Teleurstelling na mislopen Ballon d'Or: 'Wat moet ik nog meer doen?'

Dinsdag, 4 december 2018 om

Antoine Griezmann greep maandagavond naast de Ballon d'Or-winst. De spits van Atlético Madrid werd derde bij de verkiezing van France Football, achter Cristiano Ronaldo en winnaar Luka Modric. De wereldkampioen steekt na afloop van de ceremonie zijn teleurstelling over zijn derde plaats niet onder stoelen of banken.

Griezmann, die in 2016 ook op het podium belandde, vindt dat hij dit jaar recht had op de trofee. De aanvaller wijst op het winnen van het WK en de Europa League-winst met los Colchoneros. “Ik won de Europa League en de wereldbeker, wat moet ik nog meer doen? Ik zou het niet weten”, wordt de spits geciteerd door verschillende media, waaronder Goal.

“Het is een enorme eer om op het podium te staan en wereldkampioen te zijn. Ik ben erg blij met dit jaar, het is een geweldig jaar voor mij geweest. Ik ben een beetje teleurgesteld, maar het was een mooie avond waarop we de winnaars in het zonnetje moesten zetten, dus ik moest erbij zijn”, aldus Griezmann, die hoopt dat hij in de toekomst alsnog de Ballon d’Or weet te winnen.

Kylian Mbappé eindigde maandag als vierde. De aanvaller van Paris Saint-Germain kan leven met de uitslag. “Een teleurstelling? Nou, als je kijkt naar waar ik vandaan kom: nee. In korte tijd werd ik zevende (in 2017, red.) en vierde. De drie spelers boven mij verdienen het meer dan ik. Ik moet blijven werken om in de toekomst op hun plek te staan.”


Poll

Begrijp jij de teleurstelling bij Antoine Griezmann?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door dante)

Ik vind Mbappé toch een stuk volwassener klinken dan Griezmann hier.

4 december 2018 om 09:19

Griezman hoort niet eens in de top 10 en dan praat hij over een teleurstelling, laat me niet lachen. Hij moet blij zijn dat hij op een of andere manier in de top 3 terecht gekomen is, want voor mij is dat een ware raadsel. Offtopic: de gouden ball had naar ronaldo met messi als 2e moeten gaan.

4 december 2018 om 09:38

Inderdaad zeg. Wat een treurige reactie van Griezmann, hij draagt een team toch niet zoals Modric (of Ronaldo of Messi). Is gewoon een goede aanvaller.

Griezmann je bent een fantastische voetballer maar geen Ronaldo of Messi .

4 december 2018 om 08:55

Nee inderdaad....maar zeker beter dan Modric

4 december 2018 om 09:04

Neen. Zeker niet.

4 december 2018 om 09:40

Kom op zeg, Modric draagt Real al een paar jaar op het middenveld. Mbappe heeft Frankrijk gedragen op het WK en Griezmann deed leuk mee, niet meer dan dat. Europees hoef ik niet over te beginnen lijkt me. Heeft een te hoge pet op van zichzelf, is gewoon een top 10 speler...

4 december 2018 om 10:01

Mbappé heeft Frankrijk gedragen? Welk WK heb jij gezien dan? U-20 van 2017? Het was de verdediging die Frankrijk naar de de finale had geloodst. En tot de dag van vandaag rekenen ze nog steeds op de verdediging en het middenveld. Mbappé is niet de ster van Frankrijk, dat is niemand anders dan Griezmann. Wat een amateurisme hier zeg.

4 december 2018 om 10:06

In wat voor wereld is Griezmann beter dan Modric? Modric rent zich de longen uit het lijf allemaal in het belang van het team zonder maar een 1x te zeuren.Nee zeker geen Ronaldo of Messi,maar toch wel beter dan dat gepikeerde walgelijke ventje van een Griezmann.Overigens wat een mooie reactie van die Mbappe als jij dan toch over Frankrijk en de verontwaardiging wil praten.

4 december 2018 om 12:38

Denk echt dat jij buiten Griezmann de enige bent op de wereld met deze mening. Hoop het iig!

Wat een zure reactie. De verschillen lagen dichtbij, dat moet hij ook begrijpen. Vind dit verre van een reactie die je naar mijn mening op dit podium zou moeten geven. Een ieder die daar staat verdient de winst, helaas kan er maar 1 winnen Antoine.

Inkoppertje: Champions League en Wereldbeker misschien?

Nee maar kom op zeg. Het is niet de “Kijk mij eens de mooiste prijzen winnen”-prijs. Het is de prijs van Wereldvoetballer van het jaar, de allerbeste voetballer ter wereld. Dat is Griezmann gewoon niet..

4 december 2018 om 08:40

Sowieso, die opmerking van hem: “Ik won de Europa League en de wereldbeker” die prijzen pak je met de hele selectie en de technische staf. De Ballon d’Or is de prijs voor beste individuele voetballer over het afgelopen jaar.

Griezmann doet alsof hij persoonlijk verantwoordelijk is voor het binnenslepen van de WK- en EL-winst. Arrogant gedrag van Griezmann. Ribéry 2.0.

4 december 2018 om 08:44

Is niets voor een Fransman om zo arrogant te doen?! Je hebt groot gelijk.. Griezmann moet gewoon heel blij zijn dat hij op dat podium heeft mogen staan, want de afgelopen tien jaar is dat het allerhoogst haalbare geweest voor iedere speler, op twee man na natuurlijk.

Hij mag je blij zijn dat hij op wonderbaarlijke wijze 3de is voor Messi. Mag de veters van Ronaldo en Messi nog niet eens strikken en toch vindt hij zichzelf behoorlijk goed lijkt het.

Hij won de Europa League, hahaha. Ja dat is ook echt een uitdaging voor Atletico Madrid. Ze stonden onlangs nog 2 keer in een CL finale. Hou op. En Frankrijk had dat WK ook wel zonder Griezmann gewonnen. Wat je nog meer moet doen? Consistent zijn en in de CL presteren niet in de Europa league.

4 december 2018 om 08:47

Inderdaad. Daarboven op komt nog dat hij op het WK aardig tegenviel. Moest het hebben van zijn penalty’s.

4 december 2018 om 11:09

Euhmm... Een penalty die modric miste.. En griezman wel maakte

Grizi veruit mijn favoriete voetballer op het moment, hij verdient niet op het podium te staan, maar zeker wel in de top 10. MVP op het wk, de enigste bron aan creativiteit van een verdedigend atleti. Hij hij heeft voor mij alles om ooit nog te winnen maar dat wordt heeeeel lastig dan moet hij zo een jaar hebben als 2016 en dan nog beide finales winnen

sorry ik vind dat deze trofee helemaal niet gegeven moet gaan worden. Het riekt naar politiek, geniepig en in achterkamertjes besloten. Ik zou helemaal niet verbaast zijn als er ook op gegokt wordt. een soort van spelers fixing.

Hij kan toch niet serieus zijn. Heeft met zijn land leuk gevoetbald (wat wil je met zoveel wereldsterren in een team), maar individueel komt die never nooit in de buurt van Messi en Ronaldo. De uitreiking van dit jaar is een grote grap.

Wie had een volwassen reactie verwacht van deze clown? Misschien had je een fortnite dansje moeten doen op het podium voor wat extra likes. Komt er een documentaire over joe Grizi dit verwerkt?

Misschien de beste voetballer op aarde zijn? Daar is de prijs toch voor bedoeld? Voor het winnen van het WK, de CL competitie, etc. zelf zijn er al prijzen. Namelijk die prijzen zelf en dat zijn niet voor niets Teamprijzen.

Dit is een individuele prijs. De prijs voor de beste voetballer. Ofwel: Wat kan je op het veld? En hij kan echt een stuk minder dan b.v. Messi en Neymar.

Hou op met deze onzin verkiezingen. Als je dan toch een verkiezing wil houden verkies dan de beste keeper, verdediger, middenvelder en aanvaller.....allen horen bij een team en mede door je teamgenoten kan een speler (eigenlijk altijd een aanvaller) uitblinken...

Er is er maar één die écht mag klagen dat hij die bal niet heeft gewonnen; Sneijder. Het jaar dat hij Inter aan 3 hoofdprijzen hielp en Nederland naar de WK finale loodste.

4 december 2018 om 09:26

Zeg dat wel wat modric dit jaar heeft gepresteerd, is niet half zo goed als wat sneijder in 2010 deed

4 december 2018 om 09:56

Hahaha wat een grap. Modric tikte vanaf 2013 tot en met het wk van 2018 een niveau aan dat Sneijder nooit genaderd heeft. Op zijn hoogtepunt was het een geweldenaar en in 2010 maakte hij zeker aanspraak op de gouden bal, maar overdrijf a.u.b. niet.

Wat een aansteller die Griezmann zeg. Net of hij zo geweldig is. Op deze manier heeft hij de gun factor ook niet bepaald mee.

Met de argumenten van Griezmann zou Varane moeten winnen en niet hijzelf. Volgens mij snapt hij het niet helemaal. Hij mag blij zijn met een podiumplaats, want Messi had toch wel minstens 3e moeten worden.

Het is al een farce dat je in de top 5 staat. Prima speler, maar echt niet een van de beste tet wereld. Daarnaast echt een onhebbelijke jankerd. Ga je har wassen.

4 december 2018 om 10:03

Heel die top 20 is een farce. Messi op 5? Hahaha. Allergrootste voetballer in de geschiedenis van deze sport en dat bewijst hij elke week weer. Modric speelt sedert juli als een natte krant, de enige die het niveau hebben behouden zijn Messi en Ronaldo.

Maar goed, deze Ballon d'or mag de prullenbak in. Als Griezmann en snotneus Mbappã© boven Messi staan ja dan kan je daar even goed Van Dijk neerzetten.

4 december 2018 om 10:13

Haha ik ben het grotendeels met je eens maar vanwaar die frustratie zeg.
Ronaldo of in ieder geval Messi was ook m.i. de terechte winnaar geweest en vind het tof en terecht dat je de kwaliteiten van Umtiti erkend, maar ik zou me niet zo druk kunnen maken om zo'n prijsje joh.

Griezman hoort niet eens in de top 10 en dan praat hij over een teleurstelling, laat me niet lachen. Hij moet blij zijn dat hij op een of andere manier in de top 3 terecht gekomen is, want voor mij is dat een ware raadsel.

“Ik won de Europa League en de wereldbeker, wat moet ik nog meer doen? Ik zou het niet weten”

In dat geval kunnen we Lemar en Lucas Hernández wel op plek 2 en 3 zetten.

Als prijzen enige criteria is dan zou carlos bravo het in 2014 moeten winnen (treble+copa) en varane of umtiti (of dembele) in 2018. Je zou ook aan de persoon moeten denken als hij geen prijs had gewonnen. E.g ik zou nooit aan Varane hebben gedacht als top 10 beste speler van de wereld

Van sommige reacties hier schiet ik toch wel in de lach hoor. Mensen trekken gelijk een lijn naar Sneijder in 2010, maar Modric is al 4 jaar lang van een niveau dat Sneijder nooit gehaald heeft. Mensen doen ook alsof hij Inter eigenhandig naar de treble geschoten heeft, maar het was voornamelijk een teamprestatie van formaat met geweldenaren als Eto o, Milito, Stankovic, Zanetti en ook een geweldige Sneijder inderdaad.

Het enige waar Wesley ten opzichte van Modric echt uitblinkt, zijn zijn passes op grote afstand en afstandschoten. Daarentegen verdeelt Modric het spel, onderschept, dribbelt, enz op een manier waarvan jullie mogen dromen dat Sneijder dat ooit heeft gedaan.

Ik vind Modric overigens niet de terechte winnaar. Dat had m.i. Ronaldo moeten zijn of in ieder geval Messi. Maar Modric is het zeker gegund.

4 december 2018 om 10:24

Het was Modric, die de vergelijking trok tussen hemzelf en Sneijder, Xavi en Iniesta. Dat zijn jongens waar elftallen omheen draaien. Verder onderschat je het niveau van Sneijder nogal. Alsof hij enkel bij Inter een hoog niveau haalde.... Ik zou als ik jou was zijn staat van dienst eens nachecken. En een YouTube bezoeken om beelden van Wesley te bekijken.

4 december 2018 om 10:30

Sneijder was zowel voor inter als oranje veel belangrijker dan Modric voor Real en Kroatie. Vooral bij Real is inmiddels wel gebleken wie daar voor succes zorgde (hint: hij speelt nu in Italie). Vier jaar is niet relevant, want de balon d'or gaat over 1 jaar. Overigens verdiende Sneijder em toen ook niet, want toen was Messi ook al beter.

4 december 2018 om 11:56

Dat de Gouden bal over 1 jaar gaat begrijp ik ook nog wel... Wilde het slechts aangeven.

Griezmann overschat zichzelf echt. Had niet eens op het podium moeten staan.

4 december 2018 om 10:07

Benzema had niet eens in de top 40 moeten staan laat staan top 20. Wat een flapdrol. En zo heb je er nog een hele hoop. Prullenbak in die Ballon d'Or.

Deze vent kun je toch niet meer serieus nemen. Jezus man, wees gewoon blij dat je hoger bent gëeindigd dan Messi. Je zei toch dat je op hetzelfde niveau als Messi en Ronaldo zit? Hier heb je gewoon gelijk gekregen (dankzij France Football) wees daarom maar blij.

Dat hij uberhaupt op het podium staat is een aanfluiting, laat staan dat hij hem zou moeten winnen.

Griezmann je bent simpelweg niet goed genoeg om deze prijs te winnen alhoewel het nu wel een lachertje is geworden met Modric.

Dat Griezman boven Messi staat is al een schande. En dat hij zelfs denkt dat hij de beste speler was vorig jaar, dat is nog erger.

Je hoeft niet nog meer te winnen. Je tikt simpelweg niet het niveau aan van de anderen. Naar mijn mening stond ie niet eens in de top 5.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

529 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 34 3 6 0
2017/2018 Real Madrid 26 1 3 0
2016/2017 Real Madrid 25 1 2 0
2015/2016 Real Madrid 32 2 5 0
2014/2015 Real Madrid 16 1 4 0

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren