Spugende Teze wordt niet geschorst: ‘We zien dit als een incident’

Zaterdag, 13 oktober 2018 om 12:09Gijs Freriks

De KNVB heeft bevestigd dat Jordan Teze vrijdagavond naar een tegenstander heeft gespuugd. De verdediger van Oranje Onder-20 spuwde na afloop van het duel, dat in 1-1 eindigde, naar Duits aanvoerder Salih Özcan. Bert Konterman heeft besloten om Teze echter niet te bestraffen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door coolcat ehv)

Tuurlijk zie het als incident, slappe hap die trainer van jong oranje om deze actie onbestraft te laten. Weg sturen en een jaar niet oproepen.

13 oktober 2018 om 12:40

Overdrijver is nog een jonge gozer die iets doms heeft gedaan, sinds gister alweer in iedere krant en op tv geweest. Tuurlijk is het niet goed om naar iemand te spugen maar we zijn wel weer heel erg aan het overdrijven.

13 oktober 2018 om 12:48

Iets meer dan een vermanend vingertje zou wel op z'n plaats zijn.

13 oktober 2018 om 13:45

Ik vermoed dat die Duitser ook niet helemaal vrijuit gaat. Er staat dat er over en weer zaken zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen.

Zal wel weer iets racistisch zijn of zo

13 oktober 2018 om 14:55

Robert, er zal inderdaad wel van gemaakt worden dat het iets rasistisch is, dat excuus wordt namelijk iets te vaak gebruikt[. Feit blijft dat hij gespuugd heeft en wat de ander heeft gedaan is slechts gissen. Teze had gewoon gestraft moeten worden hiervoor.

13 oktober 2018 om 23:30

Dus als er 20x iets rascistisch gebeurd en al die 20x krijg je ‘n reactie van de tegenstander, dan is het dus 20x net iets te vaak gebruikt??? Als je aan discrimineren ben kan je een reactie verwachten. Want dat is nog altijd erger dan spugen. Onthoud dat goed!!! Dat je het op het veld doet is niet handig met al die camera’s.

Jammer....lijkt me toch een schoolvoorbeeld voor zoals het niet hoort..... Voorlopig niet meer oproepen Bert....

stuur ze naar een hotel, en laat de pers morgenvroeg een foto van ze maken, waarbij ze aan de ontbijttafel zitten met badjassen aan... dan is er niks meer aan de hand

13 oktober 2018 om 13:46

Daar zat destijds wel een aantal jaar tussen. Weet trouwens niet eens meer wat die Voller gedaan had

Lekker voorbeeld. Nu denken ze dat we na Rijkaard nog meer van die goorlappen hebben.

13 oktober 2018 om 12:35

En wat denken de meeste dan van die Duitsers?? Dan is goorlappen nog zacht uitgedrukt he.

13 oktober 2018 om 15:45

Dan krijgen we een ban als we vertellen wat we van de Duitsers vinden 😉

13 oktober 2018 om 23:25

Frtorres dat hoef ik jou toch niet aan je neus te hangen. Je bent me juf niet!!

13 oktober 2018 om 13:46

Hebben we toch ook.... minstens 1

Prima dat Teze niet wordt gestrafd. Het was een stomme actie die niet door de beugel kan, maar het gebeurde in het heetst van de strijd. Zolang hij voorlopig niet meer negatief in het nieuws komt is er niks aan de hand.

13 oktober 2018 om 12:43

De wedstrijd was afgelopen, de strijd was voorbij. Dan moet je gewoon een grote jongen zijn. Het tekent een beetje de huidige normen en waarden, dat dit onbestraft blijft. En ze hoeven niet te schorsen ofzo, maar er is zat anders te verzinnen qua straffen.

13 oktober 2018 om 14:56

O het gebeurde in het heetst van de strijd. Volgens mij zat het Teze gewoon dwars dat hij in het heetst van de strijd te weinig kon laten zien, dan maar na de wedstrijd.

13 oktober 2018 om 12:37

Ja maar dat betekent ook niet dat hij gestraft “moet” worden volgens jou. En al helemaal niet als je de waarheid er niet achter kent.

13 oktober 2018 om 12:45

De waarheid waarachter? Hij spuugt, punt uit. Verder waarheid heeft helemaal geen invloed. Je moet gewoon niet spugen, zo simpel is het. Kijk nou naar die foto en hoe laf het is.

13 oktober 2018 om 13:47

Hoezo moet je de waarheid kennen? Al heeft hij hem rascistisch bejegend of zijn familie uitgescholden. Welke reden kan er überhaupt zijn om iemand te spugen Je hoeft hem niet te schorsen maar naar huis sturen lijkt me wel op zijn plaats. Hij is een vertegenwoordiger van NL. Dan heb je je als zodanig te gedragen

13 oktober 2018 om 13:48

Klopt... en ook nog van achter. Maar vermoed wel dat die Duitser ook niet helemaal vrijuit gaat

13 oktober 2018 om 13:59

Of die Duitser wel of niet vrij uit gaat staat er los van, spugen doe je niet en inderdaad ook nog van achter.

Is dat diezelfde jongen die geel kreeg terwijl hij op de bank zat tegen Bate, dat is ook een kunst als je op de bank een gele kaart krijgt.

13 oktober 2018 om 14:12

Hij kreeg geel voor tijdrekken. Hij schoot een tweede bal in het veld, terwijl een speler van Bate wou ingooien of zoiets.

Lekker typisch dat de meerderheid deze oplossing niet vindt kunnen. Redelijk hypocriet, een tackle met gestrekt been levert vaak maar 2 wedstrijden op. Hiervoor wil iedereen dan een lange schorsing zien. Nogmaals, niemand weet wat er tegen Teze is gezegd. Is zijn reactie slim? Nee, zeker niet. Maar het is een jonge jongen en die zijn nou eenmaal wat sneller vatbaar. Ik vind dit prima opgelost door de bondscoach.

13 oktober 2018 om 13:13

Een horror tackle willen mensen ook graag langer bestraft zien. Vermoeiend dat sommigen elk punt van kritiek afdoen als arrogant of hypocriet, waar totaal geen sprake van is.

13 oktober 2018 om 13:51

Wat is dat nu voor beargumentatie? En wat is nu hypocriet. Ik vind spugen na de wedstrijd en een tackel in de wedstrijd niets met elkaar te maken hebben maar jij blijkbaar wel? Altijd dat argument van jongen jongen. Het is een volwassen vent. Ik heb in mijn sportcarrière nog nooit in mijn hoofd gehaald om.naar iemand te spugen en al helemaal niet na de wedstrijd.

13 oktober 2018 om 14:32

Wie is iedereen precies? Ik zie niet zo heel veel mensen pleiten voor een lange schorsing. Wel zie ik een aantal personen aangeven dat hier een sanctie dient te volgen en dat niks doen slap is. Als je hem nu naar huis stuurt, heb je ook al een sanctie te pakken. Er zit een middenweg tussen een jaar schorsen en niks doen zoals de Knvb nu doet.

Hoog moraalriddergehalte hier. Spugen kan niet goedgekeurd worden, maar niemand weet wat er precies gebeurd is. Misschien heeft die Duitser wel racistische dingen gezegd of respectloze opmerkingen gemaakt. Dan nog zou ik persoonlijk niet spugen, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen dat niet waarderen.

13 oktober 2018 om 13:16

Liever de moraalridder dan foute acties goedpraten. Dat een ander het niet kan waarderen betekent niet gelijk dat de actie gerechtvaardigd is

13 oktober 2018 om 13:54

Ah en jij bent iemand, die voor eigen rechter spelen normaal vindt. Spuug je je collega ook als hij je beledigd. En dan mensen weer moraalridder noemen omdat ze dit gedrag niet vinden kunnen

13 oktober 2018 om 14:48

Spugen is het laagste van het laagste, als hij zich hier al laat gaan kan die het profvoetbal echt niet halen want daar zijn de provocaties stukken erger.

Naja incident? Heeft ook de 2 vorige wedstrijden in de keukenkampioen hele domme gele kaarten gepakt. Gedroeg zich als een debiel in de wedstrijd tegen Fc Twente. Vindt niet dat de bondscoach dit zo makkelijk voorbij moet laten gaan.

Ongelooflijk hoe er in de reacties word gezocht naar verzachtende omstandigheden. Hij heeft gespuugd dat staat vast, overige zaken zijn niet vastgesteld. Spugen is het laagste wat je kunt doen. Dus verdiend hij straf. Hoogte en zwaarte laat ik in het midden. Mocht je je afvragen waar die verrotte mentaliteit vandaan komt bij de jeugd. Dat begint bij de opvoeders. Zoals nu ook Bert Konterman

13 oktober 2018 om 13:39

Hahahah dus het spugen komt door Bert Konterman???? Dat is wat je indirect zegt.

13 oktober 2018 om 13:58

Ja dat zegt hij en terecht want in plaats van hem straffen, doet konterman niets. Dus ja indirect laat konterman dit gedrag toe omdat hij waarschijnlijk "sorry" heeft gezegd. Als kinderen zich misdragen geven we ze ook straf maar bij jong volwassen mannen doen we dat niet. Probleem is nu dat je niemand bij wangedrag kan wegsturen

Belachelijk, keihard afstraffen! Zoiets is immers een voorbeeld voor onze jeugd

Schandalig wanneer de Knvb het besluit van Konterman niet overruled.
Wat te doen wanneer er in de volgende competitieronde een spuugincident plaatsvindt? De Knvb dient dit soort gedrag niet te bedekken met de mantel der liefde, ongeacht wat de aanleiding is geweest.

Nou vind ik niet dat je hem een jaar links moet laten liggen, maar in elk geval nu naar huis sturen als straf had wel gemogen.

Lachwekkende reactie. Wil best geloven dat dit een incident is hoor, maar dat maakt niet dat je er geen consequenties aan hoeft te verbinden. Stuur hem naar huis en roep hem voor de interlands van november niet meer op. Dan geef je in elk geval een signaal af dat je dit gedrag niet tolereert.

Hij moet gestraft worden, spuwen naar een ander is verderfelijk en vernedrend
Waar gaan we naar toe als dit mag.
\als het andersom was en hij was niet gestraft dan waren de rapen zuur.

Zo erg kan dat niet zijn!! Als ik de carrière van zijn voorganger Rijkaard bekijk (die deed 30 jaar geleden precies hetzelfde, maar dan op het WK) dan ligt er een prachtige toekomst voor Teze in het verschiet!! Hoofdtrainer van het grote Oranje en FC Barcelona onder andere....

Niet goed, maar ook niet overdrijven. knvb maakt zich aldoor belachelijk met bepaalde rode kaarten te seponeren en met willekeur op te leggen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

0 fans
21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren