Update: ‘Copa Libertadores-finale mogelijk in Santiago Bernabéu’

Donderdag, 29 november 2018 om

De wedstrijd tussen de Argentijnse topclubs River Plate en Boca Juniors in de finale van de Copa Libertadores vindt ook zondagavond geen doorgang. Alejandro Domínguez, de voorzitter van de Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL, heeft bevestigd dat de wedstrijd tot nader orde is uitgesteld. Het duel werd zaterdag al verplaatst naar zondag 21.00 uur, maar Boca Juniors wilde niet in actie komen.

De Superclásico werd zaterdag ontsierd, toen de spelersbus van Boca aankwam bij stadion El Monumental van River. De bus werd bekogeld met onder meer traangas. Twee spelers van Boca moesten naar het ziekenhuis, terwijl veel andere spelers onwel werden. Hoewel de CONMEBOL in eerste instantie niets wilde weten van het annuleren van de wedstrijd, werd het duel toen toch afgelast en verplaatst naar zondag.

Zondagmiddag (Nederlandse tijd) diende Boca echter een verzoek in bij de bond om het duel opnieuw te verplaatsen. "Gisteravond werden de partijen het erover eens dat de wedstrijd alleen onder veilige omstandigheden gespeeld zou worden. Vanwege het geweld rond het stadion, de omvang ervan en de gevolgen die het geweld heeft gehad voor de ploeg, vindt Boca niet dat de omstandigheden goed genoeg zijn om nu wel te spelen", schreef men in een statement.

River wilde de wedstrijd wel laten doorgaan en president Domínguez liet voor het statement van Boca nog weten dat het duel zou doorgaan. Hij bevestigt nu echter dat er een nieuw moment gevonden zal moeten worden voor de wedstrijd. Naar verluidt had de wens van Boca om het duel te verplaatsen vooral te maken met het ernstige letsel van aanvoerder Pablo Pérez, die glasscherven in zijn oog kreeg en nu verband om heeft. Volgens Argentijnse media wordt dinsdag een nieuwe datum geprikt. Het eerste duel eindigde in 2-2.

Update 27 november 16.40 uur - Superclásico wordt begin december buiten Argentinië ingehaald
De return van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors wordt op 8 of 9 december ingehaald, zo maakt de CONMEBOL via de officiële kanalen bekend. De wedstrijd, die afgelopen weekeinde afgelast werd na een aanval op de spelersbus van Boca Juniors, zal niet in Argentinië afgewerkt worden. De CONMEBOL maakt in een later stadium een neutrale plaats bekend waar de Superclásico afgewerkt zal worden.

Update 27 november 18.20 uur - Boca Juniors ziet nieuwe datum niet zitten en dreigt met gang naar CAS
Boca Juniors is het niet blij met de beslissing van de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie CONMEBOL om de finale van de Copa Libertadores op 8 of 9 december op een neutrale locatie te spelen. “We hebben bij de CONMEBOL aangegeven dat deze data voor ons niet acceptabel zijn. Als het moet, stappen we naar het sporttribunaal CAS”, laat voorzitter Daniel Angelici weten in een korte verklaring. De preses pleitte eerder al voor de diskwalificatie van River Plate na de ongeregeldheden van afgelopen weekend.

Update 29 november 15.47 uur – ‘Copa Libertadores-finale mogelijk in Santiago Bernabéu’
De finale van de Copa Libertadores wordt mogelijk afgewerkt in het Santiago Bernabéu in Madrid. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL besloot reeds dat de finale buiten Argentinië moet worden afgewerkt. Eerder werden Asunción, Doha en Miami genoemd als mogelijke locaties, maar volgens diverse Spaanse media, waaronder AS en Marca, wordt het Madrid. Boca Juniors en River Plate zouden akkoord zijn met het voorstel om de wedstrijd op 8 of 9 december af te werken in het stadion van Real Madrid. De Koninklijke gaat dat weekend op bezoek bij Huesca.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Was te verwachten en natuurlijk geheel terechte beslissing..

Natuurlijk ontzettend jammer, maar te begrijpen. Als je aanvoerder door een aanval van de supportersgroep van de andere club gewond is en daardoor niet kan meespelen is dit gewoon een goed besluit.

Sjonge jonge, toch wel triest dat dit allemaal op deze manier moet gaan. Rivaliteit en fanatisme vind ik prima, maar deze situatie is echt kansloos. Kansloze figuren lopen er toch rond..

Overigens is de beslissing natuurlijk geheel terecht. Als de veiligheid niet gegarandeerd kan worden en er al gewonden zijn gevallen, moet je echt niet voetballen.

25 november 2018 om 20:07

Dit heeft niets met rivaliteit en fanatisme te maken.

29 november 2018 om 20:51

Rivaliteit en zeker fanatisme vragen om een grote mate van zelfbeheersing om met anderen de competitie aan te kunnen gaan zonder de ander in woord en/of daad te schaden..agressie ligt namelijk altijd op de loer. Er zijn wereldoorlogen uit rivaliteit en fantisme voortgekomen, naast een hele, hele hoop andere ellende die mensen, vaak 'uit naam van' , elkaar aandoen.

Maar goed, niet iedereen heeft oog voor die nuances in het leven. Dat snap ik ook en kan daar verder prima mee leven. Iedereen heeft tenslotte recht op zijn eigen afwijking, nietwaar?

River schorsen en Boca de beker geven. Dit kan echt niet, aanpakken dat zooitje.

25 november 2018 om 18:36

Wat kunnen de spelers van river plate hier aan doen,je kan toch niet hun droom afpakken door paar gekken, die niets te doen hebben in hun leven...

25 november 2018 om 19:05

Ja dat kan wel en zou ook terecht zijn. Ze benadelen hun tegenstander en bevoordelen hun eigen club. Wil je die gasten straffen dan sluit je ze uit van deelname voor de komende jaren.

25 november 2018 om 20:02

Dit vind ik logisch.

25 november 2018 om 21:00

Dan is het toch simpel.. Laat de spelers van River hetzelfde ondergaan en dan kunnen ze op een eerlijke manier spelen tegen elkaar. Wat Boca ook doet, ze zijn mentaal in het nadeel dankzij deze volstrekt idiote actie. De spelers kunnen er niets aan doen, maar fans zijn onderdeel van een club, dus wordt iedereen gestraft. Hetzelfde wanneer je een wedstrijd zonder publiek moet afwerken. Denk je nou echt dat dat door het hele stadion komt? Maar toch worden de goede gestraft. Zo gaat het in het leven.

25 november 2018 om 20:32

Ze hebben Boca ook uit de copa gegooid in 2015, na zo een zelfde actie van de supporters van boca ook tegen River Plate. Dus dat kan zeker wel en ik snap niet waarom dat nu niet zou moeten gebeuren als ze het in 2015 ook hebben gedaan? Dan moet je ook consequent zijn en nu River Plate eruit gooien.

25 november 2018 om 20:45

Enige verschil is dat dit buiten het stadion gebeurde. Denk niet dat het daarom mogelijk is. De autoriteiten hebben dan eerder gefaald, hoe kunnen supporters zo dichtbij komen? Dit was een klein beetje te voorspellen als vergeldingsactie.

27 november 2018 om 17:47

Ik vind dat raar. Begrijp me niet verkeerd ik val jou niet aan. Maar hoezo zeggen ze altijd buiten het stadion daar kunnen we niks aan doen. Dit is misschien de juridische uitvlucht maar feit blijft dat die bus aankomt bij het stadion waar ze moeten spelen. Het is niet zo dat het achteraf in een bos gebeurd. Ik vind dus wel dat ze iets kunnen en moeten doen. Daarnaast vind ik het onverantwoord van Boca om in een niet gepantserde bus hier aan te komen. Bijna als op de fiets de frontlinie van een oorlog in fietsen.

27 november 2018 om 18:02

Dan neem je Boca ook de eer al. Want hoewel ze dan de beker krijgen, zullen ze niet het gevoel hebben dat ze het hebben gewonnen.

Ik snap niet dat River niet geschorst is en die beker naar Boca gaat

25 november 2018 om 18:31

Omdat dit buiten het stadion is gebeurt dus iedereen zou dit kunnen doen je zou (overdreven) als het ware een shirt van het andere team aan kunnen doen je eigen bus aanvallen en de beker mee naar huis nemen.

25 november 2018 om 19:05

Omdat er gevoetbald moet worden voor een prijs. Als er niet gespeeld wordt dan de prijs ook niet uitreiken.

25 november 2018 om 19:34

Prijzen worden gewonnen op het veld niet naast het veld, althans in voetbal

25 november 2018 om 21:03

Maar dit is wel degelijk een mentale overwinning voor River, aangezien zoiets heftige effecten kunnen hebben op spelers. River is dus hoe dan ook in het voordeel, dus moet je iets anders verzinnen om dat voordeel weg te halen. Geen River publiek toelaten zou ik een goede vinden. El Monumental volledig in de kleuren van Boca zal pijn doen River fans,

Logische beslissing ondanks dat het een grote wedstrijd is. Supporters worden hierdoor 'gestraft' door de daden wat een klein aantal fans hebben veroorzaakt. Dat Boca er blessures aan heeft overgehouden is natuurlijk kwalijk, en daarom ook een terechte beslissing.

27 november 2018 om 17:20

Nou. Ik weet niet of je de beelden hebt gezien, maar in dit geval was het geen klein aantal zoals we Nederland nog weleens noemen

Gewoon spelen zonder publiek. Het zou de Argentijnse autoriteiten nu ook sieren om dit soort taferelen te gaan voorkomen. Heus, de Boca hooligans zullen wraak willen gaan nemen. Dan is de River spelersbus echt wel een optie voor hun. Er moeten gewoon veiligheidsmaatregelen komen om hoe dan ook de spelers te beschermen.

Als het vanavond sowieso niet doorgaat dan word het doordeweeks gehouden. Volgend weekend is er een grote G20 top in Buenos Aires en veel agenten worden ervoor opgetrommeld. WK voor Clubteams begint 12 dec. Als de return in het weekend van 8/9 dec word gehouden word het kort tijd voor de winnaar.

25 november 2018 om 19:25

Deze wedstrijd is mede door dit soort kansloze acties de "grootste" derby ter wereld.
Bij geen enkele derby komt er zoveel emotie los als bij deze , om nog maar te zwijgen van het vele geweld rondom deze wedstrijden en de snoeiharde overtredingen op het veld.
Een wedstrijd waarbij nooit wat gebeurt zal nu eenmaal nooit "groot" worden helaas, want saaie wedstrijden zijn niet interessant genoeg....er moet altijd iets extra's bij en die extra's zijn vaak geweld en overtredingen, anders kan ook de media zo'n pot niet groter maken dan dat hij in werkelijkheid is.

Wat had ik veel zin in deze wedstrijd, maar helaas. Spelen zonder fans op een geheime plek zou het beste zijn. Word trouwens wel erg laat beslist dit. Zullen best al wat supporters in het stadion hebben gezeten of er naartoe onderweg zijn op het moment.

25 november 2018 om 19:27

Gisteren zat het ook al bomvol, de echte fans zullen hier zwaar van balen.
Ik overigens niet, omdat ik de wedstrijd niet kon zien vanavond en nu hoop op een voor mij gunstig tijdstip

Niet meer dan normaal. Onder deze omstandigheden wil niemand voetballen. Dit moest het grootste voetbalfeest ooit worden in Argentinie. Altijd wel een hoop rotte vissen die het moeten verpesten voor de rest.

Wat is dit een kansloos verhaal aan het worden. Cancel deze idioterie maar direct.
Hebben mensen daar niets anders dan een voetbalclub?!?
Ze zeggen de grootste wedstrijd ter wereld, maar ik vind het echt een lachwekkende gebeurtenis met matig voetbal. De enige reden dat dit een grote wedstrijd is, komt door de supporters en de belachelijke haat naar elkaar voor een spelletje..

25 november 2018 om 19:43

jij mag God op je blote knieen danken dat je in NL woont en werkt, mocht je in Argentinie zijn geboren en wonen dan piep je wel anders als je de omstandigheden (hele verhaal eromheen en dan niet over o.a. het supportersgeweld) daar kent. Maar goed, nu kan je lekker je gal spuwen omdat je het hier toch goed hebt....

25 november 2018 om 20:23

Ik geef je gelijk dat ik in een bevoorrechte positie zit. Maar kom op, een bus van de tegenstander aanvallen voor een spelletje.. In welke situatie je zit doe je dit niet. Probeer maar wat van je leven te maken ipv als een volwassen vent dit soort infantiele gedrag te vertonen. Zelf ken ik Argentinië vrij goed. Ben er een aantal keer geweest en het is een vrij ontwikkeld land. Vergelijkbaar met een zuid Europees land. Zeker is er armoede, maar het is niet vergelijkbaar met een Bolivia oid.

25 november 2018 om 20:37

Klopt, het aanvallen van de bus keur ik ook niet goed. Dat slaat nergens op dat ze daartoe in staat zijn. Je kan op genoeg andere manieren op een positieve manier de tegenstander intimideren. Maar als je btw vaak in Argentinie bent geweest dan moet je ook weten dat veel mensen daar niks anders hebben dan een voetbalclub. Voor veel Argentijnen is het 24/7 voetbal

25 november 2018 om 21:35

Ik reageerde wellicht iets te gechargeerd. Maar hoe het er aan toe gaat met supportersgeweld in Argentinië is echt overdreven imo. Maar weet maar al te goed hoe voetbalgek de mensen daar zijn, en weet ook hoe gepassioneerd de Argentijnen zijn.

25 november 2018 om 21:12

DeBaarsjes heeft een punt.. Ik ben een keer in Brazilie geweest en dat heeft bevestigt - ik wist het eigenlijk al - dat veel mensen daar niet meer dan een voetbalclub hebben. Ze hebben een huis, voor zover je het een huis kan noemen, want zelfs leraren (lees: hier toch gewoon een prima beroep om van te leven) wonen daar in favela’s. Als je echt vaak in Argentinie geweest bent, weet je dit en stel je die vraag niet, want het is daar niets anders dan in Brazilie.

25 november 2018 om 21:39

Ligt er aan waar je in Brazilië of Argentinië je bent. Het algehele ontwikkelingsniveau ligt in Argentinië wel wat hoger dan in Brazilië op porto Allegre en het zuiden na dan. Ik weet dat Argentinië qua welvaart niet hetzelfde is al hier, maar om daarom maar een bus aan te vallen, of pepperspray in de ogen van de river plate spelers te spuiten... Staat los van het ontwikkelingsniveau vind ik. Maar ik mijn mening en jij je mening toch?

Duel zonder publiek dan maar?

Oftewel het mooiste van deze wedstrijd is weg, wel een begrijpelijke keuze natuurlijk.

Boca naar CAS.. Gatver..Boca doet alles om River terug te pakken voor hun eigen diskwalificatie paar jaar terug in de kwartfinale voor het gooien van gas in de spelerstunnel...

27 november 2018 om 20:56

Gewoon heel argentinie straffen en dit jaar geen winnaar. Volgend jaar heel land uitgesloten tot ze eindelijk de hooligans daar aanpakken zoals het hoort. Ik snap helemaal niks van die argentijnse “superwedstrijd” wat eigenlijk gewoon een soort bendegevecht is tussen 2 stadions.

Het zal toch een beetje vlot moeten want op 18 december moet de winnaar al aantreden op het WK voor clubs. Dat is ook de reden waarom er perse een winnaar moet komen, anders heeft de Conmebol een groot probleem met de Fifa voor hun feestje in de Vae.

Voor de gang naar het CAS is eigenlijk al geen tijd meer. Zie de Conmebol nog wel een finale tussen Gremio en Palmeiras, uitgeschakelde halve finalisten, organiseren als de Argentijnse clubs er niet uitkomen.

Dit kan gevolgen hebben voor kandidatuur van WK voetbal 2030, die Argentinië wil samen organiseren met Uruguay. Op het gebied van veiligheid van spelers, staf, toeschouwers en alle mensen die het toernooi willen bezoeken. We willen altijd veilige wereldkampioenschappen voetbal??? Maar dit is dan wel een Zuid-Amerikaans aangelegenheid zowel problematisch is geworden door te doen van fans die spelers zowat aandeden.

29 november 2018 om 15:59

Eens, ik mag aannemen dat Argentinië zichzelf hiermee wel zo goed als uitgeschakeld heeft als mogelijke WK-organisator. Wie wil er nou een WK in een land dat blijkbaar niet in staat is om een wedstrijd veilig te laten verlopen?

29 november 2018 om 19:22

Een WK weegt enorm zwaar dat de hele staat zich erbij bemoeit, bekijk de Russische competitie daar word zovaak gekke dingen gedaan maar op het WK zagen we niks terug.

Mocht dit plaatsvinden in Madrid of ergens anders buiten Argentinie, hoe zit het dan met uit en thuis doelpunten? Aangezien er nu 1 ploeg nu niet thuis speelt? Of is dat de straf die ze krijgen voor de manier waarop het afgelopen zondag is gegaan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Boca Juniors

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. RussoUnknown
M. RoffoKeeper
A. RossiKeeper
G. ÁvilaVerdediger
J. BuffariniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Boca Juniors.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren