‘Arsenal heeft zichzelf in de voet geschoten door hen niet te halen’

Zaterdag, 29 december 2018 om 11:36Gijs Freriks • Laatste update: 11:45

Liverpool heeft vooralsnog de beste papieren in de strijd om het kampioenschap en Arsenal heeft dertien punten minder. De club uit Londen staat op de vijfde plaats in de Premier League en had in de ogen van Bob McNab beter kunnen presteren als er succesvoller was ingekocht op de transfermarkt. De voormalig verdediger doelt op Virgil van Dijk en Andrew Robertson.

“Van Dijk moet een van de beste centrumverdedigers in de Premier League in tijden zijn. Ik begrijp niet waarom we niet voor hem zijn gegaan toen hij nog bij Southampton zat”, aldus McNab in de Engelse media. “Hij is de speler naar wie Arsenal sinds het stoppen van Tony Adams naarstig op zoek is, want Van Dijk is een echte leider.”

“Hij is goed aan de bal, rustig wanneer hij onder druk wordt gezet en bovenal is hij een kolos die iedereen om hem heen beter maakt.” Ook linksback Robertson, die de overstap maakte van Hull City naar Anfield, had in het Emirates Stadium niet misstaan, zo betoogt de 75-jarige McNab. “Hij is briljant, heel leuk om naar te kijken voor een oude linksback als ik.”

“Liverpool heeft met hem een gok genomen, want je weet nooit hoe iemand het doet als-ie naar een grote club gaat en er opeens constant druk is. Maar Jürgen Klopp heeft zijn huiswerk echt gedaan. Arsenal heeft zichzelf in de voet geschoten door Van Dijk en Robertson niet te contracteren. Als Dennis Bergkamp wat in Van Dijks oor had gefluisterd, dan was hij misschien wel naar ons gekomen.”


Poll

Denk jij dat Arsenal dit seizoen in de top vier eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door scouserper)

En dan? Bij Arsenal om de 4/5e plek spelen? Kom op zeg, arsenal is lichtjaren verwijderd van Liverpool. Afgelopen jaren is liverpool een keer 2e in de premie league en champions leaugue geworden en nu koploper premie league.

29 december 2018 om 11:57

Liverpool was ook een tijd alleen maar om de 4/5 de plek aan het spelen. Ik denk als Virgil naar Arsenal was gegaan Arsenal er heel anders uit zou zien.

29 december 2018 om 12:35

Ja hij is koploper maar wie zegt dat ze het worden het engelse seizoen duurt nog lang vergis je niet! Daar weten gerrard en suarez alles van

29 december 2018 om 12:42

Liverpool heeft het net zo slecht gedaan als arsenal de afgelopen jaren of misschien zelfs slechter. Check het ff na op wikipedia onder erelijst ,2e in 2014 en voor de rest paar keer 7e en 8e. DIt jaar doen ze het echt goed dat moet ik er wel bij zeggen.

29 december 2018 om 12:54

Wat was het verschil tussen Liverpool en Arsenal voordat van Dijk naar Liverpool kwam? Liverpool was ook niet direct een kampioenskandidaat...

29 december 2018 om 13:16

Arsenal speelt geweldig voetbal alleen de verdediging is erg matig en met een VVD zou er bij Arsenal een groot probleem opgelost zijn.

Toch merkwaardig hoe Klopp een neusje heeft in goeie transfers te maken.op Karius na kan ik niet op een gefaalde aankoop komen.

29 december 2018 om 12:17

Ragnar Klavan

29 december 2018 om 12:22

Klavan was een nuttige stand-in voor het centrale duo en kostte slechts 5 mln;dan kun je niet van een miskoop praten vind ik.
Voerde zijn taken prima uit,bal onderscheppen en zo snel mogelijk inleveren bij een medespeler en de keren dat hij meedeed heeft hij het goed gedaan.
Idd geen gigant die je bij een club als Liverpool zou verwachten,maar zeker geen miskoop!

29 december 2018 om 12:32

Manniger, Matip, Klavan, Karius, Solanke, Gallacher, Keita en Fabinho hebben nou niet echt het stempel van goede aankoop tot nu toe.

29 december 2018 om 12:39

Makkelijk scoren met namen als Keita en Fabinho. Het getuigd juist van klasse om een goed team te blijven verbeteren om de groep hongerig te houden. Geen van de andere namen die je noemt zijn voor grote bedragen gekocht, dus hij weet in ieder geval de risico’s in te schatten.

29 december 2018 om 12:42

Maar sommige in je lijst zijn niet gekocht om hun stempel te drukken, Manniger en Klavan puur als stand in. Solanke een talent en was toch een gokje, kostte ook nauwlijks iets en om Keita en Fabinho (die het prima doen) nu al te beoordelen is een beetje voorbarig. Gallacher ken ik eerlijk gezegd niet..

29 december 2018 om 12:45

Daarbij komt bij dat ik Fabinho laatst klasse vond spelen tegen Man U. De laatste wedstrijden heb ik niet gezien maar wanneer hij die lijn heeft doorgetrokken kan je al niet meer spreken van een miskoop.

29 december 2018 om 12:52

grapjas...
Matip (gratis opgehaald bij Schalke) doet het redelijk goed als hij basis staat.
Klavan (5 miljoen) heeft altijd naar behoren gedaan.
Solanke (gratis van Chelsea) is jong en heeft nog wel potentie.
Gallacher wil ik nog wel even afwachten want is gewoon heel jong nog.
Keita en Fabinho. Keita ben ik met je eens dat die nog niet heel bijzonder gespeeld heeft, maar ook niet heel slecht.
Fabinho is gewoon rustig gebracht en speelt de laatste paar wedstrijden heel goed.
Van deze lijst zijn alle spelers, op Keita en Fabinho na, ofwel talent of gratis overgekomen. En Keita en Fabinho zijn er net een half jaar. even wachten met afkraken dus nog.

29 december 2018 om 13:27

Tegen dat united is geen graadmeter als cvm hoefde hij niet te verdedigen omdat united niet aanviel

29 december 2018 om 13:52

En jij denkt dat spelers die gratis overkomen ook echt gratis zijn? Die krijgen over het algemeen een vrij hoog salaris, om het nog niet over een tekenbonus te hebben.

Ik vermoed niet dat Klopp had gedacht,dat Robertson zo'n succes zou gaan worden.
Was een nuttige kracht bij een degradant,hoe zo iemand zich ontwikkelt bij een topploeg is toch koffiedik kijken,maar is een koopje van 8 mln geweest gezien zijn huidige status.

29 december 2018 om 12:48

Dan is het echt een koopje. Ik vind die jongen in elke wedstrijd die ik heb gezien van Liverpool dit seizoen echt heel goed spelen. Hij zorgt constant voor gevaar en blijft zijn verdedigende taken ook goed uitvoeren. Ik denk dat hij de komende jaren de vaste lb blijft en bij Engeland ook kan worden

29 december 2018 om 12:53

Hij is al aanvoerder van schotse nationale elftal. Gaat lastig worden om er bij Engeland in te komen dan :P.

29 december 2018 om 14:02

Oo meen je, ik dacht dat het een Engelse jongen was. My bad

Achteraf is het altijd makkelijk roepen. Als je dit doortrekt kan je ook zeggen dat het jammer is dat ze niet Messi hebben gehaald toen hij nog bij Newells Old Boys speelde. Dan hadden ze iig een goeie flank speler.

Van Dijk heeft het Manchester City van Guardiola afgewezen om naar Liverpool te gaan. Wat voor kans had Arsenal dan gehad? Al is het feit dat Arsenal geen kans zou hebben ook weer de schuld van Arsenal, als je kijkt naar de mogelijkheden en van hoe ver Liverpool zelf kwam.

Robertson is dan weer een absolute meesterzet. Hij is van een standaard back bij Hull uitgegroeid tot misschien wel de beste linksback van de wereld en ik denk niet dat zelfs zijn ouders dat aan hadden zien komen.

29 december 2018 om 12:54

Robertson beste Lb van de wereld vind ik wat overschat maar van Engeland zeker. Je moet wel van heel goede huize komen om Marcelo te overtreffen, toch al jaren uitstekende speler.

29 december 2018 om 14:07

Ik vind Robertson ook van hele goede huize. Alleen Marcelo en Alba zou ik durven aan te wijzen als betere linksbacks.

29 december 2018 om 14:16

Robertson laat verdedigend wel een stuk minder steken vallen dan Marcelo, die eerder speelt als een verkapte buitenspeler want verdedigen kan die jongen totaal niet. Aanvallend is Marcelo dan wel weer ongenaakbaar. Robertson zit wel in mijn persoonlijke top 5.

29 december 2018 om 12:55

Liverpool is simpelweg bereid meer te betalen en bied een beter toekomstperspectief onder Klopp. Arsenal kan geen goed perspectief bieden want daarvoor staan wel te slap momenteel. Als je een tijd goed speelt heb je meer om op te staan.

29 december 2018 om 14:09

Dat toekomstbeeld is waar ik op doelde. Als Arsenal goed beleid voerde, dan hadden zij nu kunnen staan waar Liverpool nu staat.

Ipv is het de ene ineffectieve beslissing na de andere, terwijl de fans doen alsof het topbeleid is totdat de resultaten minder worden en dan spreekt iedereen schande.

Makkelijk praten achteraf. Heeft natuurlijk niemand wat aan. Arsenal wilde volgensmij toentertijd Alberto Moreno ook hebben. Dat doet er nu simpelweg niet toe.

29 december 2018 om 12:56

Denk dat ze best kans maken hoor om Moreno bij Liverpool op te pikken. Aanvallend leuke speler met goede uitstraling, verdedigend echt een drama. Je weet gewoon zeker dat hij meerdere keren per wedstrijd aan de verkeerde kant staat te dekken en daardoor kansen weggeeft. Maar misschien wel goed genoeg voor Arsenal ? weet niet wie er daar op de Lb staat.

29 december 2018 om 13:06

Kolasinac is een beest. Thanks, but no thanks.

29 december 2018 om 14:06

Monreal als hij fit is, wat hij nooit is of anders Kolasinac. Word je ook niet vrolijk van, dus Moreno maakt serieus kans op een basisplek.

29 december 2018 om 14:11

TheRoscoe, grapje zeker? Moreno maakt met die twee fit niet eens kans op een selectieplaats. Kolasinac is een tank.

29 december 2018 om 16:48

Leuk dat Kolasinac een tank is, hij heeft ook vrij weinig voetballend vermogen en hij wordt een stuk minder bruikbaar zodra we niet in een systeem spelen waarin we met wingbacks spelen, oftewel 5-2-3. En Arsenal speelt liever met 4 achterin en dan wordt het in 9 van de 10 wedstrijden heel duidelijk wat de beperkingen zijn van Kolasinac.

En "als fit" gaat voorbij aan het punt wat ik maak over Monreal, namelijk dat hij helemaal niet fit lijkt te blijven tegenwoordig, een situatie dat misschien ook niet meer gaat veranderen gezien zijn leeftijd. Als Monreal topfit kon blijven, dan zat Arsenal niet te zoeken naar een nieuwe LB, want qua niveau is Nacho de beste verdediger die we hebben.

Dus je wordt er niet vrolijk van, want Monreal is nooit fit en Kolasinac heeft het gewenste niveau niet.

29 december 2018 om 17:39

Moreno heeft dat niveau ook niet, ik schat hem absoluut niet beter in dan de linksbacks die we al hebben lopen.

Als van Dijk nu naar Arsenal gaat dan gaat Arsenal echt niet beter spelen en echt niet beter verdedigen.
Heel veel heeft te maken met het feit dat Liverpool veel compacter speelt en veel meer energie legt in een wedstrijd. Ze veroveren de bal veel hoger en er is veel minder druk op de verdediging.
Van Dijk hoeft een veel mindere ruimte te verdedigen bij Liverpool.
Ik heb zovaak transfers gezien van spelers die geweldig presteren bij het ene team en als een natte krant spelen bij een ander team van gelijkwaardig niveau. Puur door de manier van spelen.
Ron Vlaar speelde ook een geweldig WK om daarna weer als een natte krant te spelen vanwege het feit dat hij daarna weer grotere ruimtes moest verdedigen.

Analisten zijn gebakken lucht verkopers die met praatjes geld verdienen en niets zinnigs zeggen.
Als deze analist nou had gezegd dat Jurgen Klopp toen naar Arsenal gehaald moest worden dan had zou hij wat zinnigs zeggen.
Dezelfde analisten riepen jaren dat Man U Pogba nooit had moeten laten gaan en dat dat 1 van de grootste fouten was.
Nu hij weer bij Man U speelt, kan hij er niets van. Makkelijk geld verdienen deze gebakken luchtverkopers.
Je moet spelers scouten die het best passen bij de manier van spelen van de club/team.
Van Dijk presteert goed bij Liverpool dus hij zou bij Arsenal ook goed presteren, is nergens op gebaseerd.
De verdedigers van Arsenal hebben veel minder reservetroepen om hun heen.

29 december 2018 om 14:00

Bull.

Arsenal speelde jaren zonder stofzuiger op het middenveld, daar lag het probleem. Dat is met de komst van Torreira ruimschoots opgevuld. En Arsenal speelt onder Emery een stuk compacter dan onder Wenger.
Volgens Sky zijn Arsenal is het team dat de meeste afstand aflegt op het veld, Liverpool is daar de nummer zes. Qua sprinten liggen die twee clubs elkaar in de buurt. De speelstijl is redelijk vergelijkbaar

29 december 2018 om 14:23

Liverpool speelt veel compacter dan Arsenal. Met energie heb ik het niet over de meeste meters maar om de explosieve korte sprints om gelijk druk op de bal te zetten.
Een speler die constant in beweging is in 1 tempo en geen explosieve interval kracht gebruikt, verbruikt minder energie dan iemand met minder meters maar wel meer explosieve agressieve versnellingen maakt.
Van Dijk zou het veel moeilijker hebben bij Arsenal met meer ruimte om zich heen.

29 december 2018 om 15:08

Je praat onzin, 'bombenera99'. Stravven heeft ten eerste gelijk, het is vergelijkbaar met Liverpool.

Ten tweede speelt Liverpool met een hoge linie dus met veel ruimte in de rug. Daarnaast gaan de fullbacks naar voren. De centrale verdedigers positioneren zich dan meer in de buurt van de backs zodat een van de middenvelders een centrale positie inneemt, je hebt dan een lijn van drie.

Met de fullbacks weg heb je aan de flanken veel ruimte om te dekken als centrale verdediger wanneer een counteraanval wordt opgezet. Het tegendoelpunt in Napoli is hier een goed voorbeeld.

Als Liverpool zo compact zou spelen zou Firmino niet de bal komen ophalen, dat is meerdere malen al gebeurd terwijl de andere 2 middenvelders hun eigen taken hebben met 1. de bal naar voren te brengen (zoals Gini, Shaqiri) en 2. blijft er een middenvelder als schakel tussen verdediging en aanval.

Als laatste punt zou het niet eens uitmaken als Liverpool compact speelt. Van Dijk is erg goed in bepalen van zijn positie (hierdoor levert het veel buitenspel gevallen op voor de tegenstander, dat kan je ook zien in de statistieken en daarbij is hij een van de snelste cb's in de league dus hij heeft alles in huis om in elk systeem te spelen).

Wat word ik moe van dit soort verhaaltjes. Arsenal had hazard moeten halen 8 jaar terug of whatever

De crux bij Arsenal is de verdediging en een duurbetaalde sterspeler die niet thuisgeeft.
Dit was de situatie bij Liverpool ook tot voor kort,de verdediging heb ik het dan over...
Arsenal hoeft het trucje maar te kopieren en ze zijn dan ook structureel bij de eerste 4!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Arsenal11-5
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder81
B. SakaAanvaller81
A. LokongaMiddenvelder70
P. AubameyangAanvaller73
M. ØdegaardMiddenvelder61
N. PépéAanvaller60
B. LenoKeeper30
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

227 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Liverpool 8 0 0 0
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Van Dijk: ‘Nu pas heeft iedereen het erover en praat iedereen elkaar na’

Virgil van Dijk kijkt op van de plotselinge complimenten voor Mohamed Salah. Na zijn optreden in in de uitwedstrijd tegen Watford (0-5 zege) van zaterdag wordt de aanvaller van Liverpool genoemd...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren