‘Hakim Ziyech schoot liefst 508 keer van buiten het strafschopgebied’

Donderdag, 13 september 2018 om

In de rubriek 'Durf te vragen' van Feiten op Tafel beantwoorden presentator Justus Dingemanse en Opta-analist Joris van den Ban vragen van kijkers. Dit keer gaat de uitzending over doelpogingen van buiten het strafschopgebied. Hoeveel procent van de doelpunten komt van buiten de zestien, wie schiet het vaakst op afstand en is daar het meest succesvol in?


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Is Abdenasser El Khayati toe aan een stap hogerop?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door jdg84)

Blijft een zwak punt, van de beste man.

Exact wat mijn kritiek was, al voordat hij naar Ajax kwam en wat hij steeds maar bleef bevestigen bij Ajax, zijn rendement is gewoon ontzettend laag zeker van afstand. Dit is een rendement van grofweg 4,5 %. Voor iemand van 12 miljoen euro verwacht ik gewoon meer, hij heeft veel lef, maar maakt niet altijd de juiste keuzes echter soms ziet het er mooi uit. Daarom zijn clubs met een niveau boven Ajax ook zo huiverig om hem te kopen.

Dat analisten hier niet gewoon eerder doorheen prikten en ook eens kritisch op hem waren.

12 september 2018 om 18:03

Voor iemand van 12 miljoen? Vind je dat serieus veel voor Ziyech? Hij is 30-40m waard op dit moment en is constant bezig met zichzelf verbeteren in belang van het team en zichzelf. 12 miljoen is een koopje voor zo'n schot in de roos.

12 september 2018 om 18:33

Haha ja klopt zijn scoringsrendement ligt te laag. Maar daarentegen liggen zijn assists gemiddelde weer zeer hoog!

13 september 2018 om 06:31

Zou wat zijn als hij vaker voor de assist zou zoeken en zorgvuldiger zou omgaan met schotlocaties.

13 september 2018 om 10:52

Wat een bullshit het is niet alsof hij schiet wanneer het absoluut niet kan he, en deze cijfers zeggen echt niet veel. kijk maar naar nr 2 Ziyech heeft 2x zoveel doelpogingen gehad als nr 2 maar scoort ook ruim 2x zoveel van buiten de 16. Bij ziyech is het ook gewoon zo dat hij bijna altijd kort gedekt wordt door 1 a 2 man, en bij de andere in dat lijstje is het vaak haal maar lekker uit jongen we maken wel ruimte voor je. En zijn assists en kansen die hij creeërt zijn bizar hoog.

12 september 2018 om 19:56

Hahaha je laat me lachen man. Hij heeft de meeste onderscheppingen. Zijn assist gemiddelde ligt super hoog. Tuurlijk moet hij meer scoren maar als hij zo compleet was dan zat ie al bij madrid. Als ik m zo zie werken en trainen denk ik dat dat rendement dit seizoen ook een stuk hoger gaat liggen. De klasse spat eraf bij deze jongen. Kwestie van tijd..

12 september 2018 om 22:09

Hij hoeft niet meer te scoren. Hij moet gewoon minder van afstand schieten want daar liggen. kwaliteiten niet.

13 september 2018 om 10:59

Onzin hij moet juist blijven schieten jij weet toch ook nooit wanneer een bal van buiten de 16 erin vliegt? Hij schiet 2x zo vaak maar scoort ook 2x zo vaak is de conclusie die ik trek uit dit filmpje. Vorig seizoen was hij de enige van wie de tegenstander knikkende knieën kreeg en daarom werd hij bijna elke wedstrijd dubbel en vel gedekt. Dan zit er vaak een been, rug of arm tussen het schot wat vaak resulteerd in een misser. Dit seizoen zijn er meer bliksemafleiders waardoor hij ook meer van buiten de 16 succesvol zal zijn.

12 september 2018 om 23:20

Altijd die kritiek over zijn fysiek... ja ik vind ook dat ie wat kilotjes spiermassa erbij mag krijgen maar hij heeft wel de meeste intercepties van de eredivisie afgelopen seizoen met zijn tengere bouw.

13 september 2018 om 07:23

Je kunt niet overal goed in zijn. Ronaldo is zijn geld ook niet waard omdat de meeste vrije trappen het stadion uit gaan?

13 september 2018 om 13:06

dus je verwacht van iemand van 12 miljoen euro meer, puur op basis van zijn schoten conversie.
Maar deze speler van 12 miljoen had vorig jaar de meeste schoten, meeste gecreëerde kansen, meeste balveroveringen en de meeste succesvolle dribbels.

Voor een speler van 12 miljoen vind ik dat miljoen vind ik dat toch een verwachting waargemaakt. Ja, zijn schoten kunnen beter maar verder bezit die jongen toch alle kwaliteiten om nog een stapje omhoog te doen.

13 september 2018 om 15:37

Meeste schoten is echt een nietszeggende statistiek. Het gaat erom wat het rendement van die schoten is. En bij Ziyech is dat gewoon te laag.

14 september 2018 om 08:49

Nee daar heb je gelijk in. Maar 1 persoon eruit pakken en dan gaan kijken hoeveel keer hij van buiten de 16 heeft geschoten en heeft gescoord in de afgelopen 8 seizoenen, zegt ook niets over de handige stand van zaken toch.

508 schoten van buiten de 16 en 23 goals. Dat is gemiddeld 1 op 22 schoten (wat trouwens volgens dit stuk gewoon het algemene gemiddelde is van de gehele eredivisie in de afgelopen 5 jaar).

Maar van die 23 goals van buiten de 16 maakte hij er vorig jaar 6.
6 goals in 122 schoten is 1 op 20, wat dus boven het gemiddelde ligt. Je kan ook zeggen dat hij verbeterd en dat positief zien.

13 september 2018 om 18:59

C Ronaldo heeft een rendement minder dan 2.5 procent met vrije trappen wat wil je zeggen

13 september 2018 om 22:36

Dat hij de vrije trappen moet overlaten aan iemand die er beter in is.

Bovendien gaan (zo lijkt het) alleen van richting veranderde schoten of keepersfouten erin bij hem, de rest zeilt flink over. Denk dat dit ook is waarom ze in het buitenland niet zo enorm op hem zitten te wachten (naast z'n fysiek). Voor Ajax natuurlijk wel een goede speler

12 september 2018 om 18:31

"In het buitenland" heeft hij in huidige vorm bij iedere club een basisplaats.

12 september 2018 om 19:59

Ondanks dat ik van mening ben dat hij de beste is in de Eredivisie zie im hem een Asensio, Eriksen etc. Niet uit de basis houden. Bij topclubs zijn er geen mindere dan hem.

12 september 2018 om 22:09

Ligt eraan hoe je het bekijkt Nipponlchiban. Puur op voetbaltechnisch gebied is hij beter dan veel spelers van topclubs. Weinig spelers kunnen een bal zo neerleggen als hij dat doet. Zijn probleem is zijn simpele balverlies waar dit jaar eindelijk veel verandering in ziet.

13 september 2018 om 01:21

er zijn ook genoeg spelers bij topclubs die voetbaltechnisch zeker niet minder danwel beter zijn dan Hakim, zoals bijv de 2 bovengenoemde Asensio & Eriksen, en zo zijn er nog genoeg, daarom moet hij zich op meer vlakken ontwikkelen en dat doet hij het laatste jaar goed, als hij de vorm van dit moment het hele seizoen aanhoud dan zijn er genoeg topclubs die hem willen hebben, maar doe niet alsof er niet veel van zulke technische jongens rondlopen bij topclubs want dat is overdreven, denk aan een Mahrez, Coutinho, Hazard, David Silva, kdb en zo kan ik nog wel even doorgaan bij spelers van topclubs, zou hem als hij dit seizoen zo doortrekt wel eens willen zien bij Liverpool,

13 september 2018 om 06:33

Tja, voetbaltechnisch lastig oordelen. In buitenlandse competities hijgen zo wat vaker en sneller in je nek. Moet je mee leren omgaan.

13 september 2018 om 19:25

Puur gel*l natuurlijk wat je zegt. Ziyech is de belangrijkste speler van dit Ajax. Wat die man allemaal doet verdient veel meer respect. Maarja, blijkbaar hebben mensen als jij een andere mening. Prima, maar nergens op gebaseerd.

Ik wens iedereen geluk met zijn meetapparaatje waar hij weet ik veel wat uit haalt.
Volgens mij valt niet te meten met die achterlijke apparaatjes hoeveel winst Ajax in mentaal opzicht heeft gemaakt met de kost van Blind en Tadic,
Dus pleur al die meetinstrumenten maar overboord.

Als Ajax lekker draait is Ziyech fantastisch vind ik. Het probleem is als Ajax niet lekker speelt. Ziyech wil dan te belangrijk zijn en gaat hij het met praktisch onmogelijke passes en schoten proberen. Dan ontstaat de irritatie...

Ik heb hem laatst bij ons ( Vitesse ) in het echt zien spelen en wat een genot om naar te kijken. Echt een klasse apart in de eredivisie.

Hier moet op gereageert worden deze post blijft al dagen bij de eerste 5 berixhten

13 september 2018 om 23:21

Ik kan mij ook niet aan de indruk onttrekken dat de chronologische volgorde volledig vaarwel is gezegd. Maar als er veel effort is gelegd in een post, kan ik mij voorstellen dat ze het zonde vinden om dit bericht in de vergetelheid te laten geraken.

Je kan het negatief of positief bezien, maar hij verbergt zich niet. Blijven proberen tot ie erin gaat, wat de rest zegt boeit gewoonweg niet. En daar zitten echt mooie goals bij dus wat is het probleem nu? Zijn rendement te laag? Wat een gezever, hij is bijna overal bij betrokken dus hoe kan je dat een laag rendement noemen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.VVV-Venlo29-11
10.ADO Den Haag27-11
12.Excelsior26-22
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

Correspondent
5 fans
32 jaar
Laatste voetbalnieuws

‘In balbezit schuiven de verdedigers van Feyenoord vooral elkaar de bal toe’

Dit weekend staat de topper in de Eredivisie tussen PSV en Feyenoord op het programma. Beide ploegen verkeren niet bepaald in topvorm en in deze aflevering van Feiten op Tafel pakken...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 februari
Saúl Ñíguez heeft nu ook een optie in eigen land, naast Juventus, Manchester City en Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren