Update: Drie verdachten van opstootje in ArenA zitten nog vast

Maandag, 13 augustus 2018 om

De politie heeft zaterdag zes personen aangehouden na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo in de Johan Cruijff ArenA. Tijdens het duel vond er op de tribunes een opstootje plaats, terwijl ook een van de stewards in het stadion een hartinfarct kreeg. De politie onderzoekt nu of deze twee zaken verband met elkaar houden.

Na afloop van de wedstrijd werden er binnen en buiten het stadion zes aanhoudingen verricht, vijf mannen en een vrouw. Het onderzoek naar de voorvallen is nog in volle gang, waarbij getuigen worden gehoord en camerabeelden worden bestudeerd. De politie probeert uit te zoeken of de steward die een hartaanval kreeg, daarvoor door een supporter werd belaagd.

Volgens een ooggetuige die op internet zijn relaas heeft gedaan werd de steward namelijk bij de keel gegrepen en raakte hij daarbij onwel. De man werd vervolgens minutenlang gereanimeerd en vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ajax liet zaterdagavond weten dat de steward stabiel en bij kennis is.

Update 13 augustus 16.45 uur – Drie verdachten van opstootje in ArenA zitten nog vast
Drie van de zes personen die werden aangehouden wegens een opstootje zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA zijn op vrije voeten, zo bericht RTL Nieuws. De drie anderen zitten nog vast, meldt de politie. Een steward in het stadion kreeg tijdens het duel tussen Ajax en Heracles Almelo een hartinfarct. De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen het opstootje en de hartaanval.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Walgelijk, helaas zijn er zoveel van dit soort idioten. Ze allemaal een SV geven zal niet werken. Een paradigmaverschuiving is echt nodig, mensen moeten eens gaan beseffen dat het gedrag niet normaal is. Maar ja, alcohol, drugs en een laag IQ is geen lekkere combi. Kansloos.

12 augustus 2018 om 20:44

Ook de combinatie hoog iq met alcohol en drugs is geen lekkere combinatie.

13 augustus 2018 om 17:13

@Janssen: Veel goede muziek en grensverleggende kunst zou niet hebben bestaan zonder die combinatie.

12 augustus 2018 om 21:11

Oh zeker, in dit geval absoluut. Gelukkig is dit wel een extreme uitzondering. De gevallen waar je letterlijk elke wedstrijd last van hebt, die zijn moeilijk weg te krijgen.

13 augustus 2018 om 01:03

Het wordt momenteel uitgezocht naar aanleiding van een verhaal op internet. Op dit moment is het nog niet duidelijk of er een verband is tussen het onwel worden van de stedward en de ongeregelheden die er in het vak waren.

Juridisch is het een zeer lastig verhaal, zelfs als het verhaal op Internet waar is. Er zijn studies die acute stress aanmerken als een risico verhogende factor echter er is wel meer in het spel wil iemand een hartaanval krijgen. Het wordt dan een lastig verhaal om ernstig letsel als gevolg van een een eenvoudige mishandel aan te tonen.

12 augustus 2018 om 21:04

Ja want er zijn geen advocaten en doktoren die tussen hooligans zitten. Oh nee die zitten er ook tussen.

12 augustus 2018 om 21:08

Dat zou een hoop verklaren. Die doktoren zorgen er zo voor dat de mensen naar hun ziekenhuizen of klinieken komen, en die advocaten krijgen zo steeds de strafzaken binnen. Het kwartje is gevallen!

12 augustus 2018 om 21:09

Dat weet ik wel, maar die gedragen zich binnen de muren van het stadion vaak wel omdat er wat op het spel staat met al die camera's.

Dit is toch ziekelijk. Ik vind echt dat we naar het Engelse model moeten, 1x iets doen in het stadion en dan ben je klaar. Veel sneller oppakken en een veel hogere straf uitdelen. Levenslang wegblijven uit een stadion. Niet dat gekloot met 1 jaar niet in het gebied begeven als er een wedstrijd is. Als ze op de video staan, gelijk actie ondernemen en het moet is een keer klaar zijn.

12 augustus 2018 om 21:52

Ik ben dat helemaal met je eens, ik roep dat ook al erg lang. Triest dat er genoeg mensen zijn te vinden die het fijn vinden om mensen lastig te vallen en erger.

Keihard optreden is het enige wat mogelijk is, en levenslange ban indien ze toch over de schreef gaan.

Je hebt je handen van mensen thuis te houden. Hooligans zijn het meest trieste soort mensen wat er rondloopt en men moet een zero tolerance uitvoeren op zulke lieden.

Ik zag dat er wat onrust was op vak 124, de vechtpartij zelf niet. En plots zie je dat ze met reanimatie bezig zijn. En weg was de aandacht voor de wedstrijd. Op zo'n moment beseft iedereen met gezond verstand dat er wel wat belangrijkere dingen in het leven zijn dat de uitslag van Ajax - Heracles.

Pas thuis lees je over dat de onrust met een vechtpartij te maken had, dat de persoon in kwestie een steward is en dat hij (waarschijnlijk) in elkaar zakte door die vechtpartij.

De arrestatie van deze 6 mensen zal voor een groot deel met de vechtpartij te maken hebben. Of ze ook direct met de toestand van de steward te maken hebben moeten we nog maar zien. De Arena heeft camerabeelden en er zijn natuurlijk veel getuigen. Wat er precies is gebeurd is nog altijd niet duidelijk, gelukkig doet de politie onderzoek en hopelijk achterhalen ze wat er gebeurd is.

Je zou toch zeggen dat als je de beelden nakijkt, dat er al een hoop valt te verklaren.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren