De Boer: ‘Dan moet je op je allerbest zijn, dat vond ik sowieso niet van hem’

Maandag, 5 november 2018 om

Rafael van der Vaart maakte zondagavond wereldkundig dat hij per direct stopt met profvoetbal. De 35-jarige oud-middenvelder kampte ook bij Esbjerg fB met pijntjes en besloot dat het tijd was voor iets nieuws. Frank de Boer is niet verrast door de beslissing van Van der Vaart en vindt dat de voormalig Oranje-international al eerder had moeten stoppen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Frank de Boer?


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door afca10000)

Van der Vaart is altijd al een luie voetballer geweest. Hij is steeds meer kroketten gaan eten. Buiten dat heeft hij sowieso altijd problemen gehad met zijn fysiek. Hij werd vaak op het middenveld gezet waar hij fysiek niet geschikt voor was. Hij heeft geen dynamiek en mobiliteit en moest daar veel te veel meters maken waar hij de inhoud niet voor heeft. Zijn beste positie was een valse 9. Bij Ajax, een tijd bij Hamburg en bij Tottenham heeft hij vaak als valse 9 gespeeld. Daar heb je minder loopvermogen nodig en kon hij zich volledig richten om iets te doen aan de bal zonder constant te hoeven omschakelen want dan kon je hem beter na 60 min wisselen. Overigens wil ik zijn hoofd niet op tv zien. Hij is zo'n saaie 'analyticus'. Op basis waarvan is hij 'analyticus'?

5 november 2018 om 21:31

Goed.. Hij heeft niet geleefd als een topprof en at 1x in de week een frikandel of een kroket. Maar na een interview met satirejournalist Maxime Hartman denkt iedereen dat Rafael een gigantische pens had en elke dag een voordeel menu van de snackbar bestelde. Echt gelul, vergeet niet dat zijn wederhelft ook topsportster is.

5 november 2018 om 23:25

@Thug Nee is niet gebaseerd op Maxime maar op zijn uiterlijk en opgezwollen gezicht. Van der Vaart is een slappe luie persoon zonder nentaliteit die niet eens in staat is om zijn gewicht op peil te houden.

5 november 2018 om 21:32

Had voor hem beter geweest als Rafael al eerder gestopt was, deze vervelende blessures loop je op door overbelasting van jaren topsport maar je kan zeggen wat je wil hij heeft toch wel een goede carrière gehad en daarbij kan je nu wel zeggen KNVB geef hem de ruimte op zijn trainersdiploma in versnelde tijd te laten halen en Ajax laat hem toe tot de Ajaxjeugd om zijn visie in praktijk te brengen . Bedankt voor de mooie jaren op het veld !

5 november 2018 om 23:20

@ajaxfan
Ik begrijp dat je dat vindt omdat je voor Ajax bent en van der Vaart uit de jeugd komt. Ik heb die band niey en ik geef als 'buitenstaander' mijn kijk op hem.
Ik zou hem niet toelaten tot de trainerscursus. Hij heeft niets te bieden. Hij is een luie persoon zonder mentaliteit en doorzettingsvermogen en bovenal een egoist. Hoe hij bij zijn vorige Deense club in de media zei 'zolang ze mij maar betalen'. Geld opstrijken en constant geblesseerd en niet fit wanneer hij terugkomt van vakantie. Een bedrag opstrijken bij Midtjylland wat voor die club een record was en wat ze eigenlijk niet konden betalen en daar helemaal niets voor doen. En dan nog het lef hebben om te zeggen 'zolang ze mij maar betalen' wanneer hij gepasseerd wordt of niet opgenomen in de wedstrijdselectie.
Wat een egoist. Ik had dit nooit achter hem gezocht.
Dan heb je bij Real, Tottenham, HSV gespeeld en dan ga je je als een schooier profiteur gedragen bij een kleine Deense club die dat bedrag niet eens kunnen betalen en alle moeite genomen hebben om hem vast te leggen. Hij kent totaal geen schaamte.

5 november 2018 om 21:42

Heb alleen toch een vermoeden dat mensen liever zijn hoofd op tv zien dan die van jou of mij. Hij moet misschien nog iets meer ervaring op doen om een goede analyticus te worden maar zie hem het echt niet slechter doen dan Mario Been.

5 november 2018 om 21:51

Prima maar niet elke ex voetballer hoeft op tv . Je moet wel iets toevoegen en te vertellen hebben en Raffie is ronduit saai. Iets te vol van zichzelf terwijl hij gewoon veel te weinig uit z'n carrière heeft gehaald. Vreemd om te zeggen met zijn statistieken maar het is gewoon zo.

5 november 2018 om 23:29

@pro Niemand zit op zijn hoofd te wachten. Hij heeft geen inhoud en een monotone saaie stem. Hij moet in elke analyse vertellen hoe hij het altijd deed. Je hebt gelijk dat er heel veel analisten bij zitten die daar alleen maar op basis van naam zitten en niets te melden hebben.

Ik heb altijd het idee gehad dat heel dat gedoe met Sylvie hem belemmerd heeft, was weergaloos bij HSV en je zag hoe goed hij kon ballen. Zegt genoeg dat van der Vaart 109 interlands heeft gespeeld in een periode dat het Nederlands elftal pure klasbakken rond had lopen.

5 november 2018 om 22:52

Van der Vaart was een van die klasbakken.

Fantastische voetballer geweest. 1 van de grote spillen in een ontzettend sterk Oranje. Technisch zo begaafd. Helaas niet altijd de juiste mentaliteit qua arbeid, maar met een slechte mentaliteit kom je toch niet tot 109 interlands en Real Madrid, dus hij zal toch voldoende gelaten en gedaan hebben.
En goed dat hij zo lang doorging, kon hij toch maar mooi nog even de deense landstitel op zijn palmares bijschrijven.

Word zo moe van dat gezeur over die kroketten. Dat word allemaal weer veel groter gemaakt dan dat het was. Zo werkt het, dat begrijp ik maar is gewoon heel vervelend. Hij heeft altijd kritiek gehad, al vanaf het begin. Ook toen nam ik het voor hem op en kwam m’n brief in de VI, met de verkeerde woonplaats (Amsterdam) want die had ik niet opgegegeven haha. Maar goed hoge bomen vangen veel wind. Een bovengemiddeld goede voetballer die meer uit z’n carriere had kunnen en moeten halen, dat ben ik met de “kritiek” eens. Maar al dat flauwe gedoe mag wel een keer stoppen. Al at hij 100 kroketten per week dan heeft ie nog veel meer bereikt dan 99,9% van de mensen die hem bekritiseren.

Ik word een beetje kriebelig van mensen die alsmaar zeggen dat hij meer uit zijn carriere had moeten halen. Zijn CV is prima. Hij had veel talent, maar blijkbaar niet alle elementen in zich die hem jarenlang aan de absolute top hadden gebracht. Dus heeft hij er niet meer uitgehaald. Einde gesprek. Hoop roeptoeters.

geweldige voetballer die op een bepaalde leeftijd niet meer in staat was zijn vorm te halen maar alle kritiek op hem vind ik overdreven

Ronaldinho was ook al op zijn 29e uitgevoetbalt in de top. was dat dan ook geen geweldige speler?

Rafael is gewoon altijd meer een liefhebber geweest en een fantastische voetballer. Kwa prijzenkast steekt het schril af tegen generatie genoten Robben, Sneijder en Van Persie. Probleem voor Rafael is altijd geweest dat hij 10 jaar te laat is geboren. Het voetbal de laatste 15 jaar is zoveel meer physiek en atletisch veeleisender geworden. Prachtige voetballer en een prettig mens

Een van mijn favoriete Ajax spelers van deze eeuw. Zo frivool, zoveel gogme, zoveel mooie doelpunten tegen Feyenoord. Ik zal "raf" niet vergeten. Wat een klasbak was hij. En tuurlijk probeert hij het zo lang mogelijk in Denemarken bij zijn vrouwtje. Nu moet ie voor werk waarschijnlijk vaker naar Nederland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 16
2203 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger21
F. de JongMiddenvelder20
J. CillessenDoelman20
M. de RoonMiddenvelder20
G. WijnaldumMiddenvelder21
D. BlindVerdediger20
M. de LigtVerdediger21
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

456 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren