Update: Benzema is er klaar mee: ‘Ik vraag je om mij te vergeten’

Donderdag, 11 oktober 2018 om

De interlandcarrière van Karim Benzema zit er zo goed als zeker op, zo meldt Noël Le Graët, de voorzitter van de Franse voetbalbond. De spits van Real Madrid is niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg sinds de afpersingszaak rond landgenoot Mathieu Valbuena aan het licht kwam. Benzema kwam drie jaar geleden voor het laatst in actie voor les Bleus. Le Graët acht de kans bijzonder klein dat de Franse aanvaller ooit nog het shirt van Frankrijk zal dragen.

Op 8 oktober 2015 speelde Benzema zijn laatste interland. Hij was in de oefenwedstrijd tegen Armenië (4-0) twee keer trefzeker. Daarna liet Deschamps hem links liggen. In een interview met Ouest France laat Le Graët weten dat er al veel eerder een besluit had moeten worden genomen over de interlandloopbaan van Benzema. “Ik heb persoonlijk niets tegen Karim. Hij heeft zich altijd goed gedragen bij de nationale ploeg. Maar ik denk dat hij klaar is bij les Bleus, ook omdat hij al langere tijd niet geheel fit is”, zegt hij over de 81-voudig international.

Benzema ontbrak door de affaire op het EK van 2016 in eigen land en was er ook op het WK in Rusland niet bij. Nooit is er een definitief besluit genomen over een eventueel einde van Benzema bij de nationale ploeg, maar als het aan Le Graët ligt dan heeft Benzema zijn laatste interland gespeeld. “Deze zaak sleept zich al drie of vier jaar voort. We hadden al veel eerder een beslissing moeten nemen, want het zorgde voor erg veel problemen.”

Benzema raakte in 2016 betrokken bij een poging om Valbuena te chanteren met een sextape. Hij sprak destijds naar verluidt uit naam van een jeugdvriend, die de sextape van Valbuena in zijn bezit had, met zijn ploeggenoot en zou hem toen ook aangeraden hebben te betalen. Als er geen 150.000 euro aan een vriend van Benzema betaald zou worden, zou de video openbaar gemaakt worden. Toen de rol van Benzema bekend werd, besloot de Franse voetbalbond FFF om de spits te schorsen.

Update 11 oktober 11.10 uur – Benzema is er klaar mee: 'Ik vraag je om mij te vergeten'
Karim Benzema heeft ietwat gelaten gereageerd op de recente uitspraken van Noël Le Graët. De voorzitter van de Franse voetbalbond zei nogmaals dat de spits van Real Madrid waarschijnlijk nooit meer in actie komt voor Frankrijk. "Mr. Le Graet, ik vraag je om mij te vergeten en me met rust te laten", aldus Benzema op Twitter. "Frankrijk is wereldkampioen, dat is de essentie. De rest is onbelangrijk. Dank je."Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Tja ergens lpgisch natuurlijk. En aangezien ze wereldkampioen zijn geworden en een winnende coach altijd gelijk heeft ( ) snap ik deze uitspraken volledig

Toch zonde. Dit is ook weer zoiets dat het puur schuld is van de media. Achteraf gezien is Benzema namelijk helemaal niet schuldig bevonden. Jammer dat Deschamps zich mee liet slapen en dat politiek zelfs er mee ging bemoeien. Documentaire van benzema op netflix is best interessant.

10 oktober 2018 om 19:27

Hij is niet schuldig bevonden? Er is nog geen rechtelijke uitspraak geweest, dus momenteel is die onschuldig (tot t tegendeel bewezen is) maar je loopt iets op de zaken vooruit. ( in november wordt de uitspraak verwacht). Is idd een prima docu. Je hebt wel een punt dat dit door de media geschaad is, maar dit type shaming is helaas kenmerkend voor de mensheid.

10 oktober 2018 om 19:44

Het lijkt me dat zoals de stand van zaken nu is, dat het erg schadelijk is om iemand te straffen voor het geven van een tip/advies. Dan moet je voortaan altijd uitkijken als je iemand goedbedoeld advies wil geven en dat kan niet de bedoeling zijn. Ik hoop dus gewoon op vrijspraak.

10 oktober 2018 om 20:22

Hij had die "vriend" een tip moeten geven om het niet te doen of hij had hem moeten aangeven of hij had zich afzijdig moeten houden. Zo ingewikkeld is dat niet.

10 oktober 2018 om 20:26

Goedbedoeld advies? Ik weet niet in wat voor milieu jij bent opgegroeid, maar als je dit "goedbedoeld advies" noemt. Hij had gewoon die maat van hem goedbedoeld advies moeten geven, iets met verwijder het filmpje???

10 oktober 2018 om 20:56

Ja, want er zijn criminelen die luisteren naar ‘doe het niet’. Dat doen moordenaars ook niet als je om je leven smeekt, dus waarom mensen die voor veel geld chanteren wel? Zolang Benzema geen onderdeel is van de chantage en hem alleen het advies geeft om te betalen omdat hij weet dat die tape anders online komt, is dat imo gewoon goed bedoeld. Echter als hij bij het proces betrokken is, is het een ander verhaal. Er is gewoon niet goed gehandeld en persoonlijk zou ik er nog advocaten op zetten ook om er een schadeclaim uit te halen, aangezien Benzema onnodig zwart gemaakt is.

11 oktober 2018 om 12:06

Het moment dat hij het advies geeft aan Valbuena, in plaats van naar de politie te stappen, is het moment dat hij onderdeel is geworden aan de chantage..

Dat heeft niets met goede bedoelingen te maken, maar is gewoon de wet.
Hij beschermt namelijk de daders die hij daadwerkelijk bij naam en toenaam kent.
Als je die niet aangeeft terwijl je weet dat ze zoiets doen, dan ben je medeplichtig.

11 oktober 2018 om 16:22

@nijogeth

Je collega een "goedbedoeld advies" geven om een crimineel te betalen die jegens die collega een strafbaar feit pleegt, terwijl je zelf bevriend bent met die crimineel, is een buitengewoon dom advies.

In zo'n situatie zeg je tegen je bevriende crimineel dat hij zijn filmpje beter weg kan gooien omdat het strafbaar is om iemand te chanteren, en je collega anders zomaar naar de politie kan stappen. Dan toon je je ook nog eens een goede vriend in de richting van die crimineel, want je helpt hem om uit de problemen te blijven. Benzema heeft op elk punt de verkeerde keuze gemaakt.

Of het ook strafrechtelijk over de grens is, zullen we van de rechter horen. Maar ja, als het over dit type "goedbedoeld advies" gaat, dan moet je inderdaad voortaan altijd uitkijken voordat je zulk advies geeft aan anderen.

11 oktober 2018 om 11:23

Zeker interessante documentaire, echter is hij wel volledig vanuit het oogpunt van Benzema gemaakt. Ik wil hier niet mee impliceren dat er feiten/zaken zijn verdraaid, maar je gaat mij niet wijsmaken dat de makers unbiased waren.

Ik heb destijds op Netflix zijn docu gekeken mbt tot dit schandaal. Dit was voor hem een kans om zich vrij te pleiten van dit alles en het publiek wat meer aan zijn kant te krijgen.
Om eerlijk te zijn is er niets in die docu geweest wat mij positief kon beinvloeden. Hij was betrokken en we zullen er het fijne nooit van weten, behalve heel veel moddergooien. Het ging echt werkelijk de hele tijd over zijn doelpuntenproductie en hoe lief deze jongen wel niet was..(zijn doelpuntenproductie...)
Ondertussen ben je dus drie jaar verder heeft hij echt wel wat leuks laten zien, maar onbetwist is hij zeker niet. Niet bij Real en al helemaal niet bij Frankrijk dat zonder hem wereldkampioen is geworden..
Ronaldo is weg bij Real en het is aan hem om dit jaar zijn kans te pakken. Doet hij dit niet zal ook Fiorentino zijn portemonnee gaan trekken en zal het alleen maar meer bergafwaarts gaan met hem ben ik bang.

Lastig en sneu voor Benzema, al snap ik Deschamps enigzins wel aangezien hij toch het WK heeft gewonnen. Aan de andere kant denk ik, kijkend naar de rol die Giroud heeft gespeeld/speelt dat Benzema minimaal dezelfde rol kan vervullen bij het nationale elftal. Technisch begaafd en kan iig meer doelpunten maken dan Giroud. Welja, it is what it is. Hopen dat hij zijn moyenne kan vergroten bij Real...

Als Valbuena diegene was geweest in de rol van Benzema dan had er geen haan meer naar gekraaid.. Was hij zelfs naar het WK geweest. Wie dat betwist moet maar kijken hoe McGregor word geknuffeld de afgelopen dagen..zelfs na alle problemen hij heeft veroorzaakt.. Niemand lult meer daarover..

10 oktober 2018 om 20:18

Valbuena ging niet naar het WK hoor.

10 oktober 2018 om 20:58

Staat dat er dan?

11 oktober 2018 om 11:33

Nee jij beweert dat Valbuena wel naar het WK zou zijn gegaan als hij Benzema zou hebben genaaid. Wat heel erg raar is.

11 oktober 2018 om 12:07

Je reactie is wat vaag Desailly, maar ik vat het op als gehuil dat moslims worden gediscrimineerd. Nog daargelaten dat dit weer ongelooflijk goedkoop van je is, heeft McGregor hier werkelijk niets mee te maken. Valbuena was nu al niet mee naar het WK, waarom zou hij dan wel mee gaan als hij de bad guy was in deze kwestie? Volstrekt onlogisch. Later verwijs je naar Ribery, die een hand boven het hoofd werd gehouden bij een verkrachtingszaak. Je weet dat Ribery ook een moslim is?? Je verhaal dat het geloof van Benzema relevant is in deze kwestie raakt derhalve kant noch wal. Op naar het volgende geval waar je de discriminatiekaart kan trekken. Succes ermee!

11 oktober 2018 om 13:21

Waar lees jij in het verhaal dat hij Benzema regelie aanhaalt als reden. Misschien bedoelt hij wel iets totaal anders zoals zijn roots... .

11 oktober 2018 om 15:06

Dat lees ik nergens, want zijn reactie is vaag. Maar ik kan wel begrijpend lezen. Wat is volgens jou dan het verband tussen Benzema en doe tegenstander van McGregor? Hebben heel andere roots...

11 oktober 2018 om 16:25

@sillah

Dat is het probleem van dit soort reacties. Er zit een overduidelijke suggestie in van discriminatie/racisme, maar er staat niet in exacte bewoordingen waar hij op doelt. Dus laat het hem maar lekker toelichten. Iets zegt me dat die toelichting niet gaat komen.

10 oktober 2018 om 20:25

Ik begrijp totaal niets van je conclusie en ook de link met McGregor niet. En ik denk dat dat aan jou ligt.

10 oktober 2018 om 20:26

Ik begrijp wat je bedoelt en waar je op doelt. Nee geloof me dat is niet zo, is altijd makkelijk om gelijk slachtoffer te spelen.

10 oktober 2018 om 21:04

Ik voel een racisme/discriminatie kaart aankomen hier van Desailly.. OT: Zolang er geen uitspraak is geweest, weten we niet of Benzema schuldig is of nier. Echter kan denk ik wel gezegd worden dat zijn interlandcarrière klaar is toch. Hij is al in de 30 en ze hebben nu o.a. Griezmann, Mbappé, Coman etc. voorin rondlopen. Denk dat er sowieso geen plek meer zal zijn voor hem.

10 oktober 2018 om 22:14

Niet zozeer..Mcgregor is de superster van UFC dus hij komt weg met al het walgelijke wat hij doet of zegt..Je slacht je kip met gouden eieren niet.. En in het geval van Benzema bemoeide de politiek zich ermee.. Maar toen een Ribery sex had met een minderjarige hoorde je Sarkozy en consorten niet...

11 oktober 2018 om 07:00

@desailly Bij dat verhaal van Ribery met die minderjarige prostituee was Benzema ook betrokken dus dat lijkt me het slechtste voorbeeld waar je mee aan kunt komen. Ook het verhaal van McGregor is niet het beste voorbeeld, tijdens de persconferenties roept hij de gekste dingen en blijft het onbestraft, het moment dat het fysiek wordt met die aanval op de bus met Khabib en zijn entourage is hij voor gestraft, als Khabib buiten de ring tijdens de wedstrijd agressieve handelingen verricht kan de UFC niets anders doen dan hard optreden of hij nou gelijk heeft of niet. Precies hetzelfde ooit met Cantona, de toeschouwer roept iets idioots en Cantona valt hem aan, de FA kan niets anders doen dan hem zwaar straffen, is allemaal logisch en consequent met Benzema is dat niet anders.

11 oktober 2018 om 07:43

Valt het jou niet op hoe die voorzitter van UFC alles weglacht van McGregor en nu al bijna op de feiten vooruitloopt? (Schorsing,inleveren gordel,visum kwijt) Dat deed hij met het bus incident niet..En ook meedoen met whisky drinken en aanbieden tijdens persconferentie met Khabib..

11 oktober 2018 om 11:26

En Ronaldo? Is hij geen superster? Waarom wordt hij van FIFA afgehaald? Je haalt allerlei zaken door elkaar die niets met elkaar te maken hebben en denkt daaruit conclusies te kunnen trekken die nergens op slaan.

11 oktober 2018 om 11:42

Ronaldo staat er nog steeds op hoor, laten we anders nog 30 namen noemen dan komen we er met ze allen wel uit, Benzema heeft wat doms gedaan word ervoor gestraft meer dan logisch, om nu andere sterren er bij te betrekken slaat weer nergens op.

11 oktober 2018 om 15:08

Je hebt helemaal gelijk Xyzz. Dommigheid troef hier op VZ. Vraag me af wie die simpele reacties van Desailly liket

11 oktober 2018 om 16:16

Ten eerste is het niet waar dat niemand meer over Mcgregor praat. Die wordt net zo goed onderzocht op dit moment.

Ten tweede heeft het werkelijk niets met elkaar te maken.

En ten derde is het een schimmige verdachtmaking van racisme, die niet gebaseerd is op feiten. Ja, racisme bestaat, en dat is heel erg. Maar nee, dat betekent niet dat Valbuena hier mee weg zou zijn gekomen.

Elke zaak moet op zijn merites worden beoordeeld. Ook deze. Benzema heeft onverstandig gehandeld, en dat kost hem zijn plek in het nationale team. Dat is alleszins begrijpelijk. Of hij ook in strafrechtelijke zin over de grens is gegaan, is een andere vraag, en die wordt alleen door de rechter beantwoord. Daar horen we snel meer over.

11 oktober 2018 om 17:24

En als ik zometeen het winnende kaartje van de loterij koop ben ik miljonair. Je reactie slaat echt kant noch wal, reageer dan gewoon niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
98 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Djibril SidibéVerdediger60
Laurent KoscielnyVerdediger60
Dimitri PayetMiddenvelder62
Hugo LlorisKeeper50
Raphaël VaraneVerdediger50
Moussa SissokoMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Frankrijk.

360 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 24 10 1 0
2017/2018 Real Madrid 32 5 0 0
2016/2017 Real Madrid 29 11 0 0
2015/2016 Real Madrid 27 24 1 0
2014/2015 Real Madrid 29 15 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax treedt hard op na bierdouche voor Karim Benzema

Een aantal supporters van Ajax is woensdagavond tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid het stadion uitgezet nadat zij bier naar Karim Benzema hadden gegooid, zo blijkt uit berichtgeving van Ajax...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren