‘Misschien ziet Ajax ons wel als vervelend tussendoortje’

Maandag, 29 oktober 2018 om 14:06Chris Meijer • Laatste update: 14:39

Voor Go Ahead Eagles staat komende week in de tweede ronde van de KNVB Beker het uitduel met Ajax op het programma. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie acht zichzelf niet kansloos in Amsterdam, zo vertelt Istvan Bakx in gesprek met de Stentor. “Niemand is kansloos, ook wij niet”, zegt de 32-jarige aanvaller.

“Misschien ziet Ajax ons wel als vervelend tussendoortje. We moeten proberen te voetballen, want je mag nooit je eigen gezicht verliezen. Geen enkele ploeg wint wedstrijden als je niet gelooft in eigen kracht. Maar ik weet ook wel dat we een loodzware avond krijgen”, stelt Bakx. Go Ahead Eagles is na 11 wedstrijden koploper van de Keuken Kampioen Divisie met 26 punten, maar moest de eerste periodetitel afgelopen weekeinde aan Sparta Rotterdam laten.

“Ajax is aan de bal de best voetballende ploeg van Nederland. Dat bewezen ze in de Champions League tegen Bayern München en Benfica”, vervolgt de aanvaller. Go Ahead Eagles wist tot dusver nooit te winnen op bezoek bij Ajax. “Dan is het nu dus de hoogste tijd. Ik ga nooit met knikkende knieën ergens op bezoek. Ook niet bij Ajax.”

Afgelopen vrijdag won Go Ahead met 2-0 van SC Cambuur en in dat duel legde Bakx maar liefst twaalf kilometer af. “Dat is mijn gemiddelde. Ik stop veel energie in de wedstrijd en daar heb je op mijn leeftijd soms even last van. Dat is prima en hoort bij mijn rol. Maar als het lekker gaat en de resultaten goed zijn, dan voel je amper pijn.”


Poll

Ajax - Go Ahead Eagles eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door delvecio)

Zelfs met tegenzin en als Ajax haar dag niet heeft winnen ze dit wel eenvoudig.

Maarja het blijft de Knvbeker dus wieweet..

29 oktober 2018 om 14:35

Net zoals tegen Cambuur een aantal jaar geleden?

29 oktober 2018 om 14:50

Ajax is wel in andere vorm dan een aantal jaar geleden en Cambuur was destijds ook beter.

Plus dat was een uitwedstrijd als ik het me goed herinneren.

Dus beetje domme opmerking

29 oktober 2018 om 15:43

Heeft niks met vorm te maken. In de Jupiler league werd Cambuur destijds eenvoudig opzij gezet door Jong Ajax. Iedereen had verwacht dat ze dat "eventjes" over zouden doen. Die wedstrijd hebben ze puur verloren door onderschatting.

29 oktober 2018 om 16:35

Ajax had toen een geweldig elftal en had net de Champions League gewonnen. Echter was het veld heel slecht. Cultheld V Rijswijk maakte de winnende.

29 oktober 2018 om 18:54

Hij doelt op de beker wedstrijd van 2 seizoenen terug, niet op die andere mooie wedstrijd haha

29 oktober 2018 om 14:46

Iets meer respect mag wel. Ajax werd een paar jaar geleden uitgeschakeld door Cambuur en PSV had vorig seizoen verlening nodig tegen FC Volendam. Natuurlijk heeft ajax een veel beter elftal maar Nederlandse topclubs winnen niet zomaar van een KKD teams als ze op 50% spelen met een B elftal.

29 oktober 2018 om 16:30

ja en toen speelden beide ploegen uit. Appels met peren vergelijken. Had GAE thuisgespeeld dan wel maar niet als Ajax thuis speelt in het eigen stadion. Jongens als huntelaar, neres, Kristensen, Wober, Labyad zullen gewoon spelen.

Ajax speelt waarschijnlijk sowieso net een veredeld b-team, wat de kansen voor de Go Ahead iets vergroot. Maar kwalitatief moet Ajax toch ook met een b-team in staat zijn om eigen huis af kunnen rekenen met de Eagles.

29 oktober 2018 om 14:43

“Waarschijnlijk sowieso”.. Ajax speelt altijd met een (veredeld) b-team in de beker.

29 oktober 2018 om 14:46

Ligt aan de trainer. Feit is dat de keeper rouleert, maar de ene trainer legt er een hogere prioriteit dan de ander. Maar we hebben zeker niet altijd met een veredeld b-team in de beker gespeeld..

29 oktober 2018 om 14:55

Ik zou juist wat meer moeite in de Knvb beker stoppen als Ajax zijnde. Het is ondertussen alweer een paar jaar geleden sinds wij iets van een prijs hebben gewonnen. Dan is de Knvb niet de mooiste prijs, maar het is er wel een.

Dat Lamprou speelt lijkt mij een zekerheid. Voor de rest kun je een paar spelers zoals Ziyech, Frenkie en Mazraoui wel rust gunnen aangezien die net terugkomen van een blessure. Hopelijk blijft Dolberg staan om zo wedstrijdritme en vorm op te pikken. Voor de rest hoop ik dat Neres er gewoon in staat.

29 oktober 2018 om 15:17

Mag jij zeggen wanneer niet. Onder De Boer, Bosz en Keizer kregen spelers rust met bekerwedstrijden. Zelfs uit bij Feyenoord een aantal jaren geleden.

29 oktober 2018 om 16:12

@blackpool

Is er volgens jou iets niet goed geschreven aan “waarschijnlijk sowieso”, dat je het tussen aanhalingstekens zet?

Waarschijnlijk zal Ajax deze wedstrijd idd sowieso met een veredeld b-elftal spelen. Het is een perfect affiche om enkele spelers rust te geven en reservespelers speeltijd te gunnen tegen een eerste divisionist.

Maar naar mate de strijd om de beker vordert, spelen de veel coaches met steeds sterker elftal. Mocht men de finale bereiken, dan zal op misschien de keeper na denk ik de coach ervoor kiezen om met de basiself te beginnen. Voorbeeld? Ajax- PEC Zwolle, de finale van 2014.

Altijd met een veredeld b-team is geen a,b,c-tje.

Top gezegd van Bax, maar dit gaat wel een heel lastige avond worden. Ach ja wie weet stelen we met een beetje geluk de overwinning.

Ik snap't niet hoor. We moeten proberen te voetballen??? Typisch Nederlands dit. Je hebt op 11 posities een mindere speler als ajax op die positie. Natuurlijk dan moet je gaan voetballen. Nee natuurlijk niet je moet 10 man voor de pot houden en hopen dat 't lang 0 0 blijft. Voetballend ga je 't daar echt niet winnen

29 oktober 2018 om 14:59

Daar moest ik ook aan denken. Ik zou gewoon de bus neerzetten en hopen op een counter. Je weet dat Ajax niet tot de bot gemotiveerd is en waarschijnlijk ook met veel reserves gaat spelen. Erg naïef om ondanks dat te "willen voetballen".

29 oktober 2018 om 15:24

Probleem voor gae is dat Ajax juist een spelwijze heeft waarmee ze als een mes door de boter zo'n 10 mans blok kapot spelen. Ik zie zo vaak 2 Ajax spelers tussen 4 man door spelen of het training pionen zijn. Door met snelheid en 1xraken te spelen heb je voetbal wat heel heel moeilijk te verdedigen is.
We gaan het zien, groot nadeel vo eagles is dat het in de arena is. Ajax heeft het regelmatig lastig gehad in uitwedstrijden tegen clubs van het kaliber als GAE.

29 oktober 2018 om 15:31

Dan kijk je toch naar een ander Ajax dan ik. Ajax heeft het juist lastig tegen busparkerende statische tegenstanders. Zodra de tegenpartij ook probeert te voetballen is Ajax juist op z'n sterkst.

29 oktober 2018 om 15:36

Nee kijk maar naar Benfica daar had Ajax het lastig mee in het begin van het seizoen had Ajax het een paar keer lastig (Heracles, vvv), ook omdat er teveel kansen werden gemist. Nu wordt de bus gewoon gesloopt.

Go Ahead heeft uitblinkers in de vorm van oud-Heraclieden Veldmate, Baas, Gino Bosz en Navratil. Dat zijn juist spelers die net tekort komen voor de Eredivisie. Een groot gedeelte van de B-ploeg van Ajax bezit normaliter genoeg kwaliteiten om in de hoogste Nederlandse divisie mee te spelen. Dan denk ik aan Huntelaar, Cerny, Gravenberch, Dani de Wit en Lamprou. Schuurs houdt zich normaliter gemakkelijk staande in de Jupiler League, dus die geef ik hierin het voordeel van de twijfel, gezien zijn leeftijd en de potentie. Conclusie: Ajax is een maatje te groot voor Gae.

Je hebt wel een beetje de pech dat Ajax thuis speelt. Ajax zal met een B-team komen en thuis geven die jongens voor eigen publiek toch iets meer dan dat je staat te bibberen in de kou in Deventer. Uit hebben ze er vaak ook totaal geen zin in en wordt het een verschrikkelijke armzalige kutwedstrijd.

dat vervelende tussendoortje hebben we net gisteren gehad.
Wisselen in de beker is prima, maar zet er niet gelijk 11 andere jongens in.
De beker is een troostprijs, maar het is wel gewoon een prijs

Altijd leuk om Ajax in een B-elftal te zien spelen. Een goeie test voor de jonge gasten en de jongens die bijna niet spelen. Deze opstelling lijkt me leuk om te zien tegen Gae. Ik weet niet of Eiting alweer fit is , dan de Wit erin. maar anders kan je altijd nog terugvallen op Blind / Frenkie of Schone.
Ekkelenkamp zou eventueel ook nog minuten kunnen maken.

Edit: Ik krijg de opstelling er niet bijgevoegd... Dus dan maar zo:

Doel: Lamprou
Verdediging: Kristensen Schuurs Wober Bakker
Middenveld: Gravenberch Eiting Labyad
Aanval: Neres KJH (of Sierhuis) Cerny

Als ik Ajax was dan zou ik 11 andere spelers opstellen. Iedereen maakte gisteren een uitgebluste indruk. Totaal geen energie in het elftal.

Tja, Ajax zal zeker spelers gaan sparen. Met het drukke programma voor de boeg zal dit inderdaad als een tussendoortje worden gezien. Vervelend is net wat de spelers er zelf van maken. Normaal gesproken krijgen de Ajacieden die veel als bankzitters fungeren hun kans in Ajax 1. In eigen huis mag je geen fout maken en als dat besef er is zou het geen probleem mogen zijn.

Ik vermoed dat veel spelers rust krijgen, Onana en Tadic waren zondag niet fit. De backs hebben ook beide recent nog de wedstrijd tegen Heerenveen moeten missen. Ziyech kwam ook niet topfit terug van de interland periode en ook Frenkie de Jong is vlak voor de interlandperiode pas fit geworden. Ik denk dat Ajax daar geen risco mee zal nemen, evenals Dolberg die ook veel geblesseerd is geweest afgelopen jaar. Schone heeft in de klassieker maar 45 minuten gespeeld, mogelijk dat hij wel start.

Van de Beek, Blind en De Ligt valt moeilijk te zeggen. Ik verwacht in ieder geval enkele basisspelers om een bepaalde stabiliteit aan het elftal te geven. Lamrpou, Kristensen, Labyad, Wober, Neres en Huntelaar zullen denk ik wel starten. Bakker, Schuurs en De Wit dat hangt ervan af wie Ten Hag allemaal nog meer rust gunt.

Je weet maar nooit. Ajax en de Knvb Beker is al heel lang een hele ongelukkige combinatie.

2017-2018 uitgeschakeld door Twente, dat in dit seizoen degradeerde
2016-2017 uitgeschakeld door eerste divisionist Cambuur
2015-2016 uitgeschakeld door Feyenoord, de enige keer sinds 2012 dat Ajax verloor van Feyenoord
2014-2015 thuis met 0-4 verloren van Vitesse
2013-2014 in de finale met 5-1 verloren van Pec
2012-2013 thuis met 0-3 verloren van Az
2011-2012 uitgeschakeld door AZ, nadat de wedstrijd overgespeeld had moeten worden omdat een Ajax-hooligan de keeper van AZ aan had gevallen

29 oktober 2018 om 15:53

Inderdaad, in de beker gaat het al tijden niet meer goed bij ons, al komt dat de laatste jaren ook doordat de trainer overdrijft met spelers wisselen vind ik. Kijk, een paar spelers rust geven is natuurlijk prima maar zoals 2 jaar geleden tegen Cambuur kun je gewoon het deksel op de neus krijgen.. GAE is goed in vorm dus laten we a.u.b. weer niet 11 wissels doorvoeren. Rust geven, maar met mate.

Ik zit in het stadion woensdag, dus ze moeten wel even hun best doen. Ik hoop op minimaal 5-0 voor Ajax. Ik ga ervandoor dat er wel wat wisselspelers mee doen. Lekker Wober, Kristensen, Gravenberch en Neres opstellen. Misschien ook nog 1 of 2 jongens van jong Ajax.

Rare poll. Hoe kan een bekerduel nou in een gelijkspel eindigen?

29 oktober 2018 om 16:06

Waarschijnlijk een stagair die de poll hweft bedacht. Maak je niet druk, ik heb veel grotere zorgen dit seizoen 😉

Een vervelend tussendoortje vind ik wat te neerbuigend maar als sparring partner is beter uitgedrukt.

De beker vind ik nu een vervelend tussendoortje, maar wanneer je in mei nergens meer voorspeelt baal ik op de dag van de finale best wel een beetje dat Ajax zo vroeg is/was uitgeschakeld.

Hopen dat Ajax de beker dit jaar serieus aanvliegt. Natuurlijk moeten sommige jongens rust krijgen, maar ik wil de vervangers zien strijden. Ze moeten proberen het de trainer moeilijk te maken. Ik zou graag de volgende 11 zien starten.

Lamprou
Kristensen
Schuurs
Wober
Nico
Eiting
Van Beek
De Wit
Neres
Huntelaar
Labyad

Prima, Bakker alleen nog voor Nico. Zaak om zo fit mogelijk naar Benfica toe te werken.

Laat de wissels maar lekker spelen, aangevuld met spelers die tegen het de eerste selectie aan zitten. Ik zal er niet om rouwen als we de KNVB-Beker niet winnen, als we die opofferen voor een winst tegen Benfica.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. OratmangoenAanvaller190
F. RossAanvaller50
M. SpiridakisAanvaller00
W. HahnKeeper190
S. JansenKeeper00
A. NoppertKeeper00
J. SchuurmanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.

Nederland
2 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren