Ayoub baalt bij Feyenoord: ‘Het is gewoon moeilijk, dat is logisch’

Dinsdag, 9 oktober 2018 om

Yassin Ayoub maakte afgelopen zomer de transfervrije overstap van FC Utrecht naar Feyenoord, maar een vaste basisplaats heeft hij nog niet kunnen veroveren. De middenvelder baalt ervan dat hij zo weinig minuten maakt, zo vertelt hij in een interview met RTV Rijnmond.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou jij Yassin Ayoub in de basis zetten bij Feyenoord?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door ruudos)

Die fout maakt Gio wel vaak. Dit soort jongens krijgen vaak de kans wanneer het minder gaat, waardoor ze juist dan moeilijk het verschil kunnen maken. Toon een keer ballen en geef deze jongen eens 10 wedstrijden een basisplek. Of rouleer eens wat meer. Neem een voorbeeld aan Ajax, die hebben wel meer kwaliteit, maar durven veel meer te rouleren.

9 oktober 2018 om 21:34

Los van het feit dat Gio bankzitters heel weinig kansen geeft, ik het zat ben dat vilhena en clasie mogen blijven staan en het voetbal nergens op lijkt... ajax kan rouleren omdat die hun wedstrijden vrij makkelijk domineren en winnen, obv kwaliteit.

9 oktober 2018 om 21:43

Verschil is dat als Feyenoord een goede reeks neerzet Gio vasthoud aan z'n vaste 11. Juist dan verwacht ik van Gio dat hij spelers de kans gaat geven. Als Clasie of Vilhena nu gepasseerd worden weet je dat het tijdelijk is.

9 oktober 2018 om 21:51

Gio houdt ook vast aan zn vaste 11 wanneer het niet draait om vastigheden in te slijpen.

9 oktober 2018 om 23:06

Vooral Gio zijn middenveld lijkt heilig, ook al loopt het voor geen meter,
echt onbegrijpelijk. Waarom niet en keer wat anders proberen, het is niet als of het slechter kan dan nu.

10 oktober 2018 om 01:09

En helaas gelooft Gio dat het dan wel slechter kan gaan dan nu... Clasie is soort van heilig en die durven ze niet te banken omdat hij gehuurd is. Zo ging het met Diks ook. Heel lang mocht hij spelen totdat het echt niet meer ging. Daarna heeft Diks zich aardig herpakt. Misschien dat Clasie dat nodig zou hebben, maar ja, Gio...

10 oktober 2018 om 08:31

@willemholder:
Diks had je niks anders voor dus dan houd het wel op. E daarbij deed Diks het veel minder slecht dan vele beweren.

Maar op het middenveld snap ik er geen ruk van dat hij maar vasthoud aan Clasie! Wat brengt die nou helemaal?!?! Door die jongen te huren heb je Amrabat (eigen kapitaal) weg gejaagd, Tapia is een kwestie van tijd (weer geld weg gegooid) en Ayoub nu ook al.

Nee lekker met een gehuurde jongen blijven spelen die verder toch niks brengt. Geef eens een Tapia of Ayoub 10 wedstrijden de kans... (slechter kan niet)

Vilenha heeft wel zijn strepen verdient en hoort ook bij mij altijd basis. Is ook echt niet altijd geweldig. Maar brengt al jaren heel veel voor de club.

12 oktober 2018 om 01:02

Voor Diks had je Nieuwkoop en ja die was vaak geblesseerd maar ook toen Nieuwkoop weer fit was bleef Diks spelen, zelfs tijdens onbelangrijke potjes bleef hij als enige basisklant staan.

En nu gebeurt het inderdaad weer maar dan erger. Er zijn meer concurrenten en die zijn ook gewoon fit. Inderdaad kapitaalvernietiging.

Ik zou m wel eens op de plek van Clasie willen zien, die voegt wérkelijk niets toe aan Feyenoord tot nu toe.

9 oktober 2018 om 21:49

Een huurling de voorkeur geven boven een contractspeler is sowieso niet handig. Als Clasie nou aanzienlijk beter was dan Ayoub, ala. Als ik Clasie zie spelen denk ik echter dat Ayoub meer zou toevoegen aan Feyenoord.

9 oktober 2018 om 21:59

Ik vind ook juist dat feyenoord te weinig voetballers heeft op middenveld. En dan zetten ze een ayoub op de bank. Die jongen heeft voetbal in zich. Clasie heeft dat minder en vilhena is een ander type.

9 oktober 2018 om 22:15

Ayoub is eerder de vervanger van Vilhena. Ayoub is sowieso in alles beter dan Vilhena. Die gast wordt al jaren overschat, gewoon een dood eenvoudige loper.

10 oktober 2018 om 07:29

Ayoub is technisch zeker beter dan Vilhena maar juist de fysieke kracht en het loopvermogen is de kracht van Vilhena. Ik krijg het idee dat Ayoub het simpelweg niet laat zien op de training. Amrabat moest ook spelen volgens velen maar die kwam uiteindelijk te kort en zit nu op de bank / tribune in België. Misschien is de stap van Utrecht naar Feyenoord toch groter dan we denken...

10 oktober 2018 om 08:34

@frgiooo:
how how how.. Als je ooit nog een geweldige Pieter post wil heb je heel veel aan Vilenha! Ik ken niemand die zo goed als postboden alle ballen komt brengen.

Maar dat is toch aan een trainer om eens te zeggen dat hij daar mee moet kappen en de bal inspeelt. Vilenha brengt wel wat kracht en felheid, Clasie brengt echt 0,0 en voegt helemaal niks toe.

10 oktober 2018 om 08:52

ik snap sowieso niet dat Clasie er in staat die is in een ding goed dat is de middencirkel bewaken je heb totaal niet aan die vent en wordt enorm overschat , maar Ayoub is huis een hele creative speler die je er altijd moet inzetten .

Snap het ook niet, netzoals dat Gustafson weg. Doe die 2 samen met Vilhena en je hebt een middenveld dat beter voetbalt dan wat er nu staat.

Ik zie veel liever een Ayoub in de basis met zijn inzet. Clasie loopt daar als een oude man met alleen balletje breed en zwaar overschat. En Vilhena is ook niet meer wat het was. Dus dan maar een kans geven aan Ayoub

Ayoub mag best een paar wedstrijden basis om zich te bewijzen. Ik denk niet dat hij minder is dan Vilhena of Clasie en Feyenoord staat gewoon niet goed op dit moment. Ik denk dat Gio te bang is om iets anders te proberen.

9 oktober 2018 om 23:06

Ja hoor dat durft hij wel, alleen dan niet een voetballer brengen, maar Toornstra.

10 oktober 2018 om 08:35

Toornstra en Ayoub brengen beide even veel voetbal. Het gaat vooral om de linie er achter (clasie/vilenha)

Vilhena, Ayoub en Tapia is het middenveld dat hoort te spelen. Tapia en Ayoub zijn beide vooruitspelende middenvelders die risico's durven te nemen. Precies wat Feyenoord nodig heeft.

9 oktober 2018 om 23:13

En wie blijft er op de bank, Van Persie of Jörgensen?

10 oktober 2018 om 08:37

Voorlopig Jorgensen, want die speelde ook als een natte krant.
Of je haalt Larsson er uit en geeft die 3 mannen voorin lekker de ruimte om vrij te spelen.
(jorgenssen, v Persie, Berghuis)

10 oktober 2018 om 13:40

Ja eens. Larsson voorlopig eruit en de voorste mannen in een vrije rol. Jorgensen kan ik helemaal niks kwalijk nemen, wat er privé gebeurd is + z'n blessures..

Gio moet daar gewoon wegwezen. Hij begrijpt tspel blijkbaar niet. Hoe lang blijft Feyenoord met hem aanmodderen... Aankopen van gio doen t niet goed onder hem... of hij gebruikt ze verkeerd... Na de wedstrijd heeft die altijd al een antwoord klaar zogenaamd.

9 oktober 2018 om 22:44

Lekker met 5 verdedigers tegen willem 2 en een punt koesteren tegen VVV. Gio is een top gozer maar een ontzettend laffe coach.

9 oktober 2018 om 23:12

VVV ?

10 oktober 2018 om 08:34

Ik denk dat hij doelt op afgelopen seizoen

10 oktober 2018 om 09:07

Dat klopt vorig seizoen was het ook al. Dat het dit seizoen op dezelfde voet verder gaat is helemaal treurig.

Zie liever Ayoub in de basis dan tikkie terug Clasie. Die voegt werkelijk helemaal niks toe , maar ja al loopt hij op 1 been dan zet blinde Gio hem toch in de basis.

Gio is knettergek. Dit is in potentie je allerbeste middenvelder. Kan verdedigen, aanvallen, afjagen, goed dribbelen, assists geven en in de 16 komen van de tegenstander en scoren.

van Bronckhorst spoort niet.

Soms zijn dingen heel simpel.
Een trainer kan twijfelen bij twee gelijkwaardige spelers.
In dat geval hebben beiden maar één opdracht.
Beter zijn dan de concurrent.
Uiteindelijk kiest de trainer altijd uit eigen belang voor zijn sterkste elftal.
Als jij bij een club hebt getekend is het aan jou om te bewijzen dat je bij de eerste elf hoort.

Dit begint echt een terugkerend probleem te worden, Gio wisselt heel weinig op het middenveld ook al is daar genoeg reden voor. Het middenveld loopt niet, probeer dan en keer wat anders met bijvoorbeeld Ayoub voor Clasie, maar nee hoor Gio houd zich aan zijn zeer stroef lopende middenveld.
Dit is echt een probleem aan het worden bij Gio, maar hij lijkt het ook niet te leren. Zijn stroef lopende middenveld is heilig voor hem, zeer onbegrijpelijk!!!!

ik hoop en denk dat Ayoub pas na de winter stop aan de beurt komt of als Gio er de brui aan geeft eerder

Het is beter dat van Van Geel Gio volgende keer een selectie van veertien man geeft. De rest wordt toch niet gebruikt. Dan kun je meer betalen per speler en in geval van blessures moet hij wel jeugd gebruiken. #dramagio

Gio Moet weg joh. Die man heeft niets meer in huis. Het spel gaat steeds achteruit. Hoe kan je steeds spelen met die middenvelders die totaal niet creatief zijn.

Ayoub is een mooi voorbeeld in het kantelpunt dat spelers liever voor AZ of andere subtopper kiezen dan Feyenoord. Je krijgt simpelweg geen eerlijke kans, en zeker niet onder Gio.

Ayoub had bij elke andere trainer allang in de basis gestaan. Laat keer op keer in de spaarzame minuten meer zien dan Clasie. Het spel loopt veel beter als Ayoub invalt.

Zeker het beleid van Gio, tactisch, en het directieteam maakt Feyenoord kapot. Kopen kopen kopen op plekken in het team die bezet zijn. Ga eens gericht kijken wat je nodig hebt of schuif de jeugd door. Die wachten wel op de kans, maar voetballers als Ayoub hebben al laten zien te kunnen ballen. Die zet je niet op bank. Wat een schande is Feyenoord nu! Het is niet makkelijk als supporter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren