Babel bereidt goal van Lens voor en gaat in blessuretijd in de fout

Besiktas heeft voor de vierde keer puntverlies geleden in de Süper Lig. De Zwarte Adelaars kwamen zondag al na 28 minuten met een man minder te staan tegen Konyaspor en drie minuten later werd het 1-0 voor de thuisploeg. Door doelpunten van Vágner Love en Jeremain Lens leek Besiktas toch nog te winnen, maar in de blessuretijd werd het 2-2.

Domagoj Vida pakte in de tweede minuut een gele kaart en werd na een klein half uur met een directe rode van het veld gestuurd. De Kroaat maakte hands en Mustapha Yatabaré benutte de daaropvolgende strafschop: 1-0. Besiktas kwam in de eerste helft nauwelijks tot uitgespeelde kansen en Senol Günes greep daarom in. Ricardo Quaresma bleef in de rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Lens.

Na zeven minuten mocht Konyaspor opnieuw aanleggen vanaf elf meter, na een overtreding van Gary Medel. De scheidsrechter bleef na het bekijken van de beelden bij zijn beslissing en zag hoe Yatabaré faalde in de afronding. Besiktas kon blijven geloven in een goed resultaat en was na 55 minuten dicht bij de gelijkmaker: Ryan Babel liet een grote kans onbenut. In de laatste twaalf minuten vielen er toch nog twee treffers.

Vágner Love kopte raak uit een voorzet van Oguzhan Özyakup en later schoot Lens raak na een pass van Babel. Babel liet hierna na om bij een counter de 1-3 te maken en die misser kwam Besiktas duur te staan. In de vierde minuut van de blessuretijd kon Paolo Hurtado bij een hoekschop scoren toen hij aan de aandacht van Babel was ontsnapt. De club uit Istanbul staat nu met vijftien punten op de derde plaats en heeft drie punten minder dan Galatasaray.

Een terecht gelijkspel?

1
2

Lens en oguzhan hebben voor de gelijkspel gezorgd! Senol als je nog 1 keer speelt met 2 verdedigende middenvelders neem dan direct ontslag aub. Jammer dat babel in de laatste minuten zijn man niet dekt waardoor ze scoren :/

Ik haat VAR met een passie. In de eerste 5 minuten wordt ons een overduidelijke penalty ontnomen. De 1ste penalty van konyaspor is zeker terecht, maar de 2de penalty is gewoon een regelmatige schande. De scheidsrechter heeft zelfs de beelden opnieuw bekeken en nog heeft hij de foute beslissing gegeven. Als het bestuur deze scheidsrechter niet gaan aanklagen, dan mag het bestuur ook gewoon direct ontslag nemen.

Senol als je uit deze wedstrijd niet kan leren van je fouten, dan weet ik het echt niet meer. Het spel was belabberd en we konden niks creëren door onze middenveld. We spelen met 2 verdedigende middenvelders, maar ze passeren onze middenveld makkelijker. Hoe is dat mogelijk?

7 oktober 2018 om 21:46

Fikret Orman is voorzitter van de vereniging van clubs, en als ik het zo bekijk heeft hij grotere ambities, waarschijnlijk bondsvoorzitter. Dus die gaat zijn mond niet opentrekken.

7 oktober 2018 om 21:49

Elke keer hebben jullie BJK fans wel wat te zeggen over scheids. Doen alsof heel de wereld tegen jullie clubje wat aan het plannen is. Gelukkig is die 2de penalty er niet ingegaan zeg, wat voor gezeik we dan hadden moeten aanhoren over scheidsrechters en VAR van BJK supporters. Jammer dit.

7 oktober 2018 om 22:13

Wat wil je dat ik doe? Dat ik niet ga klagen over scheidsrechters die elke week slecht fluiten en hun werk niet fatsoenlijk doen?

7 oktober 2018 om 22:42

Weet je wat, stop gewoon gelijk met het kijken naar voetbal als je toch denkt dat het allemaal maar een politieke spelletje is. Zoek een andere sport, probleem opgelost.

7 oktober 2018 om 23:32

Jongen wat is je probleem? De scheidsrechters maken deel uit van een voetbalwedstrijd! Als een speler slecht speelt dan bekritiseer je hem. Als een scheidsrechter slecht fluit dan bekritiseer je hem! Als jij het niet mee eens bent dat de scheidsrechter slecht floot, dan zeg jij gewoon ik ben het niet met je eens en geef je aan dat de scheidsrechter in die posities correct floot. Of heb je de wedstrijd niet bekeken 🤔

Je reageert nauwelijks over voetbal en dit is al de hoeveelste keer dat je mij probeert af te kraken. Waar heb ik in mijn stuk iets vermeld over politieke spelletjes? Jij zit hier verhaaltjes te verzinnen in je eigen hoofd. Ik bekritiseer de wedstrijd van een scheidsrechter. Ik weet iets beter voor je. Zoek een andere lid op voetbalzone, probleem opgelost.

8 oktober 2018 om 00:10

Je zegt penalty wordt ontnomen, welke penalty? Sinds wanneer is het penalty als de bal tegen een hoofd komt? Je zegt het 2de penalty is geen penalty, Medel die zit bijna te vrijen met zijn tegenstander binnen 16.

Je zegt het wordt elke week slecht gefloten en ze doen hun werk niet goed, tuurlijk ga ik dan denken dat jij denkt dat het politiek is 👍🏼

8 oktober 2018 om 00:21

Je naam zegt genoeg maar dat terzijde..voordat de eerste penalty wordt gegeven is het buitenspel dat is 1, bij de 2e penalty houden beiden spelers elkaar vast en laat de tegenstander zich opeens vallen..kan gegeven worden, zoals dat ook is gebeurt..de VAR scheidsrechter zijn reactie bij het missen van de strafschop van Konya zegt genoeg..kijk de beelden maar na..dat wat betreft onze wedstrijd..De keeper van GS mishandelt zowat de speler van de tegenstander er wordt niets gegeven..Basaksehir wordt een 100% zuivere doelpunt ontnomen..en dan kom jij hier een beetje klagen over de Besiktas supporters?Ga je schamen aub of kom met reële argumenten..of je zit hier gewoon de boel op te fokken dat kan ook natuurlijk..wat mij betreft is deze league gespeelt en heet de kampioen van 2018/2019 Galatasaray..

8 oktober 2018 om 00:51

Waarom zou ik me moeten schamen? Jij bevestigt al wat ik denk dat jullie denken. Maar dit kan ik jullie niet kwalijk nemen, altijd als jullie punten verliezen ging Senol Gunes en Fikret Orman zeiken over scheidsrechters. D.m.v. media (Wat senol en fikret goed gebruik van maken) worden helaas meeste BJK supporters gehersenspoeld.

8 oktober 2018 om 01:09

Helaas mensen zoals jij kunnen blijkbaar geen objectief perspectief erop nalaten. Als Senol Gunes de trainer en Fikret Orman zo goed waren met de media zou bij elke wedstrijd van Besiktas zon druk zijn ol de scheidsrechters zijn dat zij niet eens durven te fluiten tegen Besiktas tijdens de wedstrijd. Maar zoals ieder objectief persoon zou je kunnen zeggen dat de laatste tijd juist fener en gala de scheidsrechter en de var meehebben op een vreemde manier. En Besiktas heeft beide tegen zich op de een of ander manier. Vanuit dat punt zou je kunnen oordelen of aanhangers van een club terecht of niet beklag doen over de arbitrage en het var systeem.
Speel geen theater.

8 oktober 2018 om 01:17

Ow sorry ik heb net geschiedenis onderzocht over scheidsrechters, jullie hadden gelijk. De scheidsrechters zijn ontworpen om Besiktas tegen te houden anders was Besiktas elk jaar kampioen en elk jaar champions league winnaar.. dit is allemaal het plan van UEFA. Tijd om op te komen voor de onderdrukte Besiktas 💪🏼 ik steun jullie nu ik hierachter ben gekomen.

8 oktober 2018 om 03:37

Wil je even zeggen voor welk team jij bent?Want dan kan ik even argumenten gebruiken..wanneer is er specifiek “gezeikt” over de scheidsrechters?Met andere woorden wij mogen niets zeggen volgens jou als ons onrecht wordt aangedaan?bevalt het je niet als een supporter van eoa “X” club wat kom je hier bij een Besiktas topic doen dan?ik ben een volwassen man van 36 jaar dus ik word niet gehersenspoeld als je je daar zorgen over maakt..Ik weet niet hoe oud jij bent maar als je oud genoeg was dan had je geweten dat de media in handen is van 2 andere clubs en met name FB. Dus aub hou op met dit soort rare gepraat wat kant noch wal slaat..

Vandaag waren de wissels na een lange tijd wel juist. Al ging Quaresma er alleen uit omdat hij al een kaart op zak had en op zoek was naar rood. Oguzhan kwam er ook veel te laat in, maar geeft gelijk een assist. Vervolgens maak je de 1-2 door een goede actie van 'stiefzoon' Lens, waarom hang je daarna weer de angsthaas uit? Een verdediger erin voor je spits? Daarmee nodig je Konya uit om je onder druk te zetten en dat heb je al zo vaak gedaan en iedere keer gaat het fout. In plaats van dat wij gebruik maken van de ruimte die we krijgen en bijvoorbeeld Gokhan Tore erin gooien, laten we de tegenstander weer komen. Met de gelijkmaker als gevolg.

Mijn mening over Senol Gunes blijft onveranderd. Het liefst wil ik dat hij nu vertrekt, maar dat gaat niet gebeuren dus dan maar in de zomer. Maar hij is niet de enige, ook de huidige voorzitter mag oprotten. Je bent daar niet om je eigen belangen te beschermen, maar die van je club. Als je bang bent om je mond open te trekken omdat mensen bij wie je zit te slijmen je daarop gaan aanspreken, heb je bij ons niks te zoeken als voorzitter. Technische staf, bestuur, selectie, in de zomer moet er echt veel veranderen. Iedereen die dit seizoen succes verwacht, moet zo snel mogelijk wakker worden.

7 oktober 2018 om 22:20

Je kan wel de hele club willen veranderen, maar ik kan op dit moment geen waardige vervangers opnoemen.

Voor Senol Gunes lijkt het doek wel te vallen na dit seizoen. Ik ben hem dankbaar voor die twee kampioenschappen. Maar zijn laffe en bange tactiek ben ik ook inmiddels zat. Je kan eindelijk optimaal van Oguzhan zijn kwaliteiten profiteren door hem samen met Atiba en Ljajic op het middenveld te zetten, maar dat durft hij niet.

7 oktober 2018 om 22:36

Fikret Orman was ook niet zo bekend in 2012, pas toen hij zich kandidaat stelde en zijn plannen uitlegde, wisten we wie hij echt was. Er zal weer een Fikret Orman opstaan, hij is niet de enige persoon op aarde die geschikt is als voorzitter.

Moet je dit zien. Nadat de tegenstander van Besiktas een penalty mist de reactie van de VAR scheidsrechter.. https://www.instagram.com/p/bopte9rhig5/?utm_sourc...

Adriano ik mis je gozer wanneer kom je terug. Vooraf zei ik nog: als ik Konya was, zou ik alleen van rechts aanvallen en voila, dat deden ze ook. De rode kaart en de pnealty kwam van de kant van Caner. De tweede goal ( waar in eerste instatie de geweldige redding van Gonul ons de doelpunt bespaard bleef), kwam in eerste instantie voor de corner in stant doordat Caner wederom volop ruimte geeft aan zijn tegenstander om uit te halen.
Haat mezelf bijna om het continue over Senol en Caner te hebben maar elke wedstrijd flikken ze het weer om mezover tw krijgen.

Ik snap niet wat Senol bezielt. Waarom is deze man zo een schijterd? Waarom moet je altijd verdedigen als je voor staat? Het is al de zoveelste keer dat Besiktas het in de laatste minuut weer weggeeft. Besiktas supporters dit is een oproep naar jullie. Blame de scheids niet maar kijk een keer naar jullie eigen trainer die elke keer dezelfde fout maakt.

8 oktober 2018 om 08:45

Dat heet tacktiek vriend, je spelers zijn kapot omdat ze met 10 moeten strijden daarbij moesten ze maar een minuut of 10 volhouden dus is toch gewoon te snappen dat je de score wil gaan behouden. Waarom zou je gaan aanvallen als je met 10 bent en nog 10 minuten hebt te gaan terwijl je voorstaat, is geen fifa he. Daarbij niet elke tacktiek brengt resultaten met zich mee.

8 oktober 2018 om 10:02

Heel simpel. Ze hebben een penalty gemist en kregen twee om de oren. Konya moet aanvallen. Je verdediging staat. Als je druk zet bij hun helft of op het middenveld, dan speel je verder van je goal af. En het team begon net te draaien. Dit is niet de eerste keer dat we door dit soort situaties punten hebben verspeeld.

8 oktober 2018 om 10:55

Je ziet toch wel steeds bij Besiktas dat ze een last minute goal tegenkrijgen, omdat ze stoppen met voetbal. Je kan ook gewoon balbezit houden en proberen nog een doelpunt te scoren. Je zag de gelijkmaker echt aankomen. Waarom laat je de tegenstander dan voetballen? Sorry maar dit is echt geen tactiek, maar gewoon schijterig hopen dat je geen doelpunt tegenkrijgt.

8 oktober 2018 om 11:03

Ok aan jou comment te zien heb jij de wedstrijd niet gezien, dus ik ga niet verder discussieren. Mijn advies aan jou es, als je wil meepraten kijk dan eerst naar de volledige wedstrijd.

Tijd voor nieuwe bloed, Senol mag vertrekken na het einde van het seizoen, evenals Quaresma, Necip en al die 2de rang spitsen die wij hebben. Door de verkoop van Cenk vorig jaar hebben wij al de kampioenschap weggevegen en nu doen we exact hetzelfde door geen fatsoenlijke spits aan te trekken. Je laat spelers als Talisca en Aboubakar gaan tja dan ga je het zelf zoeken.

8 oktober 2018 om 11:14

Volgens mij probeerde ik dit je duidelijk te maken?

9 oktober 2018 om 02:29

Ik ben het met je eens tot je stuk waarin je Cenk noemt. Het kampioenschap is niet verloren gegaan door het verkopen van Cenk. Sterker nog, in de 2de seizoenshelft Zonder Cenk haalden we meer punten dan in het 1ste MET hem. Cenk speelde lekker in de CL maar zijn prestaties in de competitie waren ook niet echt bepaald wow. Verder konden we Abou niet kopen door de ffp en wou Talisca al weg in december 2017. Dan kan Fikret Orman hem moeilijk kopen toch? Feit blijft wel dat de vervanger Talisca, Ljajic, veel te laat gekocht is geweest.

9 oktober 2018 om 08:08

Nouja dan verschillen we van mening, ik denk dat wij met cenk vorig seizoen meer kans zouden hebben de beker omhoog te tillen dan zonder cenk. Daarbij leert fikret niet van zijn fouten en start het nieuwe seizoen met spitsen die nog niet eens bankwaardig zijn. Je praar over ffp maar Abou en Talisca kun je gewoon beschouwen als een investering, kopen en over 2 jaar voor het dubbele verkopen dan heb je zo je geld eruit. Als laatst nog een punt, we praten de hele seizoen over een goede standby voor gonul en ook daar gaat het mis, opeens word er niet meer gesproken over de rechtsback positie omdat adriano daar ook kan spelen maar zoals je weet heeft bjk elke jaar weer te maken met langdurige blessures waarbij wij ongetwijfeld dit jaar medel of necip genoodzaakt de rechtsback positie gaan laten innemen.