Veldwijk zocht ruzie op het veld: ‘Dan ga je vervelend zijn, irritant doen’

Donderdag, 11 oktober 2018 om

Lars Veldwijk loopt al aardig wat seizoenen mee in het Nederlandse profvoetbal. De 27-jarige aanvaller van Sparta Rotterdam heeft in de loop der jaren veel beledigingen naar zijn hoofd geslingerd gekregen. De laatste tijd krijgt Veldwijk vooral opmerkingen over zijn vriendin Monica Geuze, die bekend is om haar vlogs.

“Tegenwoordig heb ik een vriendin die bekend is. En dan is één en één twee. Heel makkelijk om daar grapjes over te maken, die krijg ik vooral van supporters. Ik moet er altijd wel om lachen. Beetje uitdagen heen en weer. Als ik dan scoor, dan maak ik een gebaartje. En dan ben ik weer die arrogante speler, die het doet”, zegt Veldwijk in gesprek met Voetbal International.

“Het blijft een leuk spelletje. Aan het einde van de dag drinken we een biertje na de wedstrijd. Dan moet het allemaal weer goed zijn.” De spits erkent dat hij zich eerder wel eens verkeerd heeft gedragen op het veld en haalt zijn periode bij FC Groningen aan. “Vorig jaar hadden we een heel moeilijk seizoen en waren we negatief in het nieuws.”

“Dan werd ik in het veld gebracht en moest ik oorlog maken. Toen heb ik ook tegen Feyenoord opstootjes veroorzaakt. Er moest wat leven in de ploeg komen op dat moment. Dan ga je vervelend zijn. Irritant doen. Ik heb ruzie gemaakt met Renato Tapia, geloof ik. Die jongens zie je dan later in januari in Marbella en dan denk je toch bij jezelf: waarom heb je dat nou gedaan?”Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door stief)

Een beetje klieren en psychologische spelletjes spelen hoort er gewoon bij. Maar er is wel een grens, je moet altijd in je achterhoofd houden dat je je tegenstander na de wedstrijd nog gewoon recht in de ogen aan moet kunnen kijken.

Waarom zitten die gasten met zijn allen elk jaar op dat marbella? Je kan de hele wereld ontdekken.

11 oktober 2018 om 14:15

Tja omdat de een dat leuk vind, en zo vind jij de wereld ontdekken weer mooi. Ik houd ook van het laatste, maar ik heb ook vrienden die het liefst een resort opzoeken in Zuid Europa om vervolgens de hele week langs het zwembad te liggen en verder iedere avond dezelfde kroeg in duiken. Voetballers zijn ook beetje kuddedieren. Zie je ook wel terug in de mode, auto's etc. Gelukkig zijn er altijd nog uitzonderingen, en dat zijn vaak wel de leukere verhalen.

11 oktober 2018 om 14:36

Klopt

Voetballers gaan over het algemeen naar Ibiza, Marbella of Mallorca

En hebben modepopjes als vrouwen, die allemaal op elkaar lijken, en hebben vroeg kinderen

Hun vrije tijd vullen ze in met Playstation en Netflix

De meesten van ons zouden daar voor tekenen, zeker met een goed gevulde kluis

Er zijn uitzonderingen, maar dat zijn er niet veel

11 oktober 2018 om 14:57

Ik weet niet of het blad VI die rubriek nog heeft waarin elke week een speler gevraagd werd naar zijn voorkeuren. Toen ik het blad nog las, waren de antwoorden elke week hetzelfde. Favoriete boek: geen, of heel misschien een biografie van een sportman. Favoriete muziek: top 40 en eventueel Nederlandstalig (de blanke jongens), hiphop en R&B (de donkere jongens). Favoriete vakantiebestemming: strand. Mooiste vrouw: een of ander fotomodel. Hobby’s: gamen. Favoriete eten: wat z’n moeder maakt. Favoriete drank: water en sportdrankjes (uh huh).

11 oktober 2018 om 15:06

Vroeger zeiden ze allemaal het boek van de Heineken ontvoering van Peter R. de Vries (nog voor hij met eigen programma op tv kwam).

11 oktober 2018 om 15:59

En eens in de zoveel tijd zat er een grapjas tussen die "het telefoonboek" zei.

11 oktober 2018 om 16:10

Ze kwamen elkaar tegen op Mallorca omdat zowel Feyenoord als Groningen daar hun trainingskamp hadden..

11 oktober 2018 om 16:46

Maar als je een willekeurig leeftijdgenoot op straat de zelfde vragen stelt,krijg je ook min of meer de zelfde antwoorden,denk niet dat het zozeer door het beroep profvoetballer komt..

11 oktober 2018 om 14:32

Allereerst is dat voor een trainingskamp uiteraard. Maar los van het klimaat heeft Marbella het voordeel dat je daar als 'beroemdheid' in alle rust kan lopen, leven, wonen, zonder last te hebben van nonstop foto's maken. Er lopen daar wel vaker wat meer welvarende mensen, zeg maar.

11 oktober 2018 om 14:39

Ik denk dat Veldwijk overal in rust kan rondlopen.

11 oktober 2018 om 17:01

Weet niet hoe het nu zit, maar vroeger werd Marbella naast het goede klimaat ook vooral gekozen vanwege fiscale motieven.

11 oktober 2018 om 16:33

Glory.. Feyenoord en Groningen waren beide op trainingskamp op Mallorca in januari..

11 oktober 2018 om 16:47

Ik had het niet goed begrepen :/

11 oktober 2018 om 16:59

@blackpool, in Marbella, niet op Mallorca. Snap dat het op elkaar lijkt, maar ligt 1000 km van elkaar vandaan.

Drinken we een biertje na de wedstrijd.. zegt genoeg over de voetballer Veldwijk. Zovaak won die niet dus elke keer bij verlies ook nog eens n biertje gaan drinken. Deze jongen overschat zichzelf echt heel erg, zelfs in de KKD is die vrij matig, kun je amper profvoetballers noemen vind ik..

11 oktober 2018 om 21:10

Volgens mij is we meervoud, dus volgens jou zegt dat genoeg over alle voetballers die dat dan doen? Volgens mij dronk een deel van de Ajax selectie na het gelijkspel in Duitsland een paar dure flessen leeg. Zegt dat ook genoeg over Huntelaar? Ik probeer Veldwijk hier niet te verdedigen maar ik vind wel dat het gedoe rondom hem de pan uit rijst. Hij is het zwarte schaap geworden en dat komt grotendeels door Derksen en co. Ik vind Veldwijk een prima spits voor een niet te grote ploeg. Bij Sparta zit hij op zijn nesten bij Groningen ook. Hoger niet, maar ook heus geen Helmond Sport of Top Oss. Dat zijn houding niet altijd correct is is misschien wel waar, maar gaan we nu al moeilijk doen over een biertje? Wat is de volgende stap? Er is niks mis met een biertje met wat teamgenoten na de wedstrijd, op welk niveau dan ook. Ga je ook moeilijk doen als Lars straks een biefstukje eet in plaats van een salade? Of wanneer hij een colaatje neemt in plaats van een watertje? En als dit de woorden van een gerespecteerd voetballer waren, zoals bijvoorbeeld Van Bommel, was je dan ook kritisch nu? Of is het gewoon weer even zeiken omdat er Veldwijk staat? Hij is geen super voorbeeld als professional maat laten we niet overdrijven, het is ook een mens. Dat je KKD spelers geen profvoetballers wilt noemen is prima, maar een beetje apart. Dat het niveau niet hoog is snapt iedereen, maar het is en blijft het 2e niveau van Nederland, dus niks geks aan de term prof.

11 oktober 2018 om 23:27

Als je een salaris verdient waar de normale mens alleen maar van kan dromen en je hoeft maar te "werken" tot je 35ste max dan vind ik dat je je daaraan wel een beetje aan kan passen. Zeker als je zo vaak verliest als veldwijk of zo slecht speelt ja.

12 oktober 2018 om 17:52

Maar dat doet Veldwijk niet, de gemiddelde KKD en ook onderkant eredivisie verdienen gewoon een modaal salaris, bij de kleinere kkd clubs zelfs onder modaal, dus je argument van werken tot je 35e slaat de plank compleet mis

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Actuele wedstrijden

8 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Manchester United denkt nog altijd aan een bestuursfunctie voor Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren