Nieuw-Zeeland niet blij met Oranje-oproep ‘toekomstige eerste keeper’

Donderdag, 23 augustus 2018 om

Bert Konterman heeft zich de frustratie van de voetbalbond van Nieuw-Zeeland op de hals gehaald, zo meldt het Brabants Dagblad donderdagmiddag. De bondscoach van Oranje Onder-20 nam Willem II-doelman Michael Woud op in zijn voorselectie voor de oefeninterland tegen Portugal en dat is in het geboorteland van de sluitpost niet met gejuich ontvangen.

De in Auckland geboren Woud, die vanwege zijn Nederlandse vader over twee paspoorten beschikt, wordt in Nieuw-Zeeland namelijk beschouwd als een groot talent en zou volgens bovengenoemde regionale krant zelfs worden gezien als de ‘toekomstige eerste doelman’ van de nationale ploeg. Woud doorliep diverse jeugdelftallen in zijn geboorteland en maakte in juni tijdens een oefenwedstrijd tegen India ook al zijn debuut voor de All Whites.

Doordat die wedstrijd niet bindend is, kan de negentienjarige keeper echter ook nog voor een interlandloopbaan bij Nederland kiezen. Als hij ingaat op de uitnodiging van Konterman zal zijn keuze overigens eveneens niet bindend zijn, aangezien het treffen tegen Portugal op vriendschappelijke basis wordt gespeeld. Een officiële interland met een Nederlands jeugdteam heeft echter waarschijnlijk wel gevolgen omdat een speler zich maar eenmaal over mag laten schrijven.

Willem II probeert het talent, dat onlangs werd overgenomen van Sunderland, voorlopig uit de wind te houden: “Een reactie zou zijn relatie met de Nieuw-Zeelandse voetbalbond of de KNVB kunnen schaden. Hij moet eerst precies op de hoogte zijn welke consequenties zijn keuzes meebrengen”, laat een woordvoerder van de club weten. Het is dus ook nog niet duidelijk of Woud ingaat op een uitnodiging als hij inderdaad wordt opgenomen in de definitieve selectie van Oranje Onder-20.


Poll

Wat lijkt jou de verstandigste keus voor Michael Woud?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door constant kante)

Gewoon lekker aan Nieuw Zeeland laten deze keeper, ook al is het een ster in wording. Die jongen heeft al een onofficiële wedstrijd voor hun eerste team gespeeld, dan vind ik het persoonlijk een beetje kinderachtig om hem nu te verleiden toch in het Oranje uit te komen.

23 augustus 2018 om 15:50

Dan ben je de enige die zo denkt. Hoe kijk jij tegen de Marokkaanse jongens bij Jong Oranje aan dan? Zoals een Ayoub die bij Jong Oranje heeft gespeeld en nu Marokkaans international is. Die is niet op eigen initiatief daar komen aanwaaien, dus is gewoon benaderd.

23 augustus 2018 om 15:56

Caeser

Vind de situatie van de Marokkaanse jongens hier ietsje anders dan dit geval met deze Woud. Hij is daar geboren, opgegroeid, etc. Die Nederlandse jnogens met Marokkaanse komaf zijn hier geboren, meestal, en hier opgegroeid.

Maar los daarvan vind ik het vooral een kwestie van kwaliteit. Moet eerlijk bekennen dat ik de kwaliteiten van deze jongen niet goed ken, maar als het geen evidente topper is waarom dan moeite doen? Bovendien, hij kan daar ook zelf initiatief in nemen.

Maar wat ik sowieso niet meer wil zien is dat gedoe rond die Amrabat. Hele volksopstanden voor een speler die niet eens het niveau Feyenoord aantikte. Beetje onzinnig. Ik vind dit in ieder geval ook vooral een kwestie van keuzevrijheid van die spelers zelf.

23 augustus 2018 om 16:02

Je zegt dat je de situatie hier anders vindt, maar vervolgens noem je twee voorbeelden die praktisch hetzelfde zijn haha.

23 augustus 2018 om 16:24

Misschien wil deze jongen zelf wel enorm graag? Deze wedstrijd is niet bindend dus hij kan doen en laten wat ie wilt.

Je zegt: ik ken de kwaliteiten niet van deze jongen, maar het is wel een kwestie van kwaliteit?

23 augustus 2018 om 16:34

az96

Nee, de voorbeelden die ik noem zijn verschillend. Hoe kom jij erbij dat die 'hetzelfde' zijn???

23 augustus 2018 om 16:36

"je zegt: ik ken de kwaliteiten niet van deze jongen, maar het is wel een kwestie van kwaliteit? "

Klopt. Maar wat paradoxaal klinkt blijkt uiteindelijk best te verenigen. Een doelman van Willem II, die we nu naar oranje moeten halen? Kennelijk ken jij hem wel en kun jij mij vertellen dat hij enorm veel kwaliteiten heeft?

23 augustus 2018 om 16:44

Het is een 'nieuw-zeelandse' jongen met Nederlandse roots die voor Nederland kan uitkomen. Dat is toch praktisch hetzelfde als een 'nederlandse jongen' met Marokkaanse roots die voor Marokko uit kan komen. Je gebruikt alleen andere landen.

23 augustus 2018 om 16:48

Doe geen moeite; @constant kante heeft er geen kaas van gegeten... al zal hij het niet toegeven

23 augustus 2018 om 17:12

@Constant kante Ik waardeer je bijdrages hier, maar dit keer zit je er toch echt naast. Verplaats je eens in alle twee "varianten" en je zult zien dat het hetzelfde is. Een fout toegeven mag best hoor. Niemand die het je kwalijk neemt.😇

23 augustus 2018 om 18:00

Az

Ik vind het nogal een verschil of je beide ouders uit een land komen, en je kunt gaan spelen voor een ander land, waar je opgroeide/geboren werd, dan wanneer je beide ouders uit die verschillende landen komen.

Jij mag het praktisch hetzelfde of hetzelfde vinden, ik vind dat niet. Bij die Marokkaantjes zit de split niet in de eigen familie, zeg maar. Bij deze jongen met een Nederlanse ouder en een Nieuw Zeelandse wél. Daar ging mij het om. Dat komt in mijn bijdrage niet naar voren, dat veroorzaakt de verwarring, maar zo bedoelde ik dat wel. Ik heb zelf namelijk twee ouders uit verschillende landen en ik ben getrouwd met een Britse. Dat vind ik echt anders dan een stel Britten die hier in Nederland een kind hebben gekregen en opgevoed hebben.

Zo dus.

23 augustus 2018 om 18:00

Sneekpsv

Haha, als ik een fout maak, geef ik dat gewoon toe. Dit is geen fout. Dit is een verschil van inzicht.

23 augustus 2018 om 18:16

Ja dat vind ik ook niet netjes Caesar, wat mij betreft spelen spelen gewoon voor het land waar ze geprofiteerd hebben van de jeugdteams, maar dan moet dat wel vanuit spelers zelf komen. Als ze dan zelf per se voor een ander land willen spelen, dan moeten ze lekker gaan, maar van dat benaderen en overhalen ben ik geen fan.

23 augustus 2018 om 15:54

Laat hem dat lekker zelf bepalen. Zelfde met die jongen van Salzburg die zei dat hij voor Ajax was en zich meer identificeerde met de Nederlandse cultuur dan de Zwitserse. Misschien wil zo'n jongen liever voor Nederland uitkomen dan Nieuw- Zeeland. De Guzman kon al heel lang voor Canada uitkomen maar hij wilde per se voor Oranje uitkomen terwijl we allemaal weten die bij Canada zo over 100 plus caps zou komen. Tuurlijk zijn ze in een ander land opgegroeid maar mensen onderschatten de band met het moederland hier in Nederland. Waar we hier mensen van Marokkaanse afkomst hebben die liever voor Marokko spelen zijn er in het buitenland 100.000 jongeren van Nederlandse afkomst die liever voor Nederland spelen. Verwacht trouwens ook dat dit nog vaker kan gaan gebeuren met de groei van voetbal in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw Zeeland en Australie.

23 augustus 2018 om 18:17

Maar waarom dan wel eerst de jeugdelftallen van nieuw Zeeland bij meedoen en zelfs in hun eerste team meedoen? Als je je puur Nederlander voelt, dan had ie al eerder moeten bedanken voor Nieuw Zeeland. Dat is mijn mening.

23 augustus 2018 om 17:17

Die jongen zal zelf best zijn keus kunnen maken. Als hij bij Nederland wil voetballen, mag dat toch?

23 augustus 2018 om 18:16

Dat mag wel, maar ik ben er geen fan van. Dat mag toch?

Een wedstrijd bij oranje -20 is sowieso niet bindend toch? Er zijn genoeg spelers die bij oranje in de jeugd speelde en nu voor een ander land spelen.

23 augustus 2018 om 16:41

Jali

Maar hij staat nu geregistreerd bij de Nieuw-Zeelandse Bond. Als hij voor oranje onder 20 wil agan spelen, dan moet hij zich overschrijven van de ene naar de andere bond. En dát mag dus maar één keer in je leven! Dus nu spelen voor jong oranje dan is zijn keuze gemaakt.

23 augustus 2018 om 17:53

Echter is het deze keer nog niet bindend aangezien het een oefenwedstrijd is voor jong Oranje.

23 augustus 2018 om 18:04

sprokkie

Je mist het punt.

Niet het bindend of niet bindend zijn van de wedstrijd is bepalend. In de regels van de Fifa staat dat een speler, in zijn leven, één keer van voetbalnationaliteit mag veranderen. Dus als hij voor jong oranje wil spelen, hij staat nu bij de Kiwi's gerigistreerd, dan zal hij dus moeten overschrijven naar de Nederlandse bond.

Nou, als hij dan alsnog later voor Nieuw Zeeland wil spelen, dan gaat dat dus niet meer. Hij mag dan namelijk niet meer overschrijven. Want dat mag maar één keer.

23 augustus 2018 om 19:21

Ik snap wat je hier zegt, echter staat het dan verkeerd in de tekst. Daar staat namelijk dat een vriendschappelijke wedstrijd voor een jeugd team (jong oranje) niet bindend zou zijn voor Woud, maar een officiële wedstrijd voor een jeugd team wel. Wanneer deze bewering klopt zou het dus betekenen dat Woud voor een onofficiële wedstrijd met jong Oranje niet ingeschreven hoeft te worden bij de Knvb.

"als hij ingaat op de uitnodiging van Konterman zal zijn keuze overigens eveneens niet bindend zijn, aangezien het treffen tegen Portugal op vriendschappelijke basis wordt gespeeld. "

Dat is correct. Maar als hij nu zou kiezen voor het spelen van (oefen)wedstrijden met een jeugdteam van Nederland, dan staat zijn keuze wél vast.

Punt is namelik dat de Fifa regels voorschrijven dat je als speler wel niet bindende duels kunt spelen voor het ene land en dan in totaal één keer een switch mag maken van 'home nation'. Oftewel, als hij nu nog oefenduels voor Nieuw Zeeland speelt en over een tijdje alsnog voor oranje of jong oranje gaat spelen, dan mag dat, maar als hij zich nu dus laat overschrijven naar de Nederlandse bond is zijn keuze definitief. Want hij mag maar één switch maken en die heeft hij dan al gemaakt. Terug kan dan niet meer.

Dan had Nieuw-Zeeland hem maar een keer moeten opstellen in een bindende wedstrijd als ze hem zo graag als keeper willen, mocht die nu voor NL gaan kiezen is het gewoon eigen schuld dikke bult

De fifa moet de regel veranderen zodat je alleen voor het land mag spelen waar je geboren bent.

23 augustus 2018 om 16:09

dan spelen er een heleboel ook niet meer voor nederland maar voor suriname en de abc eilanden

23 augustus 2018 om 16:29

Wie dan? Ik heb de huidige voorselectie van het Nederlands elftal er bij gepakt. De enige speler die in een ander land geboren is, dat is Kongolo (zwitserland). De meeste jongens komen uit Rotterdam en Amsterdam en omgeving. Dus wat jij nu zegt klopt niet. Dat een deel van de huidige selectie roots heeft in Suriname, Aruba, Curacao of Bonaire kan kloppen.

23 augustus 2018 om 19:10

En de "Hollandse" Luik3de Jong is ook in Zwitserland geboren.

23 augustus 2018 om 23:24

Dat lijkt me momenteel direct een reden om in te stellen dat we alleen maar spelers mogen opstellen die hier geboren zijn... 😂

23 augustus 2018 om 16:14

Toen werkte jouw Nederlandse vader 2 jaar in Dubai en toevallig werd jij in die periode en dus daar geboren uit een Nederlandse moeder... volgens jouw logica mag je dan alleen voor Dubai uit komen.

23 augustus 2018 om 16:39

Neymarbappe

Waarom moet de Fifa dat doen? Je dupeert daarmee namelijk, zonder noodzaak, een heleboel spelers. Dus de broers De Jong hadden maar voor Zwitserland moeten spelen, is wat je zegt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.AZ50
11.Willem II5-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. SağlamMiddenvelder61
M. TrésorMiddenvelder61
M. KöhlertAanvaller60
V. PavlidisAanvaller63
R. RuiterKeeper60
J. YeboahAanvaller51
C. NunnelyAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

0 fans
Keeper, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Almere City FC 9 0 1 0
2019/2020 Willem II 1 0 0 0
2018/2019 Willem II 4 0 0 0
2017/2018 Sunderland U23 4 0 0 0
2017/2018 Sunderland U18 4 0 0 0

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren