‘Volgens mij doet Ten Hag het gewoon om spelers tevreden te houden’

Maandag, 13 augustus 2018 om

Erik ten Hag koos er tegen Heracles Almelo voor om het elftal van Ajax op vier plaatsen te wijzigen en verdedigde het sparen van Klaas-Jan Huntelaar, Lasse Schöne, Frenkie de Jong en Nicolas Tagliafico na afloop. De bekritiseerde oefenmeester wees op vroegere blessures en vermoeidheid vanwege deelname aan het WK in Rusland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Erik ten Hag is een goede trainer voor Ajax


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door afca_yiddo)

Ze moeten hem wel de kans geven er zijn draai aan te geven.. Enige voor wie ik hem graag zie vertrekken zou Bosz zijn.. Of Rijkaard moet weer een coach functie ambiëren..

13 augustus 2018 om 07:18

Hij heeft meer dan een half seizoen voorbereiding op dit seizoen gekregen, hij moet nu presteren. Wat mij betreft is dinsdag zijn laatste kans. Bosz of De Boer is beide goed. Bosz' spel is misschien leuker, maar De Boer pakt prijzen.

13 augustus 2018 om 07:25

Hahahahaha sorry hoor maar niet serieus te nemen met je dinsdag laatste kans. Jaaaa laten we net als palermo 15 coaches is een jaar of 10 doen. Waardeloze supporter.

13 augustus 2018 om 07:36

Nee laten we doorgaan met een coach die niet goed bij Ajax past ondat we niet te veel coaches willen hebben gehad? Wat is dat voor argument om door te gaan met Ten Hag dan?? Waarschijnlijk valt deze, vrij sterke selectie volgend jaar helemaal uit elkaar, dus er moet NU gepresteerd worden, en er is geen tijd om aan te klooien.

13 augustus 2018 om 07:55

Er gaat ook gepresteerd worden. Clubs waar trainers maar weg worden gestuurd aan de fleet presteren helemaal een ruk.

13 augustus 2018 om 08:10

Mee eens, je moet niet te vaak trainers ontslaan. Maar een trainer die te veel way to obvious tactische blunders maakt kun je niet aan blijven laten klooien. Vervolgens dekt hij zich in dat spelers zelf aan gaven dat ze niet zoveel wedstrijden per week nog aankunnen maar blijkt dat bijv. Huntelaar het er helemaal niet mee eens was. Puur zichzelf dus al in aan het dekken.

13 augustus 2018 om 12:59

Rijkaard heeft overal waar het op trainerscapaciteiten aankwam gefaald. Dus liever een coach die wat meer kan. Van Gaal of Co Adriaanse lijken mij de beste opties. Tactisch heel sterk, en wat meer van de harde lijn. Jeugd blijkt dat nodig te hebben.

100% eens. De allereerste competitiewedstrijd moet je gewoon winnen. Treed je aan met je sterkste elftal, pak 3 punten en je begint goed. Nu loop alweer achter de feiten aan. Grote fout van Ten Hag. En als spelers nu al vermoeid Zouden zijn, dan mag hij zich wel eens afvragen of zijn trainingen wel goed zijn.

13 augustus 2018 om 07:56

Ik snap best dat hij voorzichtig is met spelers als Nico, Schone en Klaas gezien het feit dat ze een wk hebben gespeeld en hun leeftijd van de 2 laatst genoemde. En laten we wel zijn. Je hoort die wedstrijd gewoon te winnen, al wissel je je team op 8 plekken.

14 augustus 2018 om 15:34

Het is ook niet zo dat je ze geen rust moet gunnen, maar wel op momenten dat het kan. Een eerste competitiewedstrijd thuis tegen Heracles is in mijn ogen niet zo'n moment. Doe het dan over twee weken als je thuis tegen Emmen speelt en je onderweg bent. Of start met je sterkste basis en haal ze eruit wanneer de stand dat toelaat.

13 augustus 2018 om 09:36

Ja en als nico, frenkie, schone en huntelaar geblesseerd zouden raken door te snelle overbelasting door te korte vakanties en niet-optimale voorbereidingen door wk dan wel nasleep blessures van vorig seizoen, da stond jij vooraan om te zeiken dat ze moesten rouleren zeker

Als je 15 tot 17 bijna gelijkwaardige spelers hebt dan moet je er wekelijks een aantal teleurstellen. Dat is bij Feyenoord en PSV niet anders. Is het dan vreemd dat er enkelen op zaterdag niet spelen omdat er midweeks weer een heel belangrijke wedstrijd aankomt ? Lijkt mij niet.
Maar natuurlijk gaan we meteen weer aan de stoelpoten van Ten Hag zagen als het resultaat op zaterdag dan tegenvalt.
Als Ajax komende wedstrijd wint van Standaard dan is hij hier weer een wereldtrainer.
De heren Gullit, Advocaat en Verbeek weten zelf toch ook hoe het werkt ?

13 augustus 2018 om 07:56

Eerste wedstrijd moet je gewoon winnen voor eigen publiek.

Gisteravond kromme tenen van Dick in Rondo. Ajax moest met sterkste 11 beginnen. Feyenoord moest van Persie rust hebben gekregen tegen Graafschap voor de wedstrijd van donderdag.

Eerste wedstrijd van de competitie en Ten Hag gaat mensen sparen wegens vermoeidheid of blessures. Die man is niet goed. Ajax moet zsm een nieuwe coach voor de groep, want dit werkt gewoon niet. Overmars heeft z’n werk gedaan, maar ik zie het onder Ten Hag alsnog fout gaan.

13 augustus 2018 om 10:26

ETH spaarde spelers omdat hij meent dat ze komende dinsdag dan topfit zijn en hij ze dan haar nodig heeft. Hij dacht dat hij niet zijn sterkste elftal nodig had tegen Heracles thuis.

Laten we dinsdag nu eerst even afwachten voordat we verder oordelen.

13 augustus 2018 om 10:50

Precies. Daarnaast vind ik dat met de jongens die wel speelden je gewoon van Heracles, thuis in eigen huis moet winnen.

13 augustus 2018 om 11:07

Dat vind ik erg vreemd in het begin van het seizoen. Deze jongens hebben juist nu baat bij speelminuten. Dat je ze later in het jaar spaart, kan ik begrijpen maar niet nu. Ik heb sinds januari nog geen één goede actie van deze man gezien.

Laten we nou niet doen alsof er een heel 2e elftal stond. Alleen Eiting en Sierhuis deden verleden jaar nooit mee. Tuurlijk is vermoeidheid onzin in deze fase en vastigheid belangrijk, maar doen alsof die heel het elftal om heeft gegooid gaat wat ver. Over Donny heeft Advocaat zwaar gelijk, dat was dom zeg.

Als je een topclub wilt zijn met een brede selectie dan moet je gewoon ten allen tijden open en eerlijk zijn naar je selectie. Bijvoorbeeld je gaat niet elke week met een ander middenveld aantreden zodat iedereen kan spelen, nee je maakt afspraken en zegt wie je basisspelers zijn en de andere hebben daar maar mee om te gaan. Dan is de keuze aan hun om dat te accepteren of anders weg te gaan, kan ook verhuurd worden.

Hou je vast aan een opstelling en niet eindeloos rouleren, dat heeft voor geen enkele club gewerkt, kijk maar naar PSV die dat ook deed om zowel Pasveer en Zoet tevreden te houden, dat kan gewoon niet goed gaan. Je ontneemt daarmee vertrouwen van spelers.

Onana
Mazra
The Light
Blind
Taglia
vd Beek
Blind
Ziyech
Neres
Dolberg
Tadic

Ajax heeft een brede selectie met meerdere spelers die in de basis kunnen spelen. Dit team moet ook gewoon kunnen winnen van Heracles. En natuurlijk als je meerdere spelers hebt die in de basis kunnen/horen staan krijg je ook sneller gemor dus deze spelers moeten ook speeltijd krijgen natuurlijk

Grappig hoe sommigen de aandacht proberen te verleggen van de wanvertoning van de spelers met die halfbakken spirit, door maar te wijzen op de zogenaamde vele wisselingen. Met wober en vd beek kwamen er zelfs internationals binnen de lijnen, waar vd beek t gras zou moeten opvreten met zn grote muil in de media. Maar nee, laten we vooral die slappe instelling niet benoemen maar ze blijven pamperen. En dan vinden ze t gek dat dit land op voetbalgebied naar de klote gaat

13 augustus 2018 om 10:49

@ampie,

Niemand verlegt de aandacht. Ik kijk naar wat ik zie en probeer dart te koppelen aan wat ik weet.
Een van de kwaliteiten van, van de Beek is loopvermogen en diepgaan. Doet hij normaal gesproken tientallen keren per wedstrijd. Deed hij nu 2 keer. Ligt dan aan van de beek of ligt dat aan de tactiek van de trainer?

Als ik vervolgens Neres met de week minder en minder vaak diep zie gaan, dan begin ik toch het vermoeden te ontwikkelen dat dit aan de tactiek ligt en niet aan de speler.

Tadic zie ik op elke positie verschijnen waar hij zin in heeft en ik zie spelers wisselen naar aanleiding van waar Tadic staat. Gaat Tadic rechts staan, gaat neres naar links, gaat tadic naar de 10 positie, schuift Ziyech door naar rechts en moet neres op tien blijven staan. Bij tijd en wijlen staat tadic in de spits (dus serieus centrumspits) en moet Huntelaar maar zijn heil zoeken op de vleugels. Tadic heeft dus echt alle vrijheid om te doen en laten wat hij wil. Echter lopen de spelers niet zo heel hard voor Tadic (voor Ziyech wordt harder en meer gelopen, maar dat doet Ziyech ook voor het team).

Is ook redelijk begrijpelijk want kijk eens naar het verschil in agressie bij balverlies tussen Tadic en Ziyech. Als ik op dat veld zou staan, zou ik hetzelfde hebben. Bij Ziyech weet ik dat als ik er agrassief op duik, hij agressief op een van de afspeelmogelijkheden duikt, waardoor de kans op balverlies van de tegenstander groter wordt en ik niet 90 minuten lang als een kip zonder kop achter ballen moet aanrennen. Bij Tadic gebeurd dat niet (is tot nu toe in nog geen enkele wedstrijd gebeurd). Waardoor ik druk zet, uitgespeeld wordt, de volgende ingespeeld wordt en met een beetje pech de rest van het elftal gewoon een stap te laat gaat zijn. Te veel risico en te veel meters afleggen, een paar keer per wedstrijd is dat niet erg, telkens is dat verschrikkelijk. Wat tadic dus zou moeten doen, zelf agressief erop in duiken voorin (dat is wat 5 a tien meter max) en de mensen achter hem duiken dan agressief op de afspeelmogelijkheden.

Die belachelijke volledige vrijheid zou Tadic ook niet moeten krijgen. Hij is linksvoor en blijft linksvoor. Loopt het echt voor geen meter dan eens een keer wisselen met Neres van kant en basta. Nu lijkt ten Hag meer en meer 10 + 1 tacktiek aan te gaan hangen en Tadic is verre van een Suarez die een heel elftal droeg en zich 10 slagen in de rondte werkte (overigens haalde we toen ook geen eremetaal binnen).

13 augustus 2018 om 19:23

Vd beek loopt al meer dan een seizoen zich te verstoppen en balletjes op te wachten. Tevens direct zeiken als hij een keer wissel staat. Ligt dat aan donny of ten hag en keizer? Neres liet nul komma nul zien, tegen graz liep hij ook op links en leverde hij wel. Tegen luik en heracles liep hij geen meter te veel. Ligt dat aan neres of ten hag? Tegen graz zag je de voorhoede continu switchen. Dan kan je roepen dat tadic loopt waar hij wil, maar je weet dus helemaal niks van de besprekingen af. Of geeft ten hag ook aan de spelers door dat ze bij afvallende ballen vooral moeten afwachten? En dat ze vooral niet voor elkaar ruimtes moeten maken? En dat ze vooral geen fatsoenlijke ballen over drie meter mogen passen? Slap gelul

Waan van de dag hoor...ajax legde een prima pot op t veld tegen Graz en grotendeels tegen Luik. Hij geeft een aantal spelers om legitime redenen rust en ik denk mede met het oog op de zeer belangrijke wedstrijd tegen Luik. Daarnaast...ook met deze opstelling hadden ze van Heracles moeten winnen...dus i.m.o. ligt het probleem veel meer bij de spelers i.p.v. bij ten Hag

13 augustus 2018 om 18:08

deels ook bij Ten Hag hij is hun coach hij hoort er voor te zorgen dat ze wel tot het uiterste gaan. Maar hij heeft geen vuur en ook geen speler als klaassen meer in het veld. Dan moet je er voor zorgen dat he er zoiets wel bij krijgt want er lopen nu toch veel spelers met techniek maar geen een met wat fysieke kracht behalve de light. Elke grote ploeg heeft wel een speler die wat harder loopt en fysiek aanwezig is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

262 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 19 4 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 6 0
2016/2017 Ajax 27 7 3 0
2015/2016 Ajax 24 4 1 0
2014/2015 Ajax 29 8 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Real Madrid overweegt Gareth Bale in te zetten als ruilwaar in een eventuele deal met Chelsea over Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren