Charisteas tipt Ten Hag voor Klassieker: ‘Hij moet niet op de bank starten’

Vrijdag, 26 oktober 2018 om 12:41Robin Bruggeman

Angelos Charisteas is de enige buitenlander die voor zowel Ajax als Feyenoord heeft gescoord in een Klassieker en de Griek zit zondag voor de buis als zijn twee voormalige werkgevers elkaar treffen in de Johan Cruijff ArenA. De voormalige spits, die in 2013 een punt achter zijn loopbaan zette, denkt dat zijn eerste werkgever in Nederland uiteindelijk aan het langste eind zal trekken: “Ik verwacht een zege voor Ajax. Al blijft dit een bijzonder duel”, vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Klaas-Jan Huntelaar zondag de voorkeur moet krijgen boven Kasper Dolberg?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door rochester)

De aankoop van Charisteas was echt het dieptepunt voor mij als Feyenoordsupporter. De 4e spits van Ajax halen die dan (tot niemands verbazing) geen hol presteert.

Toch wel maar mooi een EK gewonnen die pepernoot. Daarnaast in 2004 11e bij de ballon d'or. Haha.

26 oktober 2018 om 13:00

Je kan hem ook niet kwalijk nemen dat ie niet echt kan voetballen. Heeft toch het maximale uit zn carriere gehaald dan.

26 oktober 2018 om 13:16

Haha Charisteas, wat een spits. Mooi dat hij nog even een bruikbare tip meegeeft.

Ik dacht overigens dat het verwerven van de diensten van Dhr. van de Beukering het absolute dieptepunt was.

26 oktober 2018 om 13:44

Wat nog extra pijnlijk was dat we Lazovic uitleende aan Vitesse, die er geloof ik ongeveer 20 inlegde.

Ja, dat seizoen hebben we nog Pierre in de spits gezet, omdat Charisteas zo slecht was. En mensen nu maar klagen hoe slecht we spelen en hoeveel zwakker de spelers zijn vergeleken met de concurrentie. Als je terugkijkt, spelen we nu bijna tiki-taka.

Huntelaar moet je geen minuten geven maar investeren in Dolberg. 90 minuten laten staan ipv chagrijnige Huntelaar weer 30 min te gunnen.

26 oktober 2018 om 12:57

Gezien het feit dat Dolberg tegen Benfica zelf al aangaf er na 80 minuten helemaal doorheen te zitten en hij nog steeds terugkerende is zou je best met Huntelaar kunnen starten en na een uur Dolberg inbrengen.

26 oktober 2018 om 13:04

@martinjacobse
Ja vind je het gek dat hij er na 60 min doorheen zit. Hij wordt er elke keer uitgehaald voor chagerijnige Huntelaar. Hij kan geen wedstrijd conditie opbouwen omdat Huntelaar moet spelen.
Je moet hem laten staan om fit te krijgen. Niet tegen Benfica maar wel in eerdere wedstrijden.
Zo zie je maar dat er niet wordt nagedacht en men maar wat doet. 2 spitsen tevreden proberen te houden in plaats van te investeren in kwaliteit. Sinds Huntelaar is gekomen is Dolberg achteruit gegaan. Hij zat in een flow voordat Huntelaar er was. Daarna werd hij elke keer gewisseld en sindsdien zijn de blessures begonnen.

26 oktober 2018 om 13:30

Wil je nu zeggen dat de komst van Huntelaar ervoor zorgt dat Dolberg niet top is? Ben je zijn blessure vergeten? Verder denk je ook niet aan concurrentie? Als Dolberg niet tegen een fatsoenlijke concurrent kan, heeft hij niks bij een topclub te zoeken.

"hij zat in een flow voordat Huntelaar er was. Daarna werd hij elke keer gewisseld en sindsdien zijn de blessures begonnen." Dat je dit ook echt durft te typen.. haha

26 oktober 2018 om 14:13

@rutger
De blessures hangen samen met zijn verminderde fitheid door steeds minder minuten te maken.

26 oktober 2018 om 12:58

Dolberg heeft tegen benfica 0 persoonlijke duels gewonnen én een opgelegde kand gemist. Doe mij maar huntelaar

26 oktober 2018 om 13:02

Ja want Huntelaar scoort toch geen bal meer en is veel te slecht voor zo'n grote wedstrijd. Hou toch op man, wat lul je nou raar? Als de trainer voor Dolberg kiest kan ik het goed begrijpen, maar ik hoop ook op Huntelaar. Waarom Dolberg, die nu gewoon alles behalve in vorm is, in de belangrijke wedstrijden laten spelen terwijl je Huntelaar hebt die vooralsnog volgens mij al 12 goals gemaakt heeft (?).

Dolberg of Huntelaar is niet het bespreken waard, ze wisselen elkar toch af. Zolang hij maar niet voor Eiting op het middenveld kiest. Mazraoui is duidelijk onze slechtse schakel, maar zolang Veltman gebleseerd is moeten we het er maar mee doen. Eiting deed leuk mee tegen de kleinere clubs maar komt gewoon vooralsnog te kort om in de topduels mee te doen, zeker vanaf de basis.

Gewoon spelen met Onana - Mazraoui - De Ligt - Wober - Tagliafico - Blind - De Jong - Ziyech - Neres - Huntelaar/dolberg - Tadic. Of Blind ipv Wober en dan Schone opstellen. Blind in de vedediging is niet geweldig maar er wordt altijd zo heerlijk overdreven, alsof hij niets kan. Tegen Benfica vulde hij het prima in maar dan hoor je niets.

Lees net dat Eiting niet mee kan doen, goed nieuws dus. Zou me niks hebben verbaasd als Ten Hag weer kortsluiting in z'n kop krijgt en opeens weer een Blind linksback zet, Eiting op het middenveld etc.

26 oktober 2018 om 13:08

Kijk dat is nou mijn favorieten opstelling, gewoon Wober naast de Ligt en Blind door schuiven naar het middenveld waar hij meer tot ze recht komt en Neres zeker op rechts en Zyichterug laten zakken

26 oktober 2018 om 13:10

Huntelaar is inderdaad een overschatte spits die alleen maar voor zichzelf speelt. Niet voor niets begon het tegen Aek Athene pas te draaien toen hij eruit ging.
Dolberg heeft minuten en volledige wedstrijden nodig anders heb je niets aan hem. Als je hem elke keer wisselt na 60 min krijg je nooit een fitte Dolberg en dus ook niet de kwaliteiten van Dolberg.
Huntelaar moet je alleen de laatste minuten inbrengen.

26 oktober 2018 om 13:28

Gelukkig ben jij geen trainer bombanera99, je moet denk ik ook even langs de opticien want wat jij ziet, zie ik niet. En ja, ik heb een bril op sterkte. Je hebt nu een discussie tussen het opstellen van een ervaren goede, maar oudere spits waar je geen transfersom meer voor krijgt, en een jonge knul die hopeloos uit vorm is, zeker talent heeft maar nog alles moet leren.

Tuurlijk moet Dolberg vlieguren maken voor hij een hoger niveau aan kan. Maar je snapt zelf toch ook wel dat wanneer je niet goed genoeg presteert, een ander je plek overneemt. Dolberg krijgt nu hij fit is voldoende kansen, maar je kan niet ontelbaar keer een basisplaats weggeven. Zoals ik al zei kan het mij weinig schelen of Dolberg of Huntelaar start, alleen Huntelaar lijkt mij persoonlijk een stuk logischer gezien de waarde van de wedstrijd en de 90 minuten die een net herstelde Dolberg gemaakt heeft. Bovendien kan Dolberg in de beker tegen Go Ahead prima ritme opdoen en dan tegen Benfica weer starten.

In de uitwedstrijd tegen Feyenoord startte Huntelaar en hij was enorm belangrijk, Dolberg verving hem en scoorde ook nog 2 goaltjes, al was de wedstrijd toen min of meer al gespeeld.

Ik ben het dus zeker niet met je oneens wat betreft het maken van vlieguren door Dolberg, maar wat jou betreft start hij elke wedstrijd. We moeten winnen van Feyenoord he? Het is geen moment om te kijken of hij weer een beetje in vorm raakt. Als Dolberg nou Messi was, had ik hem met een gebroken poot nog boven Huntelaar verkozen, maar jij doet alsof Huntelaar geen bal kan raken. We mogen blij zijn dat we 2 goede spitsen hebben en dus een luxe probleem moeten oplossen. Als jij niet inziet dat Huntelaar nog steeds een prima spits is, zeker voor een club als Ajax, moet je maar stoppen met Ajax kijken denk ik zo.

26 oktober 2018 om 21:29

Je zou maar 376 officiële goals maken in je carrière en dan een overschstte speler genoemt worden

26 oktober 2018 om 13:06

Ik heb Huntelaar nog amper een chagrijnige indruk zien maken. Gewoon lekker gedreven en razend ambitieus en dat wil iedere Ajacied toch zien. Welke goalgetter gaat er nu voor z'n lol op de bank plaatsnemen en hebben we inmiddels niet geleerd van het verleden? Ajax heeft twee spitsen nodig in een heel seizoen. Dolberg is misschien de toekomst, maar Huntelaar is van groot belang in dit elftal en weet als geen ander wat er van een spits gevraagd wordt op het hoogste niveau. Hij, De Ligt en Tadic laten die jongens elke training zien hoe je in jezelf investeert als voetballer, zowel fysiek als mentaal.

26 oktober 2018 om 13:15

FcEcx
Huntelaar is overal mislukt in het buitenland met uitzondering van 1 of 2 seizoenen bij Schalke.
Charisteas zegt het netjes 'invallen is niets voor hem'. We kennen allemaal zijn verleden hoe hij chagrijnig loopt te stoken wanneer hij niet speelt.
Aan Dolberg heb je niets als hij geen volledige wedstrijden speelt. Hij moet vlieguren maken om zijn wedstrijd conditie op niveau moet brengen en hij moet zijn zenuwstelsel weer inleren zodat hij automatismes terugkrijgt en weer in de basis vanuit de automatische piloot kan spelen zodat al zijn aandacht uit kan gaan naar verbeteringen. Niet naar iets wat hij al beheerste van nature.

26 oktober 2018 om 13:38

Overal mislukt? Bij Real Madrid 20 duels 8 goals, AC Milan 25 duels 7 goals (kan beter idd), Schalke 182 duels 78 goals. Ga jij je mond heel snel spoelen met overal in het buitenland mislukt. Het is ook geen schande als je het niet redt bij Real of AC Milan.

Heeft Huntelaar jou iets misdaan dat je zo'n hekel aan hem hebt? Ik bedoel, alles wat je over hem zegt is negatief en hij kan niks goeds doen. Heeft hij je vriendin ingepikt? Of kwam hij terug met een koue hamburger toen je bij de plaatselijke snackbar werkte ofzo?

26 oktober 2018 om 14:08

@rutger
Hij is bij Real mislukt. Hij was gewoon een wisselspeler.
Bij AcMilan hadden ze totaal geen vertrouwen meer in hem en besloten ze hem rechtsbuiten neer te zetten totdat ze het daar helemaal niet meer in hem zagen.
Bij Schalke heeft hij 1 seizoen echt gepresteerd. 2011/2012. Op basis daarvan dacht hij een basisplek te hebben op het Ek 2012 waardoor hij achter de rug begon te klagen en roddelen.
Een zeer overschatte speler die zelden indrukwekkende cijfers heeft gehad in het buitenland met uitzondering van 2011 2012.

26 oktober 2018 om 23:50

In Nederlands elftal zou hij toch ook ruim topscorer zijn als hij zo veel had gespeeld als van persie, dus in Nederlands elftal ook zeker niet mislukt

Dolberg moet ook tegen Feyenoord gewoon inderdaad in de basis starten.

Tegen Benfica had Dolberg het lastig, maar hij kreeg wel twee prima kansen die hij helaas niet wist te benutten. Ook krijgt hij zijn vorm langzaamaan wel weer terug, want in de laatste drie Eredivisie-wedstrijden kwam Dolberg telkens tot scoren en ook maakte hij op mij telkens wel een gedreven indruk.

Overigens moet ten Hag niet alleen Dolberg laten starten, maar ook Wöber, Blind en Neres:

- Wöber centraal in de verdediging naast de Ligt. Is verdedigend beter dan Blind en speelde tegen Bayern München en AZ gewoon uitstekende wedstrijden.
- Blind als nummer zes op het middenveld. In de wedstrijden die hij als middenvelder speelde, speelde hij uitstekend en veel beter dan centraal in de verdediging.
- Neres als rechtsbuiten. Natuurlijk heeft Ziyech het de afgelopen periode niet slecht gedaan als rechtsbuiten en daardoor speelde Neres de afgelopen periode als hij speelde (uitgezonderd tegen Bayern München, waar hij toen vanaf links speelde), als middenvelder maar Neres moet gewoon opgesteld worden als rechtsbuiten: heeft veel meer diepgang en snelheid.

Ziyech moet dan gewoon op het middenveld spelen en ik denk dat Ziyech dan juist met zijn passes daar ook belangrijk kan zijn, doordat Neres dus diepgang heeft. In mijn ogen is dit ook gewoon de beste opstelling voor Ajax (zie opstelling).

Onana
Mazraoui
de Ligt
Wöber
Tagliafico
F.de Jong
Blind
Ziyech
Neres
Dolberg
Tadic
26 oktober 2018 om 13:19

Ik denk dat 95% van de ajax supporters daar wel mee eens is. Ben benieuwd of eth weer koppig gaat doen.

26 oktober 2018 om 14:13

Blind speelde 1 wedstrijd (samen met Schone) tegen Bayern op het middenveld en was die wedstrijd de zwakste Ajacied en had zelfs met rood naar de kant gekund als de scheids hem een 2e gele kaart had gegeven (iets wat Schone nooit overkomt). Dus hoe je er bij komt dat Blind op het middenveld goed speelt bij Ajax ???

Ik zou schone altijd de voorkeur geven boven blind op die plek. Betere passing, en zelfs scorend vermogen, en het belangrijkste schone is verdedigend en positioneel mega sterk en zwaar onderschat...

Daarnaast heeft Wober 1 hele goede wedstrijd gespeeld tegen Bayern en iedereen is in een keer helemaal Wober fan, terwijl hij er voor die wedstrijd 'er geen reet van kon' en daarna tegen Az gelijk weer de zwakste Ajacied was.

De beste Ajacied in 1 wedstrijd dit seizoen was Daley Blind uit bij Kiev, dus waarom hem daar weghalen, nu Wober 1 pot goed heeft gespeeld.

Het feit is wel dat Schone de afgelopen 3 jaar een hogere winratio heeft dan Ajax als ploeg. Met andere woorden als hij speelt pakt Ajax meer punten....

Maar goed, de gemiddelde voetbalsupporter kijkt helaas niet verder dan 2x balverlies is wisselen!

26 oktober 2018 om 15:22

@ Shenkie,

Blind speelde tegen Bayern München gewoon een goede wedstrijd (moet ook gezegd worden over Schöne, trouwens) en ja, hij maakte een overtreding waar hij goed wegkwam met al geel op zak, maar hij speelde gewoon een prima wedstrijd tegen Bayern.

En dat ik om Wöber roep, roep ik niet op basis van zijn wedstrijd tegen Bayern. Ik ben al sinds binnenkomst van Wöber bij Ajax wel gecharmeerd van hem en ik had het liefst gezien dat Ajax in de wedstrijd tegen PSV met Wöber centraal in de verdediging speelde, vanwege de blessure van de Ligt en niet dat ik denk dat Wöber toen in zijn eentje de 3 goals van PSV had voorkomen, maar ik denk dat de verdediging die wedstrijd dan wel stabieler zou zijn dan met de Jong en Blind centraal in de verdediging.

Afgelopen seizoen speelde Wöber ook gewoon prima bij Ajax tot zijn blessure. Vanaf het moment dat hij weer fit was, was hij het helaas kwijt en maakte hij wat fouten, maar dit seizoen heeft hij toch al een aantal prima wedstrijden gespeeld: tegen Bayern en AZ, maar ook als linksback (een ongebruikelijke positie voor Wöber) tegen Dinamo Kiev in de voorronde van de Champions League (in de tweede wedstrijd was Tagliafico geschorst) vond ik Wöber gewoon prima spelen.

Het afgelopen seizoen gaf ik ook heel vaak hier op Voetbalzone aan dat ik het centrum de Ligt en Wöber wel wat weg vind hebben van het centrale duo dat Ajax een aantal seizoenen geleden had: Alderweireld en Vertonghen.

De Ligt in de rol van Vertonghen en Wöber in de rol van Alderweireld: de Ligt die net zo'n behoorlijk schot net als Vertonghen in z'n benen heeft, opbouwend best goed is, gevaarlijk in de lucht en ook leiderskwaliteiten en Alderweireld viel dan meestal niet echt op, maar knapte veel verdedigend werk op en dat doet Wöber in mijn ogen ook.

hmm...ik dacht dat Dolberg tegen niemand zo vaak gescoord had in de eredivisie als tegen Feyenoord...dus blijkbaar weet hij ook wel wat er nodig is in zo'n wedstrijd

Waarom niet gewoon de elf van Bayern uit? Omdat er dan ‘mannetjes’ teleurgesteld moeten worden? Tadic in de punt, komt lekker in de bal en creëert zo ruimte achter dat trage centrum. Dolberg prima voor de laatste 30 min.. die heeft het nog niet helemaal. Als je het centrale duo van Feyenoord er makkelijk vanaf wilt laten komen moet je vooral Klaas opstellen.. Zijn tijd is met een fitte selectie wel voorbij.. Schone, dolberg en Klaas op bank. Dan zet je de beste ploeg op het veld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder131
S. HallerAanvaller139
D. TadićAanvaller135
S. BerghuisAanvaller125
David NeresAanvaller123
D. KlaassenMiddenvelder102
R. PasveerKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

Griekenland
9 fans
Aanvaller, 41 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren