‘Sam Larsson levert kwantitatief gezien gewoon een goede prestatie’

Zaterdag, 20 oktober 2018 om

In Feiten op Tafel gaat het deze week over de 25-jarige Zweed Sam Larsson. Presentator Justus Dingemanse en Opta-analist Joris van den Ban bespreken de drie succesvolle jaren bij sc Heerenveen en de overstap naar De Kuip. Larsson kreeg van zowel de fans als columnisten de nodige kritiek op zijn spel, maar in hoeverre is dat terecht en wat zeggen de cijfers en statistieken over zijn functioneren in Rotterdam-Zuid?

Bekijk de video hieronder of op onze videopagina.


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Denk je dat Sam Larsson de harten van de Rotterdamse fans nog zal weten te veroveren?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door passionforpink)

Ik denk dat als Groningen nog een speler zoekt dat ze eventueel Larsson zouden kunnen gebruiken. Groningen zit in een dip en deze speler past niet echt bij Feyenoord meer dus ik zou zeggen Jans en Nijland letten jullie even op? Ondanks dat hij bij Heerenveen gespeeld heeft zou dit een speler kunnen zijn die Groningen nodig zou kunnen hebben op het middenveld. Je kan hem beter gebruiken dat Hrustic op dit moment. Maar denk niet dat hij bij Feyenoord nog lang zal blijven hij heeft nog niet echt een wedstrijd laten zien dat hij bij Feyenoord uit de voeten kan. Hij is te vroeg vertrokken bij Heerenveen, maar goed het is zijn keus geweest.

18 oktober 2018 om 11:54

Als Groningen nog een miljoentje of 6 heeft liggen mogen ze best contact opnemen met van Geel hoor

18 oktober 2018 om 15:50

Larsson wordt simpelweg verkeerd gebruikt. Hij is niet de speler met een passeeractie. Waarom zet van Bronkhorst hem dan linksvoor? Zet hem op linkshalf of op 10 en Feyenoord kan nog veel plezier aan hem beleven. Heeft een prima steekpass en schot uit de tweede lijn.

18 oktober 2018 om 17:29

Larsson heeft niet genoeg handelingssnelheid voor een 10. Die jongen aarzelt veel te veel.

18 oktober 2018 om 20:08

Hij aarzelt nu teveel omdat hij niet weet wat hij moet doen op de positie waar hij nu staat. Een mannetje omspelen en een voorzet geven kan hij niet dus ja, wat dan te doen? Nadeel is dat hij ook steeds in deze situatie tetecht komt omdat Feyenoord zo tergend traag en voorspel baar speelt. Hij staat steeds tegen de zij/achterlijn geplakt, terwijl het spel beyer voor zich kan hebben. Dan haalt hij meer rendement.

19 oktober 2018 om 09:08

Larsson heeft inderdaad niet het vermogen om een split second decision te maken. Toornstra overigens ook niet.

Het probleem op linksbuiten is hetzelfde probleem waar Berghuis nu mee te dealen heeft, Feyenoord speelt onder Gio zulk traag U voetbal. Wat is U voetbal, linksbuiten speelt m naar linksback, LB naar CV die m naar de andere CV speelt om uiteindelijk bij de andere kant uit te komen. De buitenspelers komen nooit in een 1 tegen 1. Waar de kracht van Larsson eigenlijk ligt.

Ik moet zeggen dat ik dit Larsson nog wel gun ook. Wilde koste wat kost weg bij Heerenveen ondanks dat hij daar nog genoeg te leren had. Ging zich bij de club die hem de kans op zijn doorbraak gaf, onmogelijk gedragen en een niet te houden situatie creëren. Iets met zijn verdiende loon :-)

18 oktober 2018 om 11:54

Stel nou, dat de club de afspraken met Larsson over een vertrek niet nakwam, wie zat er dan fout?

18 oktober 2018 om 11:59

Maar heb je daar feiten van ijsmuts?
Feit is wel dat hij weigerde om op de teamfoto te gaan bij Heerenveen wat hem toen ook een verbanning opleverde.

18 oktober 2018 om 12:18

Nee, die heb ik niet, daarom stel ik ook een hypothetische vraag. Het is namelijk niet ongebruikelijk dat daar afspraken over worden gemaakt. Die blijven veelal achter de schermen.

18 oktober 2018 om 12:53

Feit is dat Heerenveen weigerde hem een rugnummer te geven. Waardoor hij vond dat hij niet bij de selectie hoorde en niet op de foto hoefde. Beide niet echt lekker gehandeld lijkt me

18 oktober 2018 om 21:24

Dit vind ik rancune. Ik gun hem dit niet, maar had het, gezien zijn prestaties bij Heerenveen, wel verwacht. Jammer dat het zo gelopen is, maar Heerenveen heeft in zijn geval het onderste uit de kan gehaald. Ik verwacht niet dat het nog wat gaat worden...

Er zit heus wel voetbal in hem, maar bij een club als Feyenoord gaat het er niet uitkomen. Larsson kan alleen mee in een voetballend elftal en zolang Feyenoord niet voetbalt, maar het van bevliegingen moet hebben en je middenveld, op van Persie na, geen fatsoenlijk positiespel kan spelen gaat het hem niet worden. Sowieso is het voor Feyenoord lastig want je hebt met Berghuis en Larsson totaal geen snelheid op de flanken. Dus je moet het wel hebben van combinatievoetbal, maar dat kan dit Feyenoord niet.

Gewogen en te ligt bevonden. Het wekte mij al grote verbazing dat Larsson ook gelinkt werd aan Ajax.

Ik vind het nog altijd mooi dat Overmars werd verweten arrogant te zijn dat hij Larsson niet goed genoeg vond voor Ajax, maar voor een slordige 12 miljoen een Braziliaan aan trok die nog niets had bewezen. De rest is verleden tijd.

18 oktober 2018 om 12:42

Valt moeilijk met elkaar te vergelijken. Larsson speelt bij een team dat momenteel geen meter voetbal in zich heeft. Eigenlijk wordt geen enkele speler beter de laatste jaren bij Feyenoord. Dat heeft zeker niet alleen met scouting te maken. Ik denk namelijk dat een Larsson bij Ajax beter spel had laten zien dan nu bij Feyenoord het geval is geweest.
Neemt niet weg dat Neres (voorlopig) een heel behoorlijke aankoop is geweest.

18 oktober 2018 om 13:55

Waarom zou je überhaupt Larsson willen kopen? Of er ooit potentie in zit. Om die ene stap extra te maken om de beste aanvaller van de Eredivisie te worden. Dit is echt zo leuke speler bik Heerenveen. Maar er zit niet veel rek in.

18 oktober 2018 om 15:37

zelfde reden waarom spelers als Labyad en in het verleden Narsingh gehaald werden.

18 oktober 2018 om 15:37

Natuurlijk speelt mee dat Feyenoord momenteel totaal niet draait en spelers daar niet beter worden de laatste jaren. Aan de andere kant ligt het niveau van de concurrentie bij Ajax hoger en zou hij waarschijnlijk geen basisspeler zijn geworden. Terwijl Neres belangrijk is in het spel en straks voor het 3 tot 4 voudige van zijn aankoopbedrag kan worden verkocht.

18 oktober 2018 om 16:32

Hij is aangetrokken juist om dat voetbal te geven maar heeft tot nu toe nog niets laten zien.

18 oktober 2018 om 23:58

is Neres niet veel eerder aangetrokken dan dat Feyenoord Larson aantrok?
De relatie tussen die twee spelers is bij ijn weten nooit gelegd.

19 oktober 2018 om 10:20

Neres werd een half jaar eerder aangetrokken (31 januari 2017) dan Larsson (augustus 2017), maar werd vooral aangetrokken voor vanaf seizoen 17/18, de wedstrijden die hij nog in 16/17 speelde waren er niet veel en waren vooral "bonus".

Op moment dat Neres werd aangetrokken, werd Larsson al gelinkt aan Ajax. Een half jaar later waren er hier al weer mensen die Neres hadden afgeschreven en Larsson wilden aantrekken. In ieder geval op VZ werd de link wel gelegd en waren sommige Feyenoorders in hun nopjes met Larsson die veel meer had bewezen dan Neres en ook nog eens maar de helft kostte.

als je zoveel voor een speler neerlegt en hij laat al een jaar lang niks zien kan je best spreken van een miskoop imo. dan zal Gio wel weer de schuld krijgen maar bij Heerenveen was Larsson al een momentenvoetballer die maar eens in de zoveel wedstrijden het verschil maakte en de scouts van Ajax en PSV laten hem niet voor niks lopen.

18 oktober 2018 om 14:09

Die kunnen inderdaad 10 miljoen voor een buitenspeler neerleggen.

18 oktober 2018 om 16:50

Feyenoord kan dat ook. Maar heeft liever 4 spelers voor de helft van dat bedrag.

18 oktober 2018 om 17:52

@jasonrhijn

mee eens maar zelfs dan moet je het internationale netwerk hebben om dat soort spelers te ontdekken en van wat ik heb begrepen is de scouting bij Feyenoord 6 jaar geleden weg gesaneerd en nooit meer terug gekomen. nu doet Van Geel dan de aankopen en dat is helemaal geen scout maar een technisch directeur en daar gaat het waarschijnlijk mis met het aankoopbeleid van Feyenoord

19 oktober 2018 om 00:05

Eens ? Lulkoek,

You can't put all your eggs in one basket. Ajax kan zich miskopen als Orejuela, Christensen en Cassierra permiteren. Gezamelijk ook toch bijna 17 miljoen.

Feyenoord niet. Als je kijkt wat het transferbudget van dit seizoen is, schieten de tranen je in de ogen. Zeker als je dat vergelijkt met (vooral) Ajax en Psv. Een miskoop kan Feyenoord zich niet veroorloven. En -dat wel met je eens- met een mager scoutingsnetwerk wordt de slagingskans niet groter.

19 oktober 2018 om 01:01

een miskoop kunnen ze zich niet veroorloven, maar waarom laten ze een goede speler als Ayoub dan op de bank. Op deze wijze help je het in de hand en creeer je zelf een miskoop. Met uitzondering van Larsson dan, want dat is wel een echte miskoop.
ik ben t verder wel met je eens wbt het magere transferbudget en scoutingsnetwerk, maar die problemen worden nog groter als de trainer verzuimt een vangnet onder met name het arme transferbudget te leggen, hierdoor word nooit het potentieel gehaald. Dat is echt onbegrijpelijk. Het klopt gewoon van geen kant. Ik houd er in ieder geval een gefrustreed gevoel aan over. Er is wat mis binnen de organisatie, anders kan ik het in mijn ogen slordige functioneren van de club en het sterke gevoel van verwaarlozing niet verklaren.

19 oktober 2018 om 02:12

@njfromvol

maar met een creatieve scouting kan je ook goedkoop soms goede spelers vinden. vergeet niet dat Ajax bv ook spelers heeft gehaald als een Sanchez (5 miljoen), Milik (2,5 miljoen) en Tagliafico (4 miljoen). een directe versterking hoeft niet altijd duur te zijn. deze jongens waren net zo duur als veel van de middelmatige spelers die Feyenoord uit de Eredivisie heeft gehaald

19 oktober 2018 om 10:28

Ajax kan zich inderdaad miskopen permiteren, maar dat is ook omdat ze er een aantal voltreffers bij hebben zitten. De drie miskopen die je noemt worden bijvoorbeeld al gedekt door de winst op Milik. Ajax zet meer in op jonge toptalenten die met dikke miljoenenwinsten met bizarre marges worden verkocht.

Bij Feyenoord worden veel middelmatige en/of voormalige spelers aangetrokken die over het algemeen al wat ouder zijn en weinig restwaarde hebben. Dan moeten dat soort spelers je kampioen maken om daar de vruchten van te plukken, maar als dat niet gebeurt, zit je met de gebakken peren en heb je het al gauw over een miskoop. Inmiddels heeft Ajax meerdere spelers in de selectie die in hun eentje een veelvoud zouden opleveren van de verkoopwaarde van de totale Feyenoord selectie. Op die manier wordt het gat alleen maar groter.

Ik denk dat niet alleen Larsson aan het mislukken is, maar heel feyenoord. Op een excellerende van Persie na laten Jorgensen, (weliswaar terug van een lange blessure) Berghuis, Vilhena en Toornstra het ook al tijden niet meer zien.

18 oktober 2018 om 15:17

De vorm ontbreekt momenteel inderdaad bij veel van onze beste spelers maar ik vind het onterecht dat je Vilhena hierbij noemt, die doet gewoon prima zn werk maar kan moeilijk in zn eentje alles opknappen.

Wat een onzin. Iedere speler moet zelf laten zien dat hij in de basis hoort. Larsson maakt niet genoeg indruk en dan is het logisch dat hij minder speelt. Hij speelt niet (meer) bij een middenmoter waar je 1 goede wedstrijd mag afwisselen met 2 slechte wedstrijden. Dan zijn er altijd spelers die zich graag willen bewijzen.

Ik had deze jongen zo'n 2 a 3 jaar geleden graag naar PSV zien komen, ik denk dat hij daar ook veel beter geslaagd was. Ze gebruiken hem bij feyenoord gewoon compleet verkeerd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7779
2.PSV7768
3.Feyenoord5929
4.AZ5221
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3111
S. LarssonAanvaller306
R. van PersieAanvaller2416
N. JørgensenAanvaller225
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman150
Eric BotteghinVerdediger192
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

27 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 april
Napoli heeft een bod van twintig miljoen euro uitgebracht op Agustín Almendra van Boca Juniors. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren