Argentinië haalt in Prince Faisal bin Fahd Stadium uit tegen Irak

Argentinië heeft donderdag een ruime oefenzege geboekt. Het team van bondscoach Lionel Scaloni was in het Prince Faisal bin Fahd Stadium in Saudi-Arabië een maatje te groot voor Irak: 0-4. De doelpunten van la selección albiceleste in Riyad kwamen op naam van Lautaro Martinez, Roberto Pereyra, Germán Pezzella en Franco Cervi.

Argentinië speelde in de eerste helft op balbezit en domineerde de wedstrijd, al resulteerde dat uiteindelijk maar in één doelpunt. In de zeventiende minuut ontving Marcos Acuña aan de linkerkant de bal van Paulo Dybala en zette hij voor: Martinez beantwoordde de bal met een rake knik achter doelman Jalal Hasan: 0-1.

Een counterend Irak kon met trots terugkijken op de verrichtingen in de eerste helft, waarin de ploeg van Srecko Katanec zich via de snelheid van Ali Adnan en Ahmed Yasin onder de druk van Argentinië probeerde uit te voetballen. Bashar Resan bood in de punt van de aanval echter te weinig om de bal achter doelman Sergio Romero te krijgen.

In de tweede helft trok Argentinië het duel naar zich toe. In de 52e minuut hield Dybala enkele tegenstanders bezig en gaf hij de bal aan Pereyra, die het leer in de rechterhoek mikte: 0-2. In de laatste acht minuten vergrootte de Argentijnen de voordelige marge: Eduardo Salvio kopte de bal door naar Pezzella die de 0-3 binnen kopte en Cervi zorgde met een doelpunt na een heerlijke solo voor het slotakkoord. Hij liet drie tegenstanders zijn hielen zien en schoot diagonaal raak. Ajacied Nicolás Tagliafico kwam niet in actie.