Aanvaller van Willem II is ‘gevleid’ door interesse van Nederlandse top

Donderdag, 6 december 2018 om

Donis Avdijaj gaat na dit seizoen mogelijk promotie maken. De aanvaller van Willem II heeft een aflopend contract en BILD schreef in oktober dat de Duitser in beeld is bij clubs als AZ, Feyenoord, Ajax en koploper PSV. Avdijaj voelt zich ‘gevleid’, zo vertelt hij in een interview met Goal.

“In mijn ogen kunnen deze clubs concurreren met clubs uit alle andere Europese competities. Dit soort verhalen (van BILD, red.) toont aan dat ik momenteel goed bezig ben. Ik zie mijzelf de komende jaren ook wel in Nederland spelen”, aldus de 22-jarige Avdijaj, die dit seizoen op zeven treffers en zes assists in vijftien officiële wedstrijden staat voor Willem II.

‘Ajax, PSV, Feyenoord én AZ hebben ‘Schnäppchen’ van Willem II in het vizier’

BILD maakte in oktober melding van de belangstelling van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ voor Donis Avdijaj.Lees artikel

De international van Kosovo voelt zich goed bij de club en in de Eredivisie, zo vertelt hij: “Het belangrijkste is dat mensen geen vooroordelen over mij hebben en dat ik op het veld kan laten zien wat ik kan. Als ik week in, week uit in de Eredivisie speel, dan komt de rest vanzelf wel.”

Avdijaj heeft zogezegd een aflopend contract, maar dat kan door een optie met een jaar verlengd worden. Als die optie wordt gelicht, dan komt er automatisch een gelimiteerde transfersom van een half miljoen euro in het contract te staan, schreef BILD. Eerder kwam Avdijaj uit voor Roda JC Kerkrade, Schalke 04 en Sturm Graz.


Poll

Is Donis Avdijaj goed genoeg voor de Eredivisie-top?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door allochteun)

Ik kan me niet voorstellen dat Avdijaj goed genoeg is voor Ajax en Psv. Zeker als je je bedenkt dat Maher het niet kon maken bij PSV en Sinkgraven die tot nu toe bij Ajax nog weinig heeft laten zien. Dat zijn beide spelers die zich week in week uit lieten zien in de Eredivisie. Al had ik verwacht dat Dumfries net zo'n verhaal zou worden en die doet het goed in Eindhoven. Om terug te komen op Avdijaj, je weet nooit wat een hoger niveau doet met een speler al zou ik hem niet halen als ik Ajax of PSV was. Voor Feyenoord en AZ lijkt het me een gok die wel zou kunnen nemen.

6 december 2018 om 10:38

Sinkgraven heeft gedurende zijn periode in Amsterdam overwegend in de lappenmand gezeten en sleepte zich van de ene in de andere blessure. Nogal logisch dat hij weinig kon laten zien. Laat staan week in, week uit. Die jongen verdient een nieuwe kans en kan pas beoordeeld worden als hij een langere periode achter elkaar blessurevrij is.

In de wedstrijden die hij wel speelde, toonde hij zeker wel aan dat hij goed genoeg voor Ajax was, zelfs op de linksback-positie groeide hij naar een steeds beter niveau.

Maher is een heel ander verhaal dan Sinkgraven. Zijn potentiële talent is nooit tot wasdom gekomen in Eindhoven. Ik denk dat Maher te vroeg uit Alkmaar is vertrokken en hij zich daar nog genoeg had te leren. AZ is geen PSV, in de zin van een topclub. Het niveau en het tempo bij PSV was wellicht nog wat te hoog voor hem gegrepen op dat moment.

Beide gevallen zijn qua type voetballer en achtergrond ook nauwelijks te vergelijken met Dumfries. Zowel Sinkgraven en Maher zijn creatieve middenvelders en in principe spelmaker. Dat is een lastige positie, waar een elftal om moet draaien.

Dumfries is een no-nonsence-straight-to-the-point rechtsback, die het moet hebben van zijn onuitputtelijke energie en wilskracht. Een positie met heel andere taak.

Avdjaj ken ik niet zo goed als voetballer. Geen idee of hij goed genoeg is voor Ajax of PSV. De keren dat ik Willem ll zag spelen, viel hij me nauwelijks op. Het is ook maar net wat clubs als Ajax of PSV met zo’n jongen voor hebben. Basisspeler of speler voor de breedte, dat os nogal een verschil.

6 december 2018 om 11:47

Sinkgraven is alleen maar geblesseerd geweest en Maher was bij AZ al een momentenvoetballer, waardoor de aankoop van PSV dubieus was; Ajax heeft hem daarom bewust laten lopen. Dumfries is een heel andere speler.

Ik zou Avidjai alleen met maher willen vergelijken en dan maak jij een goed punt: hij is niet klaar voor Ajax of Psv, en waarschijnlijk ook niet voor Feyenoord. Wellicht is hij wel een optie voor AZ ware het niet dat AZ Idrissi al heeft op die positie. Misschien als die verkocht wordt zou Avidjai een optie voor hem kunnen zijn?

Een gelimiteerde transfersom van een half miljoen euro als de optie wordt gelicht, dat heeft Willem II dan niet echt goed onderhandeld, of zie ik dat fout? Is ook niet de eerste keer dat dit bij Willem II gebeurt.

Deze jongen kan zeker een stap hoger aan, maar het niveau van PSV en Ajax heeft hij (nog) niet. Wellicht Feyenoord, maar eerder zie ik hem bij een club als Utrecht of AZ terechtkomen.

6 december 2018 om 10:36

Volgens mij is hij ook geen goedkope jongen. Die zal wel wat salaris gewend zijn. Verder kon hij mij bij Roda wel bekoren. Liet een zeer goede indruk achter, en op basis daarvan zou hij zeker niet kansloos zijn bij de subtop van Nederland. Misschien wel een leuke optie voor Az, want hij kost namelijk niks en hij is ook nog eens geen verdediger. Daar worden ze in Alkmaar wild van .

6 december 2018 om 10:37

Nogal kort door de bocht reactie. Als Willem II die eis niet had geaccepteerd was hij waarschijnlijk niet gekomen. Iedereen ziet dat die jongen in potentie hogerop kan. En als je daar als Willem II zijnde van kan profiteren dat zo’n jongen dan een jaartje komt ballen en je er uiteindelijk 500.000 aan overhoudt is dat toch een prima deal. Zeker als je beseft dat hij transfervrij is gekomen. Dan zijn dit toch de deals waar clubs als Willem II het van moet hebben om kwalitatief goede spelers binnen te halen.

6 december 2018 om 11:21

Tja... Wat Willemii4life ook al zegt, waarschijnlijk was het slikken of barsten.

Hij was transfervrij en had een nieuwe club nodig. Willem II kan het salaris dat hij bij Schalke gewend was in nog geen 100 jaar betalen, dus dan moet er iets verzonnen worden waardoor hij wel wil tekenen.

Waarschijnlijk was het juist andersom. Donis had waarschijnlijk een contract voor slechts één jaar gewild, en dan transfervrij na een goed jaar op zoek naar een grotere club. Willem II wilde nog graag wat aan hem over houden, dus wordt er een optie aan geknoopt met een relatief lage gelimiteerde transfersom.

Als ie het goed doet, heeft Willem II een jaar lang een goede speler gehad, voor een salaris dat waarschijnlijk rond de 250.000 ligt. Als ie dan na een jaar gaat, heb je een goede speler gehad, en 250.000 euro winst gemaakt.

Je moet toch een beetje creatief zijn als klein clubje

6 december 2018 om 11:54

Ah sorry Willemii4life en Allochteun, ik wist niet dat de situatie zo zat. In dat geval was het inderdaad de enige optie van Willem II om hem binnen te halen, en hebben ze dat goed gedaan.

Ik geloof hier weinig van. Zie hem niet echt uitblinken als ik een wedstrijd zie van willem 2. Dacht eerder dat het over Sol ging. Die kans acht ik groter in dan deze meneer

6 december 2018 om 11:16

Sol is natuurlijk ook een optie, maar dan moet je flink gaan investeren, want die haal je niet op voor een habbekrats.

Donis kan voor 500.000 opgehaald worden, is 22 jaar, en staat op 7 treffers en 6 assists in 15 wedstrijden. In de competitie op 4 goals en 3 assists in 13 wedstrijden, ook gewoon mooie cijfers voor een buitenspeler.

Kun je voor een paar centen de gok eens wagen. Zo niet, dan wordt ie waarschijnlijk door een Utrecht of zo wel opgepikt voor dat half miljoen, geloof er niets van dat hij volgend jaar nog in Tilburg speelt.

6 december 2018 om 12:26

Dat zijn idd goede cijfers. 500k is idd niet veel om een gokje te wagen. Dankje wel voor de cijfers. Dit geeft mij een ander beeld over deze jongen. Sol is waarschijnlijk alleen betaalbaar voor Ajax of PSV. Ik dank zelf dat hij een goede vervanger kan zijn wanneer de Jong bij PSV vertrekt.

6 december 2018 om 12:26

Ik las vorige dat Sol na dit seizoen transfervrij is en dat W2 hem dus moet verkopen in de winterstop. Als ze beide gratis / voor weinig af te halen zijn denk ik dat feyenoord dat moet doen. Je kunt je er geen buil aan vallen en eventueel weer doorverkopen als ze niet voldoen.

6 december 2018 om 12:32

Ik heb even gegoogled en zie dat hij een eenzijdige optie in zijn contract heeft voor nog een jaar. Die zal W2 zeker gaan lichten.

6 december 2018 om 15:37

Ik gok van wel ja

De enige reden dat die optie nog niet gelicht is, is dat het tot 1 april mag, maar dat gaat natuurlijk gewoon gebeuren.

Schijnt dat hij 25% loonsverhoging krijgt als de optie gelicht wordt, maar zelfs dan, dat doen ze natuurlijk.

Hele talentvolle jongen. Ik denk dat als hij zo doorgaat de stap echt wel aan kan. Hij stond een tijdje bekend als probleemjongen en daarom waren niet veel clubs happig op zijn komst. Maar gekeken naar voetbalkwaliteiten is het een prima speler. Ook nog eens eentje met pit. Ik vind hem bijvoorbeeld beter dan Zenelli van Heerenveen.

6 december 2018 om 15:57

Is dit niet die jongen die in Duitsland destijds een afkoopsom van van €50.000.000?

Zou een goede kans maken op een basisplek bij Vitesse of AZ. Dat zijn overigens geschikte clubs als springplank voor een vervolgstap. Ben benieuwd! Ajax, PSV en (zelfs) Feyenoord zijn momenteel te hoog gegrepen.

Onzin verhaal weer, Ajax en PSV gaan hem sowieso niet halen. AZ zou een leuke club voor hem zijn.

6 december 2018 om 11:44

Precies. Deze jongen is nog niet goed genoeg voor de Nederlandse top, maar de clubs daaronder kan hij prima aan in mijn ogen. Technisch begaafde speler die zo zou mee kunnen bij AZ, Utrecht of Vitesse.

6 december 2018 om 13:15

Ja, al kan hij ook in een soort van Jozefzoon rol bij Ajax of PSV komen. Dat was ook altijd een gewaardeerde invaller, af en toe keer belangrijk. Als je Avdijaj haalt, weet je ook wat je hebt, en dat is niet zeker als je een jonge speler van buiten haalt. Alleen verwacht ik eigenlijk dat zowel Ajax als PSV op die posities wel genoeg jeugdspelers hebben.

Laat Feyenoord maar een poging wagen. Als je Vilhena verkoopt en Jorgensen, zou ik Mahi (transfervrij) Doan (8 mil.?) Avdijaj (2 mil.?) Als er ruimte is voor Sol meteen doen, aangezien v. Persie ook stopt. Verder afscheid nemen van Botteghin, Toornstra, Clasie en wat overbodige jeugd als Verdonk, el Hankouri, etc. en die selectie verjongen en versterken. Hoogma of v. Drongelen en Kingsley voor rechtsachter. Stel je voor: Bijlow, Vermeer, ten Hove Kingsley, Nieuwkoop st. Juste, v. Beek Hoogma/v. Drongelen, v.d. Heijden Haps, Malacia Tapia, Kokcu, Wehrmann Doan, Ayoub, Burger Berghuis, Sinistera Sol, Mahi, Vente Larsson, Avdijaj

6 december 2018 om 15:58

Leuk, maar Feyenoord kan Doan niet betalen verwacht ik.

6 december 2018 om 16:17

Als je Jorgensen en Vilhena verkoopt, wat de verwachting is. Je neemt afscheid van Toornstra, Tapia en Botteghin, die echt wel iets opleveren. Je selecteert door op Verdonk, el Hankouri, etc. En je laat Clasie (salaris) teruggaan, dan heb je meer als genoeg financiële middelen om Doan te halen en Avdijaj (die na eenzijdige optie nog steeds maar 1 jarig contract heeft!) Mahi is transfervrij en Sol heeft ook een 1 jarige optie geloof ik? Indertijd 3 jaar met optie van 1 jaar als ik het mij goed herinner? Een Hoogma of v. Drongelen kosten de wereld niet en Kingsley idem. Dus denk dat je al met al, hooguit 15 mil. kwijt bent alles in totaal en die haal je al uit enkel Vilhena of Jorgensen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Vitesse4411
8.Willem II43-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. CrowleyMiddenvelder305
Pol LlonchMiddenvelder271
D. SaddikiMiddenvelder191
R. TapiaMiddenvelder120
M. VrousaiMiddenvelder124
A. IsakAanvaller1212
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

2 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
Na de uitschakeling in de Champions League is er veel onvrede in de selectie van Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren