Van den Brom is ‘voorname kandidaat’ bij andere Eredivisionist

Woensdag, 12 september 2018 om

FC Utrecht stelde Dick Advocaat woensdag aan als trainer. De zeventigjarige Hagenaar maakt in principe het seizoen af in de Domstad en voor het volgende voetbaljaar is John van den Brom ‘een voorname kandidaat’. Dat meldt journalist Anton Lippold op Twitter.

De 51-jarige Van den Brom heeft bij AZ nog maar een contract tot medio 2019 en volgens Lippold is het ook ‘de verwachting’ dat hij aan zijn laatste seizoen bezig is in het AFAS Stadion. Van den Brom werkt sinds september 2014 bij AZ en eerder was hij werkzaam bij Anderlecht, Vitesse, ADO Den Haag en AGOVV Apeldoorn.

De voormalig middenvelder van onder meer Ajax en Vitesse won als coach drie prijzen: hij werd met Anderlecht kampioen in de Pro League en won tweemaal de Belgische Supercup. Met AZ plaatste Van den Brom zich drie keer voor Europees voetbal.

Met Advocaat bereikte FC Utrecht woensdag een mondeling akkoord. Het is de verwachting dat hij een dezer dagen zijn handtekening zet. De voormalig bondscoach van onder meer Oranje neemt Zeljko Petrovic mee en zal zondag nog niet op de bank zitten bij het duel met FC Emmen.Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door carlo35)

Ik zie Van den Brom eerder een stap omhoog maken en dan denk ik aan Feyenoord.

Gaat Utrecht mee in zijn salariseisen? Heeft Van den Brom ook zin om de hele subtop in de eredivisie te coachen, hij wil toch ook meer en hoger?

12 september 2018 om 22:46

@medellin

ik denk niet dat er momenteel veel coaches met ambities onder Van Geel willen werken. die staat er niet echt om bekend een trainer te voorzien van indrukwekkend spelersmateriaal terwijl de verwachtingen bij Feyenoord vaak torenhoog zijn

12 september 2018 om 22:46

Hij heeft volgens mij enorm veel kritiek gekregen de afgelopen jaren, zowel van supporters als van 'analisten' en media. Ik vraag me af of Feyenoord zich hieraan wil wagen. Ik denk wel de enige mogelijke stap hogerop binnen Nederland. Anders zal vd Brom toch weer een subtopper moeten gaan trainen, of natuurlijk een avontuurtje in het buitenland.

12 september 2018 om 23:02

Vd Brom heeft al bewezen bij Anderlecht niet met druk van het werken bij een topclub die MOET presteren om te kunnen gaan. Bij Feyenoord zal dat niet anders zijn. Je ziet bij AZ soms al de spanning op z’n gelaat en als er punten verspeeld zijn krijgt vaak de arbitrage er van langs. Denk dat ie prima op z’n plek zit bij AZ.

13 september 2018 om 01:37

Hij heeft het in het afgelopen halfjaar driemaal op de scheids afgeschoven, voor de rest kan ik mij dat niet heugen. Ik zelf vind hem juist altijd heel fair naar zijn eigen ploeg toe. Ik vraag me sterk af hoe jij bewezen acht dat hij niet met druk om kan gaan en vraag me zeker af hoe jij weet dat dit het probleem was bij Anderlecht? Hij heeft bin Anderlecht in twee seizoenen een titel gepakt en zich twee keer gekwalificeerd voor de CL. Hij moeste weg na een slechte reeks, maar heeft het daar echt niet zo slecht gedaan hoor. De ploeg raakte ook veel sterkhouders kwijt en daar kwamen niet voldoende vervangers voor terug.

13 september 2018 om 05:59

Ik zeg ook niet dat hij het slecht heeft gedaan. Ik zei dat hij niet met de druk om kan gaan. Hij heeft dan wel een prijs gepakt maar hij stond continu onder hoogspanning. Denk dat hij het beste af is bij een club die graag wil en wat minder moet..

13 september 2018 om 11:26

AZ scheelt 1 stap op de ranglijst en zijn contract loopt af, PSV en Ajax zoeken geen trainer hooguit Feyenoord maar als die niet komt, dan zou ie best eens voor Utrecht willen gaan die momenteel een slag aan het maken zijn,, al 2 seizoenen 2x 5e en 1x 4e vergelijkbaar met AZ met minder middelen en nu veel goede spelers gehaald, dat kan vd Brom misschien wel een leuke job vinden

zou top zijn, samen met Bosz de beste NL trainer qua resultaten met verzorgd voetbal

Dat zou een flinke stap terug zijn. Dat gaat hem dus niet worden maar dromen mag altijd.

12 september 2018 om 23:05

Mwah, flinke stap terug is wat overdreven. AZ heeft over de laatste jaren de betere resultaten qua rangschikking en Europese wedstrijden maar AZ en Utrecht hebben nagenoeg dezelfde doelstellingen. AZ meer budget en doorgaans beter materiaal maar zie het nog steeds als een provincieclub net zoals Utrecht.

13 september 2018 om 03:51

Flinke stap zeg je natuurlijk alleen om te provoceren (en mij heb je), maar hoewel ik AZ, met name qua status, boven Utrecht zou stellen, is een "flinke stap" echt overdreven. Het is subtop om subtop

13 september 2018 om 09:39

Nou, 'flinke' stap terug is misschien overdreven. maar dat het een stap terug is, kan iedereen het er wel over eens zijn toch? Allebei inderdaad subtop, maar AZ zit al jaren tegen de traditionele top drie aan, iets dat van Utrecht toch zeker niet gezegd kan worden.
IIk verwacht, gezien de eerste paar wedstrijden, ook een zwaar seizoen voor Utrecht (overigens in tegenstelling tot veel anderen hier op Vz).

13 september 2018 om 11:35

precies en als Utrecht nu stappen omhoog maakt en vd Brom gaat weg bij AZ dan kan Utrecht weleens boven AZ staan, maar het gaat inderdaad amper om 1 of 2 plekken op de ranglijst en een nieuw project en uitdaging, lekker bij je gezin, en niet de druk bij een topclub, dat kan ook weleens lekker zijn, hij weet hoe erg het was die druk bij Anderlecht... en ging toen ook een stap terug naar AZ, dat was pas een stap terug qua geld en spelen om prijzen

AZ en Utrecht spelen om dezelfde prijzen, namelijk ticket play offs en kijken hoe ver je kan komen in de beker

Fc Utrecht of AZ is wat mij betreft lood om oud ijzer, het ene jaar wordt je vierde en het andere jaar zesde. Ik denk dat Van den Brom wel goed zit bij AZ en alleen nog top drie club zou willen trainen of naar het buitenland.

12 september 2018 om 22:54

Toch als je kijkt naar de afgelopen 10 jaar, eindigt AZ gemiddeld 4,6 en FC Utrecht 7,7. Dat vind ik nog wel een aardig verschil. Al ben ik ook van mening dat in de huidige staat, ze weinig voor elkaar onderdoen

12 september 2018 om 23:15

Ja klopt en AZ heeft natuurlijk al heel wat meer bewezen in Europa dan Utrecht natuurlijk, zie het jaar dat Ajax de EL finale haalden. Op dit moment denk ik ook dat het niet veel uitmaakt AZ en Utrecht. Al heeft naar mijn inziens AZ een selectie met meer potentie.

13 september 2018 om 01:46

Ik denk dat het vooral belangrijk is als je kijkt naar wat er achter de schermen speelt. AZ heeft een super jeugdopleiding waarin alles goed is afgestemd en bij Utrecht is dat minder. Verder heeft AZ financieel de zaakjes super op orde met een bizar eigen vermogen. Utrecht moet het heel erg hebben van de belangrijkste aandeelhouder.

13 september 2018 om 11:37

trainers leven in het heden, en doen nu eens de cijfers over afgelopen 3 jaar?

gaat om de toekomst

volgend jaar, begroting Utrecht stijgt, nieuwe uitdaging en hij is bij AZ nu zoveel jaar, dan wil je ook x wat anders,

13 september 2018 om 12:27

Als je goed kijkt naar mijn laatste zin, zeg ik ook dat ze in de huidige staat niet veel verschillen. En als je toch de cijfers van de laatste 3 jaar pakt is er ook wel een verschil van 4,3 (AZ) tegenover 5,7 (FCU)

Waarom zou AZ niet willen verlengen, doet het toch prima. En als Van de Brom daar dan weg gaat, gaat hij niet naar een niveau lager. Neem althans aan dat hij dat zelf niet wil. Ik zelf zie hem geen trainer worden van de top 2, Feyenoord misschien na dit seizoen?

Matige coach die niet met de druk om kan gaan. Bij Utrecht is minder druk dan bij AZ, dus misschien is dat een meer geschikte club voor hem. Zelf denk ik dat hij hoopt op een top 3 club, maar ik verwacht niet dat zij voor hem zullen komen.

12 september 2018 om 23:07

Utrecht minder druk dan bij AZ? Bij Utrecht rommelt het geregeld hoor en dat komt niet zelden door tegenvallende resultaten en matig spel. Bij Utrecht moet je gewoon presteren anders rolt je kop.

Ik ben niet zo kapot van Vd brom als trainer. Als het minder gaat ligt het altijd aan de spelersgroep, bij winst wilt hij graag de complimenten. Vorig jaar heeft az het goed gedaan maar dat komt mijn inziens vooral door Jahanbaks en Arne Slot. Zie Slot ook wel hoofdtrainer worden in Alkmaar.

Waarom zou Van den Brom dat doen? Dan zet hij twee stappen achteruit met een stuk minder toekomstperspectief.

12 september 2018 om 23:09

Volgens mij heeft Utrecht een zekere ten Hag ook een aardig perspectief geboden. Van zowel AZ als Utrecht is prima een stap omhoog te maken. Vraag is alleen of vd Brom daar geschikt voor is, werken bij een topclub.

Er is zo ongeveer niets bij FC Utrecht dat beter is geregeld dan bij Az.
Het enige waarmee je v.d. Brom dan nog kunt overtuigen is geld.

Met alle respect voor Frans van Seumeren, maar daar geloof ik ook niet in.

13 september 2018 om 09:26

Seumeren pompt al jaren bakken met geld erin toch.. paar ton extra kan er ook wel af dan.
Wel flauw voor van Overeem, die vlucht net van John.

13 september 2018 om 09:47

En jij bent de persoon die exact kan weten hoe beide clubs er organisatorisch voor staan?

Bij vd brom heb je t gevoel dat hij klem komt te zitten. Leuk voor az maar levensduur raakt op, ondanks dat hij het team toch weer aardig heeft staan... wil een stap hogerop, maar verwacht niet dat Ajax en psv hem willen hebben en in België is hij al gefaald. Verder verwacht ik niet dat ze in topcompetities de gok nemen... blijft over; bondscoach van Australië ofzo of ergens in het bestuur??

13 september 2018 om 09:18

hoezo in Belgie gefaald ? hij heeft de supercup gewonnen is kampioen geworden alleen in het tweede seizoen was minder dus gefaald is erg overdreven .

Waarom zou je in hemelsnaam van AZ naar Utrecht gaan? De enige reden zou het salaris kunnen zijn. AZ presteert de laatste jaren beter dan Utrecht. Dit gaat hij natuurlijk niet doen.

13 september 2018 om 09:26

Omdat de groei uit John is bij AZ en de groei uit AZ is zolang John blijft. Afgelopen 2 jaar twijfelde AZ al of men wilde verlengen met John. In het oogpunt van Utrecht, hij is een betere trainer dan de meeste die Utrecht laatste 10 jaar had

13 september 2018 om 10:21

Het seizoen voor het laatste seizoen eindigde Utrecht met 16 punten meer dan AZ. Daarbij heeft Utrecht een grotere achterban en een mooier stadion. Het is wel grappig hoe makkelijk de mensen met de wind van de media meewaaien. Begin vorig seizoen waren veel mensen overtuigd dat Utrecht de top 3 ging aanvallen en nu rommelt het een tijdje en worden we weer "een flinke stap terug" genoemd. Maar je hoort niemand over de wortel van de situatie en dat is dat onze grote vrienden uit Amsterdam onze manager weg hebben gekaapt. Erik ten Hag was niet alleen onze trainer maar ook technisch directeur en regelde zo'n beetje alles binnen de club.

13 september 2018 om 14:36

AZ eindigde 3de met 17 punten meer dan FCU vorig seizoen.... en Een mooier stadion is ook subjectief hoor.. maar dat geldt voor alle clubs.

Dan kan AZ mooi voor Frank de Boer of Peter Bosz gaan, win-win voor beide clubs dan. Van de brom werd na seizoen 2016/2017 onder curatele gezet door de komst van de tactische man Arne Slot

Ik zie het eerder als een stap opzij dan als vooruit of achteruit....
Van den Brom zou ooit van mij weleens de kans mogen hebben bij Ajax

Hij laat toch keer op keer zien dat wanneer zijn elftal leeg wordt getrokken hij weer een nieuw team kan bouwen.
Tevens met oog voor jonge spelers

Na 5 seizoenen zou dit een mooie stap zijwaarts zijn voor van den Brom. Zeker als je zelf niet in de absolute top van Nederland wil gaan werken. FC Utrecht, Heerenveen, Pec en evt. Heracles zijn denk ik aardige opties.

Prima club voor Van de Brom. Als Arne Slot toe is aan een functie als hoofdtrainer is dit voor AZ ook geen probleem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. TannaneAanvaller151
N. VenemaAanvaller134
D. JensenDoelman290
N. MarsmanDoelman00
T. NijhuisDoelman00
M. PaesDoelman10
E. BergströmVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

35 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 april
Tottenham Hotspur heeft zich teruggetrokken uit de strijd om Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren