Van Hanegem geniet: ‘De hele wereld wil hem hebben, toch kiest hij voor AZ’

Zaterdag, 29 december 2018 om

Willem van Hanegem vindt voetbal een fijne en interessante afleiding, na een jaar waarin hij prostaatkanker overwon en geteisterd werd door een dubbele longembolie. De Nederlandse voetballegende, die in februari zijn 75e verjaardag viert, ziet tal van talenten op de velden in de Eredivisie en is blij dat er weer goede buitenspelers zijn opgestaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door stillewillem)

Tussen alle talenten die hij ziet zitten dus geen Feyenoorders? Ik denk zelf dat talent pas weer komt als ze de kans krijgen. Bij Ajax is dat het geval geweest, bij Feyenoord wat langer terug, nu bij AZ. En ook in het Nederlands elftal krijgen ze nu een kans. Er was een hele goede lichting waardoor talanten misschien minder minuten en kansen kregen.

29 december 2018 om 09:25

Bij Feyenoord staat het inderdaad een beetje stil de laatste tijd. Iemand die weet of er in de nieuwe lichting nig wat leuks loopt?

29 december 2018 om 10:48

Naja dit is dan misschien wel een hele nieuwe lichting, maar Ibrahima Berete vind ik zelf een groot talent. Speelde tot de zomer bij Vitesse en is nu (op 15 jarige leeftijd over 2 weken 16) naar de Feyenoord Academy gegaan. Snelle/technische aanvaller. Speelde laatst nog mee tegen onze (ajax) o16 en onze verdediging had het toch behoorlijk lastig tegen hem.

29 december 2018 om 16:46

Berete is wel snel ja, maar zeer zeker niet technisch.Speelde vorig jaar al in Vitesse O17. Steekt er sowieso boven uit bij zijn eigen lichting, maar is ook alweer 3/4 jaar niet meer doorontwikkeld. Ken hem namelijk al van Brabant United O15 (FC Den Bosch/RKC)

In de O17 zijn er 4/5 goede spelers, die eraan komen.

1. Sven Zitman (middenvelder 6 of 8, is zeer allround)
2. Mimeirhel Benita (rechtsbuiten snelheid en techniek, overzicht kan wel wat beter)
3. Abdel Belarbi (spits/buitenspeler met oogje voor de goal)
4. Steven van der Sloot (rechtsback
Met veel diepgang en staat zijn mannetje in de duels, kan ook aardig voetballen)

Twan van der Zweeuw (Linkercentrale) en Tein Troost (keeper overgenomen van NAC) zijn ook aardige spelers.

Al met al heeft feyenoord O17 wel een aantal individuele talentvolle spelers. Ze moeten alleen wel aan doorstroming gaan werken, want bij Ajax, Psv en AZ spelen al hun betere spelers al een lichting of zelfs 2 lichting hoger en nog is hun O17 talentvoller dat zegt toch echt wel iets.

Ps. Vitesse heeft trouwens ook een topjeugd ala AZ, maar werken minder met doorstroming, zeker richting 1ste elftal. Daarom valt het minder op.

29 december 2018 om 18:12

@shan09 Dan hebben wij toch allebei een andere Berete gezien. Tegen ons vlogen de sterke dribbels met akka's en scharen je om de oren haha.

29 december 2018 om 09:29

Bij Feyenoord krijgt de jeugd sws niet heel veel kans hoor. Dat wat langer terug was omdat de club geen spelers kon kopen. Maar Feyenoord is eerder een PSV(minder jeugd doorstromen) dan een Ajax/AZ, waar de jeugd mijnsinziens veel meer kans krijgt.

29 december 2018 om 09:46

Feyenoord heeft tijdens de financiële crisis veel met talent gewerkt uit noodzaak inderdaad maar heeft toch wel goed uitgepakt. Bij AZ halen ze de spelers op heel jonge leeftijd en dan is er een goede kans dat ze het eerste halen. Bij Ajax weet je tot je 16e niet waar je staat aangezien ze daar veel op die leeftijd scouten en er dus gewoon iemand voor jou in de pikorde kan komen te staan en jij niet debuteert. En bij PSV is het vooral opvulling van het jong PSV elftal met 2 a 3 kanshebbers voor het eerste.

Conclusie en rode draad: als je goed genoeg bent op jouw positie ten opzichte van andere in het eerste elftal dan speel je. Kan ook door blessures komen.

29 december 2018 om 09:52

Er staat anders behoorlijk veel eigen jeugd in het team bij Feyenoord. Vorige wedstrijd: v Bijlow, van Beek, Verdonk, Vilhena, Nieuwkoop en Hankouri, Kokcu en Geertruida als invallers. Met Malacia en Vente die als jongelingen met enige regelmaat hun minuten pakken lijkt het er toch op dat ze hun kansen wel krijgen. Al is van Bronckhorst inderdaad sneller geneigd om een meer ervaren speler neer te zetten. Misschien dat dat veranderd nu Feyenoord ogenschijnlijk niet meer naar boven of beneden hoeft te kijken op de ranglijst.

29 december 2018 om 10:18

Vergeet van Persie niet! Maar je bent het toch ook eens dat de jeugdspelers die in de basis stonden gewoon kwaliteit missen? Dat zal ook de reden zijn dat van Hanegem ze niet noemt

29 december 2018 om 12:47

"dat wat langer terug was omdat de club geen spelers kon kopen. Maar Feyenoord is eerder een Psv(minder jeugd doorstromen) dan een Ajax/az, waar de jeugd mijnsinziens veel meer kans krijgt."

Jij hebt een beetje een vertekend beeld van de situatie bij Ajax van tegenwoordig. Wel eens gezien hoeveel gekochte spelers Ajax in de selectie heeft? Eigen jeugd krijgt daar bijna geen kans meer (en terecht, als ze minder zijn dan de gehaalde spelers, want de beste hoort natuurlijk te spelen).

29 december 2018 om 13:36

Gilau, ik zie nog genoeg jeugdspelers de kans krijgen en spelen. Dus ik volg je niet helemaal man.

29 december 2018 om 13:44

Ja, maar hij trekt de vergelijking met Psv, alsof daar niets van eigen jeugd rondloopt en bij Ajax wel. Dit is natuurlijk een situatie van jaren geleden, terwijl bij PSV er nu zat eigen jeugd rondloopt, terwijl bij Ajax de laatste jaren juist veel meer plaats is ingeruimd voor koopspelers. Het gaat mij er dus om dat zijn stelling dat er bij Ajax meer kansen zijn voor de jeugd dan bij PSV niet correct is.

Ik denk nog steeds dat door Raiolav(Fortes helpt hem alleen) boadu vroegtijdig gaat verpatsen. Van de zomer ligt boadu nog 1 jaar vast dus het wordt do (verlengen) or die (verkopen) voor AZ.

29 december 2018 om 09:24

Ok 2 jaar nog, dan nog lol

29 december 2018 om 11:13

Ik zie hem graag naar Ajax komen hoor😉

29 december 2018 om 13:25

20? frenkie gel

29 december 2018 om 14:11

Ja, dat deed Raiola met Bouy, Kishna en Kluivert ook. Een 16 jarige mag namelijk maar voor 3 jaar tekenen dus kan op zijn 18e/19e relatief goedkoop weggezet worden.

29 december 2018 om 16:09

Met 17 jaar kan je gewoon nog een jaartje verlengen. Dat doen ze bij AZ vaak wel slim, zo ook met Boadu

Is die Wijndal bij AZ ook niet een heel groot talent? Als ik Football Manager mag geloven heeft AZ daarmee echt goud in handen

29 december 2018 om 10:28

Is wel een aardig talent ja. Speelde helaas nog weinig in de eredivisie omdat Ouwejan logischerwijs de 1e keus is. Tegen PEC in de beker speelde hij wel en als ik me niet vergis gaf ie ook een mooie assist af! Wel grappig dat Football Manager. Het potentieel dat hun in de database aan jonge spelers geven klopt vaak gewoon heel goed. Ik heb het dan niet over gearriveerde talenten als Matthijs de Ligt en Steven Bergwijn maar meer de nog onbekende spelers van 16-17 jaar. Als ik hoofd scouting was dan had ik de database van dat spel zeker in m’n voordeel gebruikt. Gratis lijst met potentials, kan je altijd nog een keer zelf gaan kijken.

29 december 2018 om 11:13

Klopt zeker! Sterker nog, veel clubs gebruiken deze ook. Bij excelsior werd zelfs iemand aangesteld als scout vanwege zijn Football Manager capaciteiten. Soms zitten ze er wel echt helemaal naast natuurlijk. Zo hadden ze een Emmen spits Nederlands elftal potentieel gegeven, maar dat is uiteindelijk helemaal niets geworden.

29 december 2018 om 11:35

Damn, klinkt als een job voor mij haha. Wel mooi dat het op die manier gebruikt wordt. Bij Championship Manager etc werken ook veel mensen achter de schermen, die potentials komen ergens vandaan natuurlijk en zijn niet helemaal uit de lucht gegrepen.

29 december 2018 om 11:50

Wijndal boadu stengs koopmeiners is echt wel het goudmijntje van AZ. En daarachter misschien nog Kenzo Goudmijn zelf.

29 december 2018 om 13:18

Fitz-Jim en Hillen (allebei 2003) kunnen me ook bekoren. Baresi doet het ook alleraardigst. Taabouni van 2002 zie ik ook graag spelen.

29 december 2018 om 16:54

Zeker weten wolterx maar hou ook van Brederode (2003) in de gaten, hele gave speler. Speelde Ajax O16 laatst nog aan flarden. Kan op 10, 7, 11 en op 9, komt wel snelheid tekort maar compenseert dat met zijn fysiek, techniek en inzicht.

Goed verhaal van Willem. Er zijn nu goede buitenspelers (o.a. Bergwijn) en er zitten er ook weer een aantal aan te komen. En dat Willem ook kan genieten van Ajax middenvelders is ook leuk om te lezen. Vond hem inderdaad de laatste tijd al milder (was een tijdlang redelijk zuur in zijn columns) maar we weten dan nu hoe dat komt.

29 december 2018 om 13:38

Het is een goede vent die Willem, en bovenal liefhebber.

Interessant dat van Hanegem Gravenberch noemt, is dat een speler die direct ingepast kan worden wanneer Fdj en Ziyech vertrekken of is dat nog te vroeg? Hij is 16 dat weet ik, maar toch. Ik ben ook benieuwd naar de ontwikkeling van die spits van jong Chelsea(kan even niet op zn naam komen) en Chong. Het wordt allemaal heel interessant aankomende jaren, toch denk ik dat in ieder geval Bergwijn en Depay gewoon onbetwiste basispelers blijven en dat Kluivert daarbij komt komende jaren.

29 december 2018 om 10:21

Kan zeker dat gat niet invullen. Jong Ajax is dit en volgend seizoen nog ideaal voor hem omdat hij daar geen fysiek voordeel meer heeft en zich dus vooral tactisch kan ontwikkelen

29 december 2018 om 10:31

Denk dat je redan bedoeld

29 december 2018 om 13:21

Ik denk het wel, ondanks dat er nog veel fout gaat gaat er ook enorm veel goed en maakt hij elk team waar hij in speelt sterker. Heeft dit seizoen 7 wedstrijden van Jong Ajax gemist, werden er 6 van verloren. Ondanks dat hij jongste eruit is is hij wel een factor die het team sterker maakt, alleen is het afwachten waar hij te spelen gaat komen. Gaat hij voor LAM achtig iets of LVM, als hij uitgegroeid is moet hij ook met een bewegingstrainer aan de slag om dat beetje extra controle over zijn lichaam terug te krijgen, dan gaat hij zo Ajax 1 in wandelen.

Oh daar is de zure V Hanegem weer die met Feyenoordbril op alleen maar negatief over Ajax pra... Oh nee wacht dat is waar ook, het is een liefhebber die alles volgt en gewoon kritisch benoemt wat hij goed en niet goed vindt, los van clubvoorkeur. Triest dat over dit grootste NL voetbalicoon na Cruijff vaak zo denigrerend gepraat wordt, met name op Voetbalzone. Koester liever je nationale grootheden, zeker als ze zoals Willem verstand van en passie voor het spel hebben. Ik wens je een gezond 2019 kerel!

29 december 2018 om 11:35

Geootste voetbalicoon na Cruijff? Hij is amper bekend buiten NL.

29 december 2018 om 12:04

Ik kan nog wel met gemak 10 betere voetballers noemen in nederland.

29 december 2018 om 14:04

@berserko, dus jij wil zeggen dat Willem altijd vrolijk en fluitend in de studio zit? Dat cynische zit toch gewoon in zijn aard? Dat maakt zijn optredens en columns nu eenmaal zurig. Dat hij positief is over bepaalde spelers, bewijst natuurlijk helemaal niet dat zijn mening niet gekleurd zou zijn; dat kan gewoon naast elkaar bestaan. De grootste Feyenoordhaters zien ook wel dat van Persie kan voetballen; dat heb ik menig keer gehoord, terwijl het zwarte gal van hun tong druipte.

Wat mij bij Willem tegenvalt, en waarom hij voor mij niet zo groot is als dat hij voor jou is, is dat hij zijn nek nooit uitsteekt. Hij heeft zich teruggetrokken en is alleen beschouwend. Nu ook weer, de Feyenoordopleiding is weggevallen en levert al jaren nauwelijks nog kwalitatief goede spelers op, en hij doet en zegt niets. Het enige wat hij zegt is dat Gio niemand beter maakt. Terwijl Feyenoord zijn expertise gewoon keihard nodig heeft. Laten we hopen dat Stanley Brard zijn kunstje nog eens kan flikken.

@vincentfã¶ldmuves, ik mag niet direct reageren op jou, dus het moet even zo.

Tegengewerkt worden door bestuursleden die vnl voor zichzelf op het pluche bij de club zitten is geen reden om aan de zijlijn te blijven staan. Neem Cruyff, die praktisch zijn hele voetballeven is tegengewerkt door het bestuur bij Ajax, maar zich altijd bleef verzetten. Die heeft nog even in zijn nadagen een revolutie ingezet, terwijl hij nota bene op sterven lag. Niet alles is gelukt bij die revolutie, Bergkamp en Jong zijn inmiddels vertrokken, maar daar kan hij niets meer aan doen. Het resultaat is echter dat Ajax in no-time van bijna failliet naar schathemeltje rijk is gegaan, en veel kompletere spelers uit eigen jeugd aflevert. Zoiets moet ook bij Feyenoord kunnen als Willem de bres opklimt. Desnoods met Wim Jansen samen. Op zijn minst kunnen deze heren Stanley Brard bij gaan staan.

29 december 2018 om 14:37

Dat is omdat het bestuur niet met Willem om kan gaan. In de Feijenoord directie draait het grotendeels om zo lang mogelijk je stoeltje vast te houden en niet om de club vooruit te helpen. Daar is Willem diep in teleurgesteld: hij wil de club namelijm helpen, maar niemand is bereid ècht te luisteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

136 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Update: Barcelona bevestigt rugnummers Frenkie de Jong en Carles Aleñá

Frenkie de Jong gaat bij Barcelona definitief rugnummer 21 dragen, zo weet Mundo Deportivo maandagmiddag te melden. De 22-jarige middenvelder werd onlangs zonder rugnummer gepresenteerd bij zijn nieuwe club. Dat had...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren