‘Griekse Godenzonen’ van Willem II: ‘Ajax de landstitel, wij de beker’

Donderdag, 2 mei 2019 om 06:49Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:52

Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis, de Griekse godenzonen van Willem II, hopen komende zondag ten koste van Ajax de TOTO KNVB Beker in de wacht te slepen. Dankzij de inspanningen van de twintigjarige Zuid-Europeanen is de Tilburgse club dit seizoen in het linkerrijtje terug te vinden en kan zondag als bonus een prijs worden gewonnen. “Zo voelt dat zeker. Zo’n wedstrijd speel je misschien maar één keer in je leven”, stelt Vrousai.

“Dat hebben ze ons hier wel ingeprent”, zegt Pavlidis op zijn beurt, donderdag in De Telegraaf. “Dat we geschiedenis kunnen schrijven.” Het tweetal vindt het bijzonder om de finale ook nog eens tegen Ajax, dat dit seizoen de treble kan winnen, te spelen. “Ajax is één van de beste clubs van de wereld. Ze zijn met een ongelooflijk seizoen bezig. De klasse druipt ervan af. Maar voetbal blijft een spel. We gaan voor de overwinning.”

“Zij de landstitel, wij de beker. Daar doen we niet moeilijk over.” Vrousai denkt daar net zo over. “Zij hebben aardig wat meters in de benen en zijn nog steeds op drie fronten actief, dat kan in ons voordeel zijn.” Landgenoten Nikos Machlas en Angelos Charisteas veroverden de beker deze eeuw met Ajax. Pavlidis: „Zij zijn rolmodellen in ons land. Charisteas is voor eeuwig een held dankzij zijn winnende treffer op het EK in 2004.”

Vrousai weet niet of Machlas en Charisteas het duo van Willem II kennen. “Maar daar zal verandering in komen als we Ajax verslaan.” Het wordt hoe dan ook een lastige klus: nog geen maand geleden won Ajax met 1-4 in Tilburg. Vrousai noemt de wedstrijd een leerzame generale repetitie, met Frenkie de Jong als voorbeeld. “We kunnen ons niet vergelijken met zo’n grote speler, maar hij geldt wel als voorbeeld voor ons. Frenkie bewijst dat ook spelers van Willem II de wereldtop kunnen halen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door robby)

Als Willem II nu haar laatste wedstrijd (0-3) beter had gedaan, dan was dat mogelijk geweest. Nu zal Ajax beide prijzen op eigen kracht gaan pakken !!

2 mei 2019 om 07:04

Inderdaad kan me voorstellen dat het voor Ajax (supporters) niet echt helpt dat ze tegen psv totaal hun best niet deden.

2 mei 2019 om 07:06

Ik vind het altijd grappig om te lezen dat(supporters) roepen ... als jullie dit hadden gedaan dan hadden een wij dat gedaan.

2 mei 2019 om 08:28

Logische reactie toch als je een club aanhangt? Het zal niet de eerste keer zijn dat er schimmige afspraken gemaakt worden achter de schermen met een beloning in het vooruitzicht van bijvoorbeeld een iphone om wat beter je best te doen.

2 mei 2019 om 09:11

De media en supporters hebben anders een grote invloed op bepaalde zaken bij clubs. Ziyech wou Ajax eigenlijk niet hebben. Door tv programma's en veel mensen die het onbegrijpelijk vonden hebben ze hem toch maar gehaald. Toen Feyenoord kon winnen waardoor Ajax kampioen kon worden werd er puntverlies geëist. Ook dat is uiteindelijk gedaan. Dus ik weet niet precies wat je grappig vindt?

2 mei 2019 om 07:44

Precies, lekker de rode loper uitleggen voor Psv en dan verwachten dat ajax Willem 2 de beker wel gunt. Nee, ajax heeft nog wel een appeltje te schillen met w2. Kan me ook nog wel een wedstrijd herinneren dat ajax op één doelpunt na kampioen werd tegen w2 en dat er vanaf de tribunes plagerig "boeruh, boeruh" klonk. 't gras moet opgevreten worden met de w2 spelers erbij aanstaande zondag.

2 mei 2019 om 10:10

Ach.. Rode loper uitleggen, Willem II kon gewoon niet beter en blijft uit principe gewoon aanvallen.

Wel apart dat er na een makkelijke 0-3 een hoop mensen over vallen, maar je na de makkelijke 1-4 een week of 2 eerder niemand hoorde.

PSV was gewoon beter, jammer maar helaas, al dat gezever dat ze het opzettelijk lieten lopen, complete onzin.

2 mei 2019 om 11:07

@allochteun

Uhm nee. Er zit een wereld van verschil tussen de makkelijke 1-4 en de makkelijke 0-3. PSV heeft het in geen enkele uitwedstrijd dit seizoen zo makkelijk gehad als tegen Willem 2. Ze hebben het de 2e seizoenhelft helemaal niet makkelijk in uitwedstrijden. Tegen Willem 2 speelde PSV verre van groots, maar er werd ze echt geen stro breedte in de weggelegd. Geen enkel duel aangegaan. Helemaal niets. Die waren zich allemaal aan het sparen voor de beker. Er werd zelfs toegegeven dat ze misschien te veel bezig waren met de bekerfinale.

Of het verschil had gemaakt in benadering van Ajax lijkt me niet. Eerste prijs die ze binnen kunnen slepen van de 3 (ook de minste), dan kan je die maar beter pakken ook. Waar ik hoop dat het wel verschil maak is in sparen. Indien Ajax op een wat ruimere voorsprong staat, dan ga je 9 van de 10 keer over op spaarstand. Dat hoeft van mij niet meer zo nodig, gewoon doorjagen op meer. Willem 2 niet alleen de prijs afpakken, maar ook de grootste uitslag in een beker finale afpakken (9-2).

2 mei 2019 om 18:29

Ajax doet er goed aan om te zorgen dat het een draagbare stand blijft. Zo niet dan vrees ik toch dat er spaanders vallen. De spelers van Willem II willen niet vernedert worden lijkt me.

2 mei 2019 om 13:02

Wat een onzin dat Willem II die kans heeft verspeelt tegen Psv. Dan ben je echt alle realiteit kwijt. Even los van het feit dat je als sporter de tegenstander even een prijs gunt. Wij speelde die wedstrijd met 5 reserve spelers!!!! en denk je dat een club met een begroting van 12 mln het PSV dan nog lastig kan maken? Sowieso speel je 10 keer tegen PSV en verlies je er 9. in de uitwedstrijd werd het nog 6-1 zelfs dus hoezo kan je van Willem II verwachten dat ze wel even van PSV winnen. Wat een onzin zeg kijk even naar de ranglijst ze staan niet voor niets op gelijke hoogte met jullie!

sowieso Ajax en PSV supporters wat zijn jullie de afgelopen week een stelletje jankers zeg. De een mauwt dat we wel even van PSV hadden moeten winnen de ander mauwt over een paar die aan het juichen en schelden was op Lozano toen ie op de grond lag maar vergeten even voor het gemak hoeveel van hun betrokken waren bij het muntjes incident in Madrid.

Het zou een mooie verdeling zijn. Voor Willelem II zou dit een mooie beloning zijn van het altikd ver komem in de beker. Maar ik denk dat dit Ajax ook de beker wil winnen.

Gehoord in Barcelona: Ajax de beker, wij de Champions Leaugue

Gehoord in Eindhoven: Ajax de beker, wij de landstitel

Gehoord in Rotterdam: wij niets, dan Ajax ook niets

Tja, zo kun je natuurlijk zaken erbij gaan betrekken waar je helemaal geen invloed op hebt.

2 mei 2019 om 07:14

Vanwaar deze haast zielige obsessie met het Rotterdamse?

2 mei 2019 om 07:18

Omdat die rivaliteit het grootste is, kan er ook Doetinchem neerzetten.

2 mei 2019 om 07:21

Je kan het ook gewoon überhaupt houden bij het topic en irrelevante sneren achterwege laten.

2 mei 2019 om 07:43

Je kan ook een gevoel van humor ontwikkelen

2 mei 2019 om 07:59

Juist. K vond het wel grappig. Maar het zal wel worden weggehaald omdat het niet onderbouwd is...

2 mei 2019 om 11:41

Hijniet waarschijnlijk

2 mei 2019 om 13:47

Volgens mij is in Rotterdam begin van het seizoen al een prijs gepakt vriend

Droom lekker verder. Feyenoord gaat gewoon 1 wedstrijd in de voorronde spelen. Geen 3. Ajax wint de beker.

2 mei 2019 om 08:09

2 zijn het er dan toch?

2 mei 2019 om 11:09

Hahaha hier had ik geen eens aan gedacht. Zou wel een mooie geste terug zijn voor Ajax, nadat feyenoord, Ajax in de titelrace hielp door 4 punten over te houden aan de wedstrijden tegen PSV (en zeker uit, hebben ze er echt alles aan gedaan om minimaal dat punt over de streep te trekken).

Die deal had Ajax misschien willen maken als Willem 2 er niet met de pet naar gooide tegen psv. Nu alles voor de bekerwinst en kampioensschap wat mij betreft. Die cl gaan we toch niet winnen. Helemaal niks voor tilburg. Ik moet er niet aan denken dat zij onze mooie wel verdiende puntjes gaan verspelen Europees.

Inderdaad....tegen PSV er met de pet naar gooien.
Nu krijg je niks(hoop ik)

Alsof Willem II tegen PSV niet deed wat het kon. Het was niet best, maar we misten 5 basisspelers die geschorst of niet fit waren. Een club als Willem II kan dat niet opvangen, we zijn Ajax niet. Geloof me Willem II had graag de punten gepakt, dan hadden we nu al zeker geweest van de play-offs voor een plaats in de Europaleague. We konden echter op dat moment niet beter. Gelukkig zijn tenminste 4 van dr 5 spelers weer fit voor de bekerfinale en kunnen we daar hopelijk wat meer tegenstand bieden en op het randje spelen.

2 mei 2019 om 09:42

Als achteraf Heerkes zegt dat ze wat rustiger aan deden met het oog op de beker en aangezien Willem 2 zelfs een aantal spelers rust hebben gegeven kun je niet zeggen dat het deed wat het kon inderdaad

2 mei 2019 om 10:15

Na de 2 0 wel ja, omdat je dan gewoon weet als Willem II zijnde dat je klaar bent. Tot de 1e goal had Willem II enkele kansen en ging er voor. Maar je weet gewoon tegen een club als Ajax en PSV dat het bij 2 goals verschil wel gespeeld is.

2 mei 2019 om 13:58

Daarom viel Heerkens en Tapia ook in voor Saddiki en Anita in de 2e helft. Omdat men het wat rustiger aan deed, vooral Tapia is een van de belangrijkste spelers aan Willem II zijne en Heerkens inbrengen betekent dat Dankerlui (die nu 2 doelpunten en 7 assists op zn naam heeft staan) naar de rechtsbuiten positie kan waardoor er meer mogelijkheden voorin kwamen. dus zelfs met een 2-0 achterstand hebben we de boel omgezet in de hoop nog iets te kunnen.

Tja dan had je tegen Psv wat beter je best moeten doen.
Hoop dat Ajax vol gaat en met rust 2-0 voor staat, 2e helft gewoon uitspelen en wat spelers sparen. En ja, dat Willem II dan niks heeft, is jammer, maar helaas, dat is ook sport.

Zelfs als willem II wel tegen psv punten had gepakt dan had Ajax alsnog de beker moeten winnen. We hebben gewoon al te lang geen prijzen gepakt en dit jaar is de selectie idioot goed, daarom moeten we zoveel mogelijk prijzen pakken want wie weet hoe lang het duurt voordat we weer zo'n team hebben.

Dan hadden ze beter hun best moeten doen tegen psv. Dat was een wan vertoning geen enkel strijd geleverd. Nu zitten ze te tetteren. Zo verdient ze geen prijs. Ajax gaat gewoon op en erover.

2 mei 2019 om 14:04

Jullie hebben anders ook niet echt in gespannen tegen Groningen (doelsaldo) en Heracles is het wel? daar hadden jullie ons ook wel mogen helpen.

2 mei 2019 om 18:33

Precies Robby, van dat arrogante Ajax hoef je geen cadeautjes te verwachten. Alles voor hen, maar niets terug. Geeft niet hoor, we willen geen cadeautjes. Op eigen kracht en anders maar niet. Het wordt zondag toch wel een feest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Willem II6828
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
M. SvenssonAanvaller377
M. VerrethMiddenvelder344
J. BokilaAanvaller348
M. de LeeuwAanvaller337
J. HornkampAanvaller329
W. DammersVerdediger341
E. KabanguAanvaller2812
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

282 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 32 2 3 0
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman maakt selectie bekend: geen Cillessen of Berghuis, Reijnders debuteert

Ronald Koeman heeft zijn 26-koppige selectie voor de wedstrijden van Oranje in de Nations League bekendgemaakt. De verrassendste naam is die van Tijjani Reijnders. Jasper Cillessen behoort juist tot een van...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 27 mei
The Gunners zouden verder geïnteresseerd zijn in Feyenoorder Orkun Kökcü. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren