik hem live heb zien voetballen maar toch krijg je mee van opa's hoe goed hij was en hoe bijzonder zijn talent was. Ik gun hem echt een normale gezonde levensstijl en een kilo of 20 gewicht minder.

Het ging rond 2010 beter, toen werd ie ook coach van het Argentijnse elftal. Mensen vroegen zich toen ook af of hij die lijn kon doortrekken. Strak in het pak aan de zijlijn tijdens het wk, het zag er echt goed uit. Maar helaas na een paar jaar kwam weer het gekke naar boven, dat is eigen aan iemand met borderline. Jezelf altijd willen vertonen op een andere manier zodat mensen steeds over je blijven praten.

In de belangstelling willen staan, daar gaat het om bij Maradona. Maar om nu te gaan spotten over zijn gezondheid zoals sommigen hier...ik snap jullie echt niet, het is werkelijk om van te kotsen.

Diego Maradona, mischien wel de beste voetballer allertijden.
Wie zij wij om hem te beoordelen of .veroordelen.
Met zon leven is het niet makkelijk om gewoon te blijven
Deze man heeft nu nog meer balgevoel in zn kleine teen dan de meeste eredevisievoetballers in hun hele lichaam hebben.

Ik vrees dat hij binnenkort wel eens definitief om kan vallen. Met zijn levensstijl, drugsverleden en huidige fysiek is het wachten op meer mankementen. Ik hoop dat het hem bespaard blijft, maar het is wel zorgelijk. Eigenlijk zou hij lekker met pensioen moeten gaan, want die druk van presteren en de stress die daarbij komt kijken heeft hij helemaal niet meer nodig. Probleem voor hem is geloof ik dat zijn geld nagenoeg op is en de Italiaanse belastingdienst achter hem aan zit. Jammer om zo'n grote speler op zo'n pijnlijke manier te zien aanmodderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 10
123 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Argentinië.

184 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Real Madrid is bereid om ver te gaan om de komst van N’Golo Kanté mogelijk te maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren